Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Vetrungele @ 2012 03 08, 22:52)
Rašiau aukščiau apie savo baimes dėl vėlyvos motinystės... Bet nusprendėm. Bandysim. Praėjo metai ir aš pastojau, tačiau nesėkmingai. Praėjo dar du mėnesiai ir...jau pasidariau tris nėštumo testus - ir visi TEIGIAMI  bigsmile.gif  Bet tai, kolkas, -žinau tik aš... Bijau džiaugtis, bijau vėl prarasti savo mažą žirniuką. Pamačiau taip lauktas dvi juosteles - ir išsigandau  verysad.gif  Pati savęs nebesuprantu...

O aš suprantu tą išgąstį... Pati jo dar nepatyriau, bet žinau, kad pirmąkart patyrusi persileidimą, antro nėštumo metu drebėsiu dėl kiekvienos smulkmenos, išgyvensiu ir mirinėsiu nuo bet kokio pilvo papūtimo ar visurių užkietėjimo...

Nors ir kiek tos baimės būtų, išnešiosi šįkart sveiką gražų vaikelį. Bent jau to labai linkiu.
Atsakyti
QUOTE(Vetrungele @ 2012 03 08, 23:52)
Rašiau aukščiau apie savo baimes dėl vėlyvos motinystės... Bet nusprendėm. Bandysim. Praėjo metai ir aš pastojau, tačiau nesėkmingai. Praėjo dar du mėnesiai ir...jau pasidariau tris nėštumo testus - ir visi TEIGIAMI  bigsmile.gif  Bet tai, kolkas, -žinau tik aš... Bijau džiaugtis, bijau vėl prarasti savo mažą žirniuką. Pamačiau taip lauktas dvi juosteles - ir išsigandau  verysad.gif  Pati savęs nebesuprantu...

Vetrungele, puikios naujienos 4u.gif
Labai dziaugiuosi del jusu wub.gif
Jusu busena suprantama. Bukit rami - nei per didelis dziaugsmas, nei per didelis sielvartas dabar ne pats geriausias palydovas, manau. Viskas bus gerai. Isivaizduokit save ramia ir kaip viskas teka teisinga vaga. Jus jau aplanke laime. Rami laime. Saugokit ja ir tegu islieka ji ilgam wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Vetrungele @ 2012 03 08, 22:52)

Juk pati nesupranti kokia esi šaunuolė thumbup.gif Sekmės 4u.gif
Atsakyti
Vis paskaitineju ir tyliai palaikau mamytes, kurios ryztasi gimdyti brandziame amziuje smile.gif Niekada negalvojau, kad dar gimdysiu trecia vaikeli. auginau sau dvi dukrytes, kurios jau siek tiek paaugintos, ir dziaugiausi sau, kad visi auginimo vargeliai uz nugaros. Pries 3 metus gyvenimas pasikeite radikaliai, o siuo metu turiu vyra, kuris labai nori vaiko su manimi. Savo vaiku jis neturi, todel jo troskima as suprantu. Pati siuo troskimu labai nedegu, bet ji palaikau, zodziu, reikia, tai reikia, bandysim planuoti vaikeli smile.gif Manau, kad tai mano paskutinis sansas dar isokti i pravaziuojanti traukini, nes man jau 39, vyras vyresnis siek tiek. Noreciau mamyciu palaikymo, patarimu, nes toks jausmas, kad viska pamirsusi, plius dar net neisivaizduoju, kokios galimybes tokiame amziuje pastoti is viso... siaip esu sveika, ciklai reguliarus... Aciu visoms parasiusioms 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2012 03 28, 09:09)
Vis paskaitineju ir tyliai palaikau mamytes, kurios ryztasi gimdyti brandziame amziuje smile.gif Niekada negalvojau, kad dar gimdysiu trecia vaikeli. auginau sau dvi dukrytes, kurios jau siek tiek paaugintos, ir dziaugiausi sau, kad visi auginimo vargeliai uz nugaros. Pries 3 metus gyvenimas pasikeite radikaliai, o siuo metu turiu vyra, kuris labai nori vaiko su manimi. Savo vaiku jis neturi, todel jo troskima as suprantu. Pati siuo troskimu labai nedegu, bet ji palaikau, zodziu, reikia, tai reikia, bandysim planuoti vaikeli smile.gif  Manau, kad tai mano paskutinis sansas dar isokti i pravaziuojanti traukini, nes man jau 39, vyras vyresnis siek tiek. Noreciau mamyciu palaikymo, patarimu, nes toks jausmas, kad viska pamirsusi, plius dar net neisivaizduoju, kokios galimybes tokiame amziuje pastoti is viso... siaip esu sveika, ciklai reguliarus... Aciu visoms parasiusioms 4u.gif

Pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikeli galimybes dideles. Net gi didesnes negu jaunu mamyciu, nes musu amziaus moteru zymiai geresne sveikata. Pati pirmaji pagimdziau budama 38. Pastojau per pirma cikla, nestumas buvo lengvas, tik pats galas nelabai, pagimdizu irgi be komplikaciju. Vaikas sveikas, dabar jau metu laiko.
Atsakyti
QUOTE(Beruza @ 2012 01 03, 14:40)
Visada buvau tos nuomones, kad gimdyti vaikus - tai tik iki 30. Bet paciai gyvenimas taip susikloste, kad priverte elgtis ne pagal savasias nuostatas - man 39 ir tik dabar planuojam pirmagimi doh.gif Tai va, niekada nereikia kategoriskai kazko issizadeti. Nespjauk i sulini, nes gali tekt is jo atsigerti  mirksiukas.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Ir as taip manaiu ir norejau- susilauktu vaiku iki 30-ies. Dabar man 34 ir laukiuosi pirmo.... Nors istekejau 24 tik dabar pavyko pastoti nors sveikatos problemu neturiu....
Sekmes tai ir tikiuosi greitai busi nestuke.gif
QUOTE(twins090611 @ 2012 01 15, 23:08)
O as nieko gero nematau velyvoj motinystej.... max iki 35m.
Pati susilaukiau savo mazyliu 25m. ir galvoju, pats optimaliausias laikas. smile.gif

g.gif g.gif tai dziaukis. Taciau gyvenimas kitiems pakoreguoja, ne visada nuo musu noru priklauso ir nepadarysi. As laukiau savo nestuke.gif 10 metu ir sulaukiau thumbup.gif

QUOTE(Jollė @ 2012 01 17, 10:34)
Na taip jau yra, mes visi apie savo poelgius ir sprendimus manome jog tai tiesiog tobuliausias pasirinkimas smile.gif , kiekvienam sava gyvenimo filosofija... svarbiausia,  manau - nesivaikyti aklai stereotipu, o daryti tai, kas is tiesu tuo metu tau labiausiai priimtina 4u.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
Labas visoms,
QUOTE(solnyszko @ 2012 03 28, 09:05)
Pastoti, isnesioti ir pagimdyti sveika vaikeli galimybes dideles. Net gi didesnes negu jaunu mamyciu, nes musu amziaus moteru zymiai geresne sveikata. Pati pirmaji pagimdziau budama 38. Pastojau per pirma cikla, nestumas buvo lengvas, tik pats galas nelabai, pagimdizu irgi be komplikaciju. Vaikas sveikas, dabar jau metu laiko.

Man trisdešimt šeši, treti metai planuojame pirmąjį. Suteikėt daug vilties, ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Boopsi-Boo @ 2012 03 28, 13:49)
Labas visoms,
Man trisdešimt šeši, treti metai planuojame pirmąjį. Suteikėt daug vilties, ačiū  4u.gif

Reikia ne planuoti, o gaminti smileysex.gif
Atsakyti
QUOTE(solnyszko @ 2012 03 28, 16:13)
Reikia ne planuoti, o gaminti  smileysex.gif

Taip taip, tikrai, ačiū už pataisymą. Vakar nusprendžiau nebeplanuoti, o tik smileysex.gif ir ramiai laukti II. biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Boopsi-Boo @ 2012 03 29, 13:50)
Taip taip, tikrai, ačiū už pataisymą. Vakar nusprendžiau nebeplanuoti, o tik smileysex.gif ir ramiai laukti II.  biggrin.gif

Butent ne planuoti, o dziaugtis su vyru artumu kasdiena ar kas antra diena. Vaikelis pats ateis. Isbandyta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Palaiminta @ 2012 03 28, 10:09)
Vis paskaitineju ir tyliai palaikau mamytes, kurios ryztasi gimdyti brandziame amziuje smile.gif Niekada negalvojau, kad dar gimdysiu trecia vaikeli. auginau sau dvi dukrytes, kurios jau siek tiek paaugintos, ir dziaugiausi sau, kad visi auginimo vargeliai uz nugaros. Pries 3 metus gyvenimas pasikeite radikaliai, o siuo metu turiu vyra, kuris labai nori vaiko su manimi. Savo vaiku jis neturi, todel jo troskima as suprantu. Pati siuo troskimu labai nedegu, bet ji palaikau, zodziu, reikia, tai reikia, bandysim planuoti vaikeli smile.gif  Manau, kad tai mano paskutinis sansas dar isokti i pravaziuojanti traukini, nes man jau 39, vyras vyresnis siek tiek. Noreciau mamyciu palaikymo, patarimu, nes toks jausmas, kad viska pamirsusi, plius dar net neisivaizduoju, kokios galimybes tokiame amziuje pastoti is viso... siaip esu sveika, ciklai reguliarus... Aciu visoms parasiusioms 4u.gif

Labai grazu, kai vyras nori vaiko - taip parodoma kartu ir meile moteriai-vaiko motinai. Tai nepravaziuojantis traukinys, o jusu kartu su vyru gyvenimas ir jus jame jau esate - tarsi traukinyje vaziuojate. Jauciate skirtuma - ne jus isokate, bet jus jau veza wub.gif

Todel geros keliones, bus labai grazi dar viena motinyste wub.gif
Atsakyti
QUOTE(twins090611 @ 2012 01 16, 01:08)
Pati susilaukiau savo mazyliu 25m. ir galvoju, pats optimaliausias laikas. smile.gif

Aš irgi taip galvojau, iki kol toks amžius atėjo ir praėjo... Tada dar gerokai per jauna jaučiaus, norėjos save realizuoti kitaip> karjera, potyriai, kelionės, kursai, mokslai. Dabar jau po truputį pradedu galvot apie vaikus, bet jau požiūris kitoks, nei pirmąkart apie juos galvojnt. Jau pradedu galvoti, ką ir kaiop galiu jiems duoti, pradedu planuot auklėjimą, tolimą ateitį, o ne patį vaiką, kaip faktą, kaip "kažką, ko noriu". Ir man tokiu požiūriu planuto daug labiau patinka, labai džiaugiuosi, kad anksčiau, kai tas noras labiau savanaudiškas buvo, nusprendėm dar palaukti.

Taigi, mano nuomone yra pliusas tos vėlyvesnės motinystės. Nesakau, kad jauna mama neturi kitų pliusių - anaiptol. Tačiau vėlyva motinystė irgi turi teigiamų pusių. Bent jau tuo pačiu jausmu, pasiruošimu, kuris yra labiau atsipalaidavęs, o ne degantis. Kūnas, aišku, jau n toks, energijos mažiau, fiziškai galbūt sunkiau, bet psichologiškai tie fiziniai dalykai daug mažiau svarbūs. Taip kad visi periodai turi savų pliusų.
Atsakyti