QUOTE(Ingese @ 2010 08 07, 16:50)
Na nezinau, as duodavau tiek zisti, taciau jai vis tiek buvo maza,tad, kai nusitraukiu su pientraukiu, tai nors zinau kiek jo yra..is po nakties iki 120 ml. pritraukiu, o diena kas 3 val. max 40 ml., tai pacios suprantat, kad jo maza ir turiu primaitineti misineliais. Tad kruti duodu tik siaip....
Ingese, gal aš jau pavėluotai rašau, bet pirmą mėnesį, na gal pirmas šešias savaites galima sakyti, kad maitinau ištisai. Pertraukėlės tarp maitinimų buvo tokios, kad spėdavau tik išsivalyti dantis, mažosios miegas trukdavo 5- 10 min. Tai taip ir tvarkiausi, viena pertraukėlė dantų valymui, kita vyresnėliui košę išvirti, trečia suieškoti drabužius ir t.t Į lauką nelabai išeidavom, nes mažylė ištisai norėjo žįsti. Naktį pirmą mėnesį kėlėsi 5-6 kartus, bet džiaugiausi, nes naktinis maitinimas ypač skatina pienuko gamybą. Ir pasakykit jūs man, pagal kokią knygą šis mūsų variantas? Aplinkiniai, artimieji sakydavo irgi, kad pieno trūksta, neprivalgo vaikas, jei kas penkiolika min lakstau maitinti vaiko. Visu šiuo laikotarpiu žinojau viena - TAI LAIKINA. Kaip mano vyras sako - jei taip bus iki 18 m., vešim pas daktarus
Tikra tiesa, kad norint maitinti savo pieneliu,reikia labai daug kantrybės ir noro. Nepasiduoti susidūrus su problema, tikėti, kad pavyks. Ir tai, kad jūsų maitinimasis, jo trukmė, kiekiai, dažnumas skiriasi nuo kitų, tai dar nereiškia, kad tai yra blogas maitinimasis. Kikvienas vaikiukas yra toks ir vienintelis, ir jis maitinasi taip, kaip jam geriausia. Aš net manau, kad tik kūdikis žino, kiek jam pienuko reikia, o ne kokios nors lentelės, gydytojai ar dar kas nors.
O dėl nusitraukinėjimo, tai aš taip pat tik dėl įdomumo pabandžiau nusitraukti pienuko. Ir nunusitraukiau viso apie 30 ml iš abiejų krūtų. Bet tikrai žinau, kad man nusitraukiant nebėga pienas, atrodo, lyg užsiblokuoja kažkas. Jei spręsčiau kaip Ingese, tai sakyčiau, kad mano kūdikis badauja, bet gi pirmą mėnesį priaugo 1,400 kg, antrą 1 kg. Tai tuo reikia ir vadovautis.