Įkraunama...
Įkraunama...

Senoji fotografija

QUOTE(sayonara @ 2010 08 16, 10:24)
tai jo, aš tai ir turiu galvoje: pamirkau pusvalandį švariame vandenyje, o paskui į tą patį įpilu skystimėlio 1 prie 400 ir jame dar truputį palaikau?
o džiovinti irgi kaip žvakes? nesusiraitys kaži?

Manau geriau bus, jei nemakaluosi viso kiekio, o uzmaisysi nedaug ir praplausi po viena. Dziovinimui tiks tos pacios savarzeles, manau. Tik gal kabint ant 2 reiktu ir 2 apacioje su kokiom nors nedidelem verzlem, kad tiesiai isdziutu.
Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 16, 10:31)
Manau geriau bus, jei nemakaluosi viso kiekio, o uzmaisysi nedaug ir praplausi po viena. Dziovinimui tiks tos pacios savarzeles, manau. Tik gal kabint ant 2 reiktu ir 2 apacioje su kokiom nors nedidelem verzlem, kad tiesiai isdziutu.

ok, ačiū..smile.gif
bandysiu..smile.gif
Atsakyti
Sveiki,
meginsiu jungtis i jusu gretas mirksiukas.gif
prisistatymui ikeliu sios vasaros atostogu fragmenta ax.gif
user posted image

Laukiu kritikos. Pati nei ryskinu, nei skanuoju. Tik biski su PS padailinu rolleyes.gif
Atsakyti
laba diena, Dalyja

tai prisitatyk daugiau. Cia siaip artimesne tarpusavy bendruomene, todel suteik asmenines informacijos apie save smile.gif Foto patinka.. karves nebutu, turbut butum nepriimta biggrin.gif
Atsakyti
sillwio, andriuska, o jei bakelis 260 ml. kiek tada rodinalio pagal jusu "tinginio" metoda pilti? juosteles plotas toks pats, bet koncentracija didesne bus daug...
Atsakyti
čia ne tiek svarbi koncentracija, kiek bendrai chemijos kiekis. tai vienkartinis šotas, kuris išsikvėpia besistengdamas išryškinti juostą. gali pradėti eksperimentą nuo 2 ml į savo bakelį ir ryškinti tarkim 70 minučių. jei negatyvas bus perskystas - padidink rodinalio kiekį. eksperimentiniu būdu reikia nustatyti tokiam bakeliui. bet gi turi normalius, kas ten trukdo įpilti 0,5 litro vandens su 3 ml rodinalio ir išryškinti? tai, kad bekelis nebus pripiltas "iki kaklelio" nebėda, svarbu, kad juosta būtų apsemta visa +5 mm burbulam gerai pasišalinti. jei tam reikia ne 0,5 l o kiek daugiau, gali pilti daugiau vandens ir pailginti laiką (priklausomai nuo to vandens kiekio). aš buvau bandęs ir su 2 ml į 500 ml (tai jau gaunasi 1+250). išsiryškino lanai lygiai, tik laiko jau tada buvo gerokai virš valandos. taip gali ne tik pamiršt, kad sukti reikia, bet kad iš viso ryškini. tad dabar pridėjau 1 ml ryškalo ir laiką iki 60 min. sutrumpinau. bet temperatūrą stengiuosi palaikyti. tam naudojų tą šaltdėžę: pripilu į ją šalto vandens tiek, kad bakelis dar neplūduriuotų. ir kai nesuku spiralių uždarau dėžę dangčiu. ten per tą valandą niekas nesušyla.
Atsakyti
QUOTE(Dalyja @ 2010 08 16, 10:45)
Sveiki,
meginsiu jungtis i jusu gretas  mirksiukas.gif

Labas. Junkis. Blin, va ziuri i tavo spalvas ir pavydziu. Mano skaneris nu niekaip nenori draugaut su spalvom.

Dar griztant prie tinginiu metodo. Primeciau, kad 12 kadru placios ir 36 kadru siauros pavirsiaus plotas praktiskai nesiskiria (gal kokiais 5%), taigi drasiai galima pilti tuos pacius 2,5 ml i bakeli.

Atsakyti
QUOTE(sillwio @ 2010 08 16, 14:57)
Labas. Junkis. Blin, va ziuri i tavo spalvas ir pavydziu. Mano skaneris nu niekaip nenori draugaut su spalvom.

Dar griztant prie tinginiu metodo. Primeciau, kad 12 kadru placios ir 36 kadru siauros pavirsiaus plotas praktiskai nesiskiria (gal kokiais 5%), taigi drasiai galima pilti tuos pacius 2,5 ml i bakeli.

primink, kokį softą skeneriui naudoji?

mano epson'as nenori su Epson Scan draugauti, meta raudoną brūkšnį ant kiekvieno spalvoto kadro. Ant juodai baltų metą balkšvą brūkšnį. Čia softo, skenerio ar dar kieno bėdos, kažin?

prisiskaičiau internete, kad dažniausiai to priežastis būna lievas softas. tai klausiu, kas ką naudoja. Puriena berods atsakė tik.
Atsakyti
taip, sillwio, su plotais viskas aišku. sansaros klausimas labiau apie tai, ar 3 ml į 500 ml (kas yra 1+166) ir 3 ml į 260 ml (kas yra 1+87) nesudarys esminio skirtumo. juk koncentracija ryškalo padidėja dvigubai. logiška būtų manyti, kad pirmosiomis minutėmis tas ryškalas veiks labiau, bet ir išsikvėps greičiau. todėl pimas 10 minučių reiktų ryškinti atsakingai, t.y. 1 minutę pastoviai, dar kokią minutę kas 10 s., po toporą kartų kas 30 s. ir iki 10-os minutės kas minutę. po to kokius 5 kartus kas 2 minutes. o po to jau ir tinginio režimu. kai koncentracija 1+170 tai aš kelias minutes pasuku su nedidelėm pauzėm, po to kas 1-2 minutes kokius keturis kartus. ir tada jau kada prisimenu (bet stengiuosi ne rečiau, kaip kas 5 minutes) na nebent po 40-os minutės galima dar rečiau.
Papildyta:
QUOTE(sayonara @ 2010 08 16, 16:06)
tai klausiu, kas ką naudoja. Puriena berods atsakė tik.

naudoju silverfastą. naudojau arcsoftą ir vueskaną. silverfastas greičiausias ir patogiausias. kiti du grynas hemorojus. nors gal iš vuescano ir galima daugiau išpešti, bet jau taip sėdimąją skaudės, kad ojoj. aš ją taupau tiesioginio darbo žalingom pasekmėm, todėl silverfastą naudoju.
Atsakyti
QUOTE(andriuska @ 2010 08 16, 15:17)
Papildyta:
naudoju silverfastą. naudojau arcsoftą ir vueskaną. silverfastas greičiausias ir patogiausias. kiti du grynas hemorojus. nors gal iš vuescano ir galima daugiau išpešti, bet jau taip sėdimąją skaudės, kad ojoj. aš ją taupau tiesioginio darbo žalingom pasekmėm, todėl silverfastą naudoju.

thanks smile.gif
Atsakyti
QUOTE(sayonara @ 2010 08 16, 15:06)
primink, kokį softą skeneriui naudoji?

SilverFast. Toki gryba jis man rodo, kad neimanoma ziuret.
Vuescan noreciau pabandyt, bet kai tik ijungiu skaneri, taip jis man isjungia juostos skenavimo opcija.
Geriausia is to ka bandziau spalvotas skenuoja canon kazkokia nemokama sudina programyte, kur prie skanerio buvo. Pilnai automatiskai, bet daug maz pataiko.
Raunuosi paskutinius plaukus, skaitau forumus - niekas nepadeda.
Jauciuosi kaip kurmis, nes tikru spalvu savo negatyvuose dar nemaciau sad.gif

Kaip tavo dedikuotas su spalvom draugauja? Turiu omeny, ar daug reikia tampyt po skenavimo?

QUOTE(andriuska @ 2010 08 16, 15:17)
taip, sillwio, su plotais viskas aišku. sansaros klausimas labiau apie tai, ar 3 ml į 500 ml (kas yra 1+166) ir 3 ml į 260 ml (kas yra 1+87) nesudarys esminio skirtumo.

Man buvo neaisku su ryskalu kiekiu 1 juostai. Dabar jau aisku, kad ryskalu kiekis tas pats.
Koncetracijos ir agitavimo priklausomybe logiskai paaiskinai. Lengva atsimint.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo sillwio: 16 rugpjūčio 2010 - 15:30
o tai kuo "tinginio" metodo pradzia skiriasi nuo paprastos agitacijos ryskinant pagal dev chart lenteles? bent jau pirmos minutes nupasakotos pakankamai "intensyvios". as maniau, kad imerki i ryskalus, pavartai kas 10-20 min ir po valandos trauki g.gif tada tinginio metodu tikrai galima vadinti. o jei pirmom minutem istisai reik sedet, po to kas 5 min reik begiot ir tik po 40 pamirsti gali biggrin.gif na nebent tik grudo uzmusimui mirkyti ilgiau ir taupant ryskalus, kurie ir siaip nera brangiausi g.gif susipainiojau galutinai

tiesa, sode pagaliau atradau tevo nusimetusi sverdlovsk-2 eksponometra. kazkokiu mistiniu bateriju jam 3 reik 3.7 V kad susidarytu. g.gif siaip patiko kad iso daugiau padalu iki 2000, o ant ikophot tik iki 650 ( lotuliukas.gif ). ar veikia nezinau smile.gif bet as su malonumu pabandyciau atgaivinti
Atsakyti