Įkraunama...
Įkraunama...

Vėlyva motinystė

man vėlyva motinystė/tėvystė kai mamytei virš 35, ir tėčiui virš 40.
čia matau kelias "bėdas":
1. gali būti sunkiau pastoti
2. didesnė rizika apsigimimams
3. turėti sveikatos, ateityje vaikus į mokslus išleisti, padėti anūkus prižiūrėti
Atsakyti
Nepykit, bet man keista kai apie vėlyvą motinystę samprotauja jaunos mamytės. Juk supratimas ir žinojimas tik teorinis. mirksiukas.gif
Pirmą vaikelį pagimdžiau 23 m, antrą 28-erių, pagranduką pasidovanojom kai jau buvau 41-erių. Aišku, daug kas prklauso nuo žmogaus, bet man 23 metų būti mama buvo per anksti. Pajutau tai jau gimus dukrai. Nors pirmagimį planavom ir labai laukėm.
28-erių buvau labiau subrendusi mama, todėl mėgavausi vaiko auginimu. Būdama 41 -erių jaučiu, kad vaiko gimimas ir auginimas mane veža. Džiaugiuosi kiekviena diena. Todėl jei yra vidinis noras, galimybės ir sveikata, pirmyn. Jokio amžiaus cenzo. Tai tik dviejų žmonių spręndimas. Laikas lietuvaitėms atsikratyti visokių kompleksų ir rūpesčio "ką kiti pagalvos". 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Kotryna: 02 gegužės 2011 - 14:27
QUOTE(vikta @ 2011 05 02, 14:05)
man vėlyva motinystė/tėvystė kai  mamytei virš 35, ir tėčiui virš 40.

drinks_cheers.gif

QUOTE(Kotryna @ 2011 05 02, 15:25)
Nepykit, bet man keista kai apie vėlyvą motinystę samprotauja jaunos mamytės. Juk supratimas ir žinojimas tik teorinis. mirksiukas.gif
Pirmą vaikelį pagimdžiau 23 m, antrą 28-erių, pagranduką pasidovanojom kai jau buvau 41-erių. Aišku, daug kas prklauso nuo žmogaus, bet man 23 metų būti mama buvo per anksti. Pajutau tai jau gimus dukrai. Nors pirmagimį planavom ir labai laukėm.
28-erių buvau labiau subrendusi mama, todėl mėgavausi vaiko auginimu. Būdama 41 -erių jaučiu, kad vaiko gimimas ir auginimas mane veža. Džiaugiuosi kiekviena diena. Todėl jei yra vidinis noras, galimybės ir sveikata, pirmyn. Jokio amžiaus cenzo. Tai tik dviejų žmonių spręndimas. Laikas lietuvaitėms atsikratyti visokių kompleksų ir rūpesčio "ką kiti pagalvos".  4u.gif

Mane treciosios atzalos auginimas irgi veza, bet gal ne del amziaus, o gal del patirties daugiau g.gif Nors nei pirman nei antram vaikui nesijauciau per sena ar per jauna, tiesiog nepatyrimas, nezinojimas dare savo. Dabar kai prisimenu, tai atrodo daug ka buciau darius kitaip, bet tada atrode teisingai smile.gif
O del to ka kiti pagalvos, tai man visai dzin, as ziuriu savo galimybiu ir noru mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(vikta @ 2011 05 02, 14:05)
man vėlyva motinystė/tėvystė kai  mamytei virš 35, ir tėčiui virš 40.
čia matau kelias "bėdas":
1. gali būti sunkiau pastoti
2. didesnė rizika apsigimimams
3. turėti sveikatos, ateityje vaikus į mokslus išleisti, padėti anūkus prižiūrėti

Del pirmu dvieju galiu per daug nesigincyti, tiesiog sunkumu gali buti is jaunam amziui, apsigimimai taip pat. O vat del trecio punkto nesutinku visiskai schmoll.gif jei vaikas nores mokintis, jis mokinsis pats, nereikes teveliu grudanciu pinigus ir stumianciu pirmyn schmoll.gif Anuku auginti nereikia, jais reikia dziaugis, o dziaugtis pajegs seneliai visada wub.gif Tai mano seimos nuomone, abu vaikus auginam patys, seneliai juos ne priziuri, o tik pasidziaugia, jie uzaugino vaikus, savo darba padare, dabar as auginuosi savus, atvezdama anukus pasidziaugti wub.gif

QUOTE(Kotryna @ 2011 05 02, 15:25)
28-erių buvau labiau subrendusi mama, todėl mėgavausi vaiko auginimu. Būdama 41 -erių jaučiu, kad vaiko gimimas ir auginimas mane veža. Džiaugiuosi kiekviena diena. Todėl jei yra vidinis noras, galimybės ir sveikata, pirmyn. Jokio amžiaus cenzo. Tai tik dviejų žmonių spręndimas. Laikas lietuvaitėms atsikratyti visokių kompleksų ir rūpesčio "ką kiti pagalvos".  4u.gif

Kuo toliau tuo labiau pritariu, velyva motinyste veza drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ingutevi: 03 gegužės 2011 - 09:32
Ingutevi sutinku visapusiskai su tavim.
Atsakyti
tokie klausimai, kaip "ar čia tavo močiutė, ar mama" tik konstatuoja diskretiškumo nebuvimą pas tą klausiantįjį lotuliukas.gif kodėl žmonės klausinėja, suvokdami, kad tuo mažų mažiausiai pastatysim į nepatogią padėtį mamuką biggrin.gif storžieviška ir negražu biggrin.gif o svarbiausia, koks klausiančiajam skirtumas? ar nuo to kas pasikeis? ar jis tik sau pliusiuką pasidės, patenkinęs savo smalsumą biggrin.gif o kiek tu uždirbi? pastojai prieš ar po vestuvių? lotuliukas.gif artimi žmonės niekada tokių dalykų neklausinėja, o svetimiems ir žinoti nebūtina 4u.gif jau nekalbu apie tai, kad tokie klausimai vaikus gali traumuoti psihologiškai..ir jeigu ir atsiranda pas juos kompleksas dėl tėvų amžiaus, tai tik aplinkinių tokio požiūrio dėka 4u.gif Lietuvoje labai prastai su diskretiškumu...deja biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2011 05 03, 10:45)
tokie klausimai, kaip "ar čia tavo močiutė, ar mama" tik konstatuoja diskretiškumo nebuvimą pas tą klausiantįjį  lotuliukas.gif kodėl žmonės klausinėja, suvokdami, kad tuo mažų mažiausiai pastatysim į nepatogią padėtį mamuką  biggrin.gif storžieviška ir negražu  biggrin.gif  o svarbiausia, koks klausiančiajam skirtumas? ar nuo to kas pasikeis? ar jis tik sau pliusiuką pasidės, patenkinęs savo smalsumą  biggrin.gif o kiek tu uždirbi? pastojai prieš ar po vestuvių?  lotuliukas.gif artimi žmonės niekada tokių dalykų neklausinėja, o svetimiems ir žinoti nebūtina  4u.gif jau nekalbu apie tai, kad tokie klausimai vaikus gali traumuoti psihologiškai..ir jeigu ir atsiranda pas juos kompleksas dėl tėvų amžiaus, tai tik aplinkinių tokio požiūrio dėka  4u.gif  Lietuvoje labai prastai su diskretiškumu...deja  biggrin.gif

ta mintis man patiko. Vaikui mama yra ir liks pati geriausia-jauna mergele ji ar vyresne moterele, bet ta aplinkiniu brukama nuostata, kad "cia mociute ar mama" pati zalingiausia, nei zmogaus sprendimas gimdyti vyresniame amziuje cool.gif be to, lieku prie savo minties, pasakytos anksciau, kad yra jaunu mamu-zanudu ir atrodanciu "senai", ir yra mamu 35-40-ies atrodanciu jaunatviskai gyvybingai. Taip kad kiekvienam savo, kaip sako "pagal Jurgi ir kepure" lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Euforija @ 2011 05 03, 12:45)
tokie klausimai, kaip "ar čia tavo močiutė, ar mama" tik konstatuoja diskretiškumo nebuvimą pas tą klausiantįjį  lotuliukas.gif kodėl žmonės klausinėja, suvokdami, kad tuo mažų mažiausiai pastatysim į nepatogią padėtį mamuką  biggrin.gif storžieviška ir negražu  biggrin.gif  o svarbiausia, koks klausiančiajam skirtumas? ar nuo to kas pasikeis? ar jis tik sau pliusiuką pasidės, patenkinęs savo smalsumą  biggrin.gif o kiek tu uždirbi? pastojai prieš ar po vestuvių?  lotuliukas.gif artimi žmonės niekada tokių dalykų neklausinėja, o svetimiems ir žinoti nebūtina  4u.gif jau nekalbu apie tai, kad tokie klausimai vaikus gali traumuoti psihologiškai..ir jeigu ir atsiranda pas juos kompleksas dėl tėvų amžiaus, tai tik aplinkinių tokio požiūrio dėka  4u.gif  Lietuvoje labai prastai su diskretiškumu...deja  biggrin.gif

Tikrai diskretiskumo maza drinks_cheers.gif
As pirmaji pasigimdziau 20, antra 25. Santuoka nepasiseke, issiskyriau. Dziaugiausi, maciau pliusus tame, kad as dar jauna, o vaikai paauge. Dabar su antruoju vyru planuojam pagranduka. Man vasara bus 37, vyrui 44. Nematom jokio komplekso ir nesigilinam i niekieno nuomone. Svarbiausia, kad mes visi keturi (su vaikais) jauciames kartu gerai. Ir tokie komentarai MB adresu kad jis vaiku senelis- musu neveikia lotuliukas.gif jei sprendziama pagal plauku spalva (MB zilas), tai matyt ir "sprendejas" ne kitoks lotuliukas.gif
Nuosirdiai tikiu, kad mus velyva tevyste uzvaldys wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Gytė @ 2011 05 04, 09:43)
Tikrai diskretiskumo maza drinks_cheers.gif
As pirmaji pasigimdziau 20, antra 25. Santuoka nepasiseke, issiskyriau. Dziaugiausi, maciau pliusus tame, kad as dar jauna, o vaikai paauge. Dabar su antruoju vyru planuojam pagranduka. Man vasara bus 37, vyrui 44. Nematom jokio komplekso ir nesigilinam i niekieno nuomone. Svarbiausia, kad mes visi keturi (su vaikais) jauciames kartu gerai. Ir tokie komentarai MB adresu  kad jis vaiku senelis- musu neveikia lotuliukas.gif  jei sprendziama pagal plauku spalva (MB zilas), tai matyt ir "sprendejas" ne kitoks lotuliukas.gif
Nuosirdiai tikiu, kad mus velyva tevyste  uzvaldys wub.gif
37+ pagrandukui aukso vidurys, planuokit i sveikata 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
O vat del trecio punkto nesutinku visiskai schmoll.gif jei vaikas nores mokintis, jis mokinsis pats, nereikes teveliu grudanciu pinigus ir stumianciu pirmyn schmoll.gif Anuku auginti nereikia, jais reikia dziaugis, o dziaugtis pajegs seneliai visada. Tai mano seimos nuomone, abu vaikus auginam patys, seneliai juos ne priziuri, o tik pasidziaugia, jie uzaugino vaikus, savo darba padare, dabar as auginuosi savus, atvezdama anukus pasidziaugti

Labai teisingai parasete, Ingutevi bigsmile.gif 4u.gif 4u.gif 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jollė: 04 gegužės 2011 - 11:39
QUOTE(Ingutevi @ 2011 05 03, 10:32)
Del pirmu dvieju galiu per daug nesigincyti, tiesiog sunkumu gali buti is jaunam amziui, apsigimimai taip pat. O vat del trecio punkto nesutinku visiskai  schmoll.gif jei vaikas nores mokintis, jis mokinsis pats, nereikes teveliu grudanciu pinigus ir stumianciu pirmyn  schmoll.gif Anuku auginti nereikia, jais reikia dziaugis, o dziaugtis pajegs seneliai visada  wub.gif Tai mano seimos nuomone, abu vaikus auginam patys, seneliai juos ne priziuri, o tik pasidziaugia, jie uzaugino vaikus, savo darba padare, dabar as auginuosi savus, atvezdama anukus pasidziaugti wub.gif
Kuo toliau tuo labiau pritariu, velyva motinyste veza  drinks_cheers.gif

kiek žmonių tiek nuomonių ax.gif žinoma, jei nebus pinigų - vaikai patys susigalvos kaip juos užsidirbti ir pasiekti vieno iš tikslo - mokslų. mano uždavinys išauklėti juos taip, kad jie siektų mokslo. bet labai norėčiau pradžioj studijų jiems padėti finansiškai

o anūkus irgi noriu padėti auginti, ne tik jais džiaugtis. kai serga, į darželį eiti negali. ar tėvelius išleisti atostogų ar pailsėti.

turbūt kokioje aplinkoje, šeimoje augi, taip ir savo ateitį matai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vikta: 04 gegužės 2011 - 12:01
QUOTE(vikta @ 2011 05 04, 13:55)
kiek žmonių tiek nuomonių  ax.gif žinoma, jei nebus pinigų - vaikai patys susigalvos kaip juos užsidirbti ir pasiekti vieno iš  tikslo - mokslų. mano uždavinys išauklėti juos taip, kad jie siektų mokslo. bet labai norėčiau pradžioj studijų jiems padėti finansiškai

o anūkus irgi noriu padėti auginti, ne tik jais džiaugtis. kai serga, į darželį eiti negali. ar tėvelius išleisti atostogų ar pailsėti.

turbūt kokioje aplinkoje, šeimoje augi, taip ir savo ateitį matai.

čia ir aš iš patirties žodelį tarstelsiu smile.gif..... nors esu vyresnė mama, senelius turim jaunus tongue.gif . Tat... serga mano trijulė - patys turim suktis - seneliai gi dirba mirksiukas.gif ... tat ir mąstau, skaičiuoju, kad kai maniškiams laikas bus vaikelių susilaukt, aš jau tikrai būsiu pensijoj, vat ir galėsiu su jais kiek reikia ir kada reikia pasėdėt - juk niekur neskubėsiu, ir jei vaikai - didelis džiaugsmas, tai anūkai manau, bus trigubas thumbup.gif ... Tat moterukai - jei tik širdelė nori - gaudykit gandrus... nes kaip sako - jei širdis jaučia, kad vaikelio norisi, vadinasi, yra Dievo tau skirtasis - lakioja aplink ir tik laukia tinkamo momento wub.gif ... Leiskit jam ateit į pasaulį...
Atsakyti