Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

Sveikos kaciu ir katinu augintojos smile.gif
Tema visiskai numirusi.
Ar dar bera serianciu RAW/BARF maistu savo katinus?
Kaip sekasi?
Kaip laikosi jusu augintiniai? Kailis? Mityba? Ligos?
Atsakyti
Aš saviškį tik vakar pradėjau maitint RAW. Sveria 4 kg, tad turėtų suvalgyt apie 160g., bet man tai atrodo be proto maža porcija! doh.gif Sušaldžiau maistą po ~250kg, šiandien ryte suvalgė didesnę pusę, tai apie 150g ir nenustoja lyst į tą vietą, kur jo sausas maistas būdavo - mau mau, duok pusryčius. blink.gif Viliuosi, kad sausą maistą greitai užsimirš, bet ką daryt su porcijom? Griežtai 160 per dieną ir viskas? doh.gif
Atsakyti
QUOTE(antica @ 2013 03 09, 10:29)
Aš saviškį tik vakar pradėjau maitint RAW. Sveria 4 kg, tad turėtų suvalgyt apie 160g., bet man tai atrodo be proto maža porcija!  doh.gif Sušaldžiau maistą po ~250kg, šiandien ryte suvalgė didesnę pusę, tai apie 150g ir nenustoja lyst į tą vietą, kur jo sausas maistas būdavo - mau mau, duok pusryčius.  blink.gif Viliuosi, kad sausą maistą greitai užsimirš, bet ką daryt su porcijom? Griežtai 160 per dieną ir viskas?  doh.gif

O kodėl jūs nusprendėte nuo sausiako pereiti prie RAW? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Karoja @ 2013 03 09, 19:36)
O kodėl jūs nusprendėte nuo sausiako pereiti prie RAW?  4u.gif

Čia turbūt retorinis klausimas? biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Karoja @ 2013 03 09, 19:36)
O kodėl jūs nusprendėte nuo sausiako pereiti prie RAW?  4u.gif

nes katinas netoleruoja sauso maisto - sveikatos problemos smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antica @ 2013 03 10, 11:24)
nes katinas netoleruoja sauso maisto - sveikatos problemos smile.gif

Supratau, dėkoju už ats. smile.gif
Papildyta:
QUOTE(RAMOVE @ 2013 03 10, 09:49)
Čia turbūt retorinis klausimas?  biggrin.gif

Nu ne, neretorinis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Karoja: 10 kovo 2013 - 11:16
QUOTE(antica @ 2013 03 09, 10:29)
Aš saviškį tik vakar pradėjau maitint RAW. Sveria 4 kg, tad turėtų suvalgyt apie 160g., bet man tai atrodo be proto maža porcija!  doh.gif Sušaldžiau maistą po ~250kg, šiandien ryte suvalgė didesnę pusę, tai apie 150g ir nenustoja lyst į tą vietą, kur jo sausas maistas būdavo - mau mau, duok pusryčius.  blink.gif Viliuosi, kad sausą maistą greitai užsimirš, bet ką daryt su porcijom? Griežtai 160 per dieną ir viskas?  doh.gif

As ir taip galvojau, bet kai gryna mesa, tai matomai ir uztenka smile.gif maniskis sveria 6-7kg (taip taip didziulis jis pas mane, aciu dievui nera storas, o butu dar daugiau) biggrin.gif
Tai va, maniskis sveria 6-7kg, duodu +-250g dienoj, per du kartus (ryte puse ir vakare), ir tai jis kartais net nesueda viso gabalo vienu ypu smile.gif

Del to GRIEZTAI, tai jus ziurekit kaip katinas jauciasi, jei sotus laimingas tai daugiau ir nereikia, jei pastoviai vaiksto kniaukdamas ir alkio, tai padidinkit truputi porcijas. Jei katinas iprates rasti sauso edalo savo bliude betkada, tai pereiti prie dvieju (triju) serimu per diena gali katinui prireikti kurio laiko.

Beje kokio amziaus katinukas? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2013 03 13, 11:10)
As ir taip galvojau, bet kai gryna mesa, tai matomai ir uztenka smile.gif maniskis sveria 6-7kg (taip taip didziulis jis pas mane, aciu dievui nera storas, o butu dar daugiau) biggrin.gif
Tai va, maniskis sveria 6-7kg, duodu +-250g dienoj, per du kartus (ryte puse ir vakare), ir tai jis kartais net nesueda viso gabalo vienu ypu smile.gif

Del to GRIEZTAI, tai jus ziurekit kaip katinas jauciasi, jei sotus laimingas tai daugiau ir nereikia, jei pastoviai vaiksto kniaukdamas ir alkio, tai padidinkit truputi porcijas. Jei katinas iprates rasti sauso edalo savo bliude betkada, tai pereiti prie dvieju (triju) serimu per diena gali katinui prireikti kurio laiko.

Beje kokio amziaus katinukas? smile.gif

Virš metų jau, artėjam prie pusantrų. smile.gif
Ištisai turėt sauso maisto nepratęs, tik šiaip ėdrus turbūt ax.gif
Atsakyti
Ku ku, ar dar yra kates šeriančių RAW maistu forumiečių? smile.gif
Mes praktikuojam jau apie 3 savaites, turiu klausimų:
1. Skaičiau, kad perkate šaldytas strimėles paprastose maximose. Jos ten neišdarinėtos, tokias ir duodat? Su galvom, su viskuo?
2. Nupirkus įvairių mėsos produktų ir subproduktų geriau juos visus maišyt į vieną dubenį ir tada jau skirstyt kaip papuola ar tiesiog viena diena vištiena plius jautiena ir pan, o ne viskas kartu?
4u.gif
Atsakyti
QUOTE(antica @ 2013 03 26, 09:59)
Ku ku, ar dar yra kates šeriančių RAW maistu forumiečių? smile.gif
Mes praktikuojam jau apie 3 savaites, turiu klausimų:
1. Skaičiau, kad perkate šaldytas strimėles paprastose maximose. Jos ten neišdarinėtos, tokias ir duodat? Su galvom, su viskuo?
2. Nupirkus įvairių mėsos produktų ir subproduktų geriau juos visus maišyt į vieną dubenį ir tada jau skirstyt kaip papuola ar tiesiog viena diena vištiena plius jautiena ir pan, o ne viskas kartu?
4u.gif

Yra,yra.
1. Taip, neišdarinėtas.
2. Vienų subproduktų neduokit - paleis vidurius. Turi būti kaulas/kremzlė, mėsa ir subproduktai. O ar dienos normoje vieno gyvio, ar skirtingų, tai jau neturi reikšmės. Galit vieną dieną duot jautieną, kitą - vištieną.
Atsakyti
ačiū smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2013 03 26, 20:21)
Yra,yra.
1. Taip, neišdarinėtas.
2. Vienų subproduktų neduokit - paleis vidurius. Turi būti kaulas/kremzlė, mėsa ir subproduktai. O ar dienos normoje vieno gyvio, ar skirtingų, tai jau neturi reikšmės. Galit vieną dieną duot jautieną, kitą - vištieną.

As duodu vienu serimu vien subprodukta, bet niekada neduodu vien suproduktu ta diena. Tarkim jei pusryciams daviau kepenu, tai vakare nebeduodu jokiu sub.
As susisaldau porcijos gabalais, seriu 2 kartus dienoj po mazdaug 120-140g vienu metu. Ir vienu metu duodu tik vienos rusies mesa.
Buna kartais taip - vakaras Sparnelis, rytas kepenys, vakaras sirdis, ryte sparnelis. Ir viduriu nepaleidzia smile.gif

Aisku maniskis katinas jau didelis, RAW duodu jau pusantru metu. Pradejau kai kaciukas buvo 2menesiu amziaus. Tada susimaisydavau i puodeli dienos norma, mesas, subs, kakliuka sudauzyta, ir duodavau per 5kartus dienoj smile.gif
Atsakyti