Įkraunama...
Įkraunama...

Kačių šėrimas natūraliu maistu (RAW, BARF)

Forume apie šunų RAW skaičiau, kad kai kurios duoda šuniui kiaušinį, bet ne tik atskirtą trynį, bet sakė sumikseriuoja visą kiaušinį su visu lukštu.
Ką apie tai manote? O gal ir jūs taip darote? smile.gif Nes man kažkaip keista su tais lukštais, nemanau, kad jie susimikseriuoja iki miltų g.gif
Atsakyti
"Neduokite katėms kiaulienos, nes ji gali būti užkrėsta bakterijomis, sukeliančiomis neišgydomą Aueskio ligą." Straipsnis.
Kas galėtų pakomentuoti? Patvirtinti arba paneigti? Iki šiol visur skaičiau, kad kiaulienos galima, bet labai mažai, nesji papraščiausiai per riebi?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 09 spalio 2011 - 12:51
QUOTE(Gladness @ 2011 10 08, 21:47)

O kur perkate šprotus? Ieškojau Klaipėdoj poroj parduotuvių, niekur neradau  g.gif

Šprotų turbūt kiekvienoje didesnėje Maximoje yra, visada ten perku.
Atsakyti
QUOTE(RAMOVE @ 2011 10 09, 13:56)
Šprotų turbūt kiekvienoje didesnėje Maximoje yra, visada ten perku.

Šprotų būtent maximoj ieškojau biggrin.gif matyt reik didžiosiose maximose pasižvalgyti, nes aš žiūrėjau ne pačioj didžiausioj, bet ir ne mazoj palyginus visai smile.gif
Atsakyti
aciu, Pirnanij@ uz atsakymus 4u.gif
Gladness unsure.gif del kiaulienos tai nugasdinai... bet kaip bebutu keista, pagoogglinus apie sia liga nieko nerandu, nebent vel nuorodas i ta pati straipsni.. net ir anglu kalba nieko nera g.gif
pirksiu ryt saviskiams zuvies, paieskosiu sprotu ax.gif

turejom bedu su mazosios viduriavimu, nakti dar ir paveme..tiesiog buvau palikus sauso maisto, tai ji ir isveme. dabar sausiakus paslepiau.
uztai katinai ateina prasyt valgyt kas dvi valandas doh.gif mazajai kaskart duodu po nedaug, o vyresnelis pakentes biggrin.gif
bet abu zvalus, zaismingi, netgi sakyciau laimingesni atrodo bigsmile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo extravaganza: 09 spalio 2011 - 18:01
QUOTE(extravaganza @ 2011 10 09, 18:51)
aciu, Pirnanij@ uz atsakymus  4u.gif
Gladness  unsure.gif del kiaulienos tai nugasdinai... bet kaip bebutu keista, pagoogglinus apie sia liga nieko nerandu, nebent vel nuorodas i ta pati straipsni.. net ir anglu kalba nieko nera  g.gif
pirksiu ryt saviskiams zuvies, paieskosiu sprotu   ax.gif

turejom bedu su mazosios viduriavimu, nakti dar ir paveme..tiesiog buvau palikus sauso maisto, tai ji ir isveme. dabar sausiakus paslepiau.
uztai katinai ateina prasyt  valgyt kas dvi valandas  doh.gif mazajai kaskart duodu po nedaug, o vyresnelis pakentes  biggrin.gif
bet abu zvalus, zaismingi, netgi sakyciau laimingesni atrodo  bigsmile.gif

Dėl kiaulienos, tai bent jau lietuviškuose puslapiuose radau tik tą patį nei žodžiu nepakeistą sakinį daugelyje forumų ar straipsnių. Todėl peršasi išvada, kad kažkas sugalvojo, parašė nepagrįstą įdėją ir ją visi Copy-Paste per visur g.gif
Mano galva, jei tai būtų pagrįsta mintis, tai bent keli straipsniai apie kačių mitybą parašytų tą skirtingais žodžiais ir komentarais g.gif
Kas geriau skaitote EN, RU ar kitomis kalbomis, gal galėtumėte paieškoti info dėl to? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gladness: 09 spalio 2011 - 18:36
QUOTE(Gladness @ 2011 10 09, 20:31)
Dėl kiaulienos, tai bent jau lietuviškuose puslapiuose radau tik tą patį nei žodžiu nepakeistą sakinį daugelyje forumų ar straipsnių. Todėl peršasi išvada, kad kažkas sugalvojo, parašė nepagrįstą įdėją ir ją visi Copy-Paste per visur g.gif
Mano galva, jei tai būtų pagrįsta mintis, tai bent keli straipsniai apie kačių mitybą parašytų tą skirtingais žodžiais ir komentarais  g.gif
Kas geriau skaitote EN, RU ar kitomis kalbomis, gal galėtumėte paieškoti info dėl to?  4u.gif

Man veterinaras sake, kad sunims negalima zalios kiaulienos, o katinams galima. Be to, joje daug kazkokiu tai naudingu rugsciu ir ji sveika skrandzio dugnui...Gal ir nelabai tiksliai tuos jo pasisakymus atkartosiu, nes jis labai jau moksliskom frazem sneka, o as su medicina nieko bendro neturiu, tai sunkiai susigaudau:) Bet esme tokia, kad katems galima duot kartais truputi liesos kiaulienos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pujolis: 10 spalio 2011 - 09:12
tiek katėms, tiek šunims reikia duoti kuo įvairesnės mėsos. kiauliena irgi tinka, jei ne per dažnai. aš kualieną dažniausiai žiemą duodu, kada jau šalta ir duodu su visais riebalais. vištos odas irgi duodu ir kremzles duodu. apie žuvį skaičiau, kad upines žuvis pašaldžius ilgesnį laiką, visi gyventojai numiršta. jei žuvis turi didelių ašakų ar aštrius pelekus - aš juos nupjaustau. ėda maniškis žuvis ir su ašakom, ir su žvynais, ir su viskuo. mažėliui niekaip neįrodau, kad žuvis irgi maistas, bet nieko, supras.
Gladness, abu mano katinai gauna kiaušinių. aš juos paprasčiausiai suplaku ir sumaišau su mėsa. mažasis gauna ir sutrupintų lukštų, nes kaulų dar neėda
Atsakyti
QUOTE(Katastrofa @ 2011 10 10, 11:30)
mažasis gauna ir sutrupintų lukštų, nes kaulų dar neėda

sakykit, o lukstus tai zaliu kiausiniu duodate?
galvoju ga nupirkti putpeliu kiausiniu, bet kaip juos pateikt katinams? cielus? zinos ka su jais daryt? g.gif
Atsakyti
QUOTE(extravaganza @ 2011 10 10, 12:21)
galvoju ga nupirkti putpeliu kiausiniu, bet kaip juos pateikt katinams? cielus? zinos ka su jais daryt? g.gif

taip, žalių
Atsakyti
QUOTE(Gladness @ 2011 10 09, 13:46)
"Neduokite katėms kiaulienos, nes ji gali būti užkrėsta bakterijomis, sukeliančiomis neišgydomą Aueskio ligą."

Daug dalykų galima perskaityti, pvz.,,neduokite katėms nevirinto ožkos pieno, nes nuo jo galima apsikrėsti babezioze,, irgi teisingas teiginys, bet mūsų ,,kaimo,, ožkininkės pieno nevirinu. Čia tokia pasaka be galo su rizikomis, reikia nusistatyti sau ribas iki kiek gilintis ir tiek.

QUOTE(extravaganza @ 2011 10 10, 13:21)

Duodu visokių lukštų - ir žalių, ir virtų.Tik virtų geriau sutrinu, jie kietesni man atrodo.
Vakar daviau tiesiog putpelės kiaušinio lukštą, tai nežinojo ką su juo daryt, nors šunys sulapnoja nė nemirktelėję. Pradžioje kiaušinį susutrintu lukštu galima ,,užleisti ant mėsos,, kai kurie įmaišo į varškę arba į grietinę, bet čia jau toks žaidimas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Piranij@ @ 2011 10 10, 21:46)
Pradžioje kiaušinį susutrintu lukštu galima ,,užleisti ant mėsos,, kai kurie įmaišo į varškę arba į grietinę, bet čia jau toks žaidimas gaunasi.

žaidimas žaidimu, bet tik jis ir telieka, jei gyvis vieno kiaušinio neėda smile.gif
Atsakyti