Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Americana @ 2011 01 24, 21:53)
Oj vista tu vista...  doh.gif nu nepyk, kad as taip bet kokio velnio tu kreipi demesi ka sako kiti?? KOKS ju reikalas??? Cia TAVO gyvenimas, TAVO reikalas, TAVO tikslas buti laiminga, tai nieko nelauk, nieko neprisigalvok, neabejok, o BUK laikimga. Nori vaikucio - nu ir pirmyn! Nori senatvej dziaugsmo kai vaikai aplanko? Tai negalvok ka galvoja kiti, jiems bus maziausiai svarbu kai tu vienisa busi... As tau patarciau kuo greiciau pastoti, kuo greiciau susilaukti vaikiuko ir dziaugtis seimynine laime su savo mylimu zmogumi, o visi kiti, tegul eina jie sunims seko pjauti!!! Supratai?  tongue.gif  ax.gif Ne pries viena neturi atsiskaitineti! Oi nu ir kada zmones nustos galvoti ka apie juos mano kiti?? Juk ne vaikai esam, rupinkimes savo laime! Kiek galima?
Nu va ispludau, tikiuosi padejo  thumbup.gif

Kaip norėčiau taip išmokti galvoti... Matyt, jau esu tokio auklėjimo, kad visą gyvenimą buvo svarbu tas prakeiktas "o ka aplinkiniai pagalvos". BJAURU. Patri žinau, kad gal ir kvaila. Juk mano gyvenimas yra tik mano. Vat per tą "ką aplinkiniai pagalvos" ir prakentėjau 12 metų gyvendama pragare. ...o gal dabar bijau ir vėl nudegti...sunku patikėti. Bet esu ant slenksčio. Dabar į vieną arba į kitą pusę. Laukti nebėra kada g.gif Draugas beprotiškai nori mažo stebuklo nestuke.gif . Jis, skirtingai nuo manęs (aš iš pirmos santuokos turiu 2 nuostabius sūnaitėlius) dar neturi vaikų. Bet palieka spręsti man...
Atsakyti
Vėlyva motinystė tai nuostabu. Niekad nerūpėjo kitų nuomonė šiuo klausimu. Bet kažkaip ir neteko susidurti su priešiška ar neigiama aplinkiniu nuomone. Pirma reakcija pasakius vyresniujų amžių budavo: Kaaaip gražu. smile.gif
Jeigu nuspręndėt tai ir neabejokit. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetrungele @ 2011 01 24, 20:47)
Dieve  Dieve.... Net nesitikėjau, kad tokia žiauri yra aplinka vyresnio amžiaus mamytėms...  verysad.gif
Man pačiai 38 (vos prieš kelias dienas suėjo).... .

Tai TIK 38, ne 78!!!! Kaip pati parasei turi nuostabu vyra kuris nori vaiku su tavim. Tai kodel ne? Manau kitu nuomone tikrai neturetu buti aktuali... Tai tik tavo seimos reikalas. Taigi- pasakyk savo brangiausiajam kad pradetu darbuotis ir nusiteiktu pampersus keisti ir naktimis keltis lotuliukas.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
Ilindau pasiskaityti po pokalbio su tam tikrom moteriskem, kurios spaudzia gimdyti pirmagimi..."juk jau nejauna esu...kad dar tik speciau iki 30 pagimdyti" lotuliukas.gif
Ka as zinau is kokio uzpustyto kaimo tokios nuomones... 30-40 m. juk tai pats moters pikas, patys graziausi metai, pats laikas megautis viskuo, tame tarpe ir vaikais, o daugelis jau isvadinamos vos ne senemis. Pazistu daug tokiu, kurios pagimde virs 40 ir 45, o 50 m. dar ir profesijas pakeite, pradejo vadovaujamus darbus dirbti, savo imones ikure, o atrodo kaip fantastiskai. Butent tokiomis moterimis zaviuosi, beje is pokalbiu tenka pripazinti, kad jomis zavisi ir nemazai tu, kurios gimde anksti, kai kurios pripazista, kad per anksti atejo vaikas, net ir vyro iki galo pazinti nespejo, nieko kartu, tik dviese, nespejo nuveikti.
Bent jau as nepasigendu nei savo 18, nei 25, kuo vyresne esu, tuo komfortiskiau jauciuosi savo kailyje ir tik dabar pradedu noreti vaiku.
O del visokiu genetiniu tyrimu...manau kad gyvenime niekas be priezasties nevyksta ir nuo likimo ne visados pabegti gali. Juk mirti gali ir sveiki vaikai, arba neigaliais jie gali tapti jau gime. Aisku apsaugok mus visas Dieve nuo tokiu patirciu. Zaviuosi tomis, kurios laukia su meile, kad ir ka Dievas siustu ir pasitiki Juo.
Atsakyti
Man irgi labai juokingai atrodo kai kuriose forumo temose moteriskiu pasisakymai, jog va 20-keliu pirma pasigimdziau, iki 30 butinai reikia antra pasigimdyt, doh.gif Matyt nuo 30 metu jos jau ruosiasi i pensija iseit lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(amita @ 2011 02 14, 15:45)
Man irgi labai juokingai atrodo kai kuriose forumo temose  moteriskiu pasisakymai, jog va 20-keliu pirma pasigimdziau, iki 30 butinai reikia antra pasigimdyt, doh.gif  Matyt nuo 30 metu jos jau ruosiasi i  pensija iseit lotuliukas.gif

Daugumai kurios taip neigiamai masto apie velyva motinyste daznai dar nei 30 nera.Kai sukaks 30 garantija,kad ir nuomone siuo klausimu pasikeis. mirksiukas.gif
Man asmeniskai atrodo,kad geriausia gimdyti nuo kokiu 25 metu.Esi pakankamai protingas,issilakstes ir mokslus kokius tai baiges.Na,o pati asmeniskai gimdyciau iki kokiu 40 metu.Veliau tikriausiai jau nerizikuociau.Norisi savo vaikuti uzauginti ir dar sulaukti anuku smile.gif Pirmosios susilaukiau 32 metu dabar jau galvojam apie antra.
Atsakyti
QUOTE(rasa podberezka @ 2011 03 11, 19:27)
Daugumai kurios taip neigiamai masto apie velyva motinyste daznai dar nei 30 nera.Kai sukaks 30 garantija,kad ir nuomone siuo klausimu pasikeis. mirksiukas.gif
Man asmeniskai atrodo,kad geriausia gimdyti nuo kokiu 25 metu.Esi pakankamai protingas,issilakstes ir mokslus kokius tai baiges.Na,o pati asmeniskai gimdyciau iki kokiu 40 metu.Veliau tikriausiai jau nerizikuociau.Norisi savo vaikuti uzauginti ir dar sulaukti anuku smile.gif Pirmosios susilaukiau 32 metu dabar jau galvojam apie antra.

Labai protingai rasot... Net lengviau pasidare. Man 27 metai greit bus. vaikucio kol kas su vyru neplanuojam, nes jauciames tikrai dar jauni, as asmeniskai dar siek tiek ir bijau... kai pasiskaiciau kitose temose pasijutau tokia jau sena, jog 27 metu ir visa dar neturim pirmagimio doh.gif
Bet uz tai baigiau mokslus, turim abu su vyru darbus. Gyvename santuokoje jau antri metai ir dar norime pamatyti pasaulio, pasidziaugti tik vienas kitu, vaikai labai ipareigoja, na ateityje manau nuomone pasikeis, abu nuspresim tureti vaikuciu, tam subresim... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetrungele @ 2011 01 24, 22:47)
Dieve  Dieve.... Net nesitikėjau, kad tokia žiauri yra aplinka vyresnio amžiaus mamytėms...  verysad.gif
Man pačiai 38 (vos prieš kelias dienas suėjo).... PRISISKAIČIAU (pabrėžtinai noriu pasakyti, kad PRISISKAIČIAU, o ne PASISKAIČIAU) internete visokių nuomonių... ir kažkodėl jaučiosi tokia "nurašyta"...  verysad.gif 
Pervėlu...persena... nebe tas amžius... visai protas nuvažiavo....  - tokių žodžių tektų klausytis pastojus?????????
O taip žmonės kalba kodėl??? Iš patirties ar iš pavydo???

Esu iš tų moterų, kurios po laaaaaaaaaaaaaabai skaudžių skyrybų sutinka jas mylintį žmogų. Norėtumėm planuoti ateitį kartu. Jis labai nori vaikučio...o aš taip bijau aplinkinių nuomonės  schmoll.gif  Na, pasakykit man, kad aš - KVAILA. Ir kad tai nestuke.gif  tik mudviejų reikalas. Mano, ir mane mylinčio žmogaus sprendimas.

Gaudykit gandrą !!! Jūs juk jauna !!! Džiaukitės, kad jūs abu su vyru trokšate vaikelio !!! Gaudykit gandrą !!! Nesirūpinkit tais aplinkiniais ! Juk jūs gyvenate savo gyvenimą !!!
Atsakyti
Shania, puikiai parasete. 4u.gif Pati apie vaikeli pradejau galvoti anksti, kai pradejome planuoti, nesiseke, iki siol dar planuojame, bet suprantu, kad niekas nevyko ir nevyksta be priezasties, kaip smarkiai pasikeiciau as, mano vyras, aplinka per ta laika ir kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad vaikas bus paciu laiku, as jam busiu visiskai pasiruosusi. Uzienyje labai daug moteru gimdo vaikus nuo 35- 45, i jas pazvelgus darosi silta, jomis ir as zaviuosi, tai visai kitokios mamos, nei 20 metes, kitoks ir zvilgsnis ir zodziai... wub.gif

Pamenu, kai man buvo vos 20, maniau, kad 30 metes jau gyvenimas baigtas doh.gif biggrin.gif , arteju ir suprantu, kad nieko panasaus, tik prasideda tikrasis moters GYVENIMAS. wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Žemyna_mėlynakė @ 2011 03 24, 14:49)
Shania, puikiai parasete.  4u.gif Pati apie vaikeli pradejau galvoti anksti, kai pradejome planuoti, nesiseke, iki siol dar planuojame, bet suprantu, kad niekas nevyko ir nevyksta be priezasties, kaip smarkiai pasikeiciau as, mano vyras, aplinka per ta laika ir kuo toliau, tuo labiau suprantu, kad vaikas bus paciu laiku, as jam busiu visiskai pasiruosusi. Uzienyje labai daug moteru gimdo vaikus nuo 35- 45, i jas pazvelgus darosi silta, jomis ir as zaviuosi, tai visai kitokios mamos, nei 20 metes, kitoks ir zvilgsnis ir zodziai...  wub.gif

Pamenu, kai man buvo vos 20, maniau, kad 30 metes jau gyvenimas baigtas doh.gif  biggrin.gif , arteju ir suprantu, kad nieko panasaus, tik prasideda tikrasis moters GYVENIMAS.  wub.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Vos tik pradėjus skaityt temą, buvau nemaloniai nustebinta dėl pasamprotavimų apie įvairiausius apsigimimus. Niekuomet savo noru nelįsčiau į forumą, kuriame aptarinėjami tokie dalykai, kam be reikalo kišti į save negatyvias mintis? Manau kas nori pasiakaityt apie įvairiausias rizikas ir susirgimus, nesunkiai susiras apie tai informacijos, juk niekam ne paslaptis, kad sveikiausia gimdyt jaunoms. O pavadinimas "vėlyva motinystė" kažkaip nuteikia pasiruošt išklausyt vyresnių mamyčių patirtį, auginant vaikučius (tiek teigiamą, tiek ir neigiamą), bet jokiu būdu ne gąsdinimus pie galimas nesėkmes...
Buvo labai įdomu buvo perskaityt kai kurių vyresnių mamyčių mintis, gaila, kad tiek mažai tų pavyzdžių, matyt vyresnės mamos mažiau laiko gaišta tuštiems pašnekesiams doh.gif .
Pačiai jau 33, o svajonių apie antrą vaiką vis dar neatsisakiau smile.gif Ir kas žino, ar suspėsiu pagimdyt bent iki 35 g.gif Beje, turėjau problemų su išnešiojimu ir būdama gerokai jaunesnė, taigi to su amžiumi nesieju.
Ir tikrai nesijaučiu per sena planuot vaikelį, o atvirkščiai, daug labiau savimi pasitikinti, subrendus, žinanti, ko noriu iš gyvenimo, nebesureikšminanti karjeros ir jau seniai nebebijau, kad jei iškrisiu iš darbo rinkos metams ar dvejiems, sugrius dangus lotuliukas.gif
Pamenu, kaip skubėjau sugrįžt į darbus su pirmuoju vaiku, lyg į uodegą butų kas įkirpę doh.gif Dabar svajoju, kaip auginsiu: ramiai ir be jokio skubėjimo, su daug didesne kantrybe, įsivaizduoju, kaip branginsiu kiekvieną akimirką ir jei finansai leis, auginsiu vaiką pati iki 3 metų be jokių auklių smile.gif
Tik viena problemėlė: reikia kažkaip tapt nestuke.gif ir žinoma pagimdyt sveiką vaiką thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(jjuostė @ 2011 03 27, 17:51)
Vos tik pradėjus skaityt temą, buvau nemaloniai nustebinta dėl pasamprotavimų apie įvairiausius apsigimimus. Niekuomet savo noru nelįsčiau į forumą, kuriame aptarinėjami tokie dalykai, kam be reikalo kišti į save negatyvias mintis? Manau kas nori pasiakaityt apie įvairiausias rizikas ir susirgimus, nesunkiai susiras apie tai informacijos, juk niekam ne paslaptis, kad sveikiausia gimdyt jaunoms. O pavadinimas "vėlyva motinystė" kažkaip nuteikia pasiruošt išklausyt vyresnių mamyčių patirtį, auginant vaikučius (tiek teigiamą, tiek ir neigiamą), bet jokiu būdu ne gąsdinimus pie galimas nesėkmes...
Buvo labai įdomu buvo perskaityt kai kurių vyresnių mamyčių mintis, gaila, kad tiek mažai tų pavyzdžių, matyt vyresnės mamos mažiau laiko gaišta tuštiems pašnekesiams doh.gif .
Pačiai jau 33, o svajonių apie antrą vaiką vis dar neatsisakiau smile.gif Ir kas žino, ar suspėsiu pagimdyt bent iki 35 g.gif Beje, turėjau problemų su išnešiojimu ir būdama gerokai jaunesnė, taigi to su amžiumi nesieju.
Ir tikrai nesijaučiu per sena planuot vaikelį, o atvirkščiai, daug labiau savimi pasitikinti, subrendus, žinanti, ko noriu iš gyvenimo, nebesureikšminanti karjeros ir jau seniai nebebijau, kad jei iškrisiu iš darbo rinkos metams ar dvejiems, sugrius dangus lotuliukas.gif
Pamenu, kaip skubėjau sugrįžt į darbus su pirmuoju vaiku, lyg į uodegą butų kas įkirpę doh.gif Dabar svajoju, kaip auginsiu: ramiai ir be jokio skubėjimo, su daug didesne kantrybe, įsivaizduoju, kaip branginsiu kiekvieną akimirką ir jei finansai leis, auginsiu vaiką pati iki 3 metų be jokių auklių smile.gif Tik viena problemėlė: reikia kažkaip tapt  nestuke.gif  ir žinoma pagimdyt sveiką vaiką thumbup.gif

Cia mano mintys biggrin.gif As taip ir gyvenu ir neatsidziaugiu kiekviena sekunde ir visoms galiu pasakyti ,kad tai gyvenimo dziaugsmas buti mama ir nesvarbu kokio tu esi amziaus jeigu tu nori vaiko biggrin.gif As nesijauciu sena mama smile.gif
Atsakyti