Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2010 08 09, 13:12)
o gal aš iš šitos stadijos išlipau? biggrin.gif

tai gal veikia koks mainu ar perdavimo procesas? su manim pasimeetinai ir perdavei biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 08 09, 13:19)
tai gal veikia koks mainu ar perdavimo procesas? su manim pasimeetinai ir perdavei biggrin.gif

biggrin.gif biggrin.gif panašu į tai..smile.gif))
Atsakyti
Kaži kaip aš iš grūdo stadijos jau irgi išlipau, todėl dabar džiaugiuosi grūdo nebuvi vid. formate. Nors tiesa iš Contaxo dar nė vienos j/b juostos nesu mačius. Stovėjo neryškintos. Nešiu Procentran viską.. blem kaip baisu, kad viskas būtų gerai...
Atsakyti
QUOTE(vienok @ 2010 08 09, 11:56)
smagiai rasot, pone, reik pasakyt.

as ir idejus parasinejimu i savo psl

Aciu smile.gif Niekad nerasiau, o cia emiau ir pabandziau.

Tavo parasinejimus cia kazkuria diena prarijau vienu ikvepimu su didziuliu pasimegavimu.

QUOTE(sayonara @ 2010 08 09, 12:30)
o aš.. o man.. o man irgi problemos smile.gif
vakar ryškinau (blaiva) juostas ir skenuodama susimąsčiau - a xule man jos pastoviai tokios grudėtos išeina? jei tik patalpose fotkinta, iškart grikiai lenda. ryškalas normalus, temperatūra kruopščiai matuojama, laiko neviršiju, viskas pagal taisykles, o rezultatas.. prastesnis negu kai iš akies temperatūrą matuodavau..smile.gif kame bitės?

Itariu eksponavimo klaida, t.y. patalpose eksponuoti kadrai nepilnai eksponuoti. j/b juosta geriau truputi pereksponuoti, negu atvirksciai.
Gali pabandyti ne taip intensyviai agituoti. Gali tekt siek tiek pailgint ryskinimo laika.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 09, 13:57)
Aciu smile.gif Niekad nerasiau, o cia emiau ir pabandziau.

Tavo parasinejimus cia kazkuria diena prarijau vienu ikvepimu su didziuliu pasimegavimu.
Itariu eksponavimo klaida, t.y. patalpose eksponuoti kadrai nepilnai eksponuoti. j/b juosta geriau truputi pereksponuoti, negu atvirksciai.
Gali pabandyti ne taip intensyviai agituoti. Gali tekt siek tiek pailgint ryskinimo laika.

pas mane automatika (siauros - canon'as).. jeigu ne patalpose - be didesnių problemų. ale pameni, aš kažkada čia prieš metus ar pusantrų skundžiausi, kad visos foto padegę keistai? tai va, dabar visos keistai pagrikintos biggrin.gif vis man negerai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 09, 14:38)
pas mane automatika (siauros - canon'as).. jeigu ne patalpose - be didesnių problemų. ale pameni, aš kažkada čia prieš metus ar pusantrų skundžiausi, kad visos foto padegę keistai? tai va, dabar visos keistai pagrikintos biggrin.gif vis man negerai smile.gif

Labai sunku sprest nematant negatyvo. Butu aiskiau pamacius po didintuvu. O kad negerai, tai gerai smile.gif Taip idomiau.
Atsakyti
andriuska, tavo 4x5'' turetu graziai gult ant sito popieriaus http://www.tobar.co....roduct-is-02278
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 07, 21:06)
Jei aš teisingai supratau, tai kalba eina ne apie TLR.

Truputį pakeverzojau apie Graikiją - http://www.mytrips.l...-i-Graikija/444

kaip smagiai papasakota ir labai gera mintis uzrasineti,nes viskas taip greitai pasimirsta .. ziuriu jusu atostogu tempas analogiskas musiskems biggrin.gif jei ne vaikas ,tai pietu mes ir nevalgytumem net lotuliukas.gif
p.s. labai grazios foto ir spalvos, ir tas vaiskumas wub.gif
Atsakyti
labas

dar pora kadru is bunkerio

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 09, 18:19)
andriuska, tavo 4x5'' turetu graziai gult ant sito popieriaus http://www.tobar.co....roduct-is-02278

man pagal nuorodą davė popierių, kuris pamėlynuoja reaguodamas į šviesą. abejoju, ar negatyvas jame padarytų kokį nors vaizdą. jei ir taip, būtų labiau kažkokia grafika be smulkių detalių ir pustonių....

dėl grūdo. ar gerai supratau, kad jei juostoje yra kadrų outdore ir indore, tai pastarieji pasižymi didesniu grūdu? tak očevišče, kad problema yra tame, jog mažesnis fotonų kiekis kitaip veikia sidabro halogenido molekules, kurios vėliau ryškale susimeta į vat tokią stambiagrūdę struktūrą cool.gif siūlomi sprendimo būdai: (1) daryti ekspokorekciją patalpose padidinant ekspoziciją 1/2 arba 1 dydžiu arba (2) keisti rykinimo būdą, t.y. agitaciją /laiką arba patį ryškalą. tiesa, kokioje čia poroje (ryškalo ir juostelės prasme)?
Atsakyti
skaitineju toliau. nu stebini, sillwio smile.gif tas tavo jumoras, ypac moraliskai komplikuotesnese vietose biggrin.gif patinka!
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2010 08 09, 18:54)
kaip smagiai papasakota ir labai gera mintis uzrasineti,nes viskas taip greitai pasimirsta .. ziuriu jusu atostogu tempas analogiskas musiskems  biggrin.gif jei ne vaikas ,tai pietu mes ir nevalgytumem net  lotuliukas.gif
p.s. labai grazios foto  ir spalvos, ir tas vaiskumas  wub.gif

Dekui.

QUOTE(andriuska @ 2010 08 10, 10:40)
man pagal nuorodą davė popierių, kuris pamėlynuoja reaguodamas į šviesą. abejoju, ar negatyvas jame padarytų kokį nors vaizdą. jei ir taip, būtų labiau kažkokia grafika be smulkių detalių ir pustonių....

Butent, kad grafika. Kazkas panasaus i musu su tavim matytus alternatyviu procesu rezultatus.

QUOTE(vienok @ 2010 08 10, 10:46)
skaitineju toliau. nu stebini, sillwio smile.gif tas tavo jumoras, ypac moraliskai komplikuotesnese vietose biggrin.gif patinka!

ax.gif aciu
Atsakyti