QUOTE(incorpore @ 2014 02 08, 14:58)
Aš nerašiau, kad esu prieš vėlyvą motinystę. Nesu. Be to, jokiu būdu neteigčiau, kad jaunų tėvų vaikai gyvena pasakiškus gyvenimus. Kompleksų ir lyginimo apskritai neminėjau.
Manau, kad vienais atvejais vėlyva motinystė - puiku, o kitais žaidžiama su vaiko gyvenimu.
Rašydama į šią temą norėjau pasakyti, kad
prieš susilaukiant vaiko į situaciją vertėtų pasižiūrėti ir pragmatiškai, be emocijų. Vėlyva motinystė turi aspektų, kurie ankstyvesnės motinystės atveju yra reti. Beje, vėlyva motinystė man reiškia 40 metų.
Neimanoma i tokius dalykus kaip meile, tarpusavio santykiai, vaiku gimdymas ir auginimas ziureti be emociju. Cia ne karve perki. As uz. Motinyste yra didziausia laime, kuria esu patyrusi, ir kokia teise as kazkam turiu pasakyti -tau jau 40 (ar 42, ar 44), todel negalima. O gal jie bus saunus, issilavine, emociskai subrende tevai? Su tokiais tevais gali buti nuostabu augti. Be to, jie jau turi tvirtesni finansini pagrinda po kojomis, jau nekalbant apie gyvenimiska patirti ir atsakomybes uz savo vaikus jausma. Manau, zymiai labiau zaidziama su vaiko gyvenimu, kai pagimdo jaunute mama, ji lieka vienisa, tada primeta vaika seneliams, neturi darbo, nori mokytis, nieko nespeja, galiausiai susiranda kita vyra, kuriam tas svetimas vaikas nei stai, nei antai.