Įkraunama...
Įkraunama...

Kaip papuošti tortus, pyragus ir kitus skanėstus..

pirmiausiai, tai necituokim nuotraukų 4u.gif aš ir taip viską atsakysiu tongue.gif taigi tiek jogurtinis tiek želė tortas daromas kaip ir bet kuris kitas biskvitinis, 3 biskvitai, du pertepimai, sutingsta formoj, ir atrodo štai taip :

user posted image

tada kaip ir bet kurį kitą tortą, aptepu sviestiniu Šarlot kremu su medaus lakštelių sijotais trupinukais ir apdengiu mase 4u.gif 4u.gif 4u.gif nėra absoliut jokio skirtumo, kokį tortą dengti 4u.gif viršuj tik tegu būna biskvitas ir viskas, o kremas gi sustingsta 4u.gif

pjūvį įmesiu mascarponinio jogurtinio persikinio to pačio, tik bandžiau su altais ir karameliniais biskvitais

user posted image
Atsakyti
Olesta,darbstuolyte saunuole 4u.gif
Atsakyti
mano pirmas bandymas formuoti blush2.gif
tortas su rududu
mmg mase ir pastiliazas (jau kaip ir isejo hihihi.gif )
user posted image
Atsakyti
va koksai finuolis, nu kad būtų buvęs žalias thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif bet ir taip labai jau neblogai, šaunuolė 4u.gif
Atsakyti
Olesta, o man labiau patinka butent tokia juros spalva, nei gryna melyna smile.gif Labai grazus tortas su meskiukais 4u.gif

O juostos tokios, kaip dovanoms pakuoti. Gal kita syk bandysiu kocioti is mases. Per mazai turiu kazkokiu ispaudu, kad kazka grazuas suformuoti. Beje, turiu klausimuka - o jus rasta maseje ispaudziate iskocioje, ar jau uzdeje ant torto? As kazkada spaudziau tinkleli ant iskociotos mases ir ji man prikibo prie stalo, tai tik gabalais nuemiau, teko is naujo kocioti ir paskui spaudziau ta tinkleli ant torto, bet jau nebuvo efekto.

kirbe - puikus torciukas thumbup.gif Issisaugojau, gal ta ideja kada panaudosiu su ispjautu gabalyciu smile.gif

k.lapelyte - as nesiryzciau dar formuoti tokiu drakonu - saunuole mirksiukas.gif

Olesta - tu fsntastiskai lygiai apdengi tortus. As regis tepu tuo sviestiniu kremu pakankamai storai, paskui labai islyginu rankomis pavirsiu ir atrodo tobulai lygus, bet kai uzdengiu mase - ypac ant nuotrauku pasimato koks nors idubimas g.gif
Kuom tu kocioji dengimo mase, kad tokia lygi?
Atsakyti
lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif kočėlu 4u.gif aš manau kad visa esmė yra ne sviestinio kremo storyje, o trupinukuose, kuriuos aš dedu į sviestinį, aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų, ačiū ASSENI už šitą fantastišką patarimą - gaunasi toks geras „špaklius“, kad užlygina visus nelygumus, kai tepiau vien sviestinį, tai jis kaip čia pavadinus pasibanguoja sviestas ant sviesto ir nelygu vis tiek, tepk netepus, o su turpinukais su Šarlotke įmanoma iki 4 tortų aptepti lygiai, sluoksnis plonas visai užsitepa 4u.gif ir dar nežinau kiek tame tiesios, bet toks pastebėjimas, dabar čia tas dienas prieš savaitgalį buvo karšta, kepiau ir puošiau daug,. taigi reikėjo greitai suktis, įkišau tortus su sviestiniu kremu į šaldytuvą kol pakočiodavau masę, kol pasiruošdavau dengimui ir kąąąąą, ir norėjo man palei šaldytuvo sieną tortai rasoti, ne stipriai, ne lašais, bet jei perbrauktum pirštu tortą, jaustųsi drėgmė, gal tame čia esmė, kad Jums šlaopiuoja tortai g.gif gal dedat į šaldytuvus ilgam prieš dengimą su sviestiniu kremu???
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:09)
lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  lotuliukas.gif  kočėlu  4u.gif aš manau kad visa esmė yra ne sviestinio kremo storyje, o trupinukuose, kuriuos aš dedu į sviestinį, aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų, ačiū ASSENI už šitą fantastišką patarimą - gaunasi toks geras „špaklius“, kad užlygina visus nelygumus, kai tepiau vien sviestinį, tai jis kaip čia pavadinus pasibanguoja sviestas ant sviesto ir nelygu vis tiek, tepk netepus, o su turpinukais su Šarlotke įmanoma iki 4 tortų aptepti lygiai, sluoksnis plonas visai užsitepa  4u.gif ir dar nežinau kiek tame tiesios, bet toks pastebėjimas, dabar čia tas dienas prieš savaitgalį buvo karšta, kepiau ir puošiau daug,. taigi reikėjo greitai suktis, įkišau tortus su sviestiniu kremu į šaldytuvą kol pakočiodavau masę, kol pasiruošdavau dengimui ir kąąąąą, ir norėjo man palei šaldytuvo sieną tortai rasoti, ne stipriai, ne lašais, bet jei perbrauktum pirštu tortą, jaustųsi drėgmė, gal tame čia esmė, kad Jums šlaopiuoja tortai  g.gif gal dedat į šaldytuvus ilgam prieš dengimą su sviestiniu kremu???

Isimu is saldytuvo torta is po nakties kokios 15 min pries dengima. Susiplaku sviestini krema, aptepu torta, ir dedu i saldytuva, kol pasiruosiu mase dengimui...
Atsakyti
o aš dengdavau iš po nakties sviestiniu ir iš karto mase, nekišdavau į šaldytuvą rolleyes.gif
Atsakyti

QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:09)
aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų

laba diena, tai kaip supratau aptepus tortą šarlotės kremu jį (tortą) dar reikia visą trupinukais apibarstyti? (šonus bei viršų?) rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:29)
o aš dengdavau iš po nakties sviestiniu ir iš karto mase, nekišdavau į šaldytuvą  rolleyes.gif

Na as anksciau irgi sviestiniu aptepus nekisdavau i saldytuva, bet cia Asseni, ir dar kazkas patare det g.gif zodziu lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Čimpita @ 2010 08 10, 20:05)
laba diena, tai kaip supratau aptepus tortą šarlotės kremu jį (tortą) dar reikia visą trupinukais apibarstyti? (šonus bei viršų?)  rolleyes.gif

nea...y paty krema ymaišyti sijotu trupinuku ir tada aptepti torta
Atsakyti
Na jau ta Asseni doh.gif lotuliukas.gif
Atsakyti