Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(***Liepa*** @ 2012 07 19, 18:47)
*Nesuprantu ir aš, kuo tos mamos iki 25 jau tokios nebrandžios ir neprotingos??? doh.gif
gyvenime jau ne kartą įsitikinau, kad branda nuo amžiaus tikrai nepriklauso... Neretai "brandumo" amžius ir biologinis amžius absoliučiai nesutampa.biggrin.gif

"Dazniausiai paprastai buna taip - jeigu nepastoji po 30, tai vadinasi nelabai butu sekesi pastoti ir 20-ies."
Nesutinku, daugeliu atvejų, tikrai lengviau būtų buvę pastoti po 20...kai dar ligos neįsisenėję, vaisingumas nesumažėjęs, etc. Juk kai yra tam tikrų ligų, pvz (endometriozė), ir gydytojai rekomenduoja kuo ankščiau pastoti.

**Svarbiausia noras turėti vaikelį, jį auginti, rūpintis, ir aišku, tai daryti.. O vėlyva ar ankstyva motinystė - argi tai labai svarbu???  mirksiukas.gif

*idomu butu autores nuomone suzinot del brandumo ir protingumo ax.gif
** thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2012 07 19, 08:32)
Man labiausiai atrodo neprotinga, nebrandu gimdyti vaikus iki 25 m. O nuomone del velesnes motinystes kad neva po 30- ies sunkiai susilauksi vaiku - pasenusios. Dazniausiai paprastai buna taip - jeigu nepastoji po 30, tai vadinasi nelabai butu sekesi pastoti ir 20-ies.

g.gif g.gif g.gif

Cia kaip kam mirksiukas.gif Kartais buna 20 mete brandesne uz 30-mete 4u.gif 4u.gif

Po 30 riziku daugiau o ir pastojimas ne toks imlus gali buti na visgi gimdyti vaikus Turi sveikos jaunos moterys 4u.gif bet 20-30 skaityciau pats geriausias laikas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Cia apie pirma gimdyma kalbu biggrin.gif O veliau ...na iki 40 ne veliau 4u.gif 4u.gif

O kas liecia rausva minti...na amzius savo daro mirksiukas.gif moteris nejauneja ir vis sunkiau pastoti su metais . Man va jaunystej ogoo kaip sekes pastoti galvos sukti nereikejo ilgai biggrin.gif biggrin.gif o va mazyli jau sunkiai pasigavom unsure.gif bet turim 4u.gif
Atsakyti
aš irgi pritariu Svajai, kad daug sunkiau pastot po 30, pirmus du vaikelius iš pirmo karto pasigavau (23 ir 26m.), o dabar niekaip tris metus nesigauna, nors ir vyras tas pats smile.gif Man jau 35m.
Atsakyti
QUOTE(ami @ 2012 08 16, 11:48)
aš irgi pritariu Svajai, kad daug sunkiau pastot po 30, pirmus du vaikelius iš pirmo karto pasigavau (23 ir 26m.), o dabar niekaip tris metus nesigauna, nors ir vyras tas pats smile.gif Man jau 35m.

Vyrams metams begant vaisingumas irgi mazeja mirksiukas.gif Gal tai ir vyro, o ne Tavo problema 4u.gif
Atsakyti
Pirmos dukros susilaukiau 32,antros 34 biggrin.gif dabar planuojam trecia ir visai nesuku galvos ar as cia sena mama ar ne lotuliukas.gif nesilyginu su kitom,kurios gimde jaunesnes ar vyresnes,gyvenu savo gyvenima biggrin.gif pliusu ir minusu turi visi tarpsniai,planuot ir galima visaip,bet galiausiai gaunasi taip kaip gaunasi biggrin.gif

Gyvenu uzsieny,cia apskritai stereotipu maziau-galvos skausmo del ju ir maziau lotuliukas.gif

O del kartu skirtumo....man asmeniskai jis pvz mazesnis su mano mociute kuriai jau 80 keli negu su mama,kuri manes susilauke vos dvidesimties lotuliukas.gif svarbiausia paciai mamai neuzstrigt laike tongue.gif

Del pastojimo...pirmos dukros laukem kelis metus,o antroji per pirma bandymu menesi atkeliavo ax.gif
Atsakyti
Mano nuomone reikia atsižvelgi į norus ir galimybes, o amžius nėra svarbiausias dalykas. 4u.gif žinoma aš neasakau , kad reikia vaikų susilaukt vaikms, ar senoms močiutėms pagrandukų 4u.gif . Išskirčiau amžiaus riba nuo 18 iki 50 4u.gif
Atsakyti
20 metė-nebaigus mokslų, neįsitvirtinus darbo rinkoje, neturinti savo pajamų. Kokia kalba gali eit apie motinystę? g.gif
Papildyta:
QUOTE(rasiuke2011 @ 2012 07 19, 14:01)
kai lelius gime buvo man 23m. tai idomu suzinoti kuo tas mano nebrandumas pasireiske? g.gif  dabar greit 25 planuojam ir antra.. tai tikriausiai jau visai nebrendyla esu g.gif
manau ne metuose esme 4u.gif lygiai taip pat kaip ir jaunystej vejai galvoje gali svlipaut taip ir veliasniam amziuje...
thumbup.gif  biggrin.gif

su branda ok, bet...Ar jūs jau buvote baigusi studijas ir dirbote? Turite darbo patirties? Nes jei neturite ir vieną po kito gimdote vaikelius, jūs į darbo rinką įžengsite kada, 30 metų ir be patirties? Na, tuomet didelės sėkmės...
Atsakyti
QUOTE(*Matrem* @ 2012 08 22, 09:48)
Pirmos dukros susilaukiau 32,antros 34 biggrin.gif dabar planuojam trecia ir visai nesuku galvos ar as cia sena mama ar ne lotuliukas.gif nesilyginu su kitom,kurios gimde jaunesnes ar vyresnes,gyvenu savo gyvenima biggrin.gif pliusu ir minusu turi visi tarpsniai,planuot ir galima visaip,bet galiausiai gaunasi taip kaip gaunasi biggrin.gif

Gyvenu uzsieny,cia apskritai stereotipu maziau-galvos skausmo del ju ir maziau lotuliukas.gif

O del kartu skirtumo....man asmeniskai jis pvz mazesnis su mano mociute kuriai jau 80 keli negu su mama,kuri manes susilauke vos dvidesimties lotuliukas.gif svarbiausia paciai mamai neuzstrigt laike tongue.gif

Del pastojimo...pirmos dukros laukem kelis metus,o antroji per pirma bandymu menesi atkeliavo ax.gif

O, visiskai pritariu 4u.gif

Papildyta:
QUOTE(Montekrista @ 2012 08 24, 07:02)
20 metė-nebaigus mokslų, neįsitvirtinus darbo rinkoje, neturinti savo pajamų. Kokia kalba gali eit apie motinystę?  g.gif
Papildyta:

su branda ok, bet...Ar jūs jau buvote baigusi studijas ir dirbote? Turite darbo patirties? Nes jei neturite ir vieną po kito gimdote vaikelius, jūs į darbo rinką įžengsite kada, 30 metų ir be patirties? Na, tuomet didelės sėkmės...

Kiekvienam savo. Kazkam karjera, o kazkam motinyste.
Niekada negali zinot kaip gyvenimas apsivers su diplomu ar be. Gali vaikutis atsirast tinkamiausiu laiku, o situacija visiskai pasikeist uz kokio pusmecio, pvz.
Atsakyti
QUOTE(mamatinaite @ 2012 08 24, 11:21)
O, visiskai pritariu  4u.gif

Papildyta:
Kiekvienam savo. Kazkam karjera, o kazkam motinyste.
Niekada negali zinot kaip gyvenimas apsivers su diplomu ar be. Gali vaikutis atsirast tinkamiausiu laiku, o situacija visiskai pasikeist uz kokio pusmecio, pvz.

diplomai ir darbo patirtis, sakot, gali išgaruot? smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2012 08 25, 14:50)
diplomai ir darbo patirtis, sakot, gali išgaruot?  smile.gif

O kodel negalima mokytis ir vaikeliui gimus mirksiukas.gif ir patirtis tikrai gali isgaruot mirksiukas.gif kai buni 18kos tikrai atrodo kad darysiu viska pagal plana,kai buni 40 pasirodo kad nieko nesigavo hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Montekrista @ 2012 08 24, 10:02)

studijas baigiau dar pries gimstant vaikui., o dėl darbo patirties tai oficialios ir dar susijusiuos su tuo ka baigiau neturiu.
o iš kur jūs ištrauket kad aš viena po kito gimdau vaikus? g.gif antrą lelių planuojam dar tik, o is kur as galiu zinoti kad man antro vaiko neteks laukti 10 metu? nezadu as laukti kazko nes niekada negali zinoti kaip pasisuks gyvenimas.

QUOTE(Montekrista @ 2012 08 25, 13:50)
diplomai ir darbo patirtis, sakot, gali išgaruot?  smile.gif

diplomas ne, bet darbo patirtis taip..
Atsakyti
QUOTE(rasiuke2011 @ 2012 08 25, 15:24)
nezadu as  laukti kazko nes niekada negali zinoti kaip pasisuks gyvenimas.
diplomas ne, bet darbo patirtis taip..

Pritariu 100% 4u.gif reik gyvent cia ir dabar,nes rytojus gali isvis neateit wink.gif
Atsakyti