QUOTE(jurg333 @ 2010 12 02, 18:01)
Kartais dar buna kad vaikuciai istisai ant kruties kabo, kai buna vadinamieji augimo suoliai. Skaiciau, kad jie berods buna apie 3 sav. ir 3 men. Tada atrodo, kad pienuko truksta. Kai kur net gimdymo namuose pataria, kad butent tuo laiku nereiketu pradet panikuot, tiesiog duoti vaikuciui zysti tiek kiek jis nori ir per kelias dienas pienuko pasigamina pagal vaikucio poreikius. Be to, ir patys vaikuciai labai nevienodai valgo. Pvz. as pirmo menesio gale labai jaudinaus, kad manoji valge tik po 2 ar 3 minutes. Vakarais tik valgydavo siek tiek ilgiau. O juk visos metodikos sako, kad vaikuti reikia maitinti netrumpiau kaip 15 min. Bet kai nuejom pasisvert, tai buvom priauge 1 kg. 300 g. O mano drauges vaikas pastoviai kabo ant kruties, irgi maitinimas uzsitesia daugiau nei valanda, bet svorio irgi normaliai priaugo. Taigi kiek vaikutis valgo priklauso ir no jo pacio ir nuo krutines (t.y. kaip bega pienukas ar stipria ciurksle ar isleto). Tik paziurekit ar vaikutis gerai apima speneli, nes tai irgi gali buti dazno valgymo priezastis. O tai pat ir daznas kruties kaitaliojimas gali itakoti, kad jis pavalgo tik liesojo pienuko, del to labai greitai vel isalksta. Mano mergaite per 3 men. tiek kartu keite savo valgymo iprocius, kad Taigi manau, kad dar viskas gali labai pasikeist ir tie valgymai gali patrumpet. Ir siaip man smagiau, kai vaikas, kad ir visa diena kabo ant kruties, nei kad puse dienos negali niekaip ikist... Nes dabar mums sitas periodas:)
kazkaip man nuojauta sako,kad neaisku,ar bent 1 kg priaugom, nes vakar 3 val mane su pertraukom ten trauke, ir vien puse ir kita,atrodo niekas ten nebega,ji traukia ir nervinasi,nes kai krutine apminksteja sunkiau jai ten sekasi,ir turbut letai ten bega, na bet aciu,kad pabendravot su manim tuo klausimu, nes niekaip nerandu ramybes, turbut reiketu nustoti apie tai galvoti,bet kazkaip sunku