Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(vienok @ 2010 09 17, 12:03)
ne nado, ne nado, as irgi protinga tongue.gif

buvau pamiršęs 4u.gif

QUOTE(ediper @ 2010 09 17, 13:42)
niu jau kaip ir apsisprendziau  biggrin.gif olympus vs leica  lotuliukas.gif visa kita priklausys nuo nuotaikos,bo daznai as ant saves pykstu ir jauciuos neverta net mamyios,ka jau cia apie leicas sneket! lotuliukas.gif

olympusas - leica vargšams cool.gif nesuk sau galvos. jei užėjo rudeninis noras kažką paimti naujo, tai imk oly OM su 50-uku. realiai smagus aparatas ir su eksponometru. mažas (mažesnis nei kiti to laikmečio SLR), bet labai zgrabnas. eksponometras labai tikslus (jei veikia). dirba tyliai ir švelniai (palyginus su mano konicom). bet tai ne mano vieno pojūčiai. visas netas tą patį tau pasakys. jaučiu sunku būtų rasti žmogų, kuris blogai kalbėtų apie olympusą. tik mano galva geriausiai imti OM-1. gal OM-2. tie su dviem skaitmenim su kažkokia automatika - schmoll.gif .

žodžiu - atsinaujinsi, daug pinigų neišleisi (149 svarai - per daug, aš čia šią savaitę už 150 lt paėmiau labai padorų egzempliorių.... ir žinau, kur jų dar yra mirksiukas.gif ). būsi patenkinta. jei nebūsi - leica tau irgi nepadėtų, tik daugiau graužaties būtų dėl išleistų pinigų..... nors, visai neseniai keliose diskusijose buvo minėta, kad prekę (paslaugą) už kurią žmogus sumoka daugiau, jis vertina kaip geresnę, nei lygiai tokią pačia, kainuojančia pigiau. taip jau yra, kad žmogaus smegenys nepripažįstaklaidų ir nenori graužtis dėl permokėjimo.

dėl leicos kaip liepto galo.... na nežianau. gal tuomet nebebūtų kitų aparatų žemėje per tiek laiko. o gal dalis vis vien blaiviai suvokia, kad ir išleidę 4000 lt šiam aparatui jų dabrai nepasidarys geresni, tad kam mokėti tiek, kai gali fotografuoti aparatu už 150 lt? tiesą pasakius aš tai laiku suvokiau ir tai apsaugojo mane nuo dideliu išlaidų canon skaitmenos apgreidimimui. dabar, kai man užeina noras atsinaujinti, aš atsiperku "nedideliu išgasčiu", už kokius 200 lt gaunu ir bodį ir objektyvą ar net kelis.
Atsakyti
Andriuska, o ka, jei turint leica noras atsinaujinti neuzeina smile.gif Pagalvok apie tai smile.gif

Kita vertus, turiu pripazinti, kad olympusas, tikrai geras aparatas. Kaip ir kruva kitu. Su visais rezultatai neprastesni (isskyrus gal tik toki faktoriu, kaip tikrai unikalus tam tikru leicos stiklu piesinys, bet tai jau skonio reikalas), o gal net geresni, negu su leica. Priklauso juk viskas ne nuo aparato. Jau minejau kazkada - as leicoje radau viska, ko reikia mano "idealiam" aparatui. Nei daugiau, nei maziau. Uz tai ja ir myliu. Matyt uz tai leica myli ir kiti. Matyt uz tai leica tiek ir kainuoja wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 17 rugsėjo 2010 - 14:34
Tu tik marketologam nesakyk, kad toks noras gali neuzeit. Jie tave likviduos, kad tokie "mutantai" nesidaugintu biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 09 17, 13:31)
Is kitos puses, fotografavimas su tolimaciu fotoaparatu drastiskai skiriasi nuo fotografavimo veidrodiniu. Tai arba patinka, arba ne.

galima placiau? trumpai... rolleyes.gif idomu liko beskaitant..

Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 09 17, 14:59)
Tu tik marketologam nesakyk, kad toks noras gali neuzeit. Jie tave likviduos, kad tokie "mutantai" nesidaugintu biggrin.gif

lotuliukas.gif lotuliukas.gif

QUOTE(antajo @ 2010 09 17, 15:01)
galima placiau? trumpai...  rolleyes.gif idomu liko beskaitant..

Keletas esminiu punktu (kalbesiu apie leica, mat visi kiti tolimaciai, jos kopijos):

- vaizda ieskiklyje matai ne pro objektyva, o pro tam skirta ieskikli - reiskia negali nustatyt is akies ryskumo gylio. Nera jokiu DOF preview mygtuku.
- ieskiklyje matai daugiau (ypac su 50-tuku ir "ilgeniais" objektyvais), negu matysi juostoje. Tai, ka matai, yra apribota remeliu ieskiklyje. Fotografuojant reportaza, tai labai padeda, nes matai kas tuoj ivyks. SLR ar DSLR matai tiek, kiek tilps i kadra.
- maksimum, ka gauni is eksonometro (isskyrus leica M7, M8 ir M9), tai tik ekspozicjos parodymus. Jokios automatikos. Panasiai, kaip M rezimas bet kuriame SLR.
- kadangi nera vedrodzio, aparatas ypatingai tylus. Vibraciju praktiskai nulis.
- na ir keletas subjektyviu niuansu - kompaktiskas (nes nera veidrodzio); atrodo panasus i muiline, todel zmones nepyksta, kai juos fotkini; zinoma ne paskutinej vietoj ir grazus (pvz. as nepirkciau man negrazaus aparato, uz dyka neimciau smile.gif ).

Leicos stiklai - visiskai atskira tema.
Atsakyti
nikon f3 geras fotikas, mechaniskai labai gerai sutvertas, sviesus ieskiklis, yra multi expo galimybe meno megejams smile.gif (leicoj to nera smile.gif )

tolimatis ir veidrodis - visiskai skirtingi dalykai. visiskai. Man didziausias skirtumas - dofo neturejimas (viskas rysku, aisku, jokiu sviesos zuikiu ir kt navarotu, tik nuskenavus juosta visus siurpraizus pamatau biggrin.gif )

Anksciau fotografuodavau su aibe zidinio nuotoliu. Dabar beveik visi kadrai su 50 mm, dar truputis su 35 ir labai labai retai su 90 mm.

Del piesinio... tai kam ko reikia. man pvz zenitinis heliosas puikiai piesia, uzsukimus padaro. Bet vel tai kaip zaisliukas. Nesuziuresi antro plano, tai primargins, kad maza nepasirodys. Tai labiau portretinis objektyvas (iskaitant ir peizazus, kai gamtos reiskinio portreta darai).

Fotografavau su keliais tolimaciais ir mechaniskai kokybiskiausias yra leicos tolimatis. Ir siaip dabar toks fotografavimas tapo...anksciau ruostis fotografavimui pradedavau dvi dienos pries, o dabar - ne sekundes - tik juosteliu krepseli papildau daugmaz is akies ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 09 17, 00:11)
sushi, labai patiko kadrai  4u.gif

QUOTE(ediper @ 2010 09 17, 01:52)
super! labai patiko!! as ir svaigstu ir dziaugiuosi kaip mazas vaikas kiekviena karta,niekaip man skaitmena to jausmo nesuteikia  unsure.gif
Ačiū labai wub.gif Čia andriushkai reikia dėkoti, kad laiku man naudingos info pažėrė apie ryškinimą, nes pusę grožio (jei ne daugiau) būčiau paskandinusi stipriam ryškale smile.gif

Dabar suku galvą, ką čia dar pafotografavus – pastoviai man parkės tuo klausimu... Miestas toli, aplink – nieko įdomaus, žmonių nerasta, belieka laukti geresnių laikų... smile.gif
Tai įtariu, kurį laiką aš čia tyliai pas jus patūnosiu, paskaitysiu, nes pati protingo nelabai ką galiu pasakyti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 09 17, 14:57)
buvau pamiršęs 4u.gif
olympusas - leica vargšams cool.gif nesuk sau galvos. jei užėjo rudeninis noras kažką paimti naujo, tai imk oly OM su 50-uku. realiai smagus aparatas ir su eksponometru. mažas (mažesnis nei kiti to laikmečio SLR), bet labai zgrabnas. eksponometras labai tikslus (jei veikia). dirba tyliai ir švelniai (palyginus su mano konicom). bet tai ne mano vieno pojūčiai. visas netas tą patį tau pasakys. jaučiu sunku būtų rasti žmogų, kuris blogai kalbėtų apie olympusą. tik mano galva geriausiai imti OM-1. gal OM-2. tie su dviem skaitmenim su kažkokia automatika -  schmoll.gif .

žodžiu - atsinaujinsi, daug pinigų neišleisi (149 svarai - per daug, aš čia šią savaitę už 150 lt paėmiau labai padorų egzempliorių.... ir žinau, kur jų dar yra mirksiukas.gif ). būsi patenkinta. jei nebūsi - leica tau irgi nepadėtų, tik daugiau graužaties būtų dėl išleistų pinigų..... nors, visai neseniai keliose diskusijose buvo minėta, kad prekę (paslaugą) už kurią žmogus sumoka daugiau, jis vertina kaip geresnę, nei lygiai tokią pačia, kainuojančia pigiau. taip jau yra, kad žmogaus smegenys nepripažįstaklaidų ir nenori graužtis dėl permokėjimo.

dėl leicos kaip liepto galo.... na nežianau. gal tuomet nebebūtų kitų aparatų žemėje per tiek laiko. o gal dalis vis vien blaiviai suvokia, kad ir išleidę 4000 lt šiam aparatui jų dabrai nepasidarys geresni, tad kam mokėti tiek, kai gali fotografuoti aparatu už 150 lt? tiesą pasakius aš tai laiku suvokiau ir tai apsaugojo mane nuo dideliu išlaidų canon skaitmenos apgreidimimui. dabar, kai man užeina noras atsinaujinti, aš atsiperku "nedideliu išgasčiu", už kokius 200 lt gaunu ir bodį ir objektyvą ar net kelis.

olympusas - leica vargšams thumbup.gif lotuliukas.gif
dekui 4u.gif
niu bus matyt kaip ten su tais norais.. biggrin.gif aisku man po dabartinio ,tai ir oly kaip leica butu rolleyes.gif
Atsakyti
aciu Silwio, idomu butu pasibandyt biggrin.gif

ediper, o koki turi tu dbr?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 18 rugsėjo 2010 - 09:33
turiu dar viena klausimuka.. kuo jus nuvalot negativus pries skenuodami? na turiu omeny nuo dulkiu g.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 09 18, 04:53)
turiu dar viena klausimuka.. kuo jus nuvalot negativus pries skenuodami? na turiu omeny nuo dulkiu  g.gif
Aš tai nupučiu suspaustu oru (iš balionėlio) arba lengvai nubraukiu (jei vos viena kita dulkelė) optikai valyti skirta medžiagine servetėle.
Atsakyti
ten suspaustas ne oras,o angliarugste (jau patikek, suspausta ora tokie flakoniukai neislaikytu). o angliarugste turi bjauria savybe spjaudytis. vat toks spiuvis gali padaryti ate negatyvui (ir tarp kitko matrica skaitmenkes irgi sunku valyti po to, jei kas dar naudoja ji dslr valymui).

as naudoju popierinius slyverius, tai dulkiu ant negatyvu praktiskai nera. jei atsiranda - puciu spec. kriausia (klizmute) arba valau tokiu "lupdaziu" - tokio kaip moteriski lupdaziai formato sepeteliu su minkstai sereliais. jessop firmos.

siandien praleidau pirma juostele per savo nuosava "leica vargsams". eksponometras +/- yra zymiau patohesnis nei konicos, kur rodo f reiksme. oly nustatai islaikyma ir po to neatitraukes akies nuo ieskiklio sukiojidiafragmos zieda objektyve,kol rodikle atsistoja tarp + ir _.okonicoje reikiapaziureti ieskiklin, tada nustatyti f. o jei tuo momentu objektas kur perbego i kita apsivietima - ir vel viskas is pradziu.
Atsakyti