QUOTE(Lėlė... @ 2010 08 13, 11:49)
Sveikos
Nereikia cituojamos mamos izeidineti, kad menkos zinios
Kas del zindymo papasakosiu is savo patirties, kuri taipogi ne ka daugiau trumpesne nei jusu
Pirmaja maitinau trumpai tik tris menesiu. O maitinau tai "tarybiskai" tik krutimi, meluociau jei sakyciau, kad malonumas man buvo, pastovus skausmai, kruvini speneliai ir t...t ( Cia ne delto, kad blogai daviau kruti, tiesiog pas mane labai mazi, ta prasme speneliai itraukti, na tokia as jau gimiau
)Nepadejo niekas
Stengiausi maitinti kuo ilgiau, bet matyt pschologiskai gavosi, kad pienukas pradejo mazeti ir dingo.
Susilaukiau antro vaikelio kuriam jau sesi su puse vis dar maitinu MP. Pieno pas mane gausu, dar lieka uzsaldymui
Bet naudoju pientrauki kuris yra mano ir mazyles isgelbetojas
Jeigu nebuciau pradejusi naudoti pientraukio, butu tas pats kaip su pirmaja dukra "misinelis"
Tad dabar zadu iki metu ar ilgiau maitinti
Tad isvadoje neteiskime kitu mamu kurios atsisako naturalaus metodo "maitinti krutimi" sutinku, kad tai rysis tarp vaiko ir mamos, tai nuostabu ir...t..t bet ne visos mes vienodos, kitos gal isvis negali, neiseina maitinti kitom dar kitaip...
Nelabai supratau ar cia mane kas izeidinejo ar as ka
Jei taip atsiprasau. Kazkaip atrodo tik dalinausi patirtimi, kadangi pas mane ji gera ir pirma maitinau iki beveik 2 metuku ir antra tebemaitinu, tai tu ziniu prisikaupia
Tai ka paryskinote buvo mano atsakymas i mamos pasakyma ,
tai nejau as visa para ir zindysiu, tai naturaliai iskyla klausimas,o kas tam gali trukdyti
Jusu atveju tikrai daret kazka ne taip, jei kruvini buvo speneliai, gal geriau kokia konsultante pakomentuos
Mano tokia pati krutine, ta prasme mazi itraukti spen, bet kazkaip tokiu problemu pirmais menesiais nebuvo. Linkiu sekmes su antru
O siaip ne teisti ar smerkti cia susirinkom ,o dalintis patirtim ir padeti naujai pradedanciom isspresti problemas. Nes jei nenori maitinti, taigi nieks nevercia, kiekviena gali apsispresti, nereikia cia net uzsukti, bet gal kazkam truksta tik informacijos paprastom klaidom istaisyti ir viskas eisis kaip per sviesta
O cia vis pastebiu gydytoju prigasdintu mamu, su kuriu patarimais tiesias kelias i maitinima misinukais, o paskui i pacientus
, ir tik del klaidingos informacijos ir del to kad dar daug kas kazkaip idelizuoja gydytojus atrodo jie turi zinoti apie viska
jau rasiau, kad nesuprantu kodel mamos konsultuojasi su pediatrais zindymo klausimais
tam yra zindymo konsultantes
Pediatrai visiskai tame nekompetetingi, nebent patys kokius kursus baige.
Papildyta:
QUOTE(kreveciuke @ 2010 08 13, 10:56)
Drisciau papriestarauti siai minciai. Vaiku buna skirtingu. Pvz manoji ant ranku isbuna max 15min. Ji net neuzmiega ant ranku. Su ja bendrauti reikia salimais atsisedus, ja paguldzius lovyteje ar ant kilimelio. Pamasazuojam, paguguojam.. ir dar ji labai megsta buti viena. Nors atrodo as ja pirmosiomis savaitemis tik prie saves ir laikiau,kad susireguliuotu pienuko gamyba. Na, is dalies dziaugiuosi, kad jinai moka zaisti viena
Beje, atvaziavus anyta jai prirase nervuko ligu, nes niekaip jos neitikinom, kad mazoji nenori buti nesiojama ant ranku ir del to ji taip verkia, kai tik mociute ja pasiima is lovytes. O mociutei taip gaila atrode, kad vaikas vienas guli. Paprasciausiai, kiekvienas vaikas individualus. Paskui paaiskejo, kad MB taip pat mego vienas guleti lovyteje, tik mociute jau buvo tai pamirsusi
Nemanau,kad cia kazkoks priestaravimas
Vaikams juk reikia ,kad juos nesiotum tiek kiek jie nori. O jei vaikas laimingas vienas zaidzia vadinasi jam gerai
Ir as tokia mergyte pazystu, dar visai kudikis budavo zaidzia sau viena isijautus ir kokia tetule "gera" prieina pakelia , pamyluos, o ta i isterija,klykt pradeda
jos mam nespedavo aiskinti, nu sakydavo nelyskit jus prie jos
Manau, blogai tada,kai mamos bijo ant ranku imti tipo pripras
ir iki 18 m reiks nesioti
Bijo zindyti pagal poreiki, nes vel negi jos zindukai, kitaip sakant bijo isreiksti meile vaikui, net ir veliau esu maciusi ir vyresniu neapkabina, neprisiglaudzia