QUOTE(vienok @ 2010 09 17, 12:03)
buvau pamiršęs
QUOTE(ediper @ 2010 09 17, 13:42)
niu jau kaip ir apsisprendziau olympus vs leica visa kita priklausys nuo nuotaikos,bo daznai as ant saves pykstu ir jauciuos neverta net mamyios,ka jau cia apie leicas sneket!
olympusas - leica vargšams nesuk sau galvos. jei užėjo rudeninis noras kažką paimti naujo, tai imk oly OM su 50-uku. realiai smagus aparatas ir su eksponometru. mažas (mažesnis nei kiti to laikmečio SLR), bet labai zgrabnas. eksponometras labai tikslus (jei veikia). dirba tyliai ir švelniai (palyginus su mano konicom). bet tai ne mano vieno pojūčiai. visas netas tą patį tau pasakys. jaučiu sunku būtų rasti žmogų, kuris blogai kalbėtų apie olympusą. tik mano galva geriausiai imti OM-1. gal OM-2. tie su dviem skaitmenim su kažkokia automatika - .
žodžiu - atsinaujinsi, daug pinigų neišleisi (149 svarai - per daug, aš čia šią savaitę už 150 lt paėmiau labai padorų egzempliorių.... ir žinau, kur jų dar yra ). būsi patenkinta. jei nebūsi - leica tau irgi nepadėtų, tik daugiau graužaties būtų dėl išleistų pinigų..... nors, visai neseniai keliose diskusijose buvo minėta, kad prekę (paslaugą) už kurią žmogus sumoka daugiau, jis vertina kaip geresnę, nei lygiai tokią pačia, kainuojančia pigiau. taip jau yra, kad žmogaus smegenys nepripažįstaklaidų ir nenori graužtis dėl permokėjimo.
dėl leicos kaip liepto galo.... na nežianau. gal tuomet nebebūtų kitų aparatų žemėje per tiek laiko. o gal dalis vis vien blaiviai suvokia, kad ir išleidę 4000 lt šiam aparatui jų dabrai nepasidarys geresni, tad kam mokėti tiek, kai gali fotografuoti aparatu už 150 lt? tiesą pasakius aš tai laiku suvokiau ir tai apsaugojo mane nuo dideliu išlaidų canon skaitmenos apgreidimimui. dabar, kai man užeina noras atsinaujinti, aš atsiperku "nedideliu išgasčiu", už kokius 200 lt gaunu ir bodį ir objektyvą ar net kelis.