Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

o man ir silwio rasinio labiausiai patiko, apie moralas moteriai apie pazinti su vynu biggrin.gif
Atsakyti
Antajo, egzotikos pas mumi nėra daug. Aš, isbandes visko daug, pasiulyciau pasirinkti ką nors viena, prieinama stabiliai. O tai reiškia ko gero kodaka(pirmoje vietoje) arba ilforda. Visokie foma ar adox jau gan egzotika, jei nesinaudoji neto prekyba. Is pasiūlytų variantu turi apsispręsti kas tau labiau patinka: tradicinis grudas ar t-greinas. Nors jei nespausdinsi didesniais formatais ir is karto apsibrezi vidutiniu formatu, skirtumo didelio nėr. Gal tik tradicinis pusinasi koserniau, ty gražiau. Racionaliau pasirinkti viena pora (juosta ir ryskala) ir tobulinti ryskinimo procesą. Rezultatas bus prognozuojamas ir stabilus. Bet mes būtybes iracionalios ir megaujames eksperimentų razinkom. Tad pirk biliakokia juosta, biliakoki ryskala, procesink ir rodyk rezultatą. Mes arba aikciosime, arba ieskosime kame bėda. Bet tai vis įdomiau, nei tmax xtolyje ar ilford rodinalyje. P.s. Esu paveiktas alaus, Neringos saules ir delfinu pasirodymo (kokie vis tik protingi tuno pusbroliai). Tad mano pezejima galima praleisti pro akis
Atsakyti
aciu andriuska!
pas mus egzotikos dar maziau biggrin.gif bet as intiku naudojuosi..
siaip dbr naudoju kodak.. ir spalvas as juostos myliu.. bet nusprendziau, kad serijai senuku noriu jb smile.gif sugalvojau kad jei ispudingiau man atrodys smile.gif

ryskinimas man tai dar labai miskas.. prasausi pas viena vietini fotografa.. sakau pamokyk biggrin.gif
Atsakyti
Tai pirma išsiaiškink ar kur aplink ryskina tradiciniu procesu. Nes jei ne, tai monochrominiu c41 juostų pasirinkimas labai mažas ir paprastas. O jei ryskina, tai pasiaiskink kuom. Paprastai bus kodak d76. Tai didelio skirtumo nėra nes ryskalas šis paprastas. Gal kiek geriau bus tradicinio grūdo juostos. Jei ryskina tmaxiniais chemikalais, tai atsakymas paprastas- tmax juostos bus geriausias pasirinkimas. O geriausiai tai pradek ryskinti savarankiškai. Pasakiskas užsiėmimas ypač kai išvynioji isryskinta juosta!
Atsakyti
mhm.. aisku, eisiu isisaiskint butinai.. siaip pas mus labuose tia kaip labuose.. bet kaip minejau yra viena fotografas, jis pats fotkina su haseliu ir dar su dauuug aparatu... tai va pas ji ir nesiu..

o ismokt tai labai noriu! tiesiog baisai rupi tas procesas nuo iki.. ech.. rolleyes.gif bt sikarta tai jauciu nespesiu.. as kaip visada meigu iki paskutines minutes.. teks kliautis kuo nors kitu smile.gif
Atsakyti
Bandžiau vakar ryškinti plačią andriuskos metodu (2,5 ml į bakelį, 60 min.). Į agitaciją per daug dėmesio nekreipiau - prisiminęs pasukdavau. Metodas puikus - temperatūra dzin, agitavimas dzin. Žodžiu, burtai. Andriuska, siaurų, kaip suprantu, taip neryškini? Įdomu, kiek ryškalų pilt į bakelį.
Rodau eksperimento rezultatus smile.gif Eksperimentas nėra visai švarus, nes juosta vyresnė už mane (ačiū andriuskai) ir išfotografuota 6x9 formato 1935 metų Voigtländer Bessa http://www.collectio...r_bessa_bis.php

user posted image
bessa test by sillwio, on Flickr

user posted image
bessa test by sillwio, on Flickr
Papildyta:
antajo, pasižiūrėk (o geriau paklausk pas fotografą) kokių juostų ir ryškalų pas jus yra pirkt. Porą juostų skirk eksperimentams (išfotkink kur nors pro balkoną ar kieme), tada gaila nebus, jei ką. Pamatysi, pradėsi pati ryškint. Ypač, jei tau dar kas nors parodys pirmą kartą.
Atsakyti
sillwio su andriuska, kokie Jūs abu psichai pačia geriausia prasme biggrin.gif wub.gif
Atsakyti
ehei, besa veikia smile.gif o aš tikrai buvai įsitikinęs, kad jai vieta tik ant lentynos. tuo būdu ryškinu ir siaurą. tik dabar jau mirkau vandenyje prieš tai 5 min. ir siaurą reikia kiek atsakingiau agituoti, bo jos perforacijos labai patinka visokioms srovėms. tad kai kuriose pirmose, ryškintose tokiu būdu, liko "piltuvėlių" formos dėmės, ypač plonesniuose (nedaeksponuotuose) negatyvuose.

aš po Sansaros problemų specialiai savaitgalį plačią išfotografavau ir išryškinau tokiu pat būdu. dar neatskanavau, bet bent vizualiai dangus labai lygus, be jokių "bangavimų". vakare nuskanuosiu, bus aiškiau.

p.s. sillwio, labai įdomūs tie burbuliukai balti. jie negatyve juodi turi būti, neperšviečiami. tai gal čia kas ant emulsijos prilipo? bo pas mane tose juostose nebuvo tokių, bent jau taip tankiai.

p.p.s. sayonara, ačiū drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 16, 09:29)
p.s. sillwio, labai įdomūs tie burbuliukai balti. jie negatyve juodi turi būti, neperšviečiami. tai gal čia kas ant emulsijos prilipo? bo pas mane tose juostose nebuvo tokių, bent jau taip tankiai.

ten ne burbuliukai, o, itariu, pirstu atspaudu likuciai po viso proceso smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 16, 07:29)
ehei, besa veikia smile.gif o aš tikrai buvai įsitikinęs, kad jai vieta tik ant lentynos.

tuo būdu ryškinu ir siaurą. tik dabar jau mirkau vandenyje prieš tai 5 min. ir siaurą reikia kiek atsakingiau agituoti, bo jos perforacijos labai patinka visokioms srovėms. tad kai kuriose pirmose, ryškintose tokiu būdu, liko "piltuvėlių" formos dėmės, ypač plonesniuose (nedaeksponuotuose) negatyvuose.

A ten nera kam sugest, kai 3 reiksmes diafragmos ir 3 islaikymai smile.gif As bijojau, kad leis sviesa per dumples ar dar kur, objektyvas bus pripelijes ar dar kas nors. Is 4 kadru 4 tvarkingi. Neblogai, kaip 75 metu jubilieju atsventusiai kamerai biggrin.gif Reiks isidet nauja juosta ir eksperimenta pakartot.

As mirkau visas be isimties. Kai pamaciau kokios spalvos vanduo isbega is bakelio, mirkau visas. Ka turi omeny, sakydamas "atsakingiau"? Nepamirst 20 min?

Jo, juodi burbuliukai yra negatyve ir periodiskai kartojasi. Matesi plika akimi tik isryskinus. Ant emulsijos niekas neprilipe. Burbuliukai kartojasi. Emulsija gavus kazkokio grybo matyt, kuriam patinka zelatinas smile.gif

Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2010 08 15, 12:09)
sillwio su andriuska, kokie Jūs abu psichai pačia geriausia prasme biggrin.gif wub.gif

Nepagydomi biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 16, 07:50)
ten ne burbuliukai, o, itariu, pirstu atspaudu likuciai po viso proceso smile.gif

Nu ne, nebuvau paveiktas alkoholio biggrin.gif
Atsakyti
pagaliau ir aš radau internete pavogtą savo nuotrauką :DDD galiu ramiai atsipūsti, nesu beviltiška.. na, bent jau nebuvau, nes foto senutėlė, viena mano pirmųjų..smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 16, 09:36)
pagaliau ir aš radau internete pavogtą savo nuotrauką :DDD galiu ramiai atsipūsti, nesu beviltiška.. na, bent jau nebuvau, nes foto senutėlė, viena mano pirmųjų..smile.gif)

rodyk biggrin.gif

andriuska, lauksiu skanu smile.gif
Atsakyti