Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(andriuska @ 2010 08 10, 10:40)
dėl grūdo. ar gerai supratau, kad jei juostoje yra kadrų outdore ir indore, tai pastarieji pasižymi didesniu grūdu? tak očevišče, kad problema yra tame, jog mažesnis fotonų kiekis kitaip veikia sidabro halogenido molekules, kurios vėliau ryškale susimeta į vat tokią stambiagrūdę struktūrą cool.gif siūlomi sprendimo būdai: (1) daryti ekspokorekciją patalpose padidinant ekspoziciją 1/2 arba 1 dydžiu arba (2) keisti rykinimo būdą, t.y. agitaciją /laiką arba patį ryškalą. tiesa, kokioje čia poroje (ryškalo ir juostelės prasme)?

rollei retro 400 (be S raidės biggrin.gif) plius rodinalis smile.gif

vakar ryškinau plačią Neopan 400, agitavau ne makaluodama, o sukiodama - na tas, klasikinis būdas, o ne mano teliūskavimas į visas puses mėtant bakelį..smile.gif)) tai ar padėjo tai, ar apskritai su tom plačiom stebuklai, bet grūdo beveik nerasta..smile.gif)

QUOTE(vienok @ 2010 08 10, 10:46)
skaitineju toliau. nu stebini, sillwio smile.gif tas tavo jumoras, ypac moraliskai komplikuotesnese vietose biggrin.gif patinka!

man tai apskritai sillwio yra nuo mano buvimo SM'oje vienas iš malonių atradimų. Iš pradžių, *****, norėdavosi prismaugti (dar iki senosios foto atsiradimo, pamenat dar kas nor tuos juostininkų ir skaitmeninkų pjovimusis? biggrin.gif), o paskui tokia simpatija mano pasidarė biggrin.gif o kame stebuklas? taigi JUOSTA yra JUOSTA (CONNECTING PEOPLE)..smile.gif))))) kai atsirado bendros kalbos apie juostą, baigėsi visi nesklandumai blush2.gif bigsmile.gif
Atsakyti
Pamenu ne tik juostininku bei skaitmenininku, bet ir visus kitus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 10, 15:51)
Pamenu ne tik juostininku bei skaitmenininku, bet ir visus kitus smile.gif

nu jo... hehehheh, jaunystė kvailystė biggrin.gif
Atsakyti
Pupeliuk, pamenu kažkada rašei, kad naudoji iphono aplikaciją, sukurtą digitaltrufo (tą, ryškinimui skirtą). na ir kaip? patogu? ar verta siųstis?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 11, 10:51)
Pupeliuk, pamenu kažkada rašei, kad naudoji iphono aplikaciją, sukurtą digitaltrufo (tą, ryškinimui skirtą). na ir kaip? patogu? ar verta siųstis?

ir aš naudoju, patogu, verta siųstis, taimeris yra, kada reik agituoti, kiek laiko ryškinti, kiek fiksuoti, kiek plauti ir t.t. alvą gali atpalaiduoti ir panardinti į alų..smile.gif

tik pastebėjau, kad kartais nebūna tam tikrų porų, pvz., fuji neopan 400 ir rodinal, tai tada tikrinuosi internete, koks santykis ir ryškinimo laikas ir iphone pasirenku labai panašiai ryškinamą juostą - kokį fomapan'ą. nu, panašiai va taip sukuos. bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 11, 11:51)

Labai patogu, tikrai verta.
Atsakyti
Skelbimas smile.gif Parduodu/keičiu Agfa Isolette I
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2010 08 12, 07:41)

aha, skaičiau šį skelbimą... ir pagalvojau apie tai..smile.gif gal turi foto, su juo darytų?
Atsakyti
QUOTE(Vyriukas @ 2010 08 12, 07:41)

Blin, reik bizni pradet. Pas mus tokie parduodami uz 10-30 litu, priklausomai nuo versijos. Kas norit paprekiaut technika Lietuvoj smile.gif Tiekimu uzsiimsiu as smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 12, 08:23)
Blin, reik bizni pradet. Pas mus tokie parduodami uz 10-30 litu, priklausomai nuo versijos. Kas norit paprekiaut technika Lietuvoj smile.gif Tiekimu uzsiimsiu as smile.gif

ėėėėėė, tai surask man tokį kažkokį, kai laiko turėsi, labai norėčiau būsimoms kartoms turėt, o ir pabandyt fotkint norėčiau..smile.gif
Atsakyti
Yr viena nebloga http://www.tradera.c..._1408_116143245

15 litu dabar kaina. Gal pakils kazkiek, bet sakau, daugiau, negu 30 Lt cia uz tokius niekas nemoka (30 litu duoda uz agfa su tolimaciu). Turi dar 2 dienas pagalvot smile.gif
Jei palauksi, rasim pratestuota, kad tiksliai zinot, jog niekur neleidzia sviesos ir viskas veikia.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 12, 08:32)
Yr viena nebloga http://www.tradera.c..._1408_116143245

15 litu dabar kaina. Gal pakils kazkiek, bet sakau, daugiau, negu 30 Lt cia uz tokius niekas nemoka (30 litu duoda uz agfa su tolimaciu). Turi dar 2 dienas pagalvot smile.gif
Jei palauksi, rasim pratestuota, kad tiksliai zinot, jog niekur neleidzia sviesos ir viskas veikia.

palauksiu pratestuoto, man neskubu. kai tokia kaina, net galvot nereikia..smile.gif

ačiū, Tu brylikas, inkrustuotas platinoje 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sayonara: 12 rugpjūčio 2010 - 08:45