Įkraunama...
Įkraunama...

Ilgo ir sėkmingo žindymo paslaptys

QUOTE(Aura* @ 2010 12 15, 16:40)
Sveikos,
ar visų jūsų vaikučiai plačiai išsižioja paduodant (.) ? Kažkaip man su mažąja (3 savaitės) sunkiai sekasi... dieną dar dar.. kartais net apsipykstam, bet galiausiai išsižioja, na bet naktį tai jau nebežinau ką ir bedaryti doh.gif ieško krūties, čiapsi, pyksta, bet paduodant prasižioti jai nereikia  schmoll.gif gi mama gali įkišt ir į vos pravertą burnytę smile.gif
Iš po nakties spenelius net gelia kartais.. gal galėtumėt ką nors patarti?

mums dar vienas būdas būdavo kai neima gražiai krūties, palaukiu kol pradeda verkt, o tuomet jau burna išžiota daugiau nei pakankamai biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fedes: 15 gruodžio 2010 - 22:29
QUOTE(archeologe @ 2010 12 15, 22:23)
Sveikos

mano mažylei 4 dienos, bet vargstu su maitinimu nežinau ką daryt ar ji privalgo ar ne. Ir kita bėda tarkim ji valgydama labai greit užmiega ant krūtinės ir gali ją judinti krutinti daryt ką nori ji miegos paguldžius į lovytę 10 - 15 min ir pradeda verkt aš vėl krūtinę ji vėl pačiulpia ir nulūžta ir vėl tas pats paguldžius nežinau net ką daryt

Mano tas pats budavo, as net valgydavau kartais lovoj doh.gif Stiprybes mamukai,reikia tik laiko...pauges, prades gudrauti,budrauti ir nebeuzmigs 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 12 16, 00:24)
archeologe,   4u.gif
Aktyvinti, nurengti, išrengti, padukus, smakriuką, ausytes- kurenti, glostyti.
Svarbu, kad intensyviai žystų bent 15-20min. kuo daugiau- tuo geriau. Kabojimai- labai naudingi. Maitinimas baigiamas kai vaikas PATS paleidžia krūtį atpalaidavęs raumenis.
Kiek tas "labai greit" minutėmis +-? Čiulptuko neduodat?  Nkatį maitinat? Kokie intervalai taip maitinimų? (skaičiuoti nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios)
Visada gali kreiptis į mama-mamai žindymo konsultantes http://www.pradzia.org/node/427
4u.gif

na tas greit labai įvairiai būna 5, būna 10 min būna kad ir normaliai pavalgo. Maitinų naktį, bet ten atskira istorija dienom ji pavalgo ir viskas gerai na su tais prabudinėjimais, bet galiausiai privalgo miegui išmiega ir pora val ir ir kartais tris, bet naktį doh.gif ji vis atsibudinėja ir atsibudinėja aš jai krūtinę kartais ima kartais ne nervinas verkia. Čiulptuką duodu, nežinau visokių nuomonių apie jį, bet man gydytojai sakė duot bent aiškino taip, kad pas kūdikius yra tas čiulpimo refleksas ir kiti tiesiog nori čiulpti, o ne valgyt iš krūtinės tada reikia duot čiulptuką. Bet iš esmės ir su čiulptuku yra taip kad diena jo nereikia ji pramiega be jo, bet nakti reikia
Papildyta:
Aš žiūriu žindymo konsultantes, bet klaipediečių nėra
Atsakyti
archeologe, 4u.gif
Aha, vieną priežastį radom- čiulptukas. Kad visokių nuomonių apie jį girdėjai- gerai, bet fiziologija vaiko ir mp gamybos įpatumais bei jų suderinamumu, galima pasidomėti tikslinguose šaltiniuose mirksiukas.gif
Vienas iš pagrindinių naujagimio ir kūdikio poreikių- žysti. Kai jie žinda krūtį- gauna maisto ir patenkina žindimo poreikį, jei žindimo poreikis didesnis- moka krūtį ir be pieno traukimo žyst, jei pienuko užvalgo daugiau- perteklių atpila (dar atpilt ir dėl kitų priežasčių gali, arba ne,- oro prisigaugo žysdami, žinda susierzinę, verkia ir žinda, po pavalgymo kai keičiama sauskelnė ir kojos užkeliamos ir t.t.)
Čiulptuko davimas mažina poreikį žysti, vadinas, vaikas mažiau žinda- mažiau gauna, mažiau stimuliuoja krūtį- mažiau pieno gaminama, + čiulptuko čiulpimas skiriasi nuo krūties žindimo, technika kitpkia, dėl to traumuojami speneliai.
Nei vienas, nors minimaliai apie žindymą išmanantis, gydytojas nesiūlys kūdykiui, o tuo labiau -NAUJAGIMIUI čiulptuko. (ant daugelio gamintojų pokuočių rašoma, kad nerekomenduojami pirmus tris mėnesius)
Naktinis maitinimas, o YPAČ NAUJAGIMIO- be galo svarbus, nes naktį mamos organizmas išskiria daugiausias prolaktino (horm. atsakingo už mp gamybą) naktinis maitinimas- dieninio pienuko garantas. + Naktinis pienukas, ir paryčių- riebiausias!!!
Kokie intervalai tarp maitinimų (dienos, nakties) ??? Kiek sykių per parą šlapinasi???
Atsakyti
QUOTE(Košė-Malošė @ 2010 12 16, 14:47)
archeologe,   4u.gif   
Aha, vieną priežastį radom- čiulptukas. Kad visokių nuomonių apie jį girdėjai- gerai, bet fiziologija vaiko ir mp gamybos įpatumais bei jų suderinamumu, galima pasidomėti tikslinguose šaltiniuose  mirksiukas.gif 
Vienas iš pagrindinių naujagimio ir kūdikio poreikių- žysti. Kai jie žinda krūtį- gauna maisto ir patenkina žindimo poreikį, jei žindimo poreikis didesnis- moka krūtį ir be pieno traukimo žyst, jei pienuko užvalgo daugiau- perteklių atpila (dar atpilt ir dėl kitų priežasčių gali, arba ne,- oro prisigaugo žysdami, žinda susierzinę, verkia ir žinda, po pavalgymo kai keičiama sauskelnė ir kojos užkeliamos ir t.t.)
Čiulptuko davimas mažina poreikį žysti, vadinas, vaikas mažiau žinda- mažiau gauna, mažiau stimuliuoja krūtį- mažiau pieno gaminama, + čiulptuko čiulpimas skiriasi nuo krūties žindimo, technika kitpkia, dėl to traumuojami speneliai.
Nei vienas, nors minimaliai apie žindymą išmanantis, gydytojas nesiūlys kūdykiui, o tuo labiau -NAUJAGIMIUI čiulptuko. (ant daugelio gamintojų pokuočių rašoma, kad nerekomenduojami pirmus tris mėnesius)
Naktinis maitinimas, o YPAČ NAUJAGIMIO- be galo svarbus, nes naktį mamos organizmas išskiria daugiausias prolaktino (horm. atsakingo už mp gamybą) naktinis maitinimas- dieninio pienuko garantas. + Naktinis pienukas, ir paryčių- riebiausias!!!
Kokie intervalai tarp maitinimų (dienos, nakties) ??? Kiek sykių per parą šlapinasi???

Na taip aš tą ir buvau girdėjusi apie čiulptukus ir į ligononę net nesivežiau pirmą naktį taip ir dariau biški kas duodu krūtį po to vyras atvežė čiulptuką, bet jo neduodavom jis buvo padėtas ant spintelės, pati atėjusi gydytoja davė jai čiulptuką po to pradėjom ir mes duot, diena jo jai nereikia, bet naktį kitaip.
O dėl intervalų dieną ji išmiega po 3 - 3,5 val ir tai žadint kartais reikia, bet naktį būna dvi išmiega būna pusvalandį. Ir dar aš nelabai suprantu intervalai matuojami nuo pradžios iki pradžios? bet tarkim aš šią nakt labai stebėjau laiką kiek maitinu kiek miega ir pan. tai ji užmigo apie 10 dvyliktą kėlės valgyt ant krūties buvo valandą dešimt minučių tai po pirmos dešimt ėjo miegot ir tai su soske po to atsibudo puse keturių pramaitinau iki penkių, šeštą atsikėlė vėl maitinai iki puse septynių ir po to miegojo kol nepažadinom valgyt, bet jei tiek ilgai ji būna ant krūties o maitinimas matuojamas nuo pradžių iki pradžių tai ji beveik visada turi būt ant kruties, bet tai tokiu atvėju išsijungs mano optimistinis mąstymas kad galiu ją maitinti ir kad viskas tik galvoj doh.gif
Atsakyti
archeologe, 4u.gif
"Ačiū" gydytojai už pagalbą...
Intervalai skaičiuojami nuo maitinimo pradžios iki kito maitinimo pradžios.
vadinas naktį valgė 24; 3:30; 6; laikas tarp naktinių maitinimų - 3,5val., 2,5val.
Žindymas- nėštumo tąsa. Natūralu, kad naujagimiui reikia dažnai ir ilgai. Vaikui augant žindimo laikas ženkliai sutrumpės.
Optimistinis mąstymas, juk kalbam apie JŪSŲ VAIKĄ, koks gi kitosa mąstymas gali būt?! Ką geriausio galite duoti Dukrytei - tai Jūsų pienukas. Kuris tik JŪSŲ dukrytei gaminamas, pagal jos poreikius į kuriuos reaguoja jūsų orgamnizmas. Ir nieko geresnio pasaulyje nėra... Suprantu, kad iššūkis, kad sunku, kad gal taip ir neplanavote, bet dabar toks etapas, labai svarbus ir dukrai ir mamai. Laikas greit bėga, vaikai dar greičiau auga, ir taip trumpai jiems reikia išskirtinio artumo.
Visi kiti dalykai- gal įmanoma derinti, o ko nepavyksta- gal galima palaukti, atidėti, perkelti, atsisakyti. mirksiukas.gif
Neduokit čiulptuko, taip tik bėdų pridarysit, ne gėris jis, nei pienuko gamybai, nei geram krūties apžiojimui/paėmimui, nei sąkandžiui, nei gomurio skliautui, nei skrandukui, dar ir pilvelio pūtimui paslaigą padaro, nei kalbai, nei dikcijai, nei domėjimuisi aplinka.
Svarbu rasti neramumo preižastį ir ją pašalinti. Čiulptukas to neišsprendžia, jis tik "išjungia" nepageidaujamą garsą.
4u.gif

Atsakyti
O kaip tada žinot ar netrūksta pieno? O koks skirtumas tarp žindymo ir nutraukto pieno davimo, nes man kyla mintys duot nutrauktą pieną, nes man kiekvienas maitinimas kelia stresą nes pastoviai galvoji ar užtenka jai pieno ar gerai ten viskas ir pan.
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2010 12 16, 17:04)
O kaip tada žinot ar netrūksta pieno? O koks skirtumas tarp žindymo ir nutraukto pieno davimo, nes man kyla mintys duot nutrauktą pieną, nes man kiekvienas maitinimas kelia stresą nes pastoviai galvoji ar užtenka jai pieno ar gerai ten viskas ir pan.

prisimenu aš savo pirmas dienas... lygiai taip pat stresavau ir taip pat galvojau. Palaukite savaitę laiko, o tada pasverkite vaiką, pamatysit jei gerai priauga svorį bus ramiau Jums pačiai. Aš pirmą mėnesį kas savaitę vaiką svėriau, nes paniškai bijojau, kad gal nepavalgo... bet kai pamačiau, kad svoris normaliai auga iškart nusiraminau. Nors manoji pirmą mėnesį valgydavo tik 7 minutes mirksiukas.gif dieną kas dvi/tris valandas, naktį kas 4/5.... bet priaugo 1300 gr. Vadinasi per tas 7 minutes kuo puikiausiai pasisotindavo.

su pientraukiu dvigubas vargas... nutraukinėt, buteliukus sterilizuot.... neprisidarykit vargo sau pačiai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Carlin: 16 gruodžio 2010 - 16:44
archeologe, 4u.gif
Rodikliai, kad užtenka- šlapimas, po mėnesiuko- svoris.
Kalbu apie mp maitinamus kūdikius, kuriems neduodami jokie papildomi skysčiai, čiulptukai, mišinukas, kurie išimitnai žindomi:
Per pirmas 14d. naujagimiai turėtų atauginti gimimo svorį.
Per savaitę mp maitinami priauga ~125g. (naujagimiai, 2,3-mėn.)
Vadinas, kai būsit mėnesiuko, svarbu kad nuo gimimo svorio dar būtų 250g. Jei daugiau- liuks.
Jei pakankamai gauna- pakankamai išbėga mirksiukas.gif
Sek šlapinimąsi. ir daugiau sykių per parą šviesaus, nekončentruoto šlapimo- viskas ok. (+ dar į tuštinimosi konsistenciją akį užmesk, nuo 40d. vaikai, maitinami mp gali tuštintis ir kas 10parų, čia ir vėl rodiklis- konsistencijos.)
Nusitraukinėdama pasisunkinsi gyvenimą. Neverta.
Įdėsiu kelias nuorodas puslapių mirksiukas.gif http://www.pradzia.org/straipsniai http://www.sveikapra....lt/?text.id.19
4u.gif
Atsakyti
Na su šlapimo sekimu su pampersais biški sunkiau, o dėl tuštinimosi tai ji kartą per dieną pasituština visada.
Atsakyti
QUOTE(archeologe @ 2010 12 15, 20:23)
Sveikos

mano mažylei 4 dienos, bet vargstu su maitinimu nežinau ką daryt ar ji privalgo ar ne. Ir kita bėda tarkim ji valgydama labai greit užmiega ant krūtinės ir gali ją judinti krutinti daryt ką nori ji miegos paguldžius į lovytę 10 - 15 min ir pradeda verkt aš vėl krūtinę ji vėl pačiulpia ir nulūžta ir vėl tas pats paguldžius nežinau net ką daryt

Pazistama situacija. Maniske pirma menesi taip keistai valgydavo nakti. Rodo visus zenklus kad jau nori valgyt, bet prie (.) iskart uzmigdavo, paguldau, vel rekia, vel prie (.) uzmiega ir t.t. Taip valgydavo apie valanda. ZIauriai pavargdavau, nes nakti keldavosi kas 3 valandas. Paskui isigudrinau, vos tik nustoja gerti, iskart guldau, nebutinai i miegojimo vieta, o tiesiog salia ant lovos, ji iskart prabunda, as ja vel prie (.) ir taip zaisdavom kol pavalgydavo, uztrukdavo iki pusvalandzio. O veliau ismoko pavalgyti greitai. Dabar valgo 5-10 min.

QUOTE(archeologe @ 2010 12 16, 22:07)
Na su šlapimo sekimu su pampersais biški sunkiau, o dėl tuštinimosi tai ji kartą per dieną pasituština visada.

O kada keiti pampi? As tai pries maitinima keiciu, tai iseina kas 2 valandas, visada jauciasi kad yra padaryta.

Sekmes maitinant 4u.gif Visom ta pradzia sunki.
Atsakyti
Koše-Maloše, turiu tau dar klausimėlį: maitinant kas 1 valandą (ar dažniau) kas kiek laiko keisti krūtį? abi pas mane praktiškai visada pilnos ir per tą valandėlę atsigamina, bet kad riebesnio pienuko gaut tai turbūt reikia kelis maitinimus iš vienos duot ar ne? iš tikro kartais net pametu iš kurio (.) paskutinį kart daviau, bet gal reiktų sekti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aura*: 17 gruodžio 2010 - 17:15