Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

jei f 150 tai koks išlaikymas? tai 10 stopų daugiau, nei f5,6. tai jei buvo saulė ir iso 100, pagal sunny16 taisyklę f5,6 -1/1000. tai išlaikymas turėjo būti 1 s arba 0,5 s. vat ir sakau, kad "per ryšku", nebent iso buvo pakeltas.
Atsakyti
Andriau, išlaikymas buvo 1s, o juostelė 400. Aš matai, kaip dar žalia šitame reikale, tai visų pirma, pasidariau bandomųjų kadrų su skaitmena, o po to jau sukau ant juostos.

Papildyta:
saulėta buvo kaip reikiant.
Papildyta:
Dar vienas šviežias:

user posted image

ms, tikrai gerai ryškina Akropolyje ir greitai. Ačiū tau už nuorodą. O fotopro paskutinį kartą tai ojojoi kiek baltų plėmų juostelėje pridirbo.
Atsakyti
pabandyk nuo štatyvo ir ką nors nejudančio. mano supratimu pinholinės foto vinis - daugiaplaniškumas. keli snkirtingai nutolę ir išdidėstę kadre objektai ir sugeba parodyti pinholo specifinį erdvės perteikimą dėl beprotiškai mažos skylės.

pabandyk kad ir kambarį kokį su keliais baldais/daiktais įvairiais atstumais išdėstytais nufotografuoti. gali gatvę pabandyt. ne mažesnėje šviesoje turi gautis įdomus efektas su ilgu išlaikymu. namai bus, o žmonių ir mašinų - tik "vaiduokliai".
Atsakyti
Taip, reikia į miestą man išeit. Ačiū, patarimus labai vertinu 4u.gif
Atsakyti
į temą. pasikartojau, ką duoda raudonas R25 filtras (pirmos be, antros - su):

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image

kaip ten sakoma? repetitio mater est studiorum.....

p.s. tiesa, skanerio softas suėdė didelę dalį skirtumo. negatyvose kas tikrai kranta į akis - tai dangaus skirtumas. labai labai skiriasi. ten kur su filtru negatyvas beveik skaidrus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 27 rugsėjo 2010 - 20:05
QUOTE(Puriena6 @ 2010 09 27, 12:10)
saulėta buvo kaip reikiant.

Puriena, vejo maluneliai man labai patiko. Labai labai. Senokai svaigstu apie super plataus kampo pinhola, bet ner laiko pasidaryt.

QUOTE(andriuska @ 2010 09 27, 20:01)
į temą. pasikartojau, ką duoda raudonas R25 filtras (pirmos be, antros - su):

Prideda dramos. Ale portretams nelabai tinka. Bent jau ne tokiam graziam modeliui smile.gif
Atsakyti
jokios dramos cia nepriduoda tas filtras. ne tai fotkint reikia, kad skirtuma pamatyt ir filtro grozi pajust. Andriuska esi bandes zalia, geltona?

o astru pinhola sunku padaryt. lb atsargiai durt skylute reikia.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _ms_: 28 rugsėjo 2010 - 10:53
ms, i dangu ziurek, i dangu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 09 28, 13:37)
ms, i dangu ziurek, i dangu smile.gif

niu reikia kamuoliniu debesu smile.gif giedro dangaus smile.gif Dabar matosi, kad siltas frontas uzejes, lyg inversija danguj, todel lengvas balskumas ir ner kontrasto ir nedirba filtras, o ant zalios spalvos jis tai....
Atsakyti
Tas tai taip, filtras pilnai atsiskleidžia tavo nurodytomis sąlygomis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 28 rugsėjo 2010 - 12:44
žalia/geltona yra šiose foto. tai žolė ir beržo lapai. vat keista, bet žolėje didelio skirtumo nėra. užtat geltoni lapai žymiai daugiau matosi.

o portretams - tai labai gerai spoguotiems jaunuoliams ir vis dar bręstančiam senimui cool.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo andriuska: 28 rugsėjo 2010 - 12:56
QUOTE(andriuska @ 2010 09 28, 14:56)
o portretams - tai labai gerai spoguotiems jaunuoliams ir vis dar bręstančiam senimui cool.gif

nu tu teoriskai taip. praktiskai kitaip. Bent man lb sunkiai portretai einasi su rf, nes reikia kompleksa priemoniu taikyt - "skatint" (agituot) agresyviau, kontrasto, dar apsvietimo kampas... nes kaukoles, padengtos lietuviska oda, bendras vaizdas atrodo, kaip pas nupenetus sunis su dideliais paakiais smile.gif
Atsakyti