Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

Dar man klausimas kilo. Kaip apdoroti kiaušinį nuo salmonelių, gal jį galima pašaldyti? Ar pakanka nuplikyti verdančiu vandeniu? Žianu, kad paprastai visas blogis ne kiaušinio viduje, o ant lukštų.
Atsakyti
QUOTE(Vasara @ 2014 04 30, 14:47)
Nerandu aš ten to recepto, gal galit trumpai jį čia parašyti?

Making cat food >table of contents
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2014 04 30, 19:03)
Ačiū smile.gif
O ką daryti tuo atveju jei katiną kartais tenka palikti parai laiko? Duot jam pabadaut? smile.gif TIk kad nabagui ir taip stresas likt vienam, o čia dar ir valgyt nėr ką.
Kaip elgiatės tokiu atveju?

Musiškis, kai paleikamas vienas, stresuoja ir išvis nelabai ėda. Veislės bruožas:/ Siūlyčiau prieš pat išvažiuojant padėti visiškai įšalusio maisto į lėkštutę (iš šaldiklio). Praeis nemažai laiko kol maistas atšils ir įgaus kambario temperatūrą. jei kiek ir pabadaus, nieko baisaus nenutiks, tik į naudą.
Papildyta:
QUOTE(Grethenn @ 2014 04 30, 23:00)
Dar man klausimas kilo. Kaip apdoroti kiaušinį nuo salmonelių, gal jį galima pašaldyti? Ar pakanka nuplikyti verdančiu vandeniu? Žianu, kad paprastai visas blogis ne kiaušinio viduje, o ant lukštų.

Dzin ta salmonella. Nėra, kiek teko skaityti, jokių įrodymų, kad katės būtų nuo to apsirgusios ar pasimirusios. Katės skrandžio pH <2 - rūgštinė terpė. Tokioje terpėje neišgyvena jokios bakterijos. Skrandis pritaikytas visokiam brudui.
Šiaip tai kiaušinio baltymą, pagal catinfo.org, pakaitinu, pamaišant, kelis kart mikrobangėje.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Versmė: 02 gegužės 2014 - 09:44
QUOTE(Versmė @ 2014 05 02, 11:12)
Musiškis, kai paleikamas vienas, stresuoja ir išvis nelabai ėda. Veislės bruožas:/ Siūlyčiau prieš pat išvažiuojant padėti visiškai įšalusio maisto į lėkštutę (iš šaldiklio). Praeis nemažai laiko kol maistas atšils ir įgaus kambario temperatūrą. jei kiek ir pabadaus, nieko baisaus nenutiks, tik į naudą.
Papildyta:
Dzin ta salmonella. Nėra, kiek teko skaityti, jokių įrodymų, kad katės būtų nuo to apsirgusios ar pasimirusios. Katės skrandžio pH <2 - rūgštinė terpė. Tokioje terpėje neišgyvena jokios bakterijos. Skrandis pritaikytas visokiam brudui.
Šiaip tai kiaušinio baltymą, pagal catinfo.org, pakaitinu, pamaišant, kelis kart mikrobangėje.
Maniškis pradeda laižyti ledinį maistą kuomet ji atitirpinėju, jam atrodo, kad čia dar skaniau. Esu girdėjusi jog katės labai jautrios šaltiems produktams ir gali greit peršalti ar susirgti kokia kita gerklų kvaraba. O kaip ten iš tikro?

Tai kiek laiko iš tikro reiktų pašaldyti tą mėsa šaldiklyje, ar tokiu būdu ne salmonelos naikinamos? Kiti parazitai?
Aš kokias 4rias paras palaikau, iš seno esu girdėjusi, kad tik po 2jų sav. žūsta tas kas reikia.
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2014 05 02, 10:10)
Maniškis pradeda laižyti ledinį maistą kuomet ji atitirpinėju, jam atrodo, kad čia dar skaniau. Esu girdėjusi jog katės labai jautrios šaltiems produktams ir gali greit peršalti ar susirgti kokia kita gerklų kvaraba. O kaip ten iš tikro?

Tai kiek laiko iš tikro reiktų pašaldyti tą mėsa šaldiklyje, ar tokiu būdu ne salmonelos naikinamos? Kiti parazitai?
Aš kokias 4rias paras palaikau, iš seno esu girdėjusi, kad tik po 2jų sav. žūsta tas kas reikia.

Nežinau kaip su lediniu maistu, neteko bandyti. Reikia klausti google.

Catinfo.org apie jokią šaldymo įtaką nekalbama, o tinklapis sukurtas veterinarės turinčios 30+ metų patirtį. Ji mėsą nuplauna ir kažkiek laiko pakaitina orkaitėje (iš viršaus apkepa, viduje žalia). Aš tik nuplaunu ir viskas. Tas bakterijų pavojus pernelyg sureikšminamas. Juk rašiau apie katės skrandžio rūgštinį pH. p.s. youtube pilna video apie RAW maito gaminimą. Niekas neakcentuoja jokio šaldymo. Mitas ir tiek.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Versmė: 02 gegužės 2014 - 10:44
Laba diena.kate jau apie 2 savaites maitinu kalakutiena.is pradziu kate tistinosi labai nedaug,palyginus su anksciau,o dabar jau 5 diena isvis nei karto nesitustinoo.kodel? Kate energinga,atrodo sveika,nesuprantu priezasties.pastarasias dvi dienas i raciona itraukiau ir kepeneliu,kitokiu neradau,pirma karta daviau kiaules kepeni,siandien- vistps kepeneliu.kokia gali buti p ezastis?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Cosmopolitana: 15 liepos 2014 - 18:32
Sveiki, ir aš turiu klausimą - mano katulis (4,5 mėn.) ėda tik gabaliukais pjaustytą mėsytę, į faršą net žiūrėti nenori schmoll.gif Gal turit kokių minčių, kokiu būdų jam suduoti kaulų (kakliukų, nugarinės ir pan.), nes viso duot negalima, o ir neėstų, o permalus irgi neėda schmoll.gif Juk jei maitinsim vien mėsyte+organai, negerai? ax.gif
Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchida @ 2014 07 16, 12:02)
Sveiki, ir aš turiu klausimą - mano katulis (4,5 mėn.) ėda tik gabaliukais pjaustytą mėsytę, į faršą net žiūrėti nenori  schmoll.gif  Gal turit kokių minčių, kokiu būdų jam suduoti kaulų (kakliukų, nugarinės ir pan.), nes viso duot negalima, o ir neėstų, o permalus irgi neėda  schmoll.gif  Juk jei maitinsim vien mėsyte+organai, negerai?  ax.gif
Ačiū  4u.gif

Bus kalcio - gliukozamino trukumas
Atsakyti
Sveiki,
mano katytė ėda tik apvirta mesa (bent jau uzplikyta vandeniu), pjaustau mesyte, dedu sirdeles, skilvelius ir apverdu ar nuplikau. Zalios needa visiskai, o ji kai pusdieni pastovi, greit sugenda ax.gif Sakykit, ar nieko tokio? Ar galima maitinti vien virtu maistu (sauso needa visai) ax.gif

Aciu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Orchida @ 2014 07 16, 12:02)
Gal turit kokių minčių, kokiu būdų jam suduoti kaulų (kakliukų, nugarinės ir pan.), nes viso duot negalima, o ir neėstų, o permalus irgi neėda  schmoll.gif 

Kodėl negalima viso kakliuko? Juk ten nėra ką kramtyti, katinai puikiai susitvarko su kakliukais. Iš pradžiu galite pamušti su virtuviniu plaktuku, kad kaulas suminkštėtų, o vėliau duoti ir nemuštą.
Atsakyti
maniškis kakliuko pusė kai surijo, kitą rytą vėmė, tai porą slankstelių nesukramtytų išvėmė ir akmenuką - spėju, kakle buvo pas vištą g.gif
Atsakyti
QUOTE(Kramune @ 2014 07 17, 11:30)
Sveiki,
mano katytė ėda tik apvirta mesa (bent jau uzplikyta vandeniu), pjaustau mesyte, dedu sirdeles, skilvelius ir apverdu ar nuplikau. Zalios needa visiskai, o ji kai pusdieni pastovi, greit sugenda  ax.gif  Sakykit, ar nieko tokio? Ar galima maitinti vien virtu maistu (sauso needa visai)  ax.gif

Aciu  4u.gif

O kas naudingo yra virtame maiste?
Atsakyti
QUOTE(Rodnega @ 2014 07 17, 23:55)
O kas naudingo yra virtame maiste?

Turbut skaitete, rasiau, kad zalio needa visiskai. Jei estu, duociau neapvirta. Todel ir klausiu, ar geriau sausas maistas (kurio irgi needa, bet kaip nors bandytume perpratinti), ar naturalus, bet uzplikytas. Aciu
Atsakyti