Laba diena,
turiu klausimėlį visiems maitinantiems savo koškes natūraliu maistu, jei būtų galima įsigyti jau paruoštą specialiai RAW maistą katėms bei šunims ar pirktumėte iš tiekėjo?
QUOTE(Monoceros Devi @ 2014 07 18, 12:49)
Laba diena,
turiu klausimėlį visiems maitinantiems savo koškes natūraliu maistu, jei būtų galima įsigyti jau paruoštą specialiai RAW maistą katėms bei šunims ar pirktumėte iš tiekėjo?
Verslą sugalvojot? idėja man atrodo nebloga, bet yra BET - kokia bus RAW maisto kaina (visi skaičiuosis, ar ne geriau apsimoka patiems gamintis) ir turesi laabai gerai uzsirekomenduoti, nes manau atsiras nemazai abejoniu, ar tikrai tas maistas sveikas, ar tikrai yra ten tiek mesos, kiek yra, ar nesudetos kokios atliekos ir pan. Manau, kad kas gaminosi iki siol, tas gaminsis toliau. Kaciu myletojai savo koskes myli kaip vaikus, ziuri maista, kartais maisto kaina brangesne, nei sau kad perki O poziuri i visokius paruostukus ir pusfabrikacius mes zinom. Tai idomu, kaip klientai i tai ziuretu
O griztant prie jusu klausimo - as paziureciau sudeti, jei ten viskas, kas patinka, yra papildu ir vitaminu, jei kaina normali ir kates mano estu noriai, tada pirkciau
QUOTE(Atisa @ 2014 07 18, 11:01)
Verslą sugalvojot? idėja man atrodo nebloga, bet yra BET - kokia bus RAW maisto kaina (visi skaičiuosis, ar ne geriau apsimoka patiems gamintis) ir turesi laabai gerai uzsirekomenduoti, nes manau atsiras nemazai abejoniu, ar tikrai tas maistas sveikas, ar tikrai yra ten tiek mesos, kiek yra, ar nesudetos kokios atliekos ir pan. Manau, kad kas gaminosi iki siol, tas gaminsis toliau. Kaciu myletojai savo koskes myli kaip vaikus, ziuri maista, kartais maisto kaina brangesne, nei sau kad perki O poziuri i visokius paruostukus ir pusfabrikacius mes zinom. Tai idomu, kaip klientai i tai ziuretu
O griztant prie jusu klausimo - as paziureciau sudeti, jei ten viskas, kas patinka, yra papildu ir vitaminu, jei kaina normali ir kates mano estu noriai, tada pirkciau
Pati esu veisėja, ir mano koškos ėda sausą maistą. Tiesiog teko susipažinti su olandais gamintojais, kurie ieško naujų rinkų. Tai pasisiūliau padėti paklausinėt. Verslas ne mano
Sveikos, auginu katiną apie 5 metus jau, ir dar nežinodamos nieko apie RAW maitinima, suporcijuodavom su mama širdučiu, kepeneliu, kakliuku ir pan. ir užšaldydavom, jis išeina į lauka, tai prisivalgo ir pelių ir paukščių. Katinas kuo puikiausiai sveikas, didelis ir stiprus. Dabar turiu naują savo katytę, jai 2 mėn, taip pat pradedu maitinti RAW ir nusprendžiau pasidomėti plačiau, tai kaip sakoma kuo toliau į mišką tuo daugiau medžių, sudariau mažylei porcijas su mėsa, kaulais, kremzlėm ir subrpoduktais. Perskaičiau forumą ir dar googlej truputi, bet liko keleta klausimų - ar dedat papildomai taurino, nes kiek skaiciau jis yra gyvūnų audiniuose, tai kaip papildomai duoti ir nereikia..? Ir dėl vitaminų, ar dedat specialiai į maisto porcijas vitaminų, nes vėlgi, vitaminų gausu žalioje mėsoje ir t.t.? Ačiū
Oi, kokia numirus tema! Kur šėrėjos pagal RAW?
JuzTea, jau, matyt, nebeaktualu visai, bet atsakysiu. RAW yra RAW, subalansuotai šeriant visko pakanka ir tikrai nereikia duoti nieko papildomo
Taurino tikrai daug yra jaučio širdyje. Vitaminų duodant įvairią mėsą, žuvies ir subroduktų irgi tikrai pakanka, ir jie geriau įsisavinami, nei sintetiniai
Aš ir šunis, ir katę taip šeriu, bet su kate tenka daug daugiau fantazijos pasitelkti Ji ne viską valgo, tai reikia galvoti, kaip apeiti, kad nieko nepritrūktų. Tiksliau net ne tai, kad ne viską valgo, bet tikrai truputį išlepus jei nors kiek smirdės - išvis nevalgys. Kaip kažkada partįsiau neplauto skrandžio šunims, tai katė atsisakė ėsti visą šalia gulėjusią turginę mėsą, net gražiausią jautienos kumpį
Badaut katėms pavojinga, tai negaliu laikyt alkanos kelias dienas, kol suvalgys viską, kas paduota. Kaulų ne ypač valgo, net ir patrankius plaktuku (na, kakliukų, nugarėlių ar pan.). Malu žalius kiaušinių lukštus (geras ir lengvai įsisavinamas kalcio šaltinis) ir apibarstau kepenėles, pvz., kurias labai mėgsta.
JuzTea, jau, matyt, nebeaktualu visai, bet atsakysiu. RAW yra RAW, subalansuotai šeriant visko pakanka ir tikrai nereikia duoti nieko papildomo
Taurino tikrai daug yra jaučio širdyje. Vitaminų duodant įvairią mėsą, žuvies ir subroduktų irgi tikrai pakanka, ir jie geriau įsisavinami, nei sintetiniai
Aš ir šunis, ir katę taip šeriu, bet su kate tenka daug daugiau fantazijos pasitelkti Ji ne viską valgo, tai reikia galvoti, kaip apeiti, kad nieko nepritrūktų. Tiksliau net ne tai, kad ne viską valgo, bet tikrai truputį išlepus jei nors kiek smirdės - išvis nevalgys. Kaip kažkada partįsiau neplauto skrandžio šunims, tai katė atsisakė ėsti visą šalia gulėjusią turginę mėsą, net gražiausią jautienos kumpį
Badaut katėms pavojinga, tai negaliu laikyt alkanos kelias dienas, kol suvalgys viską, kas paduota. Kaulų ne ypač valgo, net ir patrankius plaktuku (na, kakliukų, nugarėlių ar pan.). Malu žalius kiaušinių lukštus (geras ir lengvai įsisavinamas kalcio šaltinis) ir apibarstau kepenėles, pvz., kurias labai mėgsta.
Sveikos, aplinkybes vercia serti katina RAW, nes vemia labai nuo sauso. Beda ta, kad kitas apart sauso nieko i burna neima. Ar imanoma katina ipratint esti raw? ir kaip padaryti, kad tas kuris es zalia maista, neliestu sauso ?:/
QUOTE(Lionesss @ 2015 07 09, 11:47)
Sveikos, aplinkybes vercia serti katina RAW, nes vemia labai nuo sauso. Beda ta, kad kitas apart sauso nieko i burna neima. Ar imanoma katina ipratint esti raw? ir kaip padaryti, kad tas kuris es zalia maista, neliestu sauso ?:/
Turim namie išrankų žaliavalgį . Iš savo ir kelių pažįstamų patirties - katai labai mėgsta kiaulės inkstus. Jei pamėgs žalią mėsą, tai būdamas sotus gal sauso ir nevalgys, o jei ir suės kokį grūdelį nieko blogo nenutiks.
Dar pastebėjau, kad mūsiškis kartais nuo mėsos irgi apsivemia, ypač kai gabaliukai didesni, o tas godžiai juos suryja arba kai ant jaučio širdies būna palikta riebalo.
QUOTE(Y2K @ 2015 07 09, 11:01)
Turim namie išrankų žaliavalgį . Iš savo ir kelių pažįstamų patirties - katai labai mėgsta kiaulės inkstus. Jei pamėgs žalią mėsą, tai būdamas sotus gal sauso ir nevalgys, o jei ir suės kokį grūdelį nieko blogo nenutiks.
Dar pastebėjau, kad mūsiškis kartais nuo mėsos irgi apsivemia, ypač kai gabaliukai didesni, o tas godžiai juos suryja arba kai ant jaučio širdies būna palikta riebalo.
Vienas, tas kuris vemia, tai paradontoze turi, esam istrauke apatinius dantukus iki iltiniu, vetas sake, smulkiai mesa pjaustyt ir bus ok.
O kitas, ko tik as jam gyvenime nesiuliau nieko apart sauso, ne i burna
Tai bandysiu tik ta bedantuni naturaliai maitint. Koks mazdaug jusu dienos meniu buna?
QUOTE(Lionesss @ 2015 07 09, 12:06)
Vienas, tas kuris vemia, tai paradontoze turi, esam istrauke apatinius dantukus iki iltiniu, vetas sake, smulkiai mesa pjaustyt ir bus ok.
Tai bandysiu tik ta bedantuni naturaliai maitint. Koks mazdaug jusu dienos meniu buna?
Pradžioj bandžiau laikytis visų čia pavardintų RAW principų, bet škacas savaip pareguliavo - su vištos sparnu ar kaklu žaisdavo kaip su pele, bet neesdavo. Panašiai su atšildytais žaliais šprotais (nors šitų galvas kartais nuėda). Putpelės kiaušą žąlią tik kartais palaka, ir tai kai jame atitirpintos mėsos kraujo įmaišyta. Varškės nesupranta, l. mėgsta grietinę, tai kartais kruopelę gauna nulaižyti nuo piršto. Taigi, dažniausiai gauna mėsos 3 k. į dieną maždaug po 70-80g (jaučio širdis / kiaulės inkstai / jautienos kepenys) Išbandęm įvairiausias mėsas ir subproduktus, liko išvardinti. Duodam vienos rūšies mėsą vienu kartu, nes kitaip išės tik tą, kuri jam tuo momentu skanesnė. Nebūtinai visos 3 rūšys tą pačią dieną. Labiausiai mėgsta inkstus.
Tai netaisyklinga "kaimiška" RAW pas mus gaunasi.
Kartą parodė ypatingą susidomėjimą virto langusto kiautu ir jame likusiais viduriais (krevečių, augintų ant kombikormo neėda) ir sviestu. Šiaip žmogišką maistą ignoruoja (nesiūlom, bet padengto stalo saugoti nereikia), dėl įdomumo daviau tuno konservų pauostyti - pasakė fui (katinišku žuvinių irgi nevalgo). Apvirtos mėsos, pvz. vištienos, neėda.
Kartais (jei netikėtai pritrūkstam mėsos ar kai kelis kartus iš eilės išvemia mėsą) duodam Cosma nature vištienos konservus, iš pradžių noriai ėdė, dabar tik skystį išlaka. Bandžiau veterinarės pasiūlytus duoti - neėdė. Kelis kart gavo paragauti sasiskos, ėdė, bet šiaip neduodam.
Labai mėgsta lauko žolės lapukus pačiaumoti, vasarą gauna beveik kasdien - tik reikia rankoj laikyti, nes kitaip jam paimti nepatogu.
Prie žalio maisto jo nepratinom, nes dar kai kieme valkatavo irgi sauso maisto neėdė.
Dėl dantų, tai nelabai jiems mėsos valgymui reikalingi, nes vistiek ryja nekramtydami.
QUOTE(Y2K @ 2015 07 09, 13:35)
Pradžioj bandžiau laikytis visų čia pavardintų RAW principų,
Aciu labai uz issamu atsakyma. Nemanau, kad ir as maitinsiu grynai kaip pagal taisykles. Duosiu ir konservu ir kepeneliu, nat jogurto. Vis geriau nei sausiakas, o dabar girdau semenu nuovira, tai katinas ziuri i mane belekaip. Sako, dantis valai, dabar dar ir sita suda girdai, bet jis nezino, kad greit jis valgys kaip normalus padaras. Nes tik snd susimasciau, visa laika sedet ant sausiako, ziauroka blyn...tas pats kas zmogui istisai cipsus est tik vitaminizuotus
Turiu žavingą katytę rastinukę, noriu sveikiau maitinti. Jai jau suėjo 3 mėn, o pratinu prie Raw nuo 2, kai rasta buvo.Man kyla klausimas, ar galiu mėsmalę naudoti mėsai ir kt. malti, nes kombaino neturiu. Ar sveikiau duoti gabaliukais? Puikiai triauškia padaužytus vištų kakliukus, tai kam malti?Tą anglišką tekstą sunkoka man tiksliai suprasti, tik video pasižiūrėjau.Mikrobangės jokiais atvejais nenaudosiu, net trumpam, tai išeina, kad laikysiuos pusiau visko. Taigi bijau, kad ko nepritrūktų ir visada palieku sausučių, manau, ko trūksta organizmui, pasiims iš jų.Iki šiol ji ėdė viską, išskyrus žalią maltą lašišos galvą.Per daug laiko ir pinigų kainuotų tikslus mėsų rūšių pirkimas, svėrimas, rūšiavimas ir dozavimas, taigi darau netobulai. Plikau tik vištos subproduktus(retkarčiais), kitko ne. Ar pirktą supermarketuose mėsą aš galiu laikyti saugia, bent jau patikrinta.Perku ir šviežią sveriamą, ir pakuotėse. Ar nedarau kokių baisių nepataisomų klaidų? Katytė labai linksmutė ir greita, niekada nesirgo, visada tuštinasi vienodai gerai ką beėstų.Aš tik galvoju ar verta tokiu atveju viską malti ir dalinai apdoroti, kaip atrodo patariama tame angliškame saite.
Juk net mėsos plikinimui nepritariama Raw sistemoje.
Juk net mėsos plikinimui nepritariama Raw sistemoje.
QUOTE(Eslieu @ 2015 11 10, 23:57)
Man kyla klausimas, ar galiu mėsmalę naudoti mėsai ir kt. malti, nes kombaino neturiu. Ar sveikiau duoti gabaliukais? Puikiai triauškia padaužytus vištų kakliukus, tai kam malti?Tą anglišką tekstą sunkoka man tiksliai suprasti, tik video pasižiūrėjau.Mikrobangės jokiais atvejais nenaudosiu, net trumpam, tai išeina, kad laikysiuos pusiau visko. Taigi bijau, kad ko nepritrūktų ir visada palieku sausučių, manau, ko trūksta organizmui, pasiims iš jų.Iki šiol ji ėdė viską, išskyrus žalią maltą lašišos galvą.Per daug laiko ir pinigų kainuotų tikslus mėsų rūšių pirkimas, svėrimas, rūšiavimas ir dozavimas, taigi darau netobulai. Plikau tik vištos subproduktus(retkarčiais), kitko ne. Ar pirktą supermarketuose mėsą aš galiu laikyti saugia, bent jau patikrinta.Perku ir šviežią sveriamą, ir pakuotėse. Ar nedarau kokių baisių nepataisomų klaidų?
Negerai yra duoti žalios mėsos ir palikti sauso maisto. Tai visiškai nesuderinami šėrimo būdai, ilgainiui vedantys į gastritą - skrandžio uždegimą. Juos skirtingai virškina, mėsa reikalauja didelio skrandžio rūgštingumo. Arba - arba.
Neskaičiau jūsų minimo angliško teksto, tai nustebau dėl malimo. Raw esmė ir yra duoti kuo stambesniais gabalais, kad gyvūnas atsiplėštų ir kramtytų - taip valosi dantys. Malant ar smulkinant viso to netenkama. Kažkas rašė, kad ryja nekramtydama - tai nelabai gerai. Maniškė tikrai kramto, o kaip kitaip suvalgysi visą gabalą? Jeigu valgo padaužytus - tik džiaukitės ir nesukit galvos dėl mėsmalių. Ir nieko aš neplikau. Stengiuosi pirkti iš turgaus, bet tenka ir iš parduotuvės. Katė valgo visus produktus, jai nieko nepastebėjau. Bet pastebėjau su šunimis, kad nuo turginės vištienos nieko, o nuo parduotuvinės jiems išberia pilvus - parausta. Rūšiavimas užtrunka, bet galima tam skirt kokį gerą pusdienį per mėnesį ir apsipirkus turguje susifasuot, tuomet iš vakaro beliktų tik atsišildyt.
O mano šėrimo raw istorija, kad iš pradžių katę šėrėm ne raw, o tiesiog mėsa ir subproduktais, niekaip nederinamais, kaip buvau išmokus namie, pas mus taip įprasta buvo auginant kates. Kažką duodi ir tiek, nusimanymo tada daug nebuvo. Vėliau pradėjau domėtis forumais, sužinojau apie kokybišką sausą ir kaip baisiai maitinau kates mėsa? Vajetau dabar nematau ten nieko tokio siaubingo. Tiesiog nebuvo labai populiaru. Pervedžiau į sausą. Trumpam. Nes tada atsirado žinių apie raw, kad natūralu visgi geriausia - kadangi maniškė laiminga nebuvo su sausu, pradėjau su raw, jau sistemingai. Buvo geras laikas. Bet dalies produktų nevalgė ir po penkių metų nutariau, kad nepakanka medžiagų, kita katė valgė sausą, valgys abi. Bet senolė ėmė vėmalioti. Veterinarai spec.gydomuosius maistus siūlė, nieks nepadėjo, kurį laiką tąsėmės. Paklausiau, ar verta grįžt prie raw, jei visko nevalgo (pvz.kremzlių). Sakė reik bandyt. Grįžom prie raw - kaip ranka nuėmė. Tiesiog jos kitas skrandžio rūgštingumas. Jokių vėmaliojimų. O dėl to ko negauna iš maisto, stengiuos natūraliai - malu kiaušinių lukštus, nes kaulingos mėsos nelabai ir pan. Dar duodu palaižyt spec.pastos. Beveik 15 m. jai, serga astma, bet visu kitu ypač sveika ir žvali. Skraido per kambarius ir dūksta šiaip reik ieškot, kas tinka. Maniškė lašišos niekad nevalgė. Sužiaugčioja ir nueina. Tiesiogine prasme sužiaugčioja, kaip vaikai atpila Atrinkinėjau kitas žuvis.