Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

Vis paskaitau jusu tema, bet nesiryzdavau pasisakyti, nes galbut dar negaliu saves priskirti prie velyvai motinystei besiruosiancios (man 30 metu), bet del visuomenes poziurio jau taip jauciuosi... doh.gif Kol bendrauju su neturinciais vaiku, viskas ok, bet jei tik tenka bendrauti su jau turinciais bendraamziais ar jaunesniais, tai toks vaizdas, kad esu nepilnaverte, nes dar neturiu vaikelio. Musu situacija tokia, kad pries metus turejau viena persileidima, o paskui keiciau darba ir tiesiog bijojau vel bandyti blush2.gif Na, bet jau atrodo, kad atejo tam laikas...
QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 04, 15:57)
Tat moterukai - jei tik širdelė nori - gaudykit gandrus... nes kaip sako - jei širdis jaučia, kad vaikelio norisi, vadinasi, yra Dievo tau skirtasis - lakioja aplink ir tik laukia tinkamo momento  wub.gif ... Leiskit jam ateit į pasaulį...

jetau, kaip graziai parasei, net siurpuliukai perbego wub.gif

QUOTE(Jollė @ 2011 05 04, 23:01)
Labiausiai glumina kai sakoma: jau reikia tureti vaiku, jums jau reikia tureti vaiku... REIKIA...  Man tai asocijuojasi su daiktais: reikia tureti dar vienus batus, reikia pasistatyti nama, reikia...

Man irgi nesuprantamas pasakymas - reikia. Ypac, kai man viena ginekologe po persileidimo pasake - tai ko taip ilgai lauket? Atrodo lyg suejus kokiems 23 metams reiktu griebti pirma pasitaikiusi is gatves ir gimdyti vaikus doh.gif schmoll.gif

QUOTE(*sauliute* @ 2011 05 05, 11:39)
dar ypac juokingai ir siutinanciai veikia klausimas-kada ketiniat vakeli tureti? Tada as klausiu: a tau pasakyti kada darysiu ar kada gimdysiu?

lotuliukas.gif thumbup.gif
Juokingiausia buvo viena karta, kai 25 metu moteris, kuri neseniai pagimde, labai sunkiai susitvarke su motinyste, vos gala su galu finansiskai sudure, turejo anksti gryzti i darba, dabar vaikelis jos nemato ir aukle myli labiau nei ja, man aiskino, kad reikia gimdyti jaunai, nes paskui bus dar sunkiau...
Ir tas prikaisiojimas, kad paskui tave laikys vaiku mociute, man isvis atrodo nesuvokiamas doh.gif kazkoks "iskasenu" mastymas doh.gif blush2.gif Kaip kazkuri minejote, kad ir jauna mama gali atrodyti kaip mociute.

QUOTE(vikta @ 2011 05 05, 12:26)
Man tai net nepatogu klausti butu - kada turesit vaikeli. Gal pora jau planuoja, nesigauna, pergyvena del to. Tai tokiu klausimu tik iskaudinti gali, dar zaizda padraskyti daugiau

vat butent... Po pirmo persileidimo pastebejau, kad jau maziau klausineja, nes matyt galvoja, kad turim problemu del to smile.gif
Atsakyti
Pažįstu neseniai pagimdžiusią mamytę, kurios dviems dukrytėms jau apie 20m. Buvo netikėta, bet visi labai džiaugiasi, tiek pati mama, tiek tėtis.
Manau, jei šeima pasiruošusi, gerai sutaria, tai amžius nėra svarbu. Tik tiek, kad vyresniame amžiuje gydytojai daugiau dėmesio skiria, nes vis tik komplikacijoms yra didesnė tikimybė pasireikšti. smile.gif

Aš už mamytes, nesvarbu, kiek joms metų (visgi, jeigu pilnametė...). Svarbiausia, kad tiek vaikiukas, tiek tėveliai patenkinti būtų wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gabi* @ 2011 05 18, 22:37)
Mane labai padrąsino mano gydytoja. Man 39, o prieš kelias savaites praradome savo prieš kelis mėnesius užsimezgusį stebukliuką. Kai gydytoja paklausė, ar dar planuosime, kažkaip sutrikau, nes jau kažkaip sau buvau įteigusi, kad šis buvo mums paskutinis šansas, kad reikia vėl pradėti ieškotis darbo, pagaliau turi užtekti laiko užauginti savo vaikučius. Paklausiau gydytojos, ką ji mano apie tai, jei visgi pasiryžtume dar sykį pabandyti, tai ji tik nuramino ir paragino dar nenuleisti rankų. Pasakė, kad metas keisti stereotipus, o kas daugiau jei ne mes savo pavyzdžiu tai padarysime? Juk jei vaikutis yra trokštamas ir laukiamas, tuomet tam neturėtų būti jokių, net ir amžiaus ribų.

va cia tai superinis supratimas ir profesionalumas is gydytojos puses thumbup.gif
QUOTE(sviecia_saule @ 2011 05 22, 10:18)
Pažįstu neseniai pagimdžiusią mamytę, kurios dviems dukrytėms jau apie 20m. Buvo netikėta, bet visi labai džiaugiasi, tiek pati mama, tiek tėtis.
Manau, jei šeima pasiruošusi, gerai sutaria, tai amžius nėra svarbu. Tik tiek, kad vyresniame amžiuje gydytojai daugiau dėmesio skiria, nes vis tik komplikacijoms yra didesnė tikimybė pasireikšti.  smile.gif

Aš už mamytes, nesvarbu, kiek joms metų (visgi, jeigu pilnametė...). Svarbiausia, kad tiek vaikiukas, tiek tėveliai patenkinti būtų  wub.gif

tikriausiai diskutuoti reiktu tikrai apie tai, ar pilnamete mama ar nepilnamete geriau. O velyva motinyste, manau, ismislas kitu nepilnavertiskumo turinciu zmoniu...
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif
manau, kad kai kuriais aspektais skiriasi motinyste - velyva ar ankstyva. Taciau abi yra vienodai zavios ir dziuginancios. As pati auginu du vaikus, esu jauna, dar po 10 meteliu planuojam vel pametinukus, tada bus jau virs 30. ax.gif Taciau manau, jog meile vaikams lieka ta pati, ar tau 20, ar tau 30, ar tau 40 biggrin.gif
Ir dar manau, kad jaunesnes mamytes daugiau linkusios fiziskai uzsiimti su vaikais, dukti ir t.t., o vyresnes - protinio tipo daugiau lavinimu... bigsmile.gif

Tai tik kvailas ir nusistovejes poziuris... Jei vaika turi nuo 20-25 visi "rekia" oj kokia jauna, galejai dar palaukti, gyvenimo pamatyti, del saves pagyventi, o jei 28 ir daugiau ir be leliaus tai jau tuoj "reikalauja" vaikus daryt, gi jau tooookia sena smile.gif niekam siais laikais neitiksit, tad darykit kaip sirdis liepa wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Alma Rebelde @ 2011 06 03, 14:32)
Tai tik kvailas ir nusistovejes poziuris... Jei vaika turi nuo 20-25 visi "rekia" oj kokia jauna, galejai dar palaukti, gyvenimo pamatyti, del saves pagyventi, o jei 28 ir daugiau ir be leliaus tai jau tuoj "reikalauja" vaikus daryt, gi jau tooookia sena smile.gif niekam siais laikais neitiksit, tad darykit kaip sirdis liepa  wub.gif
Va cia tai aukso vertes zodziai drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(Alma Rebelde @ 2011 06 03, 13:32)

Ir dar manau, kad jaunesnes mamytes daugiau linkusios fiziskai uzsiimti su vaikais, dukti ir t.t., o vyresnes - protinio tipo daugiau lavinimu...  bigsmile.gif

Aš manau, nėra taisyklių. Visi mes tokie skirtingi. Aš pavyzdžiui jaunesnė būdama daugiau lavinimu užsiimdavau ir domėjausi. Vyresnieji lankė visokias mokyklėles. Ypač pirmagimė doh.gif
O dabar pagranduku tiesiog mėgaujuosi. Galiu visą dieną su juo lovoje prasivartyti, pasikutendami, bedukdami. blush2.gif
Atsakyti
SVEIKOS MERGINOS..As naujoke sitoj temoj,bet paskaitineju daznai.Man dabar 37metai ir man Dievas dar nedave vaikelio..Neprarandu vilties vis dar.Labai padrasina jusu issakytos mintys,kad dar ne pasaulio pabaiga ir man...
Atsakyti
Sveikos smile.gif Vėlyvoje motinystėje nematau nieko blogo ir turiu puikų pavyzdį smile.gif Mano mama broliuką pagimdė 43 metų ir dabar yra labai laiminga, nors tiesa buvo visko ir dvejonių ir paklabų, bet dabar viskas gerai biggrin.gif man 22 ir turiu 3 metų broliuką ax.gif Pasakyčiau, kad savo išvaizda mama net atjaunėjo, įgavo energijos, nes brolis labai judrus, tad mamai tenka prisitaikyti biggrin.gif aišku tokiame amžiuje gimdyti visuomet yra rizika, tačiau vaikiukas atėjo netyčia, bet yra labai mylimas vios šeimos thumbup.gif
Atsakyti
Sveikos,

Esu is tokios seimos, kurioje augame 3 vaikai. As vyriausia, sese, o broliukas 14 metu jaunesnis uz mane. Mama gimde broli 42 metu. Gimde islaukusi 40-ies, nes juokas juokais, bet mano a.a. tetis nuo jaunystes labai norejo sunaus, mat likes buvo vienintelis gimines pratesejas. Ir prisiskaite tokiu teoriju, kad moteris virs 40-ies metu 70% gimdo berniukus. Tai ka gi, teveliai palauke, kol mamai sukaks 40, ir jau 42-ju jai gime sunus. Laimingesnio tecio nesu maciusi smile.gif , teciui tada buvo 45. Ir net nebuvo jiems kilusiu minciu, kad velai, mama taip lengvai isnesiojo broli, atjaunejo. O ir as su sese auginti labai padejom - ka izvelgiu, kaip pliusa.
Dabar man jau greitai 37, sesei 35, broliui 23 - esame patys geriausi draugai - PATYS GERIAUSI.
As ir pati dabar planuoju antra vaikeli, pirmos dukrytes sulaukiau budama beveik 34. Ir jauciuosi absoliuciai jauna planuodama toki zingsni. Jei D duos - ir trecio noreciau - ir nesvarbu, ar man bus 40 ar 45. smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Alma Rebelde @ 2011 06 03, 14:32)
Sveikos mamytes  4u.gif
manau, kad kai kuriais aspektais skiriasi motinyste - velyva ar ankstyva. Taciau abi yra vienodai zavios ir dziuginancios. As pati auginu du vaikus, esu jauna, dar po 10 meteliu planuojam vel pametinukus, tada bus jau virs 30.  ax.gif Taciau manau, jog meile vaikams lieka ta pati, ar tau 20, ar tau 30, ar tau 40  biggrin.gif
Ir dar manau, kad jaunesnes mamytes daugiau linkusios fiziskai uzsiimti su vaikais, dukti ir t.t., o vyresnes - protinio tipo daugiau lavinimu...  bigsmile.gif

Tai tik kvailas ir nusistovejes poziuris... Jei vaika turi nuo 20-25 visi "rekia" oj kokia jauna, galejai dar palaukti, gyvenimo pamatyti, del saves pagyventi, o jei 28 ir daugiau ir be leliaus tai jau tuoj "reikalauja" vaikus daryt, gi jau tooookia sena smile.gif niekam siais laikais neitiksit, tad darykit kaip sirdis liepa  wub.gif

drinks_cheers.gif Gryna tiesa, aplinkiniu spaudimas labai nemalonus dalykas. Tai tik abieju sutuoktiniu reikalas nuspresti kada tinkamas laikas... 4u.gif
Atsakyti
Sveikos mamytes 4u.gif Vis pasiziuredavau i sios temos pavadinima,bet taip ir praeidavau... Bet si kart kazkaip uzkibau. Ir turiu pasakyt,kad temos turinys tikrai nustebino blink.gif Neslepsiu-man paciai uz keliu savaiciu bus 35m. Taciau net i galva nesove tokia mintis,kad jau galibuti,kad beveik esu per sena tapti mama antram ar net treciam vaikui g.gif
Gal todel,kad ne tik musu mama gimde mano sese budama 36m. o ir kitos moterys giminej susilauke vaikeliu jau gerokai visr 35m.

Kas del genetinio tyrimo,apie kuri gan daug diskutuota,tai man ji dare nemokamai nors tebuvau 31m.Siunte tirtis todel,kad aplinkiniu rate yra vienas zmogelis turintis Dauno sindroma.Bet pradziai tyre tik is kraujo,gal todel ir nereikejo moketi g.gif

Pasakysiu savo nuomone ir del nestumo nutraukimo esants sunkiam apsigimimui: Tikrai rinkciausi aborta.Nemoralizuosiu,bet.. 100% rinkciausi.O bijoti del to,kad po aborto jau negalesiu daugiau pastoti tikrai neturiu pagrindo.Nes zinau viena atveji ,kai moteris net 4nestumus nutraukusi, visteik pastojo.Todel, kodel turciau manyti,kad man bus kitaip.

Tai va.. todel ,kad nesijauciam pasene ir nusibaige ,jau daugiau kaip pusmetis planuojam antraja atzalele,bet vis nesekmingai... Taciau,cia jau kitu temu istorijos.

4u.gif
Atsakyti
Tiesa pasakius jau virš 30 metų sveikata nėra tokia kokia buvo iki 30 metų,bent jau sprendžiu pagal save ir su pastojimu sunkiau ,kol nesusidūriau tol taip negalvojau.
Atsakyti