QUOTE(andriuska @ 2010 08 10, 10:40)
dėl grūdo. ar gerai supratau, kad jei juostoje yra kadrų outdore ir indore, tai pastarieji pasižymi didesniu grūdu? tak očevišče, kad problema yra tame, jog mažesnis fotonų kiekis kitaip veikia sidabro halogenido molekules, kurios vėliau ryškale susimeta į vat tokią stambiagrūdę struktūrą siūlomi sprendimo būdai: (1) daryti ekspokorekciją patalpose padidinant ekspoziciją 1/2 arba 1 dydžiu arba (2) keisti rykinimo būdą, t.y. agitaciją /laiką arba patį ryškalą. tiesa, kokioje čia poroje (ryškalo ir juostelės prasme)?
rollei retro 400 (be S raidės ) plius rodinalis
vakar ryškinau plačią Neopan 400, agitavau ne makaluodama, o sukiodama - na tas, klasikinis būdas, o ne mano teliūskavimas į visas puses mėtant bakelį..)) tai ar padėjo tai, ar apskritai su tom plačiom stebuklai, bet grūdo beveik nerasta..)
QUOTE(vienok @ 2010 08 10, 10:46)
skaitineju toliau. nu stebini, sillwio tas tavo jumoras, ypac moraliskai komplikuotesnese vietose patinka!
man tai apskritai sillwio yra nuo mano buvimo SM'oje vienas iš malonių atradimų. Iš pradžių, *****, norėdavosi prismaugti (dar iki senosios foto atsiradimo, pamenat dar kas nor tuos juostininkų ir skaitmeninkų pjovimusis? ), o paskui tokia simpatija mano pasidarė o kame stebuklas? taigi JUOSTA yra JUOSTA (CONNECTING PEOPLE)..))))) kai atsirado bendros kalbos apie juostą, baigėsi visi nesklandumai