Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 04, 16:57)
čia ir aš iš patirties žodelį tarstelsiu smile.gif..... nors esu vyresnė mama, senelius turim jaunus  tongue.gif . Tat... serga mano trijulė - patys turim suktis - seneliai gi dirba  mirksiukas.gif ... tat  ir mąstau, skaičiuoju, kad kai maniškiams laikas bus vaikelių susilaukt, aš jau tikrai būsiu pensijoj, vat ir galėsiu su jais kiek reikia ir kada reikia pasėdėt - juk niekur neskubėsiu, ir jei vaikai - didelis džiaugsmas, tai anūkai manau, bus trigubas  thumbup.gif ... Tat moterukai - jei tik širdelė nori - gaudykit gandrus... nes kaip sako - jei širdis jaučia, kad vaikelio norisi, vadinasi, yra Dievo tau skirtasis - lakioja aplink ir tik laukia tinkamo momento  wub.gif ... Leiskit jam ateit į pasaulį...
Butent, jeigu sirdele nori - tai vadinasi esi jau pasiruosus tuos gandrus gaudyt, bet jeigu ta sirdele dar miega, tai geriau palaukti kol ji prabus, o ne pasiduoti aplinkiniu spaudimui, arba daryti tai del to, kad taip daro visi. As uz naturalu jausma bigsmile.gif 4u.gif

Labiausiai glumina kai sakoma: jau reikia tureti vaiku, jums jau reikia tureti vaiku... REIKIA... Man tai asocijuojasi su daiktais: reikia tureti dar vienus batus, reikia pasistatyti nama, reikia...
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2011 05 04, 12:55)
kiek žmonių tiek nuomonių  ax.gif žinoma, jei nebus pinigų - vaikai patys susigalvos kaip juos užsidirbti ir pasiekti vieno iš  tikslo - mokslų. mano uždavinys išauklėti juos taip, kad jie siektų mokslo. bet labai norėčiau pradžioj studijų jiems padėti finansiškai

o anūkus irgi noriu padėti auginti, ne tik jais džiaugtis. kai serga, į darželį eiti negali. ar tėvelius išleisti atostogų ar pailsėti.
turbūt kokioje aplinkoje, šeimoje augi, taip ir savo ateitį matai.

Jei vaikas sieks mokslu, jis tai padarys su minimaliom investicijom. Maciau ne viena pavyzdi, kai vaikai issimokslino esant jauniems tevams, bet neturejo is ko juos remti, tevai vos per 40, bet algos minimalios - ka jau ten perdaug beparemsi?
Mociute pati dirbanti, dar ne pensijoje. Ji slaugys anukus, kad mama i darba paleistu? g.gif Kaip tik artejantis amzius link pensijinio liepia nepraleidinet darbuko valandu. Man gal net labiau patike butu, kad kai sunus augo butu galejus mociute paglobot, bet issivyniojom, dabar su dukra jau patirti turim dar lengviau bus lotuliukas.gif
Atostogos palikus vaikus g.gif Tai zinoma seimos reikalas, bet man patinka su vaikais ir pramogaut.
Pasilikti savaitgaliui, nepilnom 2 dienom vaikus - tai nenuvargins tikrai seneliu, o ilgesnes atostogos - tik su vaikais.
Jei ka del augimo seimoje. Nuo metu iki 2 augau pas mociute, tevai vasarom apskraide visa sajunga, mes su broliu tuo metu budavom pas mociute, pati taip daryt nenoriu, todel ir ziuriu i seneliu pagalba kitaip 4u.gif
QUOTE(Lapelokė @ 2011 05 04, 16:57)
čia ir aš iš patirties žodelį tarstelsiu smile.gif..... nors esu vyresnė mama, senelius turim jaunus  tongue.gif . Tat... serga mano trijulė - patys turim suktis - seneliai gi dirba

va va pas mus gana panasi situacija drinks_cheers.gif

QUOTE(Jollė @ 2011 05 05, 00:01)
Labiausiai glumina kai sakoma: jau reikia tureti vaiku, jums jau reikia tureti vaiku... REIKIA...  Man tai asocijuojasi su daiktais: reikia tureti dar vienus batus, reikia pasistatyti nama, reikia...

Mane toks aplinkiniu nustatymas net ne glumina, o siutina doh.gif
Atsakyti
na va, o pas mus seneliai ankstyvoje pensijoje, todėl sergančius vaikus prižiūrėti gali. turiu dar ir auklę, kad senelių nenuvarginti.
o mano tėvai dirbantys, bet mama vasaros atostogų metu (ji mokytoja), pati siūlo pasiimti abi merginas dvi savaites, atsipūsti nuo rutinos su vaikais.
atostogos ne visada galimos su mažais vaikais wink.gif ir ne labai poilsis gaunasi su vaikais išvykusi.
kol kas neturėjom atostogų be vaikų, visur kartu važinėjom. bet su mielu noru pabūčiau aktyviose atostogose be vaikų

skirtingi požiūriai ax.gif neverta diskutuoti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikta: 05 gegužės 2011 - 09:07
QUOTE(Jollė @ 2011 05 05, 00:01)
Butent, jeigu sirdele nori - tai vadinasi esi jau pasiruosus tuos gandrus gaudyt, bet jeigu ta sirdele dar miega, tai geriau palaukti kol ji prabus, o ne pasiduoti aplinkiniu spaudimui, arba daryti tai del to, kad taip daro visi. As uz naturalu jausma  bigsmile.gif  4u.gif

Labiausiai glumina kai sakoma: jau reikia tureti vaiku, jums jau reikia tureti vaiku... REIKIA...  Man tai asocijuojasi su daiktais: reikia tureti dar vienus batus, reikia pasistatyti nama, reikia...

Tikrai taip, PRITARIU drinks_cheers.gif Labai nervina aplinkiniu spaudimas ir klausimai, kada turesit jus vaikeli? gal jau laikas? paskui bus per velu... ir pan. Siaip kiekvienos poros apsisprendimo reikalas...
Atsakyti
dar ypac juokingai ir siutinanciai veikia klausimas-kada ketiniat vakeli tureti? Tada as klausiu: a tau pasakyti kada darysiu ar kada gimdysiu? Man tai toks kvailas klausimas (o klausia tai jau turintieji vaikeliu, kaip neismaneliai), juk kaip cia kazkas rase-vaikutis kaip angelas, jis pasirenka kada ateiti. Kaip galima tiksliai atsakyti, kada TURESIU vaikeli... doh.gif
Atsakyti
QUOTE(*sauliute* @ 2011 05 05, 12:39)
dar ypac juokingai ir siutinanciai veikia klausimas-kada ketiniat vakeli tureti? Tada as klausiu: a tau pasakyti kada darysiu ar kada gimdysiu? Man tai toks kvailas klausimas (o klausia tai jau turintieji vaikeliu, kaip neismaneliai), juk kaip cia kazkas rase-vaikutis kaip angelas, jis pasirenka kada ateiti. Kaip galima tiksliai atsakyti, kada TURESIU vaikeli... doh.gif
Na cia tai tiesa, kol kiti nesusilaukia vaiku - tokiu klausimu neuzduoda, bet kaip tik susilaukia - prasideda ataka. Kazkaip kvailai man visa tai atrodo ir matyt cia po tuo kazkas slypi... g.gif

Man asmeniskai - niekad tokie klausimai nekyla. Tikrai nedomina kada kas tures ar netures vaiku,nes manau jog tai labai asmeniska, todel sunku kitus suprasti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jollė: 05 gegužės 2011 - 11:51
Man tai net nepatogu klausti butu - kada turesit vaikeli. Gal pora jau planuoja, nesigauna, pergyvena del to. Tai tokiu klausimu tik iskaudinti gali, dar zaizda padraskyti daugiau
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2011 05 05, 13:26)
Man tai net nepatogu klausti butu - kada turesit vaikeli. Gal pora jau planuoja, nesigauna, pergyvena del to. Tai tokiu klausimu tik iskaudinti gali, dar zaizda padraskyti daugiau

va cia tai faktas 4u.gif labai per sirdi smeigia klausimai kada turesim vaiku verysad.gif
Atsakyti
Pasakysiu iš patirties. Pirmą vaikelį gimdžiau 20 m. antrą 22 m. trečią 43 m. dabar jau 45 m. ir jeigu tik Dievulis duotų dar norėčiau pagranduko smile.gif . Kiek pamenu pirmus auginant buvo daug vargelio, neturėjom kur gyvent, blaškėmės nuomodami iš vienos vietos į kitą, vaikučiai ištisai būdavo paliekami seneliams doh.gif . Vyras buvo taurelės ir mergelių mėgėjas, tai prasitąsę 11 metų išsiskyrėm. Kai sutikau dabartinį buvom jau abu gerokai suaugę, bet labai norėjom bendro vaikučio kuris atsirado ne taip jau ir lengvai, bet svarbu kad pagaliau turim nuostabią, protingą, tikrą gražuolę mergytę. Kas liečią sveikatą, tai kažkaip su metais ji man tik gerėja bigsmile.gif . Nieko nėr nuostabiau už motinystę, o ypač už labai labai išlauktą. Tad sėkmės visoms planuojančioms ir tegul amžius nebūna jums trukdis 4u.gif
Atsakyti
Labukas 4u.gif

Skaiciau jau senai sita temute bet taip niekada ir neprisiruosiau parasyt...

QUOTE(vikta @ 2011 05 05, 11:26)

sitie klausimai tai kaip peilis i sirdy verysad.gif Man jau 33m, istekejus beveik 9 metai, planuojam pirma vaikeli jau daugiau nei 5 metai, bet vis nesigauna... (nors sveikatos problemu pas abu nera= nepaaiskinamos kilmes nevaisingumas verysad.gif ). Tie kurie jau turi vaiku- jie net nesusimasto kad GALI buti ir toks dalykas kad nori bet neiseina....

As manau kad esu ir moraliskai, ir materialiai pasiruosus tureti vaiku. Pvz mamo mama mociute tapo kai jai buvo 43. Kaip dabar prisimenu einant gatve pazistami jai sakydavo (aisku nustebe) "sveikinu!!!" tai mama po keliu tokiu pasveikimu nustojo sakyti kad cia anukeli veza, o atsakydavo juokdamasi "aciu...".

Dar vienas ivykis- kai manes grizusios is mokyklos pirma diena mama uzklause kokia mamo mokytoja- as atsakiau kad sena, tokia kaip tu!!!!! Tada mamai buvo 33 (kaip dabar man), o mano pradiniu klasiu mokytoja buvo beveik pensisninke!!!!!!
Man tada visi vyresni (netgi 20-meciai) buvo "seni" lotuliukas.gif lotuliukas.gif

Manau kad jei tik yra noro ir galimybiu amzius tikrai ne riba!!!!! Ir vyresnio amziaus moterys turi daugiau kantrybes, bent jau as tai tikrai...

Sekmes visosms planuojancioms ir auginanacioms pagrandukus!!!!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kiki1: 16 gegužės 2011 - 17:56
QUOTE(laimoru @ 2011 05 16, 16:47)
Nieko nėr nuostabiau už motinystę, o ypač už labai labai išlauktą. Tad sėkmės visoms planuojančioms ir tegul amžius nebūna jums trukdis  4u.gif

Mane labai padrąsino mano gydytoja. Man 39, o prieš kelias savaites praradome savo prieš kelis mėnesius užsimezgusį stebukliuką. Kai gydytoja paklausė, ar dar planuosime, kažkaip sutrikau, nes jau kažkaip sau buvau įteigusi, kad šis buvo mums paskutinis šansas, kad reikia vėl pradėti ieškotis darbo, pagaliau turi užtekti laiko užauginti savo vaikučius. Paklausiau gydytojos, ką ji mano apie tai, jei visgi pasiryžtume dar sykį pabandyti, tai ji tik nuramino ir paragino dar nenuleisti rankų. Pasakė, kad metas keisti stereotipus, o kas daugiau jei ne mes savo pavyzdžiu tai padarysime? Juk jei vaikutis yra trokštamas ir laukiamas, tuomet tam neturėtų būti jokių, net ir amžiaus ribų.
Atsakyti
Šaunuolė gydytoja smile.gif ... O jums linkiu, kad svajonė išsipildytų nestuke.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lapelokė: 19 gegužės 2011 - 06:30