Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Ledinukų bateliai @ 2014 10 04, 16:09)
Labas. Vos 7-10 dienų po ovuliacijos man pradėjo svaigti galva ir pilvo apačioje "kažkas" vyko. Be to aplink krūtų spenelius pastebėjau besiformuojančią rudą aureolę. Kas irgi buvo neįprasta.

Bet tai kaip greit požymiai pasireiškė... Smagu thumbup.gif Dar kartą sveikinu. O man liko 5 d iki numatomų mmm ir kaip tik įtarimą kelią, kad nėra įprastinių pojūčių kaip prieš mmm. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(angulyte @ 2014 10 04, 22:59)
Bet tai kaip greit požymiai pasireiškė... Smagu  thumbup.gif Dar kartą sveikinu. O man liko 5 d iki numatomų mmm ir kaip tik įtarimą kelią, kad nėra įprastinių pojūčių kaip prieš mmm.  ax.gif

Na, tai lauksim "prisiduodant" po kelių dienelių blink.gif blush2.gif 4u.gif
Atsakyti
Kai buvau jauna biggrin.gif aš irgi galvojau, kad iki 24-25 metų jau būsiu sėkmingai ištekėjusi ir sūpuosiu leliuką. Deja, man greit bus 29 m., o nei vestuvių, nei vaikų. Ką ten vaikų, kai net kadidato į vyrus nėra biggrin.gif
Bet iš kitos pusės, tikrai drąsiai galiu pasakyt, kaip kažkuri mergina jau čia minėjo, kad dabar galėčiau vaikui duoti žymiai daugiau, nei prieš kelis metus. Tiek finansine, tiek psichologine prasme jaučiuosi gerokai stipresnė, esu jau pakankamai, kaip žmonės sako, "pagyvenus dėl savęs", "atsikeliavus", "atsišokus naktimis". Per pastaruosius 1-1,5 m. labai pasikeitė mano požiūris į daug dalykų, sakyčiau, kad tik dabar sąmoningai suvokiu šeimos svarbą, atsakomybę, kuri tenka atsiradus vaikui. Todėl mano nuomone, tėvais geriausia tapti tada, kai visiškai suvoki, ką darai, ir esi tam pasiruošęs, o kažkokie skaičiukai neturėtų būti lemiamas veiksnys. Žinoma, nekalbu apie sveikatos problemas. Tačiau manęs absoliučiai nestebina ir negąsdina, kai trečiojo ar ketvirto vaiko laukiasi moterys virš 40 m. smile.gif Net nepavadinčiau to vėlyva motinyste.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo milgė: 06 spalio 2014 - 14:03
QUOTE(milgė @ 2014 10 06, 15:01)
Kai buvau jauna biggrin.gif aš irgi galvojau, kad iki 24-25 metų jau būsiu sėkmingai ištekėjusi ir sūpuosiu leliuką. Deja, man greit bus 29 m., o nei vestuvių, nei vaikų. Ką ten vaikų, kai net kadidato į vyrus nėra biggrin.gif
Bet iš kitos pusės,  tikrai drąsiai galiu pasakyt, kaip kažkuri mergina jau čia minėjo, kad dabar galėčiau vaikui duoti žymiai daugiau, nei prieš kelis metus. Tiek finansine, tiek psichologine prasme jaučiuosi gerokai stipresnė, esu jau pakankamai, kaip žmonės sako, "pagyvenus dėl savęs", "atsikeliavus", "atsišokus naktimis". Per pastaruosius 1-1,5 m. labai pasikeitė mano požiūris į daug dalykų, sakyčiau, kad tik dabar sąmoningai suvokiu šeimos svarbą, atsakomybę, kuri tenka atsiradus vaikui. Todėl mano nuomone, tėvais geriausia tapti tada, kai visiškai suvoki, ką darai, ir esi tam pasiruošęs, o kažkokie skaičiukai neturėtų būti lemiamas veiksnys. Žinoma, nekalbu apie sveikatos problemas. Tačiau manęs absoliučiai nestebina ir negąsdina, kai trečiojo ar ketvirto vaiko laukiasi moterys virš 40 m. smile.gif Net nepavadinčiau to vėlyva motinyste.

Gražiai parašei, nes gražiai galvoji 4u.gif Tikiuosi, atsiras tas kandidatas ir sukursit gražią, brandžią (būtent - brandžią, [protingą, išmanią, suprastą) šeimą, susilauksit nuostabių vaikų, kuriems būsit nuostabūs tėvai 4u.gif Sėkmės jums 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 10 06, 17:18)
Gražiai parašei, nes gražiai galvoji  4u.gif Tikiuosi, atsiras tas kandidatas ir sukursit gražią, brandžią (būtent - brandžią, [protingą, išmanią, suprastą) šeimą, susilauksit nuostabių vaikų, kuriems būsit nuostabūs tėvai  4u.gif  Sėkmės jums  4u.gif

Ačiū 4u.gif Labai norėčiau, kad jūsų linkėjimai išsipildytų smile.gif

O visoms planuojančioms - sėkmingai susiplanuoti, visoms abejojančioms - mažiau abejoti smile.gif
Atsakyti
As istekejau budama 25 metu, ir visai nemasciau apie joki vaika su vyru norejome pagyventi del saves. Ir is tikruju buvo beprotiskai gera kai galejome daryti ka nori, dziaugtis vienas kitu, vaziuoti kur nori thumbup.gif Vaikuti pradejom planuoti daugiau del kitu, aplinkiniu spaudimo. Pastojau 27 metu, pagimdziau 28 m. Man 30 metu, bet apie antra vaikeli nenoriu nei pagalvoti, uztenka vieno, judraus ir aktyvaus biggrin.gif Ir zinokit visai nesigailiu, kad pasigimdziau 28 m., galejo būti dar veliau...
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 10 27, 11:01)
As istekejau budama 25 metu, ir visai nemasciau apie joki vaika su vyru norejome pagyventi del saves. Ir is tikruju buvo beprotiskai gera kai galejome daryti ka nori, dziaugtis vienas kitu, vaziuoti kur nori  thumbup.gif  Vaikuti pradejom planuoti daugiau del kitu, aplinkiniu spaudimo. Pastojau 27 metu, pagimdziau 28 m. Man 30 metu, bet apie antra vaikeli nenoriu nei pagalvoti, uztenka vieno, judraus ir aktyvaus  biggrin.gif Ir zinokit visai nesigailiu, kad pasigimdziau 28 m., galejo būti dar veliau...

Aš irgi taip sakiau, na jau ne antram ... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(milgė @ 2014 10 06, 15:01)
Bet iš kitos pusės,  tikrai drąsiai galiu pasakyt, kaip kažkuri mergina jau čia minėjo, kad dabar galėčiau vaikui duoti žymiai daugiau, nei prieš kelis metus. Tiek finansine, tiek psichologine prasme jaučiuosi gerokai stipresnė, esu jau pakankamai, kaip žmonės sako, "pagyvenus dėl savęs", "atsikeliavus", "atsišokus naktimis". Per pastaruosius 1-1,5 m. labai pasikeitė mano požiūris į daug dalykų, sakyčiau, kad tik dabar sąmoningai suvokiu šeimos svarbą, atsakomybę, kuri tenka atsiradus vaikui. Todėl mano nuomone, tėvais geriausia tapti tada, kai visiškai suvoki, ką darai, ir esi tam pasiruošęs, o kažkokie skaičiukai neturėtų būti lemiamas veiksnys. Žinoma, nekalbu apie sveikatos problemas. Tačiau manęs absoliučiai nestebina ir negąsdina, kai trečiojo ar ketvirto vaiko laukiasi moterys virš 40 m. smile.gif Net nepavadinčiau to vėlyva motinyste.

Na sakykim, 29 metai jokia senatvė biggrin.gif Taip kad viskas priešaky...
Atsakyti
QUOTE(Nuojauta @ 2014 10 27, 15:00)
Na sakykim, 29 metai jokia senatvė  biggrin.gif Taip kad viskas priešaky...

Taip. Aš pirmą gimdžiau 30 ies. Per tą laiką daug keliavom daug matėm, dukra baigia užaugt ir užsimanėm lėliuko vėl.
Atsakyti
QUOTE(Svajone_25 @ 2014 10 27, 12:01)
As istekejau budama 25 metu, ir visai nemasciau apie joki vaika su vyru norejome pagyventi del saves. Ir is tikruju buvo beprotiskai gera kai galejome daryti ka nori, dziaugtis vienas kitu, vaziuoti kur nori  thumbup.gif  Vaikuti pradejom planuoti daugiau del kitu, aplinkiniu spaudimo. Pastojau 27 metu, pagimdziau 28 m. Man 30 metu, bet apie antra vaikeli nenoriu nei pagalvoti, uztenka vieno, judraus ir aktyvaus  biggrin.gif Ir zinokit visai nesigailiu, kad pasigimdziau 28 m., galejo būti dar veliau...

as irgi taip galvojau, uztenka vieno, bet... Dievas juokiasi is musu planu... uzauginau dukra ir... palaidojau... o antram vaikeliui jau per velu... todel labai atsargiai sakykit, kad uztenka to vieno...
Atsakyti
QUOTE(Gnulia @ 2014 10 27, 20:52)
as irgi taip galvojau, uztenka vieno, bet... Dievas juokiasi is musu planu... uzauginau dukra ir... palaidojau... o antram vaikeliui jau per velu... todel labai atsargiai sakykit, kad uztenka to vieno...

Didžiausia užuojauta Jums, tai labai sunku išgyventi ir su tuo gyventi... 4u.gif
O dėl vieno vaiko visuomet turiu nuomonę,kad tikrai reikia auginti bent jau du... Daug įvairių niuansų augimo ne vienam yra, čia nedėstysiu, tik atsimenu, kaip pati dar vaikas buvau, o kažkada viena moteris kalbėjo, kaip sunku vienai, kai nėra kas padeda, paguodžia sunkiu metu, patarimą duoda... Sako, žinai, kaip man vienai sunku - tėvai serga, viską tik aš viena, numirė - viskas ant mano vienos pečių... Tikrai nelengva vienam vaikui. Tad tikrai reikia pagalvoti gerai, ar tikrai labai jau gera tam vaikui bus vienam...
Atsakyti
Keista, jog kažkas gimdymą 28 ar 29 metų suvokia kaip vėlyvą motinystę g.gif man pačiai tiek, tik dabar pradėjom planuoti. Jaučiuosi dar labai jauna, mano aplinkoje iš artimų draugių, panašaus ar vyresnio amžiaus dar nė viena nesilaukia, tai būčiau pirmoji.
Vėlyva motinystė, manau, nuo kokių 38 ar 40.
Bet čia tik mano nuomonė smile.gif
Atsakyti