Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Puriena6 @ 2010 08 18, 08:06)
Sayonara, juokas juokais, bet vakar pajungėm naują monitorių ir keliose kvadratinėse nuotraukose radau raudoną brūkšnį.  Tai gal vistik sopftas kartais pagrybauja.

aš bandysiu pradžioj softą perinstaliuot, paskui, jeigu kas, jį pakeisti kokiu nors kitu, o tada jau rausiuos į mūšį dėl Maskvos..smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Grethenn @ 2010 08 17, 19:32)

jus cia gausiai apie technologinius dalykus. o gal man kas pasakys kodel mano liubitelis vienu paspaudimu sugeba 3kart ir daugiau vaizda sustabdyt?

nori pasakyti, kad tai padaryta vienu užrakto atidarymu? na su žolėmis kadre dar galėčiau spėti, kad nuo ko nors objektyve gal atsispindėjo (tripletas pas liubitelius berods ir tai reiškia tris linzes). bet vat kad jaunuolis kadre skirtingom pozom, o ti jau reiškia, kad buvo laike išsitęsias veiksmas. bet jei užraktas būtų atidarytas, tai jo kontūrai dėl judesio būtų išplaukę, o čia taip, lyg multiekspozicija buvo. o daugiau nėra kadrų, kur persiklojęs vaizdas būtų? gal tiesiog pamiršdavai persukti juostą? juk liobiteyje berods užrakto užvedimas nesusietas su juostos persukimu? gal mechanizmas, blokuojantis antrą eksponavimą kadre sugedo ir kartais leidžia nepersukus juostos antrą kartą užvesti užraktą?

jei nori atsakymo pasisteng labiau prisiminti šių kadrų aplinkybes. ar tikrai nefotografavai juos keliais dubliais?
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 18, 12:20)
gal tiesiog pamiršdavai persukti juostą? juk liobiteyje berods užrakto užvedimas nesusietas su juostos persukimu? gal mechanizmas, blokuojantis antrą eksponavimą kadre sugedo ir kartais leidžia nepersukus juostos antrą kartą užvesti užraktą?
vat ir ne! mistika kazkokia. dazniausiai 3 sudublina, ir sudublina pats, nes judesys atsikartoja kas sekunde mazdaug, objektas vos pajuda, as per sekunde nespeciau net juostos persukti smile.gif be to tiek vienodu kadru neradau. nepaslaptis daznai pamirstu persukti kadra, bet ne taip atrodo.

user posted image

taciau as labai nesiskundziu, kartais visai nieko, pvz sis netyciukas biggrin.gif
user posted image

Atsakyti
Grethen, man tai tas pirmoje fotoje angelas labai liuks atrodo. O tas kur su burtų lazdele, tai gal dantukų fėjus, netyčia? Austėjai dantukas kliba, reikėtų parodyti kas naują dantuką jai atneš biggrin.gif
Indomios nuotraukos gaunasi su tavo Liubiteliu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Puriena6 @ 2010 08 18, 14:13)
Grethen, man tai tas pirmoje fotoje angelas labai liuks atrodo. O tas kur su burtų lazdele, tai gal dantukų fėjus, netyčia? Austėjai dantukas kliba, reikėtų parodyti kas naują dantuką jai atneš  biggrin.gif
Indomios nuotraukos gaunasi su tavo Liubiteliu. thumbup.gif
Taip taip, Puriena, ten dantuku fejus, gali rodyt Austejai biggrin.gif Taip bure ta dantuka, kad net susitrigubino

Idomios, dar bus is kauno wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 08 18, 00:42)
fotoemulsija, cia kaip si?

sushi, malonu ir cia bus bendraut, ne tik FB  cool.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif  4u.gif
Manau, kad čia tas daiktas.
Sansara, o tu FB kas būsi? bigsmile.gif

QUOTE(sillwio @ 2010 08 18, 00:54)
sushi, aciu uz info. Pas mus yra pirkt Tetenal Work. 250 ml kainuoja apie 45 eur. Idomu, kiek emulsijos reikia tepti ant pavirsiaus, t.y. kiek su tais 250 ml galima padaryt?

Jau radau - 100-150 ml kvadratiniam metrui, priklausomai nuo naudojamo pavirsiaus savybiu. Galima naudot netgi ant stiklo ar keramikos. Galima po to nulakuoti specialiu laku. Idomu.
Va va, todėl ne veltui rašiau, kad labai reikia atkreipti dėmesį į medžiagos paviršiaus savybes, kad veltui emulsija nesieikvotų... Aš kiek pamenu, tai ta, kurią naudojau, buvo skiedžiama kažkokiu santykiu su vandeniu. Tai tokiu atveju svarbiausia neperskiest, kad sugeriamumas į medžiagą būtų kuo minimalesnis. Aišku, toks dalykas negalioja dirbant su keramika ar stiklu...
Dėl užtepimo tai vėlgi - gali dengti „riebiai“ lygiai visą paviršių, gali teptuku ne itin kruopščiai užtepti, ko pasekoje turėsi įdomų rezultatą - na, čia eksperimentavimo dalykas, kaip ir su kiekviena medžiaga - tik pats „pačiupinėjęs“ gali atrasti niuansus...

QUOTE(Puriena6 @ 2010 08 18, 01:06)
Sushi, nelabai supratau, kaip ten iš spalvoto originalo nuotrauka gaunasi jb? Ar spalvotą negatyvą irgi galima kišti po didintuvu? Šiaip įdomus šis metodas su emulsija. Po tavo galeriją pasivaikščiojau, iš arčiau su tavimi susipažinau  smile.gif Gerai fotografuoji.
Jep, kišau spalvotą negatyvą po didintuvu plius nebepamenu kurios spalvos filtrą didesniam kontrastui išgauti... Aišku, nepalyginsi su BW juostom, bet ir iš spalvotų kartais galima kai ką išspausti darkroom'e...
Ačiū už komplimentus mirksiukas.gif

QUOTE(Grethenn @ 2010 08 18, 04:33)
taciau as labai nesiskundziu, kartais visai nieko, pvz sis netyciukas biggrin.gif
Grethenn, kai kurie kadrai tikrai labai liuks gaunasi... Norėdamas taip nepadarysi...

Išbandžiau gi vakar Kodak Portra. Savaime suprantama, nei pati juostą ryškinau, nei ką, bet pasirodysiu, kas gavosi (dėl kadravimo tik nemuškit, pati matau, kad galvos ant ribos kadre... )

user posted image

user posted image
Atsakyti
sushi, as tokia Ieva su bais sunkia pavarde is V raides ir tuo paciu viena is besilepianciu po besimokantiems fotografuoti vardu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Sansara @ 2010 08 18, 09:05)
sushi, as tokia Ieva su bais sunkia pavarde is V raides ir tuo paciu viena is besilepianciu po besimokantiems fotografuoti vardu  4u.gif
Viskas aišku, smagu susipažinti ir čia drinks_cheers.gif
Atsakyti
sushi ,grazios spalvos bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 08 18, 16:14)
Viskas aišku, smagu susipažinti ir čia drinks_cheers.gif

o Tu kuri FB? smile.gif)
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 18, 12:35)
o Tu kuri FB? smile.gif)
Agnė tokia su pavarde iš keturių raidžių biggrin.gif O tu kas būsi?

Žiūriu, čia pažinčių klubas tuoj pasidarys biggrin.gif

Citra, ačiū, man spalvos irgi labai patiko... Reikės daugiau užsipirkti Portra juostelių. Beje, kokias dar spalvotas jousteles mėgstat, galit parekomenduot išbandyt..?
Nors žiūriu, kad dabar jau gundausi BW juostelėm, šeimyninį autoportretą su vyru nutarėm pasidaryti, nes baisu - visus fotografuoji, o pats savo nuotraukų ir nebeturi doh.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 18 rugpjūčio 2010 - 20:20
QUOTE(sushi @ 2010 08 18, 20:17)
Agnė tokia su pavarde iš keturių raidžių biggrin.gif O tu kas būsi?

Žiūriu, čia pažinčių klubas tuoj pasidarys biggrin.gif

Citra, ačiū, man spalvos irgi labai patiko... Reikės daugiau užsipirkti Portra juostelių. Beje, kokias dar spalvotas jousteles mėgstat, galit parekomenduot išbandyt..?
Nors žiūriu, kad  dabar jau gundausi BW juostelėm, šeimyninį autoportretą su vyru nutarėm pasidaryti, nes baisu - visus fotografuoji, o pats savo nuotraukų ir nebeturi  doh.gif

Kristina su pavarde iš P raidės smile.gif viena pavardė su pabaiga -ienė, nes, pasirodo, FB yra kita Kristina lygai tokia pačia pavarde, tik plius dar mergautinė. Tai aš ta kita biggrin.gif 4u.gif
Atsakyti