Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 10, 21:56)
žaidimas žaidimu, bet tik jis ir telieka, jei gyvis vieno kiaušinio neėda smile.gif

Aš savo kačiams putpeles kiausinius duodu,kaip skanesta-suplaku su šakute indelyje,o lukštą sutrinu tiesiog pirštais smulkiai,tai sulapoja ,nespėju apsidairyt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2011 10 10, 22:46)
Daug dalykų galima perskaityti, pvz.,,neduokite katėms nevirinto ožkos pieno, nes nuo jo galima apsikrėsti babezioze,, irgi teisingas teiginys, bet mūsų ,,kaimo,, ožkininkės pieno nevirinu. Čia tokia pasaka be galo su rizikomis, reikia nusistatyti sau ribas iki kiek gilintis ir tiek.
Duodu visokių lukštų - ir žalių, ir virtų.Tik virtų geriau sutrinu, jie kietesni man atrodo.
Vakar daviau tiesiog putpelės kiaušinio lukštą, tai nežinojo ką su juo daryt, nors šunys sulapnoja nė nemirktelėję. Pradžioje kiaušinį susutrintu lukštu galima ,,užleisti ant mėsos,, kai kurie įmaišo į varškę arba į grietinę, bet čia jau toks žaidimas gaunasi.

kadangi kiaušinio lukštas labai naudingas (~90-95% sudaro kalcis, jei gerai pamenu), tai aš juos naudoju ir savo mityboje smile.gif virto kiaušinio lukšte kalcis tampa nebelabai naudingas, nebent apvirtas tik apie 1min smile.gif
As susimalu su kavamale, gaunasi smulkūs milteliai, visiškai nesijaučia smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Ameda @ 2011 10 11, 08:16)
Aš savo kačiams putpeles kiausinius duodu,kaip skanesta-suplaku su šakute indelyje,o lukštą sutrinu tiesiog pirštais smulkiai,tai sulapoja ,nespėju apsidairyt  biggrin.gif

Aš saviškiui daviau vištos kiaušinio trynį, užbarščiau malto lukšto ir pamakalavau šakute, tai išlaižė taip, kad anet nesimatė, jog kažkas balto buvo thumbup.gif
Papildyta:
Ką patartumėt duodi katinukui vietoj kauliukų? Jei dar nelabai įveikia jis juos? gal užtektų tiesiog daugiau kiaušinio lukštų ir kremzlikių? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 11, 09:12)
Ką patartumėt duodi katinukui vietoj kauliukų? Jei dar nelabai įveikia jis juos? gal užtektų tiesiog daugiau kiaušinio lukštų ir kremzlikių?  g.gif

kremzlės kaulų neatstoja. kremzlė ir kaulas nėra tas pats
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 11, 12:58)
kremzlės kaulų neatstoja. kremzlė ir kaulas nėra tas pats

Taip ir žinojau, bet maniau gaaal...
O tai kas galėtų atstoti kaulus? bent šiek tiek trumpam laikui?
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 11, 19:57)
Taip ir žinojau, bet maniau gaaal...
O tai kas galėtų atstoti kaulus? bent šiek tiek trumpam laikui?

visi kiti maisto produktai, kuriuose yra atitinkamas lengvai isisavinamo kalcio kiekis smile.gif Pavyzdziui maniskis yra jautraus virskinimo ir jam netiko kaulai. Stengiausi, bandziau, kankinau cia forumo dalyves su ivairiais klausimais del tu kaulu, bet nieko nesigavo. Nu tai ka, duodu as jam smulkintus kiausiniu lukstus ir siek tiek pieno produktu. Duodu pora kartu per metus ir papildu. Taip jis valgo nuo mazumes ir kol kas gyvas, jauciasi ir atrodo gerai. Aisku, butu idealiausia, kad jis galetu valgyt tuos kauliukus, bet yra taip kaip yra...
Atsakyti
apie kremzles ir kaulus buvo jau rašyta prieš kelias dienas: kremzlės labai vertingas dalykas sąnariams. kiaulių ausys ne subproduktai ir kremzlės kaulingos mėsos neatstoja . kaulas ir kremzlė NĖRA tas pats.
na, pasvarstykim: kaulai yra kalcio šaltinis, kur dar galima rasti kalcio? kiaušinių lukštuose? taip. pieno produktuose? taip. vitaminai/maisto papildai? taip.
Atsakyti
Gal kas galėtų patarti, kokie veterinarai Klaipėdoje nesistoja piestu išgirdę apie RAW?
Nesinori vaikščioti per visus, mokėti pinigus ir klausytis smegenų pudrinimo "kaip RAW yra blogai, pirkite va šitą sausą nes jis tobulas"...
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 12, 10:24)
Gal kas galėtų patarti, kokie veterinarai Klaipėdoje nesistoja piestu išgirdę apie RAW?
Nesinori vaikščioti per visus, mokėti pinigus ir klausytis smegenų pudrinimo "kaip RAW yra blogai, pirkite va šitą sausą nes jis tobulas"...

o kam vetrinarui sakyt kuo šeriat g.gif ? aš visada sakau, kad sausi šeriu ax.gif
Atsakyti
o maniskiai vakar atsisake putpeliu kiausiniu doh.gif
ir menkes atsisake. dar taip abu paziurejo "mol pati ir valgyk".. vyresnelis nuejo pre lauko duru kaukt "jei neduodi mesos, einu susimedziosiu tik isleisk".. doh.gif lotuliukas.gif

kadanfi mazoji kaulu dar negauna, nupirkau varskytes. o ryte gavo jogurto.

vyresnelis atrodo kiek apatiskas..bet maisto tikrai daug gauna. toks jausmas kad pastoviai alkanas unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo extravaganza: 12 spalio 2011 - 11:55
QUOTE(extravaganza @ 2011 10 12, 12:53)
<...>vyresnelis atrodo kiek apatiskas..bet maisto tikrai daug gauna. toks jausmas kad pastoviai alkanas  unsure.gif

Mano visa fauna pastoviai alkani. Šunims tai galima padaryt apsirijimo dienas arba duoti plaučių, kurie duoda sotumą, bet į kūną neina.
O vat kaip su katėm? Gal plaučiai irgi būtų variantas.
Atsakyti
Turiu porą klausimų:
1. Ar gali katinui būti per daug žuvies? Tarkim jei duočiau ne kartą ar du į savaitę, o kas dieną? Kas būtų?

2. Čia nelabai į temą šitam forumui, bet gal kuti pagelbės, mano katinukui (2,5mėn) nuslinko ūsai, galvoju nieko tokio ataugs, ataugo iki kokio 1cm ir vėl jie slenka, dar vakar buvo po koki 10 ūsiukų, o dabar vos po 3-4 likę g.gif katino snukutis be jų atrodo kaip kokio triušio biggrin.gif gal žinote kokia mėsytė, medžiagos, vitaminai ar panašiai padėtų stiprinti ūsiukus? Nes pats kailis tai gražus, blizga, neslenka nieko.
Ar galėjo ūsiukai "pabėgti" nuo vaistų nuo kirminų? Arba čia gal sutapimas, nes po nukirminimo po poros dienų dingo ūsai.
P.s. antakiai yra, neslenka.
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 13, 11:20)

Ar galėjo ūsiukai "pabėgti" nuo vaistų nuo kirminų? Arba čia gal sutapimas, nes po nukirminimo po poros dienų dingo ūsai.
P.s. antakiai yra, neslenka.

as tavo vietoj pasiskambinciau veterinarams pasikonsultuoti g.gif
Atsakyti