Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(karmelaina @ 2016 11 10, 16:30)
Buvo įdomu paskaitinėti šią temą. Niekada nebūčiau pagalvojusi, kad ir aš čia rašysiu. Man 36 m. ir laukiuosi vaikelio. Nesiverčia man liežuvis savęs vadinti "vėlyva" smile.gif juk jaučiuosi tokia jauna. Pirmą vaiką gimdžiau 22 m. ir dabar še tau kad nori vėl laukiuosi (netyčiuko). Aišku, buvo visokių minčių,  yra visokių baimių... Dar tik nėštumo pradžia, niekas dar nežino, tik mes su vyru. Truputį bijau aplinkinių reakcijų. Ech... bijau.gif

36 metai yra normali motinystė ir jaudintis, turbūt, nėra ko. Kaip tik neseniai buvau pas moterų gydytoją ir jos paklausiau specialiai kvailo klausimo; iki kada galima turėti vaikų? Na man ir kitoms. Anot jos - iki 40 metų, nes vėliau, neva, labai padidėja apsigimimų tikimybė.
Tokia jos nuomonė. Bet aš manau, kad ir visai nebūtinai. Užtektinai moterų, kurios ir būdamos virš 40 metų pagimdo sveikus vaikus. Kažkada skaičiau interviu su garsia gydytoja, ji sakė, kad jos vyriausia prižiūrėta gimdyvė buvo 46 metų. Tad iki 46 metų jūs dar galite spėti susilaukti ir 5 vaikų. ;)
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rožės vardas: 10 lapkričio 2016 - 17:49
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 11 10, 18:48)
36 metai yra normali motinystė ir jaudintis, turbūt, nėra ko. Kaip tik neseniai buvau pas moterų gydytoją ir jos paklausiau specialiai kvailo klausimo; iki kada galima turėti vaikų? Na man ir kitoms. Anot jos - iki 40 metų, nes vėliau, neva, labai padidėja apsigimimų tikimybė.
Tokia jos nuomonė. Bet aš manau, kad ir visai nebūtinai. Užtektinai moterų, kurios ir būdamos virš 40 metų pagimdo sveikus vaikus. Kažkada skaičiau interviu su garsia gydytoja, ji sakė, kad jos vyriausia prižiūrėta gimdyvė buvo 46 metų. Tad iki 46 metų jūs dar galite spėti susilaukti ir 5 vaikų. ;)

Turiu pažystamą, kuri turi 4 vaikus. Jai dabar 45 metai. Pirmą vaiką pagimdė 25 metų, antrą 38, trečią 42, ketvirtą 44:) Visi nėštumai sklandūs. Vaikai puikiai auga. Tad nereikia bijoti gimdyti po 40, jeigu tik yra noras:) Aišku reikia ir su gydytojais konsultuotis.
Atsakyti
4u.gif Sveikos.Turiu 3 vaikus.Pirmaja gimdziau 27,antraji-31,o treciaji(netyciuka)-35.Jei ne mano baimes,del tu visu genetiniu apsigimimu,manau planuociausi ir ketvirta.Vyras irgi noretu,bet bijau rizikuoti,jei dar netyciukas,tai butu kaip butu,bet paciai samoningai planuotis,bijau.Juk jau 38-eri uz 3 menesiuku...
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2016 11 12, 13:02)
4u.gif Sveikos.Turiu 3 vaikus.Pirmaja gimdziau 27,antraji-31,o treciaji(netyciuka)-35.Jei ne mano baimes,del tu visu genetiniu apsigimimu,manau planuociausi ir ketvirta.Vyras irgi noretu,bet bijau rizikuoti,jei dar netyciukas,tai butu kaip butu,bet paciai samoningai planuotis,bijau.Juk jau 38-eri uz 3 menesiuku...

Sakyciau jei butu kokie 42-43 galima butu nerimauti del tu genetiniu, 38 an atrodo dar ne nuosprendis. Siais laikais kiek daug moteru gimdo tarp 35-40 ir dauguma buna sveiki vaikai. O tie apsigimimai nutinka ir jaunoms. Taip, su amziumi rizika dideja bet vistiek nera kad kas antra vyresne pastojusi turi apsigimusi vaika 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(liepa27 @ 2016 11 12, 13:02)

Paskiačius sudrebėjau, 35 m dar tikrai nėra labai vėlyva mama. Sakyčiau subrendusi. 40 m būtų vėlyva.
Atsakyti
QUOTE(Rožės vardas @ 2016 12 22, 12:03)
Paskiačius sudrebėjau, 35 m dar tikrai nėra labai vėlyva mama. Sakyčiau subrendusi. 40 m būtų vėlyva.

tai man dabar jau 38 beveik...35 buvo,kai treciaji gimdziau.
Atsakyti

[attachment=241382:received_10204925977241736.jpeg]Labas. Esu " velyva" mama, bet tikrai tokia nesijauciu, pirma gimdzisu 23, antra 32, trecia pries pat 40 meti :) ir galiu pasakyti, kad nors ir du pirmieji kruopsciai planuoti, be protiskai laukti, o trecioji nevisai planuota :) prasimususi pro apsaugas :D, pasiutuso, aikstinga, inoringa, judri.....bet ja auginti lengviausia, su pirmu naktimis verkdavau, jauciausi isvargusi, neismiegojusi, maitinau tik 3men, ejau is proto del slogytes ( tfu tfu tfu rimciau nesirgdavo), su antru jau buvo kiek ramiau, stebejausi, kad esu daug ramesne, o dabar suprantu, kodel seneliai su anukais turi tiek kantrybes juos lepindami :D, nors dabar man 42, nesijauciu jokia velyva, kantrybes daug daugiau nei su pirmais vaikais, naktimis keltis vienas juokas, prisiglaudziu mazaja ir jokio gruzo " ko tu nemiegi????, kas tau darosi!!!!!???? , tiesiog glostau ir raminu, kad viskas gerai ir man taip gera, kad nors ir vidurys nakties, net as jai reikalinga :) o su vyresneliais tai neatrode, kaip privalumas, paprasciausiai mastymas buvo kitoks, per 2,5 metu dar nebuvom nakciai issiskyrusios, o ir teciui jau 45, tai pirmojo galima sakyti, neaugino, tik stebejo kaip auga, antra jau dazniau paimdavo, pamyluodavo, o dabar atsiskleide visas teviskumas, pabandziau tyliai uzsiminti, kad gal reiktu jau mums dviese, kur istrukti, tai akis ispute " o kaip mazaja paliksim??? Nebent tryse :D " vakar vyresnelis, kuriam 18 metu, sake " mama, tu pati stilioviausia mamyte " :D man dzin kiek rodo mano pasas, aciu vyrui, kad esam aprupinti, tai dar galiu buti dekrete, i darba dar nereikia, tad sportuoju, mokausi ir nesioju plesytus dzinsus :D dar kai isgirstu is vaiku tokius neikainojamus komplimentus, tai pasaulis yra grazus, o amzius rodomas pase, tera formalumas. Mamytes, jei tik yra noras ir galimybes, tai 40 dar tikrai ne riba ;) Aisku genetikai ir man gerokai nervus patampe, bet stengiausi islikti rami, nestumas buvo tikrai sunkesnis, bet pagimdziau labai lengvai, nors bijojau, kad pirmas buvo sunkus, antras dar sunkesnis ir vos nesibaiges tragiskai, tai tikrai nerimavau stipriai, bet kaip mano vyras sake " nu kas cia buvo per gimdymas??? Net suprakaituoti nespejau :D "

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jizo: 19 kovo 2017 - 09:14
4u.gif Jizo,labai grazi istorija,mane nuo velyvos motinystes atbaido tik genetiniu apsigimimu tikimybe.Nesu,drasi,kad rizikuociau, matyt sunkiausia iveikti savo pacios baimes.Nuosirdziai dziaugiuosi ir baltai pavydziu vyresnems mamytems,kurios isdrista rizikuoti ir ju istorijos baigiasi gerai-pagimdo sveikus vaikucius.
Atsakyti
Sveikos, as ir labai svajoju apie pagranduka. Man dar 36, bet noreciau iki 37 pastoti. Aiku baimiu daug, ar ne per velu, kaip del sveikatos, del apsigimimu. Vyras sutiko, bet jau tiek gerai biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(*Maja* @ 2017 04 09, 10:41)
Sveikos, as ir labai svajoju apie pagranduka. Man dar 36, bet noreciau iki 37 pastoti. Aiku baimiu daug, ar ne per velu, kaip del sveikatos, del apsigimimu. Vyras sutiko, bet jau tiek gerai biggrin.gif

apsigimsta ir jaunu mamu vaikuciai, cia jau kaip lemta... pazistu daug velyvesnio amziaus mamu ir visos kaip viena tvirtina, kad yra laimingos, jog apsisprende gimdyti. as irgi noriu vaikelio, nors amzius velyvas
Atsakyti
QUOTE(su.kava @ 2018 11 06, 14:17)
apsigimsta ir jaunu mamu vaikuciai, cia jau kaip lemta... pazistu daug velyvesnio amziaus mamu ir visos kaip viena tvirtina, kad yra laimingos, jog apsisprende gimdyti. as irgi noriu vaikelio, nors amzius velyvas

4u.gif o koks Jūsų amžius,jei ne paslaptis?
Atsakyti
QUOTE(su.kava @ 2018 11 06, 13:17)

wub.gif tikrai taip, laimes daug namuose. Ir šiaip vėlyva motinystė "veža" wub.gif
Atsakyti