Merginos, ar hidrolatą galima naudoti rytais vietoj toniko?
QUOTE(Di72 @ 2010 09 17, 09:29)
Merginos, ar hidrolatą galima naudoti rytais vietoj toniko?
Paprastai hidrolatas ir yra naudojamas kaip tonikas .
QUOTE(Palomina @ 2010 09 16, 17:16)
aciu aciu merginos uz patarimus laukiu parkeliaujant ingridientu ir meginsiu gamintis, eksperimentuoti tik sakykit ar geriau butu jei nedeciau tarkim i krema konservanto GSE arba vitamino E? ar jie kaip tik duoda kokiu geru savybiu kremui?
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks..
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 11:56)
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks..
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
Na, aš dar nesu didelė ekspertė kremų maišymo klausimais, bet kiek maišiau dariau taip:
Bliūdelius stačiau į puodą su vandeniu, kurį kaitinau iki man reikiamos temperatūros. O plaku su mediniu šaukšteliu arba AN raudonuoju šaukšteliu.
QUOTE(Dobiliukė @ 2010 09 17, 11:46)
Na, aš dar nesu didelė ekspertė kremų maišymo klausimais, bet kiek maišiau dariau taip:
Bliūdelius stačiau į puodą su vandeniu, kurį kaitinau iki man reikiamos temperatūros. O plaku su mediniu šaukšteliu arba AN raudonuoju šaukšteliu.
Bliūdelius stačiau į puodą su vandeniu, kurį kaitinau iki man reikiamos temperatūros. O plaku su mediniu šaukšteliu arba AN raudonuoju šaukšteliu.
o labai ilgai ir sunkiai reikia plakti, kad gautusi kremine konstitensija?? nes galvoju gal koki mini mikseriuka isigyti ,bet ko gero nelabai gerai kisti gelezi i aliejus, girdejau kad zusta geruju savybiu tada.
QUOTE(Dobiliukė @ 2010 09 17, 09:27)
Paprastai hidrolatas ir yra naudojamas kaip tonikas .
Ačiū
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 13:13)
o labai ilgai ir sunkiai reikia plakti, kad gautusi kremine konstitensija?? nes galvoju gal koki mini mikseriuka isigyti ,bet ko gero nelabai gerai kisti gelezi i aliejus, girdejau kad zusta geruju savybiu tada.
Ir aš išpradžių taip galvojau, kad ilgai ten viskas. Bet nieko panašaus - reikia tiesiog maišyti ir pilti pamažu hidrolatą į aliejus ir vis pamaišyti vėstantį - viskas ten gaunasi .
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 09:38)
aciu aciu merginos uz patarimus laukiu parkeliaujant ingridientu ir meginsiu gamintis, eksperimentuoti tik sakykit ar geriau butu jei nedeciau tarkim i krema konservanto GSE arba vitamino E? ar jie kaip tik duoda kokiu geru savybiu kremui?
GSE konservuoja tik todel, kad jame yra parabenu ir kt sintet konservantu (yra daug tai irodanciu tyrimu). todel GSE visai nedeciau.
vit E antioksidantas, ne konservantas, jis nesustabdys bakteriju ir kt gyviu dauginimosi. todel dar butinai deciau konservanta.
Papildyta:
jetus, Palomina, kaip baltai pavydziu savaiminiu...
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 11:56)
ir dar vienas klausimukas: kai gaminates kremus, reikia aliejine ir vandens fazes istatyti i karsto vandens voneles, tai jus statote tiesiog i karsta vandeni? nes skaiciau jog tiek aliejaus tiek vandens fazes turi pasiekti mazdaug 55-60 laipsnius silumos, tai galvoju ar tiesiog karsto vandens voneleje pasieks..
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
ir beje kuom poto plakate sumaise aliejine ir vandens faze, kad gautusi kremines konsistencijos mase? negi maisant su kokiu saukstu gausis taip..?
as ant dujines verdu puoda su karstu vandeniu, o fazes dedu i mazus puodelius, kuriuos statau i ta puoda.
plaku medine mentele, viskas gaunasi.
QUOTE(Daddygirl @ 2010 09 17, 14:30)
GSE konservuoja tik todel, kad jame yra parabenu ir kt sintet konservantu (yra daug tai irodanciu tyrimu). todel GSE visai nedeciau.
vit E antioksidantas, ne konservantas, jis nesustabdys bakteriju ir kt gyviu dauginimosi. todel dar butinai deciau konservanta.
Papildyta:
jetus, Palomina, kaip baltai pavydziu savaiminiu...
vit E antioksidantas, ne konservantas, jis nesustabdys bakteriju ir kt gyviu dauginimosi. todel dar butinai deciau konservanta.
Papildyta:
jetus, Palomina, kaip baltai pavydziu savaiminiu...
as maniau, kad GSE tai naturalus, tad ramia sirdimi jo ir uzsisakiau tai jei jame yra parabenu ir t.t., kodel puslapyje, kur jis parduodamas taip rasoma -
Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus konservantas, gaunamas iš greipfrutų sėklų naudojant augalinį gliceriną. Tai klampus geltonas skystis, turintis priešmikrobinių ir konservavimo savybių.
QUOTE(lapuaite @ 2010 09 17, 16:55)
as maniau, kad GSE tai naturalus, tad ramia sirdimi jo ir uzsisakiau tai jei jame yra parabenu ir t.t., kodel puslapyje, kur jis parduodamas taip rasoma -
Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus konservantas, gaunamas iš greipfrutų sėklų naudojant augalinį gliceriną. Tai klampus geltonas skystis, turintis priešmikrobinių ir konservavimo savybių.
cia labai diskutuotinas dalykas, as naudoju GSE ramia sazine Greipfrutų sėklų ekstraktas yra natūralus konservantas, gaunamas iš greipfrutų sėklų naudojant augalinį gliceriną. Tai klampus geltonas skystis, turintis priešmikrobinių ir konservavimo savybių.