QUOTE(Magira @ 2011 01 14, 14:29)
Paskaiciau as ta stripsni ir noriu pasakyti kad musu vaiko gydytoja sake kad nuo 6 men vaikui duoti gelezies labai mazai ,bet reikia ,nes as maitinu mp o vaikams maitinantiems mp beveik visada truksta gelezies.Ji patare ,kad nebadyt vaiko be reikalo (vistiek gelezies truks darant kraujo tyrima)duoti gelezi.Nezinau man tai mazakraujyste geriau ir geriu gelezi,bet ji sako vaikui atseit neperduodu
.
Kaip jums ar daret kokius tyrimus kraujo savo vaikams.
pagal mano patirti - su vyresniuoju mano kraujas buvo geras, nereikejo gert gelezies ir jam netruko, visad buvo normoj hemoglobinas (pagal menesius skirtingos normos, tai kas suaugusiui atrodytu mazakraujyste, gali buti norma mazam), dar aspektas, kad is pirstuko kraujo tyr rezultatai ner labai tikslus, tai reikai atsizvelgti plius - minus, jei buvo zemas hemoglobinas, tai geriau po kiek laiko vel pasidaryt ir ziuret i kuria puse pasikeite. (beje visai nebaisus ir neskausmingas tas tyrimas jei su gera nuotaiak eini, manoji pusantru ir vis dar smalsiai ziuri ka jai daro
)
o su mazaja man reikejo gerti gelezi, buvo krites feroglobinas smarkiai, ir jau pagimdzius vis dar atstatinejau, tai ir jai iki metuku su trupuciu kankinomes su zemu hemoglobinu ir gelezies gerimais, tiesa, ji pati is saves labai daug mesos valge ir valgo, ir dabar pagaliau atsistate
plius, kas man rodos padejo pakelti - tai vit C, kai ji pradejom kartu su gelezim vartot, tai ir pradejo geret kraujas. kitiems dar buna del folio rugsties trukumo gelezis menkai pasisavinama.
reziume: jei mamai truksta gelezies, tai geriau stebeti ir vaiko kraujo tyr., nes ir jam tiketina gali trukti. skaiciau apie tai daug straipsniu, kad jei mamai pakankamai gelezies, tai pakankamai ir vaikuciui perduoda, jei yra trukumas - tai kitus vitaminus organizmas atima is motinos ir duoda vaikui, o vat gelezies ne, jos neperduoda ir vaikuciui per MP, jos nepakanka tuomet ir mazajam. taigi, zymiai didesne tikimybe mazakraujystei ir jam.