Ir as ikisiu trigrasi
Lapuaite, pasigamintas kremas tikrai drekins oda, nes i sudeti ieina ne tik aliejai, bet ir vandenine faze.. tik va, drekinimo lygis (ar kaip cia kitaip issireikst
) priklauso nuo vandens ir aliejaus faziu santykio kreme, nuo paciu ingridientu savybiu, na ir nuo ivairiu pagerinimu - pvz. alavijo, haliurono ir visokiu kitokiu..
kuo kreme vandens bus daugiau, o aliejaus maziau, tuo kremas bus lengvesnis.. ir atvirksciai - jei aliejaus daug, o vandens maziau, tai jau gausis labiau maitinantis kremas
Rekomenduoju ne aklai daryt pagal koki nors is kazkur istraukta recepta, o ingridientus pasiderinti pagal odos poreikius.. apie visokius aliejus, geliu vandenis ir kt. dabar info tikrai labai nemazai yra (ir KN, ir AN puslapiuose.. ir seip visur kitur..), taigi, pirmiau geriau issirinkti ingridientus, o tada jau kurti kremo formule.. na cia gal sudetingai skamba, bet nera taip sudetinga kaip gali pasirodyti
ir kas svarbu - po pirmo bandymo nepasiduoti jei nepasiseks
daznai buna pirmas blynas prisviles
as pvz. jau daug esu visokiu kremu gaminusi, bet sau tinkamo veidui dar neisradau formules
na, mano ir oda siek tiek su kaprizais..
pvz., mano veido odai nelabai patinka kremai su emulsiniu ar biciu vaskais, todel ruosiuosi bandyti darytis be ju, o su kokiais kitokiais emulsikliais..
pritariu Etamai
kad reikia eksperimentuoti su mazais kiekiais, kad nebutu gaila nesekemes atveju.. aisku vistiek buna gaila, bet tai nors nuostolis neperdidziausias lyginant jei darytum iskart pvz 50 ml kremo
del ziemos ir savos gamybos kremu.. jais teptis galima tikrai, tik pries einant i lauka turetu kazkiek laiko praeiti.. na, cia kaip ir su visais kremais.. gi nebegam iskart i lauka prisitepe kremais