QUOTE(_ms_ @ 2010 09 17, 10:04)
siaip zidinio nuotolis priklauso ne nuo fotiko, o nuo objektyvo.
niu tai taip,ale sakau gal f3 toks kaip ir daugiau actionam,tai gal nlb ten portretams tiks,ar koks fokusavimas nepatogus bus ar kas , ai zodziu...
Papildyta:
o kaip leica M3 ?verta ziuret ar per sena jau ir koki obj pasiulytumet? vis tik kaledos arteja,maz gal..
QUOTE(andriuska @ 2010 09 17, 10:46)
ms su sillwio protingesni už mane. jie iš karto kelis etapus peršoko ir jau ten.
ne nado, ne nado, as irgi protinga
ediper, as pilnai patenkinta savo M2 su cron 50-tuku. puikiausiai fotkinu vestuves ir ka tik nori. su laiku, manau, nusipirksiu ir 35-tuka. o vat kad kzk fotikai tinka actionams ir nelabai tinka portretams, tai nu.. ir is kur tu tada taip gerai fotkini
sian aptikau (jeigu kam reik), kad Juozapaviciaus g. ir Neopan 1600 po 15lt turi, o as vis siusdavaus.
ediper, ir M2, ir M3, ir M4 - puikios kameros. Atsimink tik, kad jos be eksponometru. M5, M6, M7 ir MP - su eksponometrais. M5 pakankamai pigus variantas, bet dizainas "ne leicinis". MP - nepadoriai brangi. M7 - elektroninis uzraktas, kuris veiks tik 2 islaikymais, jei nuses baterija (visos kitos M kameros pilnai mechanines).
M6 - mano subjektyvia nuomone geriausias variantas, jei reikia kameros su eksponometru.
M2 arba M3 - jei eksponometras nesvarbu.
Kas liecia objektyvus, tai 50-tukas summicron turbut pats optimaliausias variantas.
M6 - mano subjektyvia nuomone geriausias variantas, jei reikia kameros su eksponometru.
Kas liecia objektyvus, tai 50-tukas summicron turbut pats optimaliausias variantas.
siaip mano M2 turi isorini, prie kameros tvirtinama eksponometra (jis atskirai perkamas, bet pas mane buvo). veikia su batarke pan kaip klausos aparatuose. nz, is pradziu kazkiek juo naudojausi, ir biski vargau, tiesa sakant, kad neturiu to vidinio eksponometro - net pardavinet, man atrodo, ruosiausi ta fotika kol apsipratau vsk nustatynet is akies/galvos. dabar nebesinaudoju, nepasigendu. per vestuves uztikrintumo delei Greta koki viena matavima su Nikonu padarydavo man tai graziausi piesiniai leikiniu objektyvu, del to ji turiu ir dziaugiuosi
QUOTE(sillwio @ 2010 09 17, 12:52)
ediper, ir M2, ir M3, ir M4 - puikios kameros. Atsimink tik, kad jos be eksponometru. M5, M6, M7 ir MP - su eksponometrais. M5 pakankamai pigus variantas, bet dizainas "ne leicinis". MP - nepadoriai brangi. M7 - elektroninis uzraktas, kuris veiks tik 2 islaikymais, jei nuses baterija (visos kitos M kameros pilnai mechanines).
dekui! ryt vaziuosim pas dealeri,paziuresiu ka jis turi .. olympus pas ji £149 su 50mm ,o f3 body £200,pigiausias nikon obj £70 ,Leica m3 apie £800,tai tikriausiai ka f3 imt,tai geriau iskart leica ,ane?
oi reiktu man eksponometro labai, sitas skelbimas mane kzkaip sudomino
velnias reikia kazka nusipirkt,nes tos mano practikos mane uzdusino!
QUOTE(ediper @ 2010 09 17, 13:12)
dekui! ryt vaziuosim pas dealeri,paziuresiu ka jis turi .. olympus pas ji £149 su 50mm ,o f3 body £200,pigiausias nikon obj £70 ,Leica m3 apie £800,tai tikriausiai ka f3 imt,tai geriau iskart leica ,ane?
pagal tavo pasirinkimo motyvu miglotuma tai dabar nepirkciau nieko. kuo tave tas f3 sudomino? kodel F80/100 netiktu? Leica graziai piesia, bet viskas akivaizdziai brangiau kainuoja. tai tada paprasta - jeigu turi pinigu ir ruosies fotkint toliau, pirk Leica.
QUOTE(vienok @ 2010 09 17, 13:17)
pagal tavo pasirinkimo motyvu miglotuma tai dabar nepirkciau nieko. kuo tave tas f3 sudomino? kodel F80/100 netiktu? Leica graziai piesia, bet viskas akivaizdziai brangiau kainuoja. tai tada paprasta - jeigu turi pinigu ir ruosies fotkint toliau, pirk Leica.
niu jau kaip ir apsisprendziau olympus vs leica visa kita priklausys nuo nuotaikos,bo daznai as ant saves pykstu ir jauciuos neverta net mamyios,ka jau cia apie leicas sneket!
QUOTE(vienok @ 2010 09 17, 13:53)
net mamiyos tai cia isvis kzk kokybiskai nauja mintis ivesta . nu tiek to su tuo loginiu mastymu sian, rinkis pagal spalva
Finansiniais sumetimais geriau pirkti is karto leica, nes anksciau ar veliau iki to visvien priesi, kai pavargsi ieskot. Is kitos puses, fotografavimas su tolimaciu fotoaparatu drastiskai skiriasi nuo fotografavimo veidrodiniu. Tai arba patinka, arba ne. Pabandyk pas dileri leica. Gal tau visiskai nepatiks. Zinau, kad banaliai nuskambes, bet perskaityk pries tai instrukcija. Bus lengviau is karto paemus aparata i rankas suprasti, kas ir kaip.
QUOTE(sillwio @ 2010 09 17, 14:31)
Finansiniais sumetimais geriau pirkti is karto leica, nes anksciau ar veliau iki to visvien priesi, kai pavargsi ieskot. Is kitos puses, fotografavimas su tolimaciu fotoaparatu drastiskai skiriasi nuo fotografavimo veidrodiniu. Tai arba patinka, arba ne. Pabandyk pas dileri leica. Gal tau visiskai nepatiks. Zinau, kad banaliai nuskambes, bet perskaityk pries tai instrukcija. Bus lengviau is karto paemus aparata i rankas suprasti, kas ir kaip.
aha ,ka tik su vyru apsnekejom,kad is pinigines puses geriau leica,vis vien nepanasu,kad isgysiu greitu laiku nuo fotografijos
dekui uz patarimus