Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Stirniukai @ 2012 04 23, 01:28)
pradedu galvot apie vaikus, bet jau požiūris kitoks, nei pirmąkart apie juos galvojnt. Jau pradedu galvoti, ką ir kaiop galiu jiems duoti, pradedu planuot auklėjimą, tolimą ateitį, o ne patį vaiką, kaip faktą, kaip "kažką, ko noriu".
Na kad sitaip visos moterys ir vyrai mastytu... musu visuomene butu pati laimingiausia! thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O man siandien palinkejo laukti jau tik anuku.... g.gif Kazi taip prastai atrodau.... doh.gif
Man vos 35 metai.... Kaip vis juokiuosi, kad as ruosiuosi tureti keturis vaikus is viso, puse plano ivygdyta, bet jai tokiais apsukimais ir toliau.... Galiu nespet.
Siaip labai rimtai galvoju as asmeniskai apie trecia vaikeli. O mano vyras sake man ir nuo dvieju baigiu sulinkti i klaustuka, nes tiek vyresne savo laiku tiek dabar mazoji abi labai mielai taisosi (-esi) teciui ant peciu pasedeti nes pavargo eit.... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Marcelė @ 2012 07 11, 22:47)
O man siandien palinkejo laukti jau tik anuku.... g.gif  Kazi taip prastai atrodau.... doh.gif
Man vos 35 metai.... Kaip vis juokiuosi, kad as ruosiuosi tureti keturis vaikus is viso, puse plano ivygdyta, bet jai tokiais apsukimais ir toliau.... Galiu nespet.
Siaip labai rimtai galvoju as asmeniskai apie trecia vaikeli. O mano vyras sake man ir nuo dvieju baigiu sulinkti i klaustuka, nes tiek vyresne savo laiku tiek dabar mazoji abi labai mielai taisosi (-esi) teciui ant peciu pasedeti nes pavargo eit.... biggrin.gif

Jeigu tik yra noro - pirmyn.

Man greit 30, neturiu dar nei vieno. Jeigu iki 35 metų neturėsiu pirmagimio - mesiu aš šitą reikalą, auginsime su vyrų daugiau katinų - ne vieną, o tris-penkis, dovanosime žaislus draugų vaikams, padėsime sūnėnams ir dukterėčioms, tėvus galėsime senstančius prižiūrėti be didelio vargo. Na, bet tai - jeigu nepavyks iki 35-erių. Dar vėlyvesnė motinystė bent jau mane - baugina. Galbūt, kai ateis tas metas - mastysiu kitaip, bet dabar noriu vaikų kuo greičiau.
Atsakyti
Sveiki, mane velyva motinyste taip pat labai baugina g.gif Turiu 10m sunu, man 32 metai, dabar bandom antra vaikeli su vyru, bet ir tai man jau atrodo kad laikas labai spaudzia. Visai nenoriu but sena mama savo vaikui. Mano sunus dabar toks didelis, taip smagu kad esu jauna mama jam, ir jam smagu labai. Manau kad ir supratimas visai kitoks jaunu teveliu ir vyresniu. Esu maciusi daug pavyzdziu kai veliau vaikuciu susilauke teveliai, nebelabai jau ir ismano kaip tuos vaikus auginti, ir poziuriai labai atsilieka. Ir kaip kazkas teisingai pasake nuovargis atsiranda tokiu metu vaika auginant, ir sveikata ne be ta. Kur 24m keltis per nakti 6 kartus, o pvz 41m. Itariu kad yra didziulis skirtumas paciai mamytei. g.gif
Na cia tik mano tokia nuomone dabar, gal veliau kai paciai bus daugiau metu, ji pasikeis. Bet siai dienai as manau kad 40 virs moterys turetu jau buti isleidusios pakeliui i pasauli vaikus, ir pradet megautis savimi, savo gyvenimu ir auganciais vaikais 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 12, 10:09)
Sveiki, mane velyva motinyste taip pat labai baugina  g.gif  Turiu 10m sunu, man 32 metai, dabar bandom antra vaikeli su vyru, bet ir tai man jau atrodo kad laikas labai spaudzia. Visai nenoriu but sena mama savo vaikui. Mano sunus dabar toks didelis, taip smagu kad esu jauna mama jam, ir jam smagu labai. Manau kad ir supratimas visai kitoks jaunu teveliu ir vyresniu. Esu maciusi daug pavyzdziu kai veliau vaikuciu susilauke teveliai, nebelabai jau ir ismano kaip tuos vaikus auginti, ir poziuriai labai atsilieka. Ir kaip kazkas teisingai pasake nuovargis atsiranda tokiu metu vaika auginant, ir sveikata ne be ta. Kur 24m keltis per nakti 6 kartus, o pvz 41m. Itariu kad yra didziulis skirtumas paciai mamytei.  g.gif
Na cia tik mano tokia nuomone dabar, gal veliau kai paciai bus daugiau metu, ji pasikeis. Bet siai dienai as manau kad 40 virs moterys turetu jau buti isleidusios pakeliui i pasauli vaikus, ir pradet megautis savimi, savo gyvenimu ir auganciais vaikais  4u.gif

Manau cia priklauso nuo zmoniu, o ne nuo amziaus. Mane mama gimde budama 37. Teciui tuo metu buvo 41. Kadangi tuo metu buvo maziau info apie nestumus, komplikacijas ir pan., tai jai net i galva neatejo, kad gali buti kazkas blogai gimdant tokiame amziuje. Ir apie padidejusia apsigimimo rizika ji net neitare.
O as niekada gyvenime nepagalvojau - kad mano tevai seni. Nors man dar iki 37 toli, bet buciau labai laiminga, kad sugebeciau buti bent puse tiek gera mama.
Beja, mano uosviai uz tevus jaunesni daugiau nei desimtmeti, bet net mano vyras sako, kad mano tevu supratimas kur kas didesnis nei jo tevu.
Atsakyti
QUOTE(semtama @ 2012 07 12, 10:26)
Manau cia priklauso nuo zmoniu, o ne nuo amziaus. Mane mama gimde budama 37. Teciui tuo metu buvo 41. Kadangi tuo metu buvo maziau info apie nestumus, komplikacijas ir pan., tai jai net i galva neatejo, kad gali buti kazkas blogai gimdant tokiame amziuje. Ir apie padidejusia apsigimimo rizika ji net neitare.
O as niekada gyvenime nepagalvojau - kad mano tevai seni. Nors man dar iki 37 toli, bet buciau labai laiminga, kad sugebeciau buti bent puse tiek gera mama.
Beja, mano uosviai uz tevus jaunesni daugiau nei desimtmeti, bet net mano vyras sako, kad mano tevu supratimas kur kas didesnis nei jo tevu.

Na as juk nesakau, kad 100% visiems taip yra. Tik sakau kokiu pavyzdziu as pati esu maciusi, ir kaip as noreciau ir manau kaip turetu buti. 4u.gif O pavyzdziu yra zinoma visokiu. Mano mama mociute gimde irgi jau gerokai vyresne, bet su suopratimu pas ja labai sunku buvo. Bet velgi priklauso nuo zmogaus, laikotarpio ir dar daug faktoriu.
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 12, 10:33)
Na as juk nesakau, kad 100% visiems taip yra. Tik sakau kokiu pavyzdziu as pati esu maciusi, ir kaip as noreciau ir manau kaip turetu buti.  4u.gif O pavyzdziu yra zinoma visokiu. Mano mama mociute gimde irgi jau gerokai vyresne, bet su suopratimu pas ja labai sunku buvo. Bet velgi priklauso nuo zmogaus, laikotarpio ir dar daug faktoriu.

Aš pritariu, kad priklauso nuo žmonių. Tie tėvai, kurie "supratimo neturi" - neturės jo nei jauni, nei vyresni. nematau bėdos, jeigu tėvai nežino, kaip žaisti kokį madingą kompiuterinį žaidimą ar nesupranta, ką vaikas randa Lady Gaga muzikoje - svarbiausia, kad tėvų bendras intelektas, bendravimo kultūra būti užtektinai aukšti ir kad apskritai jie turėtų noro ir motyvacijos megzti ryšį su vaikais.

jeigu moteris yra nusiteikusi gimdyti vėlai - tas, manau, yra ok, ypač jeigu pavyksta be komplikacijų. Bet jeigu moteris nori vaikų, bet dėl nuo jos nepriklausančių aplinkybių tai vis nusikelia - tai traumuoja. Jaučiu tai savo kailiu. Ir jeigu po kelių metų nepavyks - bijau, kad tas vaikas netaptų kokiu "paguodos prizu", kuris teiks ne džiaugsmą, o vis gilins moters traumą dėl to, kad jai nepavyko nugyventi gyvenimo, kaip ji svajojo...
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 12, 10:09)
Sveiki, mane velyva motinyste taip pat labai baugina  g.gif 

mano mama ir mano mamos sesuo trečia vaika pagimdė būdamos virš 40 metų, ir mums su broliu tiek dėmesio ir rūpesčio neskyrė ir nebuvo tokia atsidavus kaip mažiausiajam. Mamos sesuo taip pat be galo rūpestinga ir nuostabi mama na ir tikrai nesutinku, kad tokio amžiaus moterims jau velu gimdyti, nu grynų gryniausias absurdas.. schmoll.gif aš atvirkščiai manau kad jaunos mamos yra neatsakingos ir nepasiruošusios motinystei, ir pati tokių metų niekada nenorėjau vaikų. Man 30m. aš vaikų neturiu ir nemanau, kad vaikui būsiu sena mama. Yra moterų ir ne pagal metus atrodančių, tai nebent jūs apie tai.. o aš nors ir 30 bet iki šiol perkant alkoholi gaunu parodyti dokumenta tongue.gif taip pat esu rami, nes mano vaikai neaugs nepilnavertėj šeimoj, mūsų su vyru santykiai laiko patikrinti. Kuo jaunos šeimos pasigirti negali, tokios šeimos pagrinde ir skiriasi. Ir yra baisu kai vaikai auga atskirai nuo mamos ar tėčio. Taip pat materiali gerovė yra nusistovėjusi ir vyresni tėveliai savo vaikams gali duot daug daugiau, ne tai kaip dvidešimtmečiai: gyvena pas tėvus, maitina tėvai, vaikus prižiūri tėvai, žodžiu viska tėvai.. doh.gif tai jau tik nereik sakyt, kad jaunesni geriau vaikais pasirūpina, kai jei tik yra proga juos užkrauna seneliams ant pečių. doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amūra: 12 liepos 2012 - 22:36
QUOTE(Amūra @ 2012 07 12, 23:25)
mano mama ir mano mamos sesuo trečia vaika pagimdė būdamos virš 40 metų, ir  mums su broliu tiek dėmesio ir rūpesčio neskyrė ir nebuvo tokia atsidavus kaip mažiausiajam. Mamos sesuo taip pat be galo rūpestinga ir nuostabi mama na ir tikrai nesutinku, kad tokio amžiaus moterims jau velu gimdyti, nu grynų gryniausias absurdas..  schmoll.gif  aš atvirkščiai manau kad jaunos mamos yra neatsakingos ir nepasiruošusios motinystei, ir pati tokių metų niekada nenorėjau vaikų. Man 30m. aš vaikų neturiu ir nemanau, kad vaikui būsiu sena mama.  Yra moterų ir ne pagal metus atrodančių, tai nebent jūs apie tai..  o aš nors ir 30 bet iki šiol perkant alkoholi gaunu parodyti dokumenta  tongue.gif  taip pat esu rami, nes mano vaikai neaugs nepilnavertėj šeimoj, mūsų su vyru santykiai laiko patikrinti. Kuo jaunos šeimos pasigirti negali, tokios šeimos pagrinde ir skiriasi. Ir yra baisu kai vaikai auga atskirai nuo mamos ar tėčio. Taip pat materiali gerovė yra nusistovėjusi ir vyresni tėveliai savo vaikams gali duot daug daugiau, ne tai kaip dvidešimtmečiai: gyvena pas tėvus, maitina tėvai, vaikus prižiūri tėvai, žodžiu viska tėvai..  doh.gif tai jau tik nereik sakyt, kad jaunesni geriau vaikais pasirūpina, kai jei tik yra proga juos užkrauna seneliams ant pečių.  doh.gif

Na tikrai nemanau kad paso paprasymas perkant parduotuveje alkoholi irodo, kad esi subrendes arba ne lotuliukas.gif
Ir ne nuo atrodymo jaunai sprendziama ar ji tinkama i mamas, ar ne doh.gif
Tai kita ir 50 ties gali buti prisidariusi plastiniu operaciju ir labai jaunai atrodyti, tai ka ji vis dar labai tinkama i mamas? Nemanau schmoll.gif
Kartais net ir 30 metu moteris buna visiskai nesubrendusi motinystei, o 20 metu mergina subrendusi ir pasiruosi tam. Taip kad cia taisykliu nera.
O be to as nenorejau to taikyti visoms, kas nori tegul ir gimdo 40m, as sakiau apie save. As to nenoreciau 4u.gif Zinoma gyvenimas prikrecia kartais visko.
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 13, 08:31)
Kartais net ir 30 metu moteris buna visiskai nesubrendusi motinystei, o 20 metu mergina subrendusi ir pasiruosi tam. Taip kad cia taisykliu nera.
O be to as nenorejau to taikyti visoms, kas nori tegul ir gimdo 40m, as sakiau apie save. As to nenoreciau  4u.gif  Zinoma gyvenimas prikrecia kartais visko.

Pritariu. Beje, mano 30-metis veidas irgi dar nėra išbrozdintas raukšlių, o ant kūno nepriaugo nė centimetro lašinio. Bet tas atrodymas man rūpi mažiausiai. Aš suvokiu, kad jeigu pagimdysiu 40-ies, tai man einant į pensiją, mano vaikas dar studijuos, ir jam bus reikalinga tėvų pagalba. O tėvai jau turės vieną-kitą sveikatos bėdą, pajamos tikrai jau nebeaugs ir nežinia, kokios dar problemos gali užklupti vyresniame amžiuje.

Norėčiau vaikus tvirtai "išleisti į pasaulį", kol abu su vyru esame darbingi, sveiki ir sveiko proto. Žinoma, gali ir 20-mečiai pradėti patys savimi rūpintis, bet aš esu labai dėkinga savo tėvams, kad man neteko patirti dvigubo gyvenimo, kai pusę paros dirbi, kitą pusę - studijuoji, kai anksti patiri pervargimą, negali pasišvęsti mokslams ir tobulėjimui, vietoje to turi lenkti nugarą...

Man tėvų pareiga vaikams nesibaigia ties vaikų pilnametyste. Todėl svarbu ne tik galėti pagimdyti, bet ir galėti užauginti iki tokio amžiaus, kai jie pagalbos poreikio nejaus.
Atsakyti
QUOTE(Anubis @ 2012 07 13, 08:31)
Na tikrai nemanau kad paso paprasymas perkant parduotuveje alkoholi irodo, kad esi subrendes arba ne  lotuliukas.gif 

Turiu galvoje kad ne pagal metus jaunai atrodau wink.gif ta jūsų žodi '' sena '' supratau, kad turit galvoje vizualu vaizda. Tai jau del to galiu būti rami, kad manęs kas nenulinčiuos.. lotuliukas.gif
o apie save galiu pasakyt, kad su metais subrendau ir igijau daug kantrybės ko anksčiau man labai trūko, ir jei prieš kelis metus būčiau turėjus vaikų tai būtų vargšas vaikas.. tiesiog negalėjau pakęst jų keliamo triukšmo, netvarkos ir t.t
nemanau, kad po 10 metų pavirsiu i sena boba, su tokiom pat nusigyvenusiom pažiūrom.. mano mamai virš 50 bet ji tiek vizualiai tiek vidumi yra labai jaunatviška, ir kartu su ja neretai išlėkdavom pasilinksmint.. smile.gif

mes dabar kalbam ne apie 50-metes, jūs sakot kad 40-metės jau turi būt užauginusios ir išleidusios vaikus i gyvenima..
o aš manau, kad iki 40 galima drasiai gimdyt, moterys tokių metų dar jaunos, gražios ir motinystė tik dar labiau jas puošia.. smile.gif

pati darot ta pati kam ir prieštaraujat, tai kam čia skleisti savo negatyva.. wink.gif
kada moteris pasirengusi turėti vaikų tada ir turi, ir čia nėra jokių taisyklių..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Amūra: 13 liepos 2012 - 10:49
QUOTE(Amūra @ 2012 07 13, 11:23)
Turiu galvoje kad ne pagal metus jaunai atrodau  wink.gif ta jūsų žodi '' sena '' supratau, kad turit galvoje vizualu vaizda. Tai jau del to galiu būti rami, kad manęs kas nenulinčiuos.. lotuliukas.gif
o apie save galiu pasakyt, kad su metais subrendau ir igijau daug kantrybės ko anksčiau man labai trūko, ir jei prieš kelis metus būčiau turėjus vaikų tai būtų vargšas vaikas.. tiesiog negalėjau pakęst jų keliamo triukšmo, netvarkos ir t.t
nemanau, kad po 10 metų pavirsiu i sena boba, su tokiom pat nusigyvenusiom pažiūrom.. mano mamai virš 50 bet ji tiek vizualiai tiek vidumi yra labai jaunatviška, ir kartu su ja neretai išlėkdavom pasilinksmint..  smile.gif 

mes dabar kalbam ne apie 50-metes, jūs sakot kad 40-metės jau turi būt užauginusios ir išleidusios vaikus i gyvenima..
o aš manau, kad iki 40 galima drasiai gimdyt, moterys tokių metų dar jaunos, gražios ir motinystė tik dar labiau jas puošia..  smile.gif

pati darot ta pati kam ir prieštaraujat, tai kam čia skleisti savo negatyva.. wink.gif
kada moteris pasirengusi turėti vaikų tada ir turi, ir čia nėra jokių taisyklių..

Vistiek nesuprantu prie ko cia grozis, jaunai atrodymas ir vaiku darymas? blink.gif
As su savo sunum apskritai kaip su broliu jaunesniu einu, tai ka? Mano mamai 55 ji labai gerai atrodo ir yra labai jaunatviska bet tai dar nereiskia kad jai galima vaiktus gimdyti ir auginti ir dabar.
Pagimdziau sunu budama 21 metu, ir buvau visiskai atsidavusi mama. Pirma karta palikau suneli savo mamai, kai jam buvo 6 men, ir mes ejome i draugu vestuves. Viskas. Manes neerzino nei jo keliamas triuksmas nei dar kazkas.

Ir kokia negatyva as skleidziu? g.gif Kad pasakiau, jog mane baugina velyva motinyste.? g.gif Taigi mane ji baugina, ar as liepiu visoms negimdyti vaiku kurioms yra daugiau nei 35m? g.gif
Papildyta:
QUOTE(vylabusle @ 2012 07 13, 11:22)
Pritariu. Beje, mano 30-metis veidas irgi dar nėra išbrozdintas raukšlių, o ant kūno nepriaugo nė centimetro lašinio. Bet tas atrodymas man rūpi mažiausiai. Aš suvokiu, kad jeigu pagimdysiu 40-ies, tai man einant į pensiją, mano vaikas dar studijuos, ir jam bus reikalinga tėvų pagalba. O tėvai jau turės vieną-kitą sveikatos bėdą, pajamos tikrai jau nebeaugs ir nežinia, kokios dar problemos gali užklupti vyresniame amžiuje.

Norėčiau vaikus tvirtai "išleisti į pasaulį", kol abu su vyru esame darbingi, sveiki ir sveiko proto. Žinoma, gali ir 20-mečiai pradėti patys savimi rūpintis, bet aš esu labai dėkinga savo tėvams, kad man neteko patirti dvigubo gyvenimo, kai pusę paros dirbi, kitą pusę - studijuoji, kai anksti patiri pervargimą, negali pasišvęsti mokslams ir tobulėjimui, vietoje to turi lenkti nugarą...

Man tėvų pareiga vaikams nesibaigia ties vaikų pilnametyste. Todėl svarbu ne tik galėti pagimdyti, bet ir galėti užauginti iki tokio amžiaus, kai jie pagalbos poreikio nejaus.

auksiniai zodziai drinks_cheers.gif
Atsakyti