Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

Man 41, vaikiukas turėtų gimti, kai man bus 42...Vienai dukrai tuo metu bus 19, kitai - 16-a... Vis sakydavau, kad noriu dar vieno vaiko, bet rimtai to neplanavom ir viskas likdavo tik pajuokavimuose. Likimas pats pajuokavo ir turim, ką turim. Prisipažinsiu, tikrai svarsčiau ir kitokią galimybę. Vertinau turimus įsiskolinimus, tikrai nelengvą finansiškai (ir ne tik) gyvenimą, savo ir vaikų amžių, aplinkinių ir artimųjų reakcijas, galimybes... Negaliu pasakyti, kas nugalėjo - ar savanaudiškumas, ar dar kas, bet pati sau pasakiau - jei Dievas (ar likimas) davė šį vaikiuką man ir davė dabar, kokią teisę aš turiu nuspręsti, kad šis vaikiukas nevertas gimti ir gyventi? Vyras nebuvo euforijoje, neapsimetinėsiu, kad džiaugėsi ir šokinėjo iš laimės. Ėjau pirmą kartą pas ginekologę, pati nežinodama, kokį sprendimą pasakyti... Ginekologė, sužinojusi, kad laukiuosi, pasakė - "Vedam kortelę, kitokio atsakymo net nepriimu". Sakau - "o ne per sena aš tam?" Sako - "Jei pastojot, jūs jauna, o ne sena". Laiko svarstymui dar buvo, bet noro... Žinau, kad bus sunku, labai sunku daugeliu aspektų ir ne vieną akimirką, tačiau tikiu, kad bus daug ir beprotiškai džiugių akimirkų, kuriomis žinosiu, kad buvo verta, kad pasielgiau teisingai... Taip, tai tikrai ne ankstyva motinystė, bet gal dar ir ne per vėlyva, gal kaip tik - pats tas? g.gif unsure.gif 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 05, 09:46)
Man 41, vaikiukas turėtų gimti, kai man bus 42...Vienai dukrai tuo metu bus 19, kitai - 16-a... Vis sakydavau, kad noriu dar vieno vaiko, bet rimtai to neplanavom ir viskas likdavo tik pajuokavimuose. Likimas pats pajuokavo ir turim, ką turim. Prisipažinsiu, tikrai svarsčiau ir kitokią galimybę. Vertinau turimus įsiskolinimus, tikrai nelengvą finansiškai (ir ne tik) gyvenimą, savo ir vaikų amžių, aplinkinių ir artimųjų reakcijas, galimybes... Negaliu pasakyti, kas nugalėjo - ar savanaudiškumas, ar dar kas, bet pati sau pasakiau - jei Dievas (ar likimas) davė šį vaikiuką man ir davė dabar, kokią teisę aš turiu nuspręsti, kad šis vaikiukas nevertas gimti ir gyventi? Vyras nebuvo euforijoje, neapsimetinėsiu, kad džiaugėsi ir šokinėjo iš laimės. Ėjau pirmą kartą pas ginekologę, pati nežinodama, kokį sprendimą pasakyti... Ginekologė, sužinojusi, kad laukiuosi, pasakė - "Vedam kortelę, kitokio atsakymo net nepriimu". Sakau - "o ne per sena aš tam?" Sako - "Jei pastojot, jūs jauna, o ne sena". Laiko svarstymui dar buvo, bet noro... Žinau, kad bus sunku, labai sunku daugeliu aspektų ir ne vieną akimirką, tačiau tikiu, kad bus daug ir beprotiškai džiugių akimirkų, kuriomis žinosiu, kad buvo verta, kad pasielgiau teisingai... Taip, tai tikrai ne ankstyva motinystė, bet gal dar ir ne per vėlyva, gal kaip tik - pats tas?  g.gif  unsure.gif  4u.gif

Kai pagimdziau uz poros men man suejo 39 ,mano panai jau buvo 19 smile.gif patikek as skraidziau ....mano gyvenimas apsiverte 100 proc pilnai iki dabar ,as dar gyvenu motinyste ,kiekviena diena dziaugiuosi kad dievas man dave ta galimybe ir nei karto nesuabejojau .Prisipazinsiu is tos mano meiles nzn kas bus lotuliukas.gif nes tikrai per daug leidziu ,zodziu lepinu kaip sako pensininke doh.gif na bet .... as labai labai laiminga manau mano vaikas nejaus ,kad as esu nebe piemene nes siais laikais daug tokiu kaip as ,svarbu sirdyje but jaunai mirksiukas.gif linkiu gero nesiojimo ,lengvo gimdymo ir labai sveiko leliaus 4u.gif sekmes smile.gif
Atsakyti
Man 41, vaikiukas turėtų gimti, kai man bus 42...Vienai dukrai tuo metu bus 19, kitai - 16-a... Vis sakydavau, kad noriu dar vieno vaiko, bet rimtai to neplanavom ir viskas likdavo tik pajuokavimuose. Likimas pats pajuokavo ir turim, ką turim. Prisipažinsiu, tikrai svarsčiau ir kitokią galimybę. Vertinau turimus įsiskolinimus, tikrai nelengvą finansiškai (ir ne tik) gyvenimą, savo ir vaikų amžių, aplinkinių ir artimųjų reakcijas, galimybes... Negaliu pasakyti, kas nugalėjo - ar savanaudiškumas, ar dar kas, bet pati sau pasakiau - jei Dievas (ar likimas) davė šį vaikiuką man ir davė dabar, kokią teisę aš turiu nuspręsti, kad šis vaikiukas nevertas gimti ir gyventi? Vyras nebuvo euforijoje, neapsimetinėsiu, kad džiaugėsi ir šokinėjo iš laimės. Ėjau pirmą kartą pas ginekologę, pati nežinodama, kokį sprendimą pasakyti... Ginekologė, sužinojusi, kad laukiuosi, pasakė - "Vedam kortelę, kitokio atsakymo net nepriimu". Sakau - "o ne per sena aš tam?" Sako - "Jei pastojot, jūs jauna, o ne sena". Laiko svarstymui dar buvo, bet noro... Žinau, kad bus sunku, labai sunku daugeliu aspektų ir ne vieną akimirką, tačiau tikiu, kad bus daug ir beprotiškai džiugių akimirkų, kuriomis žinosiu, kad buvo verta, kad pasielgiau teisingai... Taip, tai tikrai ne ankstyva motinystė, bet gal dar ir ne per vėlyva, gal kaip tik - pats tas?  g.gif  unsure.gif  4u.gif

esu tikra, busite pati laimingiausia mama... visos vyresnes mamos ta sako, nes kitom akim ziuri i motinyste... ir Jusu vyras dar sokines is laimes, tuo irgi esu tikra
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Gnulia: 05 rugpjūčio 2014 - 10:27
Esu girdėjusi tai, kad moterys brandesniame amžiuje visai kitaip vertina motinystę. Be to, juk ir mes pačios su metais keičiamės - kinta požiūriai, vertinimai, šiek tiek būdas ir charakteris smile.gif Tikrai tikiu, kad džiaugsiuosi šia motinyste (ta prasme, kad nesigailėsiu to). Ačiū Jums už palaikymą, mielosios - tiek čia, tiek AŽ 4u.gif O vyras nėra nusiteikęs prieš, tik gal tiek daug džiaugsmo nebuvo, kiek būčiau norėjusi sulaukti ax.gif Tačiau jis rūpinasi manimi ir pilviuku, tą kažką pilvelyje vadina vynuogyte biggrin.gif Tik abu vis pasišaipom, kad sudurnavojom senatvėj blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 05, 13:19)
Esu girdėjusi tai, kad moterys brandesniame amžiuje visai kitaip vertina motinystę. Be to, juk ir mes pačios su metais keičiamės - kinta požiūriai, vertinimai, šiek tiek būdas ir charakteris smile.gif Tikrai tikiu, kad džiaugsiuosi šia motinyste (ta prasme, kad nesigailėsiu to). Ačiū Jums už palaikymą, mielosios - tiek čia, tiek AŽ  4u.gif  O vyras nėra nusiteikęs prieš, tik gal tiek daug džiaugsmo nebuvo, kiek būčiau norėjusi sulaukti  ax.gif  Tačiau jis rūpinasi manimi ir pilviuku, tą kažką pilvelyje vadina vynuogyte  biggrin.gif Tik abu vis pasišaipom, kad sudurnavojom senatvėj  blush2.gif  biggrin.gif

Labai smagu skaityti. Kokia senatve, kokia senatve, po 40 -ties tik gyvenimas prasideda. O dar tureti maza stebukliuka, kleckiuka, tai isvis Dievo palaima. Stiprybes jums, gero nesiojimo, lengvo gimdymo. 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti

Girdėjau, kad tos, kurios susilaukia vaiko po 33-35 metų (kalba eina ne apie 1 vaiką) - ilgiau gyvena už tas, kurios susilaukia paskutinio vaiko iki nurodyto amžiaus smile.gif Ir apskritai, neštumas "atjaunina" organizmą, taip kad viskas thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nuojauta: 08 rugpjūčio 2014 - 14:08
Teko apsilankyti Kauno klinikose ir porą valandų praleisti tokių kaip aš nestuke.gif kompanijoje 4u.gif Iš 6 -ių porų 3 buvome virš 40-ies, netgi manau, kad aš iš jų buvau jauniausia. Tai labai nuramino ir nudžiugino mano vyrą, kad ne mes vieni tokie "trinktelėti" lotuliukas.gif 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(gervele @ 2014 03 18, 09:22)
O man 37m. ir labai labai noriu susilaukti dar vieno vaiko, bet kazkaip ima baime pasiskaicius cia  ax.gif  nors sakiau dar pabandysim jei siemet nepavyks pastoti, tai jau kaip nors apsieisim  smile.gif kazkaip visada sakydavau kad gimdysiu iki 35m., bet vat gavosi taip ..

Mažiau matematikos, daugiau šviesiu minčiu! Jaunystė ir jaunatviškumas skirtingi dalykai, tačiau, jei jau nebėra pirmojo (nebepasuksi kaiko atgal), tai gelbėja antrasis. Rūpinkimės savo fiziniu ir dvasiniu kūnu, neatsilikime nuo naujoviu, būkime aktyvios, skirkime laiko vaikams ir niekas tu mūsu metu nepastebės.
Atsakyti
Na ką, jungiuosi ir aš prie jūsų 4u.gif . Man bus 35. Tyliai dar tik planuoju antrą vaikelį...kažkokios baimės kamuoja, bet čia turbūt visoms g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vai2: 25 rugpjūčio 2014 - 22:34
QUOTE(vai2 @ 2014 08 25, 23:33)
Na ką, jungiuosi ir aš prie jūsų 4u.gif . Man bus 35. Tyliai dar tik  planuoju antrą vaikelį...kažkokios baimės kamuoja, bet čia turbūt visoms g.gif

Sveika prisijungusi, bet gal ne visai į tą temą pataikei - turiu omeny, VĖLYVA motinystė lotuliukas.gif - juk dar tik bus tau 35 metai 4u.gif 4u.gif 4u.gif Nieko čia vėlyvo, pats pats laikas, pats gražumas 4u.gif 4u.gif 4u.gif Kaip tam multike sakė - drąsiau, drambly 4u.gif 4u.gif 4u.gif Vyk tas baimes lauk. Pradžia man irgi buvo baisi - na, juk metų man kiek daugiau lotuliukas.gif , bet dabar viskas gerai, viską neigiamo stengiuosi atmesti arba nekreipti dėmesio 4u.gif Kada, jei ne dabar? Lieka tik dabar arba niekada, taip kad daugiau drąsos, sėkmės ir viskas bus OK. O čia gali bet kada ateiti, kai neramu ir rasi palaikymą - bent jau man tikrai tai labai padėjo 4u.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Aguončikas @ 2014 08 26, 06:23)
Sveika prisijungusi, bet gal ne visai į tą temą pataikei - turiu omeny, VĖLYVA motinystė  lotuliukas.gif  - juk dar tik bus tau 35 metai  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Nieko čia vėlyvo, pats pats laikas, pats gražumas  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Kaip tam multike sakė - drąsiau, drambly  4u.gif  4u.gif  4u.gif  Vyk tas baimes lauk. Pradžia man irgi buvo baisi - na, juk metų man kiek daugiau  lotuliukas.gif , bet dabar viskas gerai, viską neigiamo stengiuosi atmesti arba nekreipti dėmesio  4u.gif  Kada, jei ne dabar? Lieka tik dabar arba niekada, taip kad daugiau drąsos, sėkmės ir viskas bus OK. O čia gali bet kada ateiti, kai neramu ir rasi palaikymą - bent jau man tikrai tai labai padėjo  4u.gif  thumbup.gif

Ačiū 4u.gif
na 35, tai ne 23 ir ne 28 biggrin.gif jau vienas ir kitas šonas traškėt pradėjo...užtad ir parašiau čia 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(vai2 @ 2014 08 28, 13:53)
Ačiū 4u.gif
na 35, tai ne 23 ir ne 28 biggrin.gif jau vienas ir kitas šonas traškėt pradėjo...užtad ir parašiau čia 4u.gif

Sonai traska ir 20 metu biggrin.gif Va mano bendradarbei tik 22m., o skundu del sveikatos ojojoj kiek blink.gif , bet esmej... jaunas zmogus skaitosi iki 45m berods 4u.gif
Taip kad pirmyn, per 10 metu susilauksit visos kruvos vaikuciu, laiko sociai, o ir daugiau judant su mazyliais, prasimankstins ir sonai mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jollė: 28 rugpjūčio 2014 - 13:13