Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

sayonara, tai pasipasakok...
Nepastebėjo, kad BW juostos? Išryškino C-41 procesu? Ar kas nors įdomiau?

Klausykit, toks subtilus klausimas - o jūs visi turit gerą regėjimą? Aš, pvz., trumparegė, na, konktaktiniai lęšiai savose vietose, ant fotkio irgi pasireguliavus esu, ką reikia, bet vis tiek ne iki galo ir ne visada pasitikiu rankiniu fokusu (nors gal vertėtų), tai automatinis mane dažniausiai išgelbsti, ypač jei staigiai kokiam reportaže viską sugaudyti reikia...

Kaip jūs sprendžiate šią problemą, jei tokią turite? blush2.gif
Atsiprašau, jei klausimas durnas atrodo, na bet yra kaip yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 19, 19:55)
sayonara, vėl mistiniai taškai?

jė, atspėjai, nors, regis, nebuvo sunku biggrin.gif
aš nebesuprantu, jie ką, nebesaugo savo reputacijos? jiems dzin? aš jau net aiškintis nebenoriu, nes jie pradeda aiškinti, kad tik trims mums (man, pupeliukui ir mariui) būna tie taškai, visi kiti nesiskundžia. nu ragas, nervina.

QUOTE(sushi @ 2010 08 19, 20:01)
sayonara, tai pasipasakok...
Nepastebėjo, kad BW juostos? Išryškino C-41 procesu? Ar kas nors įdomiau?

Klausykit, toks subtilus klausimas - o jūs visi turit gerą regėjimą? Aš, pvz., trumparegė, na, konktaktiniai lęšiai savose vietose, ant fotkio irgi pasireguliavus esu, ką reikia, bet vis tiek ne iki galo ir ne visada pasitikiu rankiniu fokusu (nors gal vertėtų), tai automatinis mane dažniausiai išgelbsti, ypač jei staigiai kokiam reportaže viską sugaudyti reikia...

Kaip jūs sprendžiate šią problemą, jei tokią turite?

aš trumparegė, pasireguliavus ir su akiniais visada fotkinu, būna, kad prašaunu, bet gal ne dėl trumparegystės, o kad kliša? biggrin.gif
Atsakyti
sushi, aš irgi trumpažiūris. Fotografuoju su akiniais. Skaitmenos fokusuoti rankytėm net nebandau per tokį ieškiklį. Su juostiniais paprastai nėr problemų, nes jų ieškikliai didesnio formato. Su leica sufokusuoti lengva net prietemoje, kur SLR jau būna problematiška.

sayonara, tai reikia išfotografuot kokią kodak tmax eksperimentinę ir pas ką nors paprašyt nunešt. Kita vertus, tai nieko nepakeis.
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 08 19, 16:21)
kokia cia paslaptis..
na turiu pora norinciu,kad pafotkinciau vestuves.. o as noreciau aisku viska i juosta.. (na ir siaip tik juostos neoreicau tike hobiui tiek nea ). nepasitikiu tiek savim, kad viska su manual focus imciau.. (fotkinau kriksynas draugu su Sayonoros minolta ir haseliu, tai normalai ten viskas, bet vestuviu nenoreciau. pLius dar skaitemnos kadru turiu).. tai va kadangi as turiu skaitmena nikon d200 pripratau prie jos labai labai.. man patinka nikon.. pradejau dometis F.. ir kazkaip apsistojau ties F5 nes man jis kazkaip geriausias pasirode.. gal klystu smile.gif jeigu manai kitaip visada prasom mane perkalbet  biggrin.gif

tiesa, cia draugu vestuves kad neiko blogi negalvotumei.. uz pinigus dar nepasirasau smile.gif

Antajo, galvoju, kad jei nori juostinio analogo nikonuiD200, tai turėtum galvoti apie F6. Tuo labiau, kad jei pageidauji eksponuoti su autofokusu, tada tai daryti yra patogiau ir kokybiškiau , kai fotikas turi daugiau fokusavimo taškų. F5 turi jų tik 5, kaip ir F80, F100. Taipogi F5 yra gan sunkus body - 1,445g. Kai tuo tarpu F6 yra 1,006g ir turi net 11 fokusavimo taškų. Bet F6 yra žymiai brangesnis. Jei priežastis F5 pirkimo yra tik autofokusavimas, tai tada pirkti neverta. Geriau žvalgytis F serijos ne tarp proaparatų.
Atsakyti
Puriena, nevisai tiesa. F6, žinoma, yra "on top of the line", bet jo kaina visiškai nepateisinama. F5, tuo tarpu, autofokusas veikia tobulai. Fokusavimo taškų skaičius nieko nereiškia, nes visvien geriausia yra įsijungti tik centrinį. Ypač su atvira diafragma. Žurnalistams reikalingos krūvos fokusavimo taškų ir kiti monai, mums ne.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 19 rugpjūčio 2010 - 20:59
F6 brangus, labai. Kaina nepateisinama, tuo labiau pradedančiam. Bet vestuvėms fotkinti nepamaišytų taškų skaičius, manau.
Atsakyti
na ne vien tikrai del autofokuso.. smile.gif
o f6 man labai brangus.. jau ir f5 man brangu biggrin.gif bet..
o del fokusavimo tasku .. as daznai perkadruoju smile.gif uzfiksuoju vidury.. ziurint koki mode naudoji.. bet cia aisku skaitmenoj..
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 08 19, 21:10)
F6 brangus, labai. Kaina nepateisinama, tuo labiau pradedančiam. Bet vestuvėms fotkinti nepamaišytų taškų skaičius, manau.

Tikrai nepamaišytų.
Atsakyti
antajo.. as tai pirkciau f6, o skeneri - nikon coolscan 9000ed.
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 20, 07:05)
antajo.. as tai pirkciau f6, o skeneri - nikon coolscan 9000ed.

tai pirk!
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 08 20, 11:07)

man nereikia, as tik i tavo situacija isijauciau ir bandziau padet ir patart lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 20, 09:10)
man nereikia, as tik i tavo situacija isijauciau ir bandziau padet ir patart  lotuliukas.gif

jo labai juokinga biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif net pilva suskaudo! thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti