QUOTE(kirbe @ 2010 08 10, 11:35)
Rafaelo torčiukas,MMG
kirbe, kokie man mieli šitie atskirto gabaliuko tortai. Super idėja parodyti dėmesį mažajam jubiliatui
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 12:24)
niu va paskutinis mano darbelis, gaivusis varškės tortas su želė asorti ir persikais, dengtas pastiliažu, pastiliažo gėlytės, marcipaninis liūtukas, kuriam vieneri
kai pamatau Tavo tortus, tai vis paskaičiuoju, kiek gi laiko liko iki Tavo darbo pradžios
QUOTE(eda.dita @ 2010 08 10, 17:58)
O juostos tokios, kaip dovanoms pakuoti. Gal kita syk bandysiu kocioti is mases. Per mazai turiu kazkokiu ispaudu, kad kazka grazuas suformuoti. Beje, turiu klausimuka - o jus rasta maseje ispaudziate iskocioje, ar jau uzdeje ant torto? As kazkada spaudziau tinkleli ant iskociotos mases ir ji man prikibo prie stalo, tai tik gabalais nuemiau, teko is naujo kocioti ir paskui spaudziau ta tinkleli ant torto, bet jau nebuvo efekto.
jeigu limpa prie stalo - tai masė ar pastilažas dar yra nepasiekę savo kondicijos. Kai Asseni pasakė, kad ji kočioja masę ant stalo nebarstydama nieko, tai aš pasakysiu tą patį - man irgi gaunas taip, kad kočioju ir masę, ir pastilažą nebarstydama stalo. Tiesiog nelimpa. Suprantat, per minkymo praktiką ateina tiesiog rankinis apčiuopimas, kada masė yra tobulai tinkama darbui. Dirbkit ir ateis tas suvokimas, pajautimas.
QUOTE(eda.dita @ 2010 08 10, 17:58)
Olesta - tu fsntastiskai lygiai apdengi tortus. As regis tepu tuo sviestiniu kremu pakankamai storai, paskui labai islyginu rankomis pavirsiu ir atrodo tobulai lygus, bet kai uzdengiu mase - ypac ant nuotrauku pasimato koks nors idubimas
Kuom tu kocioji dengimo mase, kad tokia lygi?
na pažiūrėjau paskutines nuotraukas, tai sakyčiau, buvo per plonas masės sluoksnis dėtas. Nereikia taupyti dengimo masės. Ji gali būti ir 3 mm, ir 5 mm storio, jeigu siekiam lygaus paviršiaus. Kai masė yra tokia stora, tada ji turi rezervą iš savęs užlyginti torte esamą duobutę, tačiau iš viršaus ji neįlinksta. O jeigu ji plona, tai tiesiog atkartoja sviestinio kremo mikroninius nelygumus. Ir nėra lygumo.
QUOTE(Asseni @ 2010 08 10, 22:01)
Kitą kartą perspėt prašom dėl korvalolio būtinumo
frezijos - ant vielučių? ar čia iš serijos "būtovės slėpiniai" ir darei tas frezijas ant iškočioto pastilažo siūliukų? Suprasi čia Tave... renkuosi antrą variantą
nu va.. apvizitavau visus tortus. Ačiū.. akis yra į ką paganyt