Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Ragany @ 2012 07 19, 09:01)
Nesutinku. Vistik jaunesnis amzius tiek vyram, tiek moterim yra labiau vaisingesnis. Ir su ivairiom problemom vistik daugiau tenka susidurt vyresnem. Jei man gyvenime butu buve viskas kaip dabar, ir buciau 5 metais jaunesne, tai nesakyciau dar palaukti. Juk net genetiniai tyrimai atliekami jau po 30, apsigimimu rizika ima dideti.. Nera taip paprastai, kyst myzt ir testas teigiamas. Beje, mano mama !udama 25 metu turejo jau 3 vaikus, va jai kiek pasakojo tai taip ir buvo bac ir yra, neatsargumo pasekmes. Nors gyvenime nesiseke su vyrais, bet nesigaili, kad gimde jauna, uztat daba gyvena, einu, kur noriu, darau, ka noriu, as neturiu vaiku sako biggrin.gif o mes irgi aisku dziaugiames, nes mama jauna, ir geba kazkaip eiti koja kojon su tuo jaunimu, nesijaucia kartu skirtumo labai. Beje, pastojimas ir nuoi vyro priklauso, o ju turtas manau begant metams taip pat neina geryn, lytinis aktyvumas irgi..

Pataisymas. Jei nera kazkokio kitu riziku del amziaus eina rekomendacijos nuo 35 daryti genetinius tyrimus busimai mamai 4u.gif
Lytinis aktyvumas nelygu spermos kokybei schmoll.gif gali buti jaunas labai lytiskai aktyvus vyras su tuscia sperma unsure.gif Taip, kad ...
Atsakyti
QUOTE(Ingutevi @ 2012 07 19, 10:59)

Lytinis aktyvumas nelygu spermos kokybei  schmoll.gif gali buti jaunas labai lytiskai aktyvus vyras su tuscia sperma  unsure.gif Taip, kad ...
Sutinku, nes kaip kitaip paaiskint siuo metu populiaru fakta - jaunute mergina ir 50 -metis vyras, bet mazu vaikuciu aplink juos kruva biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2012 07 19, 11:12)
Sutinku, nes kaip kitaip paaiskint siuo metu populiaru fakta - jaunute mergina ir 50 -metis vyras, bet mazu vaikuciu aplink juos kruva biggrin.gif

Paaiškinimų gali būti įvairių - nebūtinai ta jaunutė tik su 50-mečiu... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 19, 11:29)
Paaiškinimų gali būti įvairių - nebūtinai ta jaunutė tik su 50-mečiu...  ax.gif
sumaniai pasakyta thumbup.gif
Atsakyti

oi geras lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2012 07 19, 11:32)
sumaniai pasakyta thumbup.gif

doh.gif thumbup.gif
Atsakyti

Ta pati norejau sakyti smile.gif
Kiek paskutiniu metu domiuosi ir skaitau, tai lytinis aktyvumas ar pasyvumas spermos kokybei itakos turi. Pasyvesnis lytinis gyvenimas spermos kokybei gali turet neigiamos itakos.
Beje, del gimdymo esu girdejus ir tai, kad pirma vaika ir medikai rekomenduoja susilaukti iki 30.. Mane asmeniskai gydytoja spaude nuo 27 metu. Spaudimas susijes taip pat su sveikata. Beje, niekas manes neitikins , kad labai valio gimdyti ir 40. Ne valio. Ir kartu skirtumas labai gaunasi didelis ir dar po 10 metu laikas anuku laukt, o ne mazus vaikus augint. Cia, aisku, mano nuomone.
Atsakyti
QUOTE(Ragany @ 2012 07 19, 13:45)

Beje, del gimdymo esu girdejus ir tai, kad pirma vaika ir medikai rekomenduoja susilaukti iki 30.. Mane asmeniskai gydytoja spaude nuo 27 metu. Spaudimas susijes taip pat su sveikata. Beje, niekas manes neitikins , kad labai valio gimdyti ir 40. Ne valio. Ir kartu skirtumas labai gaunasi didelis ir dar po 10 metu laikas anuku laukt, o ne mazus vaikus augint. Cia, aisku, mano nuomone.
Visu pirma - gydytojai labai megsta apsidrausti, nes jiems nuo to maziau problemu. Juk geriau kai moteris gimdo pati, nes jeigu ka, tai suvers beda ant pacios moters: nelaiku kreipesi, blogai kvepavo ir t.t., o kai reikia daryti vadinamaji cezari arba del amziaus rizikos reikalinga intensyvesne pacientes prieziura, tai jau beveik visa atsakomybe gydytojui, o gydytojai del to labai nervinasi (as pati dirbau gyd.istaig.) O visu antra... na nebukim tokie kategoriski, riboti ir isprausti i senus remus, kai laikaisi kazkieno sukurtu taisykliu, tai dazniausiai nieko ir nesigauna. Keleta metu teko gyventi uzsienyje, na tikrai grazu ziureti kokie ten zmones laimingi, atsipalaidave, nesivadovaujantys stereotipais, niekas per prievarta nieko nedaro, o moteru orumas, saviverte - pavydetina 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2012 07 19, 14:25)
Visu pirma - gydytojai labai megsta apsidrausti, nes jiems nuo to maziau problemu. Juk geriau kai moteris gimdo pati, nes jeigu ka, tai suvers beda ant pacios moters: nelaiku kreipesi, blogai kvepavo ir t.t., o kai reikia daryti vadinamaji cezari arba del amziaus rizikos reikalinga intensyvesne pacientes prieziura, tai jau beveik visa atsakomybe gydytojui, o gydytojai del to labai nervinasi (as pati dirbau gyd.istaig.) O visu antra... na nebukim tokie kategoriski, riboti ir isprausti i senus remus, kai laikaisi kazkieno sukurtu taisykliu, tai dazniausiai nieko ir nesigauna. Keleta metu teko gyventi uzsienyje, na tikrai grazu ziureti kokie ten zmones laimingi, atsipalaidave, nesivadovaujantys stereotipais, niekas per prievarta nieko nedaro, o moteru orumas, saviverte - pavydetina 4u.gif

drinks_cheers.gif Labai graziai parasei smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jollė @ 2012 07 19, 08:32)
Man labiausiai atrodo neprotinga, nebrandu gimdyti vaikus iki 25 m. O nuomone del velesnes motinystes kad neva po 30- ies sunkiai susilauksi vaiku - pasenusios. Dazniausiai paprastai buna taip - jeigu nepastoji po 30, tai vadinasi nelabai butu sekesi pastoti ir 20-ies.

kai lelius gime buvo man 23m. tai idomu suzinoti kuo tas mano nebrandumas pasireiske? g.gif dabar greit 25 planuojam ir antra.. tai tikriausiai jau visai nebrendyla esu g.gif
manau ne metuose esme 4u.gif lygiai taip pat kaip ir jaunystej vejai galvoje gali svlipaut taip ir veliasniam amziuje...

thumbup.gif biggrin.gif
Atsakyti
Nesuprantu ir aš, kuo tos mamos iki 25 jau tokios nebrandžios ir neprotingos??? doh.gif
gyvenime jau ne kartą įsitikinau, kad branda nuo amžiaus tikrai nepriklauso... Neretai "brandumo" amžius ir biologinis amžius absoliučiai nesutampa.biggrin.gif

"Dazniausiai paprastai buna taip - jeigu nepastoji po 30, tai vadinasi nelabai butu sekesi pastoti ir 20-ies."
Nesutinku, daugeliu atvejų, tikrai lengviau būtų buvę pastoti po 20...kai dar ligos neįsisenėję, vaisingumas nesumažėjęs, etc. Juk kai yra tam tikrų ligų, pvz (endometriozė), ir gydytojai rekomenduoja kuo ankščiau pastoti.

Svarbiausia noras turėti vaikelį, jį auginti, rūpintis, ir aišku, tai daryti.. O vėlyva ar ankstyva motinystė - argi tai labai svarbu??? mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(***Liepa*** @ 2012 07 19, 18:47)
Nesuprantu ir aš, kuo tos mamos iki 25 jau tokios nebrandžios ir neprotingos??? doh.gif
gyvenime jau ne kartą įsitikinau, kad branda nuo amžiaus tikrai nepriklauso... Neretai "brandumo" amžius ir biologinis amžius absoliučiai nesutampa.biggrin.gif

"Dazniausiai paprastai buna taip - jeigu nepastoji po 30, tai vadinasi nelabai butu sekesi pastoti ir 20-ies."
Nesutinku, daugeliu atvejų, tikrai lengviau būtų buvę pastoti po 20...kai dar ligos neįsisenėję, vaisingumas nesumažėjęs, etc. Juk kai yra tam tikrų ligų, pvz (endometriozė), ir gydytojai rekomenduoja kuo ankščiau pastoti.

Svarbiausia noras turėti vaikelį, jį auginti, rūpintis, ir aišku, tai daryti.. O vėlyva ar ankstyva motinystė - argi tai labai svarbu???  mirksiukas.gif

thumbup.gif
Atsakyti