Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

Paskaitykite, ką pati parašėte smile.gif Padidinkite šiek tiek jam normą. Šiaip RAW nėra gerai šerti labai dažnai, nes žalia mėsa ilgiau virškinama.

labai nesupratau sito pasakymo,katei blogai zalia mesa?
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 11 24, 19:12)
Paskaitykite, ką pati parašėte  smile.gif  Padidinkite šiek tiek jam normą. Šiaip RAW nėra gerai šerti labai dažnai, nes žalia mėsa ilgiau virškinama.

labai nesupratau sito pasakymo,katei blogai zalia mesa?

Cia turejo omeny, kad negerai raw serti daznai dienoje, geriau 2 kartus per diena po didesne porcija wink.gif

Bet man sitas variantas nelabai tinka kolkas, nes kicius vienu edimo daug nesueda smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 11 24, 20:13)
Cia turejo omeny, kad negerai raw serti daznai dienoje, geriau 2 kartus per diena po didesne porcija wink.gif

Bet man sitas variantas nelabai tinka kolkas, nes kicius vienu edimo daug nesueda smile.gif

na dabar aiskiau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 11 24, 20:13)

O kiek kartų dienoj dabar šeriat? Ir kaip sekasi nekųsti biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2011 12 02, 12:36)
O kiek kartų  dienoj dabar šeriat? Ir kaip sekasi nekųsti  biggrin.gif

Dabar 3 kartus, duodu tą patį 200g biggrin.gif
kažkaip pastebėjau, kad gaudamas mažesnes porcijas, bet 4 kartus, katinas budavo alkanesnis, nei dabar gaudamas rečiau, bet didesnes porcijas smile.gif
budavo pareini ir iš karto miaukia, o dabar nebe smile.gif

Nekūstam biggrin.gif kai pažiūrėjau internete sveiko katino figūrų foto, supratau, kad maniškis kaip tik toks ir yra biggrin.gif o tas įdubimas pasibaigus šonkauliams, tiesiog liemuo, ką aš laikiau gresiančiu "kūdumu" biggrin.gif
Atsakyti

kažkaip pastebėjau, kad gaudamas mažesnes porcijas, bet 4 kartus, katinas budavo alkanesnis, nei dabar gaudamas rečiau, bet didesnes porcijas smile.gif
budavo pareini ir iš karto miaukia, o dabar nebe smile.gif

gali buti,kad nuo didesnes porcijos pilniau uzsipildo skrandis ilgiau virskina ir kadangi maistas lieciasi didesniu plotu geriau susivirskina ir issisavina daugiau medziagu
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 12 02, 21:44)
gali buti,kad nuo didesnes porcijos pilniau uzsipildo skrandis ilgiau virskina ir kadangi maistas lieciasi didesniu plotu geriau susivirskina ir issisavina daugiau medziagu

Galimas daiktas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Ihmantas @ 2011 12 02, 21:44)

Šunų RAW temoje buvau skaičiusi, kad jei šeri dažnai, tai tas visas mėsos kokteilis, skirtingo lygio apvirškintas slenka žarnynu tolyn. Tai logiška, kad paskutinė mėsos porcija įmesta į skrandį sėkmingai iš jo pasišalina į žarnyną su prieš tai skrandyje jau buvusia porcija, kas reiškia, kad iš tos paskutinės porcijos viso virškinimo metu pasisavinama mažiau medžiagų, lyginant jei ta pati porcija būtų įmesta į skrandį kartu su ankstesniąja.
Dėl suaugusių kačių pasidariau išvadą, kad geriausia šerti du kartus dienoje.
Atsakyti
Sveiki visi dar kartą 4u.gif
Dėl kokių dar priežasčių gali viduriuoti katinukas šeriant RAW, jei:
Kaulų nėra per mažai,
Subu nėra per daug;
Katinukas žvalus, judrus - vizualiai sveikas.
?

Kakutis labai skystas, šviesus, ir žiauriai smirdantis. Bet ne visada, maždaug kas antą kartą skystai, kas antrą normaliai.

Pagal mane kaulų nėra per daug, nes jei dar didinčiau, praktiškai vien kakliukais bešerčiau g.gif

Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 12 12, 23:44)
Sveiki visi dar kartą  4u.gif
Kaulų nėra per mažai,
Subu nėra per daug;
?

Kakutis labai skystas, šviesus, ir žiauriai smirdantis. Bet ne visada, maždaug kas antą kartą skystai, kas antrą normaliai.

Pagal mane kaulų nėra per daug, nes jei dar didinčiau, praktiškai vien kakliukais bešerčiau  g.gif

Esu skaicius, kad kakio sviesumas rodo maisto isisavinima, t. y. kuo sviesesnis kakis, tuo maziau isisavinamas maistas. O del viduriavimo, tai nieko negaliu pasakyt, to priezasciu gali buti daugybe. Tikrai nemanau, kad jei duosi daug kaulu, tai neviduriuos. Pvz. as visai saviskiui kaulu neduodu, bet jis neviduriuoja.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 12 12, 22:44)
Sveiki visi dar kartą  4u.gif
Kaulų nėra per mažai,
Subu nėra per daug;
?

Pagal mane kaulų nėra per daug, nes jei dar didinčiau, praktiškai vien kakliukais bešerčiau  g.gif

Kaip sekasi? Pradžioje galima buvo visai išimti subus iš raciono.
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2012 01 02, 23:33)
Kaip sekasi? Pradžioje galima buvo visai išimti subus iš raciono.

Porą dienų daviau daugiau kauliukų nei įprastai ir kakis pradėjo net per kietas būti, tada sumažinau iki buvusios normos, ir viskas normaliai smile.gif tai priežasties neišsiaiškinau, bet bent dabar normaliai viskas smile.gif
Atsakyti