pirmiausiai, tai necituokim nuotraukų aš ir taip viską atsakysiu taigi tiek jogurtinis tiek želė tortas daromas kaip ir bet kuris kitas biskvitinis, 3 biskvitai, du pertepimai, sutingsta formoj, ir atrodo štai taip :
tada kaip ir bet kurį kitą tortą, aptepu sviestiniu Šarlot kremu su medaus lakštelių sijotais trupinukais ir apdengiu mase nėra absoliut jokio skirtumo, kokį tortą dengti viršuj tik tegu būna biskvitas ir viskas, o kremas gi sustingsta
pjūvį įmesiu mascarponinio jogurtinio persikinio to pačio, tik bandžiau su altais ir karameliniais biskvitais
Olesta,darbstuolyte saunuole
mano pirmas bandymas formuoti
tortas su rududu
mmg mase ir pastiliazas (jau kaip ir isejo )
tortas su rududu
mmg mase ir pastiliazas (jau kaip ir isejo )
va koksai finuolis, nu kad būtų buvęs žalias bet ir taip labai jau neblogai, šaunuolė
Olesta, o man labiau patinka butent tokia juros spalva, nei gryna melyna Labai grazus tortas su meskiukais
O juostos tokios, kaip dovanoms pakuoti. Gal kita syk bandysiu kocioti is mases. Per mazai turiu kazkokiu ispaudu, kad kazka grazuas suformuoti. Beje, turiu klausimuka - o jus rasta maseje ispaudziate iskocioje, ar jau uzdeje ant torto? As kazkada spaudziau tinkleli ant iskociotos mases ir ji man prikibo prie stalo, tai tik gabalais nuemiau, teko is naujo kocioti ir paskui spaudziau ta tinkleli ant torto, bet jau nebuvo efekto.
kirbe - puikus torciukas Issisaugojau, gal ta ideja kada panaudosiu su ispjautu gabalyciu
k.lapelyte - as nesiryzciau dar formuoti tokiu drakonu - saunuole
Olesta - tu fsntastiskai lygiai apdengi tortus. As regis tepu tuo sviestiniu kremu pakankamai storai, paskui labai islyginu rankomis pavirsiu ir atrodo tobulai lygus, bet kai uzdengiu mase - ypac ant nuotrauku pasimato koks nors idubimas
Kuom tu kocioji dengimo mase, kad tokia lygi?
O juostos tokios, kaip dovanoms pakuoti. Gal kita syk bandysiu kocioti is mases. Per mazai turiu kazkokiu ispaudu, kad kazka grazuas suformuoti. Beje, turiu klausimuka - o jus rasta maseje ispaudziate iskocioje, ar jau uzdeje ant torto? As kazkada spaudziau tinkleli ant iskociotos mases ir ji man prikibo prie stalo, tai tik gabalais nuemiau, teko is naujo kocioti ir paskui spaudziau ta tinkleli ant torto, bet jau nebuvo efekto.
kirbe - puikus torciukas Issisaugojau, gal ta ideja kada panaudosiu su ispjautu gabalyciu
k.lapelyte - as nesiryzciau dar formuoti tokiu drakonu - saunuole
Olesta - tu fsntastiskai lygiai apdengi tortus. As regis tepu tuo sviestiniu kremu pakankamai storai, paskui labai islyginu rankomis pavirsiu ir atrodo tobulai lygus, bet kai uzdengiu mase - ypac ant nuotrauku pasimato koks nors idubimas
Kuom tu kocioji dengimo mase, kad tokia lygi?
kočėlu aš manau kad visa esmė yra ne sviestinio kremo storyje, o trupinukuose, kuriuos aš dedu į sviestinį, aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų, ačiū ASSENI už šitą fantastišką patarimą - gaunasi toks geras špaklius, kad užlygina visus nelygumus, kai tepiau vien sviestinį, tai jis kaip čia pavadinus pasibanguoja sviestas ant sviesto ir nelygu vis tiek, tepk netepus, o su turpinukais su Šarlotke įmanoma iki 4 tortų aptepti lygiai, sluoksnis plonas visai užsitepa ir dar nežinau kiek tame tiesios, bet toks pastebėjimas, dabar čia tas dienas prieš savaitgalį buvo karšta, kepiau ir puošiau daug,. taigi reikėjo greitai suktis, įkišau tortus su sviestiniu kremu į šaldytuvą kol pakočiodavau masę, kol pasiruošdavau dengimui ir kąąąąą, ir norėjo man palei šaldytuvo sieną tortai rasoti, ne stipriai, ne lašais, bet jei perbrauktum pirštu tortą, jaustųsi drėgmė, gal tame čia esmė, kad Jums šlaopiuoja tortai gal dedat į šaldytuvus ilgam prieš dengimą su sviestiniu kremu???
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:09)
kočėlu aš manau kad visa esmė yra ne sviestinio kremo storyje, o trupinukuose, kuriuos aš dedu į sviestinį, aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų, ačiū ASSENI už šitą fantastišką patarimą - gaunasi toks geras špaklius, kad užlygina visus nelygumus, kai tepiau vien sviestinį, tai jis kaip čia pavadinus pasibanguoja sviestas ant sviesto ir nelygu vis tiek, tepk netepus, o su turpinukais su Šarlotke įmanoma iki 4 tortų aptepti lygiai, sluoksnis plonas visai užsitepa ir dar nežinau kiek tame tiesios, bet toks pastebėjimas, dabar čia tas dienas prieš savaitgalį buvo karšta, kepiau ir puošiau daug,. taigi reikėjo greitai suktis, įkišau tortus su sviestiniu kremu į šaldytuvą kol pakočiodavau masę, kol pasiruošdavau dengimui ir kąąąąą, ir norėjo man palei šaldytuvo sieną tortai rasoti, ne stipriai, ne lašais, bet jei perbrauktum pirštu tortą, jaustųsi drėgmė, gal tame čia esmė, kad Jums šlaopiuoja tortai gal dedat į šaldytuvus ilgam prieš dengimą su sviestiniu kremu???
Isimu is saldytuvo torta is po nakties kokios 15 min pries dengima. Susiplaku sviestini krema, aptepu torta, ir dedu i saldytuva, kol pasiruosiu mase dengimui...
o aš dengdavau iš po nakties sviestiniu ir iš karto mase, nekišdavau į šaldytuvą
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:09)
aš niekada anksčiau neišlygindavau tortų šitaip paprastai ir šitaip lygiai, kol nebuvau pamokinta įsijoti medaus lakštelių arba sausainių trupinukų
laba diena, tai kaip supratau aptepus tortą šarlotės kremu jį (tortą) dar reikia visą trupinukais apibarstyti? (šonus bei viršų?)
QUOTE(Olesta @ 2010 08 10, 19:29)
o aš dengdavau iš po nakties sviestiniu ir iš karto mase, nekišdavau į šaldytuvą
Na as anksciau irgi sviestiniu aptepus nekisdavau i saldytuva, bet cia Asseni, ir dar kazkas patare det zodziu
QUOTE(Čimpita @ 2010 08 10, 20:05)
laba diena, tai kaip supratau aptepus tortą šarlotės kremu jį (tortą) dar reikia visą trupinukais apibarstyti? (šonus bei viršų?)
nea...y paty krema ymaišyti sijotu trupinuku ir tada aptepti torta
Na jau ta Asseni