Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

vienok, jau kelios dienos kaip ziuriu ta bloga.. labai uzkabino.. ax.gif

Silwiu, tu labai teisus.. daznai buna, kad dingsta ikepimas, ar dar kas nors.. ir tada jau noriu!! protu suvokiama, kad nusipirkus nauja zaisliuka fotkint geriau nepradesi..
as pastarasias dienas apsizvalgiau, labai daug visko apie leica prisiskaiciau.. na ne veltui manau ja taip visi gyria. galvoju, kad kada nors lbai noresiu biggrin.gif
kolkas laukiu blusu turgaus pas mus.. atsimenu pernai metais po 200lt visokio gerio buvo ten (bet as dar visai zalia buvau net skaitmenoj ax.gif )
Atsakyti
QUOTE(ediper @ 2010 09 22, 10:58)
o kas kiek  agituoji?ar visai neagituoji?

pirmas 3 minutes pastoviai, po to porą kartų kas miutę, porą - kas dvi, likusį laiką kas 5, pskutinį tarpą darau iki 10 min.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 09 22, 14:41)
pirmas 3 minutes pastoviai, po to porą kartų kas miutę, porą - kas dvi, likusį laiką kas 5, pskutinį tarpą darau iki 10 min.

hmm daug agitavimu ir ilgai..
galvoju koki koncentrata pasidaryt,kad iseitu viena juostele isryskint ir nereiktu daug ryskalo naudot? g.gif pas mane irgi rodinalis
Atsakyti
tai gryname ryškink: pamerki ir iš karto ištrauki biggrin.gif

o jei rimtai, tai tas beveik "alkanas" ryškinimas (beveik, nes "alkanas" kiek kitaip vyksta) duoda gerą išlyginamąjį efektą. plius - jis ne toks reiklus tiksliam laikui ir operacijoms. tai, ką surašiau, yra tobulasis variantas. pats jo stengiuosi prisilaikyti, bet jei tuo metu koks įdomus filmo epizodas (o ryškinu aš tuomet, kai teliką žiūriu), aš nelėkiu strimgalviais vonios ir nesuku spiralės. o vat labiau koncentruotam, kokiam 1+50 ir 15 sek. gali būti pakankamai lemiamos. mano variante tai po pirmų 10 min. kelios minutės šian, kelios ten nieko per daug nereiškia.

kiekvienas čia ieško ir randa savo džedajaus kelią. aš pasakoju apie savo kelius (ir klystkelius) ir nieko neraginu eiti iš paskos cool.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 09 23, 12:05)
tai gryname ryškink: pamerki ir iš karto ištrauki biggrin.gif

o jei rimtai, tai tas beveik "alkanas" ryškinimas (beveik, nes "alkanas" kiek kitaip vyksta) duoda gerą išlyginamąjį efektą. plius - jis ne toks reiklus tiksliam laikui ir operacijoms. tai, ką surašiau, yra tobulasis variantas. pats jo stengiuosi prisilaikyti, bet jei tuo metu koks įdomus filmo epizodas (o ryškinu aš tuomet, kai teliką žiūriu), aš nelėkiu strimgalviais vonios ir nesuku spiralės. o vat labiau koncentruotam, kokiam 1+50 ir 15 sek. gali būti pakankamai lemiamos. mano variante tai po pirmų 10 min. kelios minutės šian, kelios ten nieko per daug nereiškia.

kiekvienas čia ieško ir randa savo džedajaus kelią. aš pasakoju apie savo kelius (ir klystkelius) ir nieko neraginu eiti iš paskos cool.gif

Dekui,kad pasidalini savo keliais 4u.gif labai ta vertinu 4u.gif
pabandysiu vos tik sulauksiu savo Oliuko wub.gif kzkaip uztruko jis pakeliui g.gif unsure.gif
Atsakyti
aš savo vieno jau trečią savaitę pralaukiau. matyt jam verysad.gif .... iš UK anksčiau per savaitę maksimum ateidavo. nors skaidrių rėmelių mėnesį su viršum pralaukiau. jau ir disputą buvau iškėlęs peipale.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 09 23, 16:30)
aš savo vieno jau trečią savaitę pralaukiau. matyt jam verysad.gif .... iš UK anksčiau per savaitę maksimum ateidavo. nors skaidrių rėmelių mėnesį su viršum pralaukiau. jau ir disputą buvau iškėlęs peipale.

ir vis dar lauki?
man irgi kzkoks itartinas pakliuvo,nes as jam jau siunciau laiska,kad atvaziuociau sukolektint,bet nieko taip ir neatrase,pirmad pervedziau pinigus ,tai siaip sian ar ryt turetu but,jei ne sestad.vel teks rasyt 2.gif
nervina kai taip doh.gif
Atsakyti
gal zinot ka reportazininkai naudoja? unsure.gif nu negaliu! nenoriu eit ant skaitmenos,bet su savo dabartiniu aparatu nera prasmes verysad.gif doh.gif noriu pereiti siek tiek ant grieztesniu gatves foto,bet reik ir aparato greito (su sviesos matavimu,lengvu fokusavimu ir gal neperbrangaus,nes butu gaila,jei ... unsure.gif ).. patarkit please 4u.gif unsure.gif
Atsakyti
Viską, pradedant vidutiniu formatu ir baigiant leica. Vieni prioriteta teikia greitam autofokusui ir zoominiam objektyvui, kiti atvirkščiai - jokio AF ir fiksuoto židinio objektyvas. Man patiko Londoną fotografuoti su Nikon f90x ir pačiu pigiausiu zoom'u. Vėliau supratau, kad viskas ko man reikia, tai tolimatis su fiksu ir eksponometru.

Tolimatis streetui, bene patogiausia kamera, nes ieškiklyje matai daugiau, negu tilps į kadrą, todėl aplink vykstantį veiksmą gali prognozuoti ir tiksliai numatyti vienus ar kitus įvykius, kuriuos stengiesi užfiksuoti - "decisive moment", kaip sakė Bresson'as. Sunku suprasti ir neįmanoma pajausti, apie ką aš kalbu, kol nepaimi tolimačio į rankas.

Iliustracija galėtų būti tokia:

user posted image

Tai ką matai, yra vaizdas ieškiklyje. Baltas išorinis rėmelis (pažymėtas 50 mm) - tai, kas matysis juostoje.

Kita vertus, su nikon f90x man irgi buvo kaifas fotografuoti, jei tik spėji padaryti nuotrauką, kol fotografuojamasis dar nespėjo perkreipt veido ar nusisukt, pamatęs į jį nukreiptą kamerą (čia ryškėja antras tolimačio privalumas - kompaktiškumas ir panašumas į "grėsmės nekeliančią" muilinę).
Atsakyti
gal kokiu patarimu skenuot positivus? kazkodel nelabai sekasi man siand su jais.. nusipirkau juosteliu pabandyt..
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 09 24, 13:52)
Viską, pradedant vidutiniu formatu ir baigiant leica. Vieni prioriteta teikia greitam autofokusui ir zoominiam objektyvui, kiti atvirkščiai - jokio AF ir fiksuoto židinio objektyvas. Man patiko Londoną fotografuoti su Nikon f90x ir pačiu pigiausiu zoom'u. Vėliau supratau, kad viskas ko man reikia, tai tolimatis su fiksu ir eksponometru.

Tolimatis streetui, bene patogiausia kamera, nes ieškiklyje matai daugiau, negu tilps į kadrą, todėl aplink vykstantį veiksmą gali prognozuoti ir tiksliai numatyti vienus ar kitus įvykius, kuriuos stengiesi užfiksuoti - "decisive moment", kaip sakė Bresson'as. Sunku suprasti ir neįmanoma pajausti, apie ką aš kalbu, kol nepaimi tolimačio į rankas.

Iliustracija galėtų būti tokia:

user posted image

Tai ką matai, yra vaizdas ieškiklyje. Baltas išorinis rėmelis (pažymėtas 50 mm) - tai, kas matysis juostoje.

Kita vertus, su nikon f90x man irgi buvo kaifas fotografuoti, jei tik spėji padaryti nuotrauką, kol fotografuojamasis dar nespėjo perkreipt veido ar nusisukt, pamatęs į jį nukreiptą kamerą (čia ryškėja antras tolimačio privalumas - kompaktiškumas ir panašumas į "grėsmės nekeliančią" muilinę).

tai va ,man reikia spet,zoomo kzkaip nepasigendu,nes paprastai esu pati gan arti, dabar kaip tik uzsiimu koju lavinimu,kad galeciau pati kuo greiciau nuzoominti biggrin.gif
joa,dabar aiskiau,kas tie tolimaciai,priprasti reiktu g.gif kazi kokie patikimesni ir turi astresnius obj.? aisku gerai butu,kad su auto prasukimu butu
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 09 24, 13:23)
gal kokiu patarimu skenuot positivus? kazkodel nelabai sekasi man siand su jais.. nusipirkau juosteliu pabandyt..

Man pozityvai lengviau skenuojasi, negu negatyvai. Nezinau, ka patart. Su spalvom man is vis blogai (o gal mano skeneriui).

QUOTE(ediper @ 2010 09 24, 13:24)
tai va ,man reikia spet,zoomo kzkaip nepasigendu,nes paprastai esu pati  gan arti, dabar kaip tik uzsiimu koju lavinimu,kad galeciau pati kuo greiciau nuzoominti biggrin.gif
joa,dabar aiskiau,kas tie tolimaciai,priprasti reiktu  g.gif kazi kokie patikimesni ir turi astresnius obj.? aisku gerai butu,kad su auto prasukimu butu

Jei reikia spet, reikia ne veidrodines kameros. Reikia kazko panasaus i muiline, kad zmones nebijotu.
Patikimiausi - leica. Ryskiausi objektyvai - priklauso nuo modelio, bet daugiausia ju pas leica. Jei su auto prasukimu, tai Konica Hexar arba leica su winder'iu.
Kaip minejau, su tolimaciu visiskai kitoks fotografavimas. Pradziai reiktu pabandyt, ar tiks toks stilius. Pabandymui tinka ir rusiski fed'ai bei zorki'ai, tik patikimumo ir kokybes ten nebus.
Atsakyti