QUOTE(Pupeliukas @ 2010 08 26, 18:01)
O šitas fain!
Ir teisybė, kad nelabai verta žiūrinėti, kaip fotografuoja kiti. Per tą greitį ir reikalą įamžinti reikalingus kadrus nelabai galvosi apie tai, kaip tai daro kiti. Tiesiog gausis kaip visada
jau pati matau. Norisi tipo "kažko labai labai" ir atrodo "kad šį kartą tai jau tikrai padarysiu tą OCH", bet gaunasi kaip visada
savęs ir savo matymo neperlipsi.
Aš be abejo kroviausi vaizdais galvą, bet iš to neva noro padaryti geriau, žiūriu kad ir galvų daug nukapojau ne vietoj, ir kojas apipjausčiau irgi ne vietoj, kadravimai kliūva, antras planas nesužiūrėtas ir t.t. na žodžiu..
Vienu vieninteliu kadru iš dviejų vestuvių tikrai džiaugiuosi. Dar džiaugiuosi, kad portros spalvos gražios ir nereikia prie photoshopo naktim sėdėt ieškant action'u, kad aparatūra nepavedė, kad contaxas gražiai piešia, kad sugadinau TIK vieną juostą, kad procentras apiplėmavo irgi TIK vieną nuotrauką (bent paskubomis peržiūrėjus taip atrodo) ir valio.
Tiesa, Mariau, fotografavau tau siūlytas vestuves. Bendrų pažįstamų pažįstamų turim
e-s ir man nelabai. Nemėgstu akivaizdžios režisūros.
nesupratau apie kokias vestuves, man siulytas, kalbi ir kokius pazistamus
nesutinku, kad nereikia ziureti kaip kiti fotografuoja. Aisku, kad vien tik nuo ziurejimo neatkartosi, nes dazniausiai daugelis nesupranta i ka reikia ziureti ir ka konkreciai atkartoti
Ziurejimas - tai akiracio pletimas, tobulejimas. Tai kaip knygu skaitymas rasytojui. Na o fotografuojant vestuves ar kazkoki rengini/reiskini fotografas turetu savo priemone - Vaizdu gebeti papasakoti. Kaip rasytojas apraso ta pati rengini - su savo stiliumi, savo poziuriu, nuotaika, akcentais, taip ir fotografas - lygiai taip pat. Tai ir yra menas, meniskas fotografavimas. Juk kvaila ir nuobodu skaityt vestuviu aprasyma: "buvo nuostabi svente.. nuostabus zmoguciai..nereali diena..bateliai, suknele..jie ejo..atejo..susiliejo ir zjbs gyveno". Tai ir fotkint reiketu taip, kad ziuretojams butu idomu lygiai taip pat, kaip geros knygos ar straipsnio skaitytojams. Tam reikia buti su patirtim, drasa, gebejimu valdyt iranki ir t.t. Galime kada nors per koki myta pasitreniruot..pvz., praeinanti zmogu nufotografuot: isdidziai, ramiai, linksmai, liudnai, protingai, pap**zdavot ir t.t. tai nuo kompozos, kadravimo, detaliu, planu, subjekto reakcijos (ne)issaukimo priklauso..nu zaidimai
Tai mano tokia nuomone apie reportaza.