Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

Man vasarį bus 31 , ir tik dabar pradėjom su vyrų dirbti pirmo vaiko linkme.Nors kartu mes jau vienuolikti metai. Daug kas smerkė ir iki šiol pirštais bado, dažniausiai visi siūlė gerus ginekologus -išsitirti, ir niekas nepagalvojaokad mes iki šiol TIKRAI niekada nepagalvodavom apie vaikus ir jų nepasigesdavom. Gal ir gyvenimo aplinkybės taip susiklostė, nzn, bet iki 27 nebuvo jokio noro jų turėti. O va dabar kai po biški baigiam susikurti savo buitį ir gyvenimo kokybę, pamažu atėjo ir tas noras. smile.gif
Ir man tikrai baisu kai gimdo 18 -metės, nes motinystės jausmu ten dažnai net nekvepia( aišku yra išimčių).bet... Na bet čia tik mano nuomonė.Niekam jos neperšu.
Atsakyti
Man 30 vaiku neturiu,pirmas tikiuosi bus 2011 jau pradejom su draugu darbuotis ta linkme 4u.gif
.Mano viena bendradarbe budama 42 pagimde pirmagimi- dukryte jai dabar 3,kita 36 pagimde si pirmadieni sunu-irgi pirmagimis.
Niekas is kolektyvo (musu 30 moteru) nepletkino del metu,visos dziaugesi na pagaliau pavyko bigsmile.gif bigsmile.gif bigsmile.gif thumbup.gif
Atsakyti
Reiktu ismananciu patarimo - man jau ant nosies 35m. Planuojame treciaji vaikeli. Ar yra imanoma is anksto atlikti kokius genetinius tyrimus ar pan? Suprantu, kad tai tebutu prognoze, bet visgi. Gal kas susidure su tokiu klausimu? ax.gif
Atsakyti
Kai aš juokaudama save pavadinau sena, nes budama 38 metu laukiausi pirmagimės, labai šauni daktarė pasakė - senos negimdo. Taigi aš manau, kad tos kurios nori ir gali dar gimdyti tikrai nėra senos. O tos kurios jaučiasi per senos matyt taip ir yra, juk žmogaus biologinis amžius kartais labais skiriasi nuo to kuris yra užrašytas pase
Atsakyti
QUOTE(Ruta705 @ 2010 12 22, 18:07)
Kai aš juokaudama save pavadinau sena, nes budama 38 metu laukiausi pirmagimės, labai šauni daktarė pasakė - senos negimdo. Taigi aš manau, kad tos kurios nori ir gali dar gimdyti tikrai nėra senos. O tos kurios jaučiasi per senos matyt taip ir yra, juk žmogaus biologinis amžius kartais labais skiriasi nuo to kuris yra užrašytas pase

drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(vikutuke @ 2010 10 28, 10:08)
Daug kas smerkė ir iki šiol pirštais bado, dažniausiai visi siūlė gerus ginekologus -išsitirti, ir niekas nepagalvojaokad mes iki šiol TIKRAI niekada nepagalvodavom apie vaikus ir jų nepasigesdavom.

kaip bebūtų gaila, bet tenka ir mums su tuo susidurti schmoll.gif liūdniausia, tai, kad iš artimųjų rato sulaukiam pasiūlymų kreiptis į gydytojus, nors tikrai nei planavom kada, nei dar planuojam ax.gif mums abiems 29 ant nosies ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Plaštaka @ 2011 01 04, 15:39)
kaip bebūtų gaila, bet tenka ir mums su tuo susidurti schmoll.gif  liūdniausia, tai, kad iš artimųjų rato sulaukiam pasiūlymų kreiptis į gydytojus, nors tikrai nei planavom kada, nei dar planuojam ax.gif  mums abiems 29 ant nosies  ax.gif

As manau, kad vaikams geriausia gimti tada, kai abu teveliai to nori, o ne tada, kai aplinkiniai pirstais bado ir vercia vaiku tureti. Reikia jausti moteriai kada jau nori, tada ir vaikelis bus laukiamas ir nestumas lengvesnis. Juk su gera nuotaika viskas daug lengviau einasi.
Man jau 32m bus, bet tik neseniai pradejau pagalvoti apie vaikus, gal del to, kad susituokiau tik 31m. Gal ir aplinkiniai, kai mato, kad jau daug laiko kartu ir vaikuciu nera, tai ir pradeda prisigalvoti nesamoniu... nekreipkit demesio, planuokit vaikucius tada, kai tvirtai to noresit.
Atsakyti
Kalbate apie laiku gimdyma. Dauguma svarsto susilaukti trečio ar antro. Kitos atidėliojo sąmoningai. O as susituokiau tik 36m. IR TAI PIRMA SANTUOKA. (Jau senokai susitaikiau su mintimi, kad man skirta niekada neturėti šeimos, bet kaip sakoma atsirado žmogus kuris ilgai prašė, kad tekėčiau tai pasiryžau kurėti šeimą) (negi jau negali turėti šeimos jei sulaukiai 30m.) Ir kalba eina tik apie pirmą vaikeli. Suprantu visas rizikas ir dėl savo ambicijų nenoriu į pasauli paleisti neįgalų vaika. Žmogu susiradau tik dabar ir laikas tik dabar, nerimo ir streso dėl apsisprendimo patiriu daug. Ar galima mane smerkti, kad negimdžiau be tėvo? Be išsilavinimo? kad nenorėjau tuoktis su pijoku? Ar būtų geriau kad bučiau susilauksi su kuo papuola? ar išviso viena be vyro ir pajamų auginusi vaika kad tik laiku susilaukti.
Mano aplinka santuoką sutiko labai gerai iš visų tik ir girdėjau" Nu pagaliau " Ir iškarto ėmė laukti pirmagimio tiek bendradarbės, tiek draugės. O kai pasakiau, kad svajoju turėti du tai sulaukiau tik palaikymo ir net paskatinimo.
Tos kurios čia kaltina vyresnias savanaudėmis vadina imasi spręsti nežinodami aplinkybes be to norėtusi žinoti kiek joms metu, kad taip kaltinimais mėtosi.
Čia daug kalbama apie apsigimimus ir reikia apie juos kalbėti, kad galėtu vėlyva mamytė apsispręsti kaip elgtis, žinotu ir įvertintu visas rizikas nes su amžiumi ir gyvenimiškos išminties prisideda. Bet pamirštama kita medalio pusė visi gabūs ir genijai gimė pas vyresnias mamas. Vat pirmagimiu l. mažai bet Mocartas buvo 7 vaikas ir mamai jau gerai virš 40 buvo. Forume tikėjausi rasti ne pasmerkimus o gyvenimiškos patirties pačių forumiečių, užaugusių vėlyvų vaiku nuomonės.
Norisi ne svarstymų kaip reikėjo daryti o kaip elgtis kad gimtu sveikas vaikas. Juk gyvenime atidėti neštuma gali būti daug priezasčių. Negalėjimas pastoti, noras vaikui duoti geresnį pagrindą, psichologinis nepasiruošimas motinystei, ir vėlyva pirma santuka kaip nutiko man. Na gana čia man virkauti žinojau kur galva kišu o toms bendraamžėms kurios nori susilaukti vaikelio linkiu stiprios sveikatos, palankios aplinkos ir sveiko ir drūto vaikučio. Jei nerandate palaikymo savo aplinkoje žinokite, kad jus palaikau, aišku tai ne taspat kas artimieji bet vis gėriau nei jokio palaikymo. Aš esu giliai isitikinusi, kad tikrai myli jei tikrai rūpite ir tikrai linki gero visada palaikys. O jei nepalaiko vadinasi kažkas santykiuose negerai. Sakykime aš daug dėl ko nepritariu ką daro mano jaunėlė sesuos kartais ir pasakau kad nepritariu (labai jau atsargiai, kad neįžeisti , net patesindama) elgesiui bet visada palaikau ir bandau patarti jei paklausia.
Atsakyti
QUOTE(jura1012 @ 2011 01 10, 23:00)
Kalbate apie laiku gimdyma. Dauguma svarsto susilaukti trečio ar antro. Kitos atidėliojo sąmoningai. O as susituokiau tik 36m. IR TAI PIRMA SANTUOKA. (Jau senokai susitaikiau su mintimi, kad man skirta niekada neturėti šeimos, bet kaip sakoma atsirado žmogus kuris ilgai prašė, kad tekėčiau tai pasiryžau kurėti šeimą) (negi jau negali turėti šeimos jei sulaukiai 30m.) Ir kalba eina tik apie pirmą vaikeli. Suprantu visas rizikas ir dėl savo ambicijų nenoriu į pasauli paleisti neįgalų vaika. Žmogu susiradau tik dabar ir laikas tik dabar, nerimo ir streso dėl apsisprendimo patiriu daug. Ar galima mane smerkti, kad negimdžiau be tėvo? Be išsilavinimo? kad nenorėjau tuoktis su pijoku? Ar būtų geriau kad bučiau susilauksi su kuo papuola? ar išviso viena be vyro ir pajamų auginusi vaika kad tik laiku susilaukti.
Mano aplinka santuoką sutiko labai gerai iš visų tik ir girdėjau" Nu pagaliau " Ir iškarto ėmė laukti pirmagimio tiek bendradarbės, tiek draugės. O kai pasakiau, kad svajoju turėti du tai sulaukiau tik palaikymo ir net paskatinimo.
Tos kurios čia kaltina vyresnias savanaudėmis vadina  imasi spręsti nežinodami aplinkybes be to norėtusi žinoti kiek joms metu, kad taip kaltinimais mėtosi.
Čia daug kalbama apie apsigimimus ir reikia apie juos kalbėti, kad galėtu vėlyva mamytė apsispręsti kaip elgtis, žinotu ir įvertintu visas rizikas nes su amžiumi ir gyvenimiškos išminties prisideda. Bet pamirštama kita medalio pusė visi gabūs ir genijai gimė pas vyresnias mamas. Vat pirmagimiu l. mažai bet Mocartas buvo 7 vaikas ir mamai jau gerai virš 40 buvo.  Forume tikėjausi rasti ne pasmerkimus o gyvenimiškos patirties pačių forumiečių, užaugusių vėlyvų vaiku nuomonės.
Norisi ne svarstymų kaip reikėjo daryti o kaip elgtis kad gimtu sveikas vaikas. Juk gyvenime atidėti neštuma gali būti daug priezasčių. Negalėjimas pastoti, noras vaikui duoti geresnį pagrindą, psichologinis nepasiruošimas motinystei, ir vėlyva pirma santuka kaip nutiko man. Na gana čia man virkauti žinojau kur galva kišu o toms bendraamžėms kurios nori susilaukti vaikelio linkiu stiprios sveikatos, palankios aplinkos ir sveiko ir drūto vaikučio.  Jei nerandate palaikymo savo aplinkoje žinokite, kad jus palaikau, aišku tai ne taspat kas artimieji bet vis gėriau nei jokio palaikymo. Aš esu giliai isitikinusi, kad tikrai myli jei tikrai rūpite ir tikrai linki gero visada palaikys. O jei nepalaiko vadinasi kažkas santykiuose negerai. Sakykime aš daug dėl ko nepritariu ką daro mano jaunėlė sesuos kartais ir pasakau kad nepritariu (labai jau atsargiai, kad neįžeisti , net patesindama) elgesiui bet visada palaikau ir bandau patarti jei paklausia.

Kad tik daugiau tokiu minciu butu, jos tik palaiko ir suteikia stiprybes, padeda apsispresti.....juk mintis visagale.... ax.gif
Atsakyti
Jura1012 tave palaikau, ir tu tikrai nesi per sena susilaukti vaikučių. Aš pirmo susilaukiau 38 metų, ir labai džiaugiuosi kad gimė sveika mergaite. Ir niekas iš namo aplinkos, nei draugai, nei giminės, nei medikai man nesakė kad vėlai, kad gali but pavojinga. Mano aplinkoje yra daug moteru kurios gimdė kai joms buvo apie 40 metu, ir tikrai nepastebėjau kad ju vaikai butu nesveiki. O motinos amžiuos yra tik vienas iš faktoriu ir ne pats svarbiausias galintis padidinti rizika apsigimimams. Aš manau tu mažiau galvok, o daugiau atsipalaiduok džiaukis šeimynine laime ir greičiau tapk nestuke.gif .
Atsakyti
QUOTE(Ruta705 @ 2011 01 13, 12:41)
Jura1012 tave palaikau, ir tu tikrai nesi per sena susilaukti vaikučių. Aš pirmo susilaukiau 38 metų, ir labai džiaugiuosi kad gimė sveika mergaite.  Ir niekas iš namo aplinkos, nei draugai, nei giminės, nei medikai man nesakė kad vėlai, kad gali but pavojinga. Mano aplinkoje yra daug moteru kurios gimdė kai joms buvo apie 40 metu, ir tikrai nepastebėjau kad ju vaikai butu nesveiki. O motinos amžiuos yra tik vienas iš faktoriu ir ne pats svarbiausias galintis padidinti rizika apsigimimams. Aš manau tu mažiau galvok, o daugiau atsipalaiduok  džiaukis šeimynine laime ir greičiau tapk  nestuke.gif .

Dekui uz gerus žodžius. Jie tikrai ikvėpia ir palaiko. O jūsų pavizdys tikrai prideda pliusų. Jums ir JŪSŲ šeimai sveikatos, susikalbėjimo ir išminties.
Mano nerimą didina ne šeima, ne aplinka o darbas, aš tvarkau dokumentus vaikams dėl negalios. As susiduriu su Dauno ir pan. sindromais sergančiais vaikais, mamomis. Apsigimimai ir sutrikęs intelektas man ne sausa statistika o kasdienybė.
Atsakyti
Jei jus darbe susiduriate su vaiku neigalumu ir ju mamomis, gal galit pasakyti iš praktikos ar motinos anžius tikrai tiek daug lemia? Žinoma aš dariausi genetinius tyrimus, nes jie priklausė pagal mano amžių. Be to genet. tyrimai rekomenduojami ir priklauso nemokamai nestuke.gif vyresnems nei 35, o jums tik 36. Dabar aš suprantu jusu baime del apsigimimu, jei jus su tuo susiduriate kiekvieną dieną.
Atsakyti