Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(antajo @ 2010 08 20, 11:16)
jo labai juokinga  biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif  net pilva suskaudo!  thumbup.gif  thumbup.gif

taip kaip ir man.. kai nori f5 draugu vestuvems uz dyka pafotkint wink.gif lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 20, 09:22)
taip kaip ir man.. kai nori f5 draugu vestuvems uz dyka pafotkint wink.gif  lotuliukas.gif

taip noriu.. nes tai tai butu pirmos dvejos vestuves po kuriu tikiuosi sektu kitos ( pridet balioneliu??? ar palikt taip??? ))
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo antajo: 20 rugpjūčio 2010 - 09:24
QUOTE(antajo @ 2010 08 20, 11:24)
taip noriu.. nes tai tai butu pirmos dvejos vestuves po kuriu tikiuosi sektu kitos ( pridet balioneliu??? ar palikt taip??? ))

aisku, as manau kitaip wink.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 20, 09:38)
aisku, as manau kitaip wink.gif

ta prasme kad po tu dvieju jau nebebus kitu? hmm.. na gali visko but! niekas gi negarantuotas biggrin.gif
Atsakyti
Sveiki,

nepatikėsit, bet gal antrą kartą gyvenime skaitau fotiko instrukcijas. pirmas kartas buvo dalinis - skaičiau apie mamiyos atidarymą vieną kartą.. dabar apie agfa isolette biggrin.gif

Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 22, 09:25)
Sveiki,

nepatikėsit, bet gal antrą kartą gyvenime skaitau fotiko instrukcijas. pirmas kartas buvo dalinis - skaičiau apie mamiyos atidarymą vieną kartą.. dabar apie agfa isolette biggrin.gif

pirma dumples patikrink su zibintuveliu tamsoj sviesdama. 4u.gif pas mane buvo kaip retis, klijavau daug, liko vis tiek nemazai biggrin.gif
Atsakyti
taigi. parsisiunčiau tą aplikaciją ryškinimui. gal ir neblogas dalykas, jei ryškini stokais ar koncentruotais ryškalais. vakar kaip tik bandžiau fomadon exel (kažkokį naują ryškalą Dovilis iš fotofanų atsivežė, davė pabandyti). ryškalas, anot gamintojo, turi užtikrinti kontūrų ir detalių aštrumą. šiek tiek pavargau su jo gamyba, mat jis miltelinis, į du pakelius fasuotas. sunkiai tirpo. ryškinimo laikas 7 min. ir kaip bebūtų keista, aplikacijoje yra jo kombinacija su kodak tmax 100. o vat su triX 400 nebuvo. tai išryškinau pagal tą patį laiką. vizualiai neblogai gavosi.

apie ryškinimą stoke galiu pasakyti tiek, kad labai tauposi laikas. kol kas tik tiek. skanų nepadariau, bo teko juosteles perplauti. naudojau fomos skalavimo skystį. ale vis vien liko kažkokios juostos per visą juostelės ilgį. perskalavau osmosintame vandenyje, berods nesimato jų dabar.

pati aplikacija tokiam ryškinimui labai patogi, garsinis signalas labai naudingas. gal tik neblogai būtų, kad paskutinę ryškinimo minutę kaip nors kitaip tas garsas būtų, kad žinoti, jog reikia ruoštis išpilti ryškalą. taip pat radau, kad galima pačiam suvesti ryškinimo algoritmą. tik gaila, kad tarpai tarp agitacijų galimi tik vienodi. negalima sudėlioti taip, kad būtų 2 min, po to 3, po to 5 ir galiausiai 10. to trūksta.

ir dar. kadangi ryškinau 3 juosteles, o spirales turiu tik 2, tai teko padžiovinti vieną (žinia, kad į drėgną spiralę juostelė niekaip nenori lįsti, bo pabrinkusi emulsija padidina trinties koeficientą. lyg ir buvau pradžiovinęs, juostelę šiap ne taip suvyniojau. ale jau praskalavęs pamačiau seniai regėtą dalyką: toje vietoje, kur juostelė liečiasi su spiralės apvyjomis, chemija nepateko. irkeisčiausiai, kad vietomis nepateko ryškalas (ant perforacijos užrašų nėra fragmentų), o kartasis fiksažas (liko neišsiplovusi emulsija). aš manau, kad taip atsitiko dėl to, kad juostelė, pabaigoje labai sunkiai susukta dėl nepilno apvijų išdžiuvimo, "neatsipalaidavo" mirkymo skysčiuose metu ir taip ir išliko prispausta prie apvijų šonų. dabar svarstau, ar atfiksuoti dar kartą, ar nekreipti dėmesio į tuos gal 1 mm pločio neišplautos emulsijos atkarpėles juostos pakraščiuose. iki pačio kadro jas skiria po kokius 2-3 mm nurmalaus ploto (visas tas kiauras "kvadratėlis"). kaip manot, ar gali ilgainiui kas nors negero nutikti, jei juostelę gerai išploviau?

p.s. sillwio, o toje nuotraukoje, kur rodžiau, procesas greitėja. ir labai labai. įtariu, kad šviesa ir karštis gerokai prisidėjo.
Atsakyti
andriuska, jei viska pdarei pagal taisykles, tai visi cheminiai procesai baigti ir itakos neturi buti kitokios, nei nuo laiko, laikymo salygu ir pan smile.gif

Tokiu pat principu gaminasi Xtol stockas. Kai ji gaminausi irgi nustebes vienu metu buvau - kai i vandeni supyliau miltelius, viskas paeme ir pavirto i labai letai tirpstantu kristalo gabala lotuliukas.gif gera pusvalandi teliuskavau, kol istirpo smile.gif
Atsakyti
Andriuska, nieko nenutiks. Kelis kartus man yra nutike lygiai taip, kaip tau - juosta prilimpa prie ne visiskai sausos rites. Nieko baisaus su negatyvais dar nenutiko, net pokyciu nematyti smile.gif

Kuria prasme greiteja? Labiau ryskeja konturai ar procesas pleciasi ir uzima naujus plotus?

As gavau vakar Kodak Retina II dovanu. Puikus tolimatis su sviesiu objektyvu puikiam stovy, isskyrus tolimacio mechanizma, kuris rodo temperatura. Reiks reguliuot, bet niekur nerandu padorios instrukcijos, kaip isardyt aparata jo nesulauzius smile.gif Gal kam uzkliuvo?
Atsakyti
jo, x-tolą ir aš kelis kartus skiedžiau (dabar turiu dar poką, bet vat dėl tų pačių bėdų vis kitą ryškalą renkuosi, nors x-tolas man laabai patinka). imdavau kokios žalios girios vandens bakelį 5 l ir jame maišydavau, po to spardydavau kaip futbolo kamuolį koridoriuje. galiausiai vis vien per kavos filtrus filtruodavau....

procesas plečiasi ir kaip virusas užima vis nauhus plotus. jau nebeapsiriboja vien kontrastinėm zonom. kalbėjau apie tai su Doviliu. jis papasakojo kelias graudžias istorijas, kad ir juostos lygiai taip pat mutuoja. ir procesas vyksta ne po kelių dienų ara savaičių, o po kelerių metų. prasideda ir tada kaip vėžys žmogų, suėda greitai ir negrįžtamai. pradėjau daugiau dėmesio skirti fiksavimui (dabar laikau 5 minutes, o ne 2 kaip anksčiau) ir praplovimui.

vis dar neatsidžiaugiu konicos eksponometru. labai tikslus.
Atsakyti
taigi, atskanavau tas juosteles, ryškintas fomadon extra. man rezultatas tikrai panašus į xtolą. negatyvas tikrai "aštrus", kiek apie tai galima spręsti iš planšetinio siauros juostos skano. popierius parodys tiesą (jau laukiu nesulaukiu, kada pamerksiu ryškalan popierių. tiek prisikaupė negatyvų...)

pvz. čia tmas 100

user posted image

user posted image

o čia tri X 400

user posted image

user posted image

visas foto galima pamatyti čia http://www.facebook....mp;l=bdff06f425 ten nuo albumo vidurio (veiksmas prie pavėsinės ir joje, daug vaikų, tortadienis) yra triX, plaukimas - tmas
Atsakyti
Sveiki smile.gif

gal galite pameginti identifikuoti kita problema? pasiskolinau is Gaziulkos zenita, visa juosta isryskinus atrodo stai taip
user posted image

ir beveik ant kiekvieno kadro tokios kaip atplaisos
user posted image

cia ar juostos kalte (adox CHM) ar fotikas taip sakant kur tai "leidzia" ir apsviecia juosta? ar ryskinant kzko pridirbau? g.gif
Atsakyti