Įkraunama...
Įkraunama...

Kosmetikos priemones gaminamės pačios III

Merginos, ar hidrolatą galima naudoti rytais vietoj toniko? ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Di72 @ 2010 09 17, 09:29)
Merginos, ar hidrolatą galima naudoti rytais vietoj toniko?  ax.gif

Paprastai hidrolatas ir yra naudojamas kaip tonikas mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(Palomina @ 2010 09 16, 17:16)
Ir as ikisiu trigrasi  rolleyes.gif
Lapuaite, pasigamintas kremas tikrai drekins oda...

aciu aciu merginos uz patarimus thumbup.gif laukiu parkeliaujant ingridientu ir meginsiu gamintis, eksperimentuoti bigsmile.gif tik sakykit ar geriau butu jei nedeciau tarkim i krema konservanto GSE arba vitamino E? ar jie kaip tik duoda kokiu geru savybiu kremui? g.gif
Atsakyti
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks.. g.gif
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..? g.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 11:56)
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks.. g.gif
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..? g.gif

Na, aš dar nesu didelė ekspertė kremų maišymo klausimais, bet kiek maišiau dariau taip:
Bliūdelius stačiau į puodą su vandeniu, kurį kaitinau iki man reikiamos temperatūros. O plaku su mediniu šaukšteliu arba AN raudonuoju šaukšteliu.
Atsakyti
QUOTE(Dobiliukė @ 2010 09 17, 11:46)
Na, aš dar nesu didelė ekspertė kremų maišymo klausimais, bet kiek maišiau dariau taip:
Bliūdelius stačiau į puodą su vandeniu, kurį kaitinau iki man reikiamos temperatūros. O plaku su mediniu šaukšteliu arba AN raudonuoju šaukšteliu.

o labai ilgai ir sunkiai reikia plakti, kad gautusi kremine konstitensija?? g.gif nes galvoju gal koki mini mikseriuka isigyti ,bet ko gero nelabai gerai kisti gelezi i aliejus, girdejau kad zusta geruju savybiu tada.
Atsakyti
QUOTE(Dobiliukė @ 2010 09 17, 09:27)
Paprastai hidrolatas ir yra naudojamas kaip tonikas mirksiukas.gif .


Ačiū 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 13:13)
o labai ilgai ir sunkiai reikia plakti, kad gautusi kremine konstitensija?? g.gif  nes galvoju gal koki mini mikseriuka isigyti ,bet ko gero nelabai gerai kisti gelezi i aliejus, girdejau kad zusta geruju savybiu tada.

Ir aš išpradžių taip galvojau, kad ilgai ten viskas. Bet nieko panašaus - reikia tiesiog maišyti ir pilti pamažu hidrolatą į aliejus ir vis pamaišyti vėstantį - viskas ten gaunasi mirksiukas.gif .
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 09:38)
aciu aciu merginos uz patarimus thumbup.gif  laukiu parkeliaujant ingridientu ir meginsiu gamintis, eksperimentuoti bigsmile.gif  tik sakykit ar geriau butu jei nedeciau tarkim i krema konservanto GSE arba vitamino E? ar jie kaip tik duoda kokiu geru savybiu kremui? g.gif


GSE konservuoja tik todel, kad jame yra parabenu ir kt sintet konservantu (yra daug tai irodanciu tyrimu). todel GSE visai nedeciau.
vit E antioksidantas, ne konservantas, jis nesustabdys bakteriju ir kt gyviu dauginimosi. todel dar butinai deciau konservanta.
Papildyta:
jetus, Palomina, kaip baltai pavydziu savaiminiu... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 11:56)
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks.. g.gif
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..? g.gif

as ant dujines verdu puoda su karstu vandeniu, o fazes dedu i mazus puodelius, kuriuos statau i ta puoda.
plaku medine mentele, viskas gaunasi.
Atsakyti
QUOTE(Daddygirl @ 2010 09 17, 14:30)
GSE konservuoja tik todel, kad jame yra parabenu ir kt sintet konservantu (yra daug tai irodanciu tyrimu). todel GSE visai nedeciau.
vit E antioksidantas,  ne konservantas, jis nesustabdys bakteriju ir kt gyviu dauginimosi. todel dar butinai deciau konservanta.
Papildyta:
jetus, Palomina, kaip baltai pavydziu savaiminiu... biggrin.gif

as maniau, kad GSE tai naturalus, tad ramia sirdimi jo ir uzsisakiau g.gif tai jei jame yra parabenu ir t.t., kodel puslapyje, kur jis parduodamas taip rasoma blink.gif -

Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus konservantas, gaunamas iš greipfrutų sėklų naudojant augalinį gliceriną. Tai klampus geltonas skystis, turintis priešmikrobinių ir konservavimo savybių.
Atsakyti
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 16:55)
as maniau, kad GSE tai naturalus, tad ramia sirdimi jo ir uzsisakiau g.gif  tai jei jame yra parabenu ir t.t., kodel puslapyje, kur jis parduodamas taip rasoma blink.gif -

Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus konservantas, gaunamas iš greipfrutų sėklų naudojant augalinį gliceriną. Tai klampus geltonas skystis, turintis priešmikrobinių ir konservavimo savybių.
cia labai diskutuotinas dalykas, as naudoju GSE ramia sazine ax.gif
Atsakyti