Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(Sansara @ 2010 08 16, 15:43)
o tai kuo "tinginio" metodo pradzia skiriasi nuo paprastos agitacijos ryskinant pagal dev chart lenteles?

tiesa, sode pagaliau atradau tevo nusimetusi sverdlovsk-2 eksponometra. kazkokiu mistiniu bateriju jam 3 reik 3.7 V kad susidarytu.  g.gif siaip patiko kad iso daugiau padalu iki 2000, o ant ikophot tik iki 650 ( lotuliukas.gif ). ar veikia nezinau smile.gif bet as su malonumu pabandyciau atgaivinti

Pradzia nesiskiria. Skiedi kiek imanoma labiau, bet islaikai tuos 2.5-3 ml ryskalu juostai. Jei koncentracija didele, galima agituoti "neatsakingai" smile.gif

Oho, egzotika. Tokiu bateriju tikrai nerasi. Gal ji galima kalibruot?
Atsakyti
Sveiki, juostininkai smile.gif
Tylėjau, tylėjau, rankos niežtėjo, vis norėjau prisijungti prie jūsų, ir va, pasiryžau smile.gif Tiesa, nespėjau dar visų temų perskaityti, nors pirmąsias su malonumu prarijau, jaučiuosi beveik su visais čia susipažinusi, andriuškos darkroom'e slapta pabuvojusi biggrin.gif

Labai jau sentimentus visi jūsų pokalbiai sukėlė, nes vaikystėje/paauglystėje su broliu pleškinom Smena, paskui Zenitu, kol šis į pensiją išėjo (nes kai kas neapdairiai jo juostos persukimo mechanizmą sugadino), savaitgalius smagiai leisdavome tamsiame kambarėlyje prie ryškalų ir fiksažo kvapo, ryškindami juostas, laukdami to stebuklingo rezultato ir neapsakomo jausmo, kai viskas gaudavosi, darydami nuotraukas tiek sau, tiek ir gausiems klasiokams/kursiokams... O dar kur glencavimo (kažkaip labai mėgom tą dalyką) niuansai... Beje, o šiais laikais kas nors glencuoja nuotraukas?.. g.gif (atsiprašau, jei klausimas kvailas smile.gif )
Dar kartą teko su darkroom'u padraugauti nuo-iki prieš keletą metų Danijoje, ten džiaugsmo buvo išbandant nuotraukas kepti dideliais formatais ant medžiagos, prieš tai ištepus ją fotoemulsija... Ech, gėris... smile.gif

Dabar su Nikoniuku F80 draugauju blush2.gif
Turiu ir D80, bet pripažinsiu, kad kažkaip skaitmena atbukino visus pojūčius verysad.gif O ir šiaip skaitmeninių nuotraukų gausa pradėjo vesti į neviltį... Bandydama taisyti klaidą, vėl kažkaip vis linkstu prie juostos, tuo labiau, kad ne per seniausiai skaneriuką dovanų gavau (Epson Perfection V500), tai rodausi savo pirmuosius juostinius bandymus po keleto metų pertraukos bei tikiuosi, kad priimsit į kompaniją blush2.gif Nesu labai ten kažkokia galinti save fotografe pavadinti, juolab neprilygsiu čia jums žinomis, ale va kažkaip norisi neužsivirti savose sultyse, vis norisi būt kažkur šalia panašiomis „ligomis“ sergančių blush2.gif

user posted image

user posted image

user posted image

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 16 rugpjūčio 2010 - 17:13
QUOTE(sushi @ 2010 08 16, 17:07)

Smagu matyti naujus narius temoje. Junkis drąsiai 4u.gif

Iš karto turiu klausimą - kokią programą naudoji skenavimui? biggrin.gif Aš jau prarandu viltį susitarti su spalvom.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 16, 11:10)
Smagu matyti naujus narius temoje. Junkis drąsiai  4u.gif

Iš karto turiu klausimą - kokią programą naudoji skenavimui? biggrin.gif Aš jau prarandu viltį susitarti su spalvom.
Aha, mačiau, kad desperatiškai klausinėji visų... smile.gif
Softą naudoju tą, kuris buvo pridėtas kartu prie skanerio. Ieškau kaip čia jis vadinasi... Nu tiesiog "Epson Scan" blush2.gif Detaliau nieko nerašo...

Nors su spalvom, žinok, irgi tenka patampyti... Gal su laiku įgusiu, bus lengviau... O gal tiesiog juostom normalesnėm fotkinti reikia, nes čia tai pigiausių prisipirkau tik pasibandymui, dabar va kodak'o Portro's užsipirkau, rytoj išbandysiu, žiūrėsiu, kas gausis ir kaip skanuosis, bręstu j/b kadrams smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 16, 15:29)
SilverFast. Toki gryba jis man rodo, kad neimanoma ziuret.

Kaip tavo dedikuotas su spalvom draugauja? Turiu omeny, ar daug reikia tampyt po skenavimo?
Man buvo neaisku su ryskalu kiekiu 1 juostai. Dabar jau aisku, kad ryskalu kiekis tas pats.
Koncetracijos ir agitavimo priklausomybe logiskai paaiskinai. Lengva atsimint.

ačiū. man vyras buvo silverfastą parpūtęs, bet kažkaip nepatiko jis man, bet teks kažko ieškoti, nes epson scan pjauna grybą, jei ten jis iš tikro išvis pjauna, o ne pats skeneris..smile.gif)

dedikuotas labai neblogai..smile.gif beveik nieko nekoreguoju po jo. reikės senas skaidres išsitraukt ir palygint su senuoju.

QUOTE(sushi @ 2010 08 16, 18:27)
Aha, mačiau, kad desperatiškai klausinėji visų... smile.gif
Softą naudoju tą, kuris buvo pridėtas kartu prie skanerio. Ieškau kaip čia jis vadinasi... Nu tiesiog "Epson Scan" blush2.gif Detaliau nieko nerašo...

sveika atvykus smile.gif 4u.gif turiu lygiai tokį patį skenerį, su tuo pačiu epson scan man iš pradžių visai patiko, spalvas labai nieko padarydavo paspaudus "color correction", bet kad va nesklandumai užpuolė, žiūrėsim, kas čia bus, parašiau pardavėjui, nes prieš mėnesį tik nusipirkau jį, o jau grybauja.
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 16, 12:58)
sveika atvykus smile.gif  4u.gif turiu lygiai tokį patį skenerį, su tuo pačiu epson scan man iš pradžių visai patiko, spalvas labai nieko padarydavo paspaudus "color correction", bet kad va nesklandumai užpuolė, žiūrėsim, kas čia bus, parašiau pardavėjui, nes prieš mėnesį tik nusipirkau jį, o jau grybauja.
Ačiū už priėmimą 4u.gif
O man va kažkaip nepatiko ta spalvų korekcija, apskritai nemėgstu automatinių nustatymų, man kažkaip per daug užaštrintos tos spalvos pasirodė, tai visas varneles nuėmiau g.gif
O čia tikrai būtent skeneris tavo sudurniavo? Gal su softu kas? Nebandei perinstaliuoti?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sushi: 16 rugpjūčio 2010 - 20:19
QUOTE(_ms_ @ 2010 08 16, 13:14)
laba diena, Dalyja

tai prisitatyk daugiau. Cia siaip artimesne tarpusavy bendruomene, todel suteik asmenines informacijos apie save smile.gif Foto patinka.. karves nebutu, turbut butum nepriimta biggrin.gif

blush2.gif
O ka cia apie save daug gali papasakot ax.gif fotografija patiko nuo mokyklos laiku. Bet rimciau dometis pradejau, tik pries pora metu. Studentavimo laikais naktimis, esu pati namuose su didintuvu darius nuotraukas. Per kraustymus viskas issibarste, o nauju nebeiperku. Ir siaip jauciu vyras is namu isvarytu,jei susipirkciau viska mirksiukas.gif
Siuo metu fotkinu su minolta. Dar neesu visko isbandzius, tai zodziu yra kur mokintis.
Papildyta:
QUOTE(sillwio @ 2010 08 16, 15:57)
Labas. Junkis. Blin, va ziuri i tavo spalvas ir pavydziu. Mano skaneris nu niekaip nenori draugaut su spalvom.

Dar griztant prie tinginiu metodo. Primeciau, kad 12 kadru placios ir 36 kadru siauros pavirsiaus plotas praktiskai nesiskiria (gal kokiais 5%), taigi drasiai galima pilti tuos pacius 2,5 ml i bakeli.

Kaip rasiau pati neskanuoju ir neryskinu,tai ka padaro atelje tuo ir esu patenkinta mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Dalyja: 16 rugpjūčio 2010 - 20:31
QUOTE(sushi @ 2010 08 16, 20:18)
Ačiū už priėmimą  4u.gif
O man va kažkaip nepatiko ta spalvų korekcija, apskritai nemėgstu automatinių nustatymų, man kažkaip per daug užaštrintos tos spalvos pasirodė, tai visas varneles nuėmiau  g.gif
O čia tikrai būtent skeneris tavo sudurniavo? Gal su softu kas? Nebandei perinstaliuoti?

savaitgalį bandysiu softą perinstaliuot. ale nervina, kai naujas daiktas grybą pjauna biggrin.gif

ai, pamiršau pasigirti, nusipirkau didintuvą tokį nemažą iš vieno fotomenininko, Krokus'ą, su dviem objektyvais, trim filtrais, kaina 100 litų, nepermokėjau? pas tėvukus kol kas palikau, ateičiai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sushi @ 2010 08 16, 18:07)

Labai nuotrauku spalvos grazios, net nepasakytumei, jog tai juosta mirksiukas.gif

O kur jus perkat juosteles?
Atsakyti
Sveiki. Smagu, kad kompanija didėja 4u.gif
Man su spalvom skenuojant problemų irgi būna. Tik aš jau perpratau, kad mano skeneris nemyli Fuji juostelės - kaip taisyklė skenuoja su rožiniu atspalviu. Ypač tada, kai būna fotkinta apsiniaukusią dieną. Ir koreguoti tų spalvų na jau taip nemėgstu, nes žinau, kad nesutvarkysiu normaliai. Todėl stengiuosi fotkinti į Kodak juosteles. Su jomis kažkaip neblogai skeneris tvarkosi. Epsono softu aš irgi kaip ir patenkinta. Varnelės taip pat visur nuimtos smile.gif
Bet Sayonara, kaip aš tau slapta pavydžiu didintuvo.. Man per darbus net fotkinti laiko vis mažiau lieka, o ką jau bekalbėti apie nuotraukų darymą. Ech.

Dar čia keletą nuotraukų sumečiau iš mini atostogų Venstpilyje : http://www.flickr.co...s/36024923@N04/ Čia tik maža dalelė, o visa kita šeimos albumui - tokios privalomosios fotografijos smile.gif O žymiosios Ventspilio karvės tiesiog prašyte prašėsi pinhole technikos smile.gif Deja, pinhole dar tik mano svajonėse:) Čia keletas šeimyninių:

user posted image

user posted image

user posted image

Fainas tas Venstpilis. Miestelis su savitu veidu. Beje, fotogeniškas. Vaikams labai yra ką veikti. Paplūdimys tobulas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Puriena6: 16 rugpjūčio 2010 - 23:34
QUOTE(Puriena6 @ 2010 08 16, 16:27)
Sveiki. Smagu, kad kompanija didėja  4u.gif
Man su spalvom skenuojant  problemų irgi būna. Tik aš jau perpratau, kad mano skeneris nemyli Fuji juostelės - kaip taisyklė skenuoja su rožiniu atspalviu.

Dar čia keletą nuotraukų sumečiau iš mini atostogų Venstpilyje : http://www.flickr.co...s/36024923@N04/ 
Aha, aš irgi pastebėjau, kad su Fuji spalvom nedraugauja Epsonas... g.gif

Fota su vaikais lange ir katinu nepaprastai žavinga bigsmile.gif
Atsakyti
Sayonara, nepermokejai. Keista tik, kodel filtrai 3 smile.gif

Puriena, smagiu foto pas tave esama. Pasimegavau.
Atsakyti