Įkraunama...
Įkraunama...

Panevėžys - 4 dalis

QUOTE(princese3 @ 2011 03 30, 13:12)
as buvau susitarus is anksto,kad gali reiketi epiduro,leido kazkokius vaistus ar skyscius ir dare. Neisivaizduoju gimdymo be epiduro,cia gal tik as tokia nekantri unsure.gif

o su kuo susitarei? gydytoja, akusere ar dar kuo? ax.gif
Atsakyti
Gal kas gimdėte su akušeriniu geliu DIANATAL? kokie atsiliepimai?

Ir dar, ar akušerė per sąrėmius padeda ištverti juos, ar tik ant pačio galo ateina kai gimdymas prasideda? Man gimdyti už kelių sav., neįsivaizduoju kaip ir kas per ta gimdymą doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsse @ 2011 04 01, 11:47)
Gal kas gimdėte su akušeriniu geliu DIANATAL? kokie atsiliepimai?

Ir dar, ar akušerė per sąrėmius padeda ištverti juos, ar tik ant pačio galo ateina kai gimdymas prasideda? Man gimdyti už kelių sav., neįsivaizduoju kaip ir kas per ta gimdymą  doh.gif

Per sąrėmius akušerė tikrai nuolat šalia nebūna, nes juk ne vieną palatą aptarnauja. Ateina periodiškai pamatuot tonų, temperatūros, spaudimo, išsiveda į apžiūrų kambarį... Aišku, stebi, kaip vystosi veikla, ir jei jau viskas eina link galutinės fazės, tai aišku kad nebepalieka (nebent taip supuola, kad vienu metu gimdo keliose gimdyklose, tada jau vargšės fiziškai nebespėtų; mano draugei taip buvo, niekam to nelinkiu). Man sąrėmius ištvert labiausiai padėjo vyras. Abu buvom apsilankę paskaitoj, tai jis žinojo, kaip man padėt - masažavo, laikė, vandens paduodavo... wub.gif
Na, jei būni viena, tai gal gauni ir daugiau dėmesio iš personalo, nežinau...
Atsakyti

QUOTE(Ramsse @ 2011 04 01, 10:47)

Ir dar, ar akušerė per sąrėmius padeda ištverti juos, ar tik ant pačio galo ateina kai gimdymas prasideda? Man gimdyti už kelių sav., neįsivaizduoju kaip ir kas per ta gimdymą  doh.gif

O kaip pirmus du pagimdėt?
Viskas taip pat, gimdyti vis vien reiks pačiai rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo uogyte: 02 balandžio 2011 - 13:41
QUOTE(uogyte @ 2011 04 02, 13:37)
O kaip pirmus du pagimdėt?
Viskas taip pat, gimdyti vis vien reiks pačiai  rolleyes.gif

tai kad pirmi du turbūt ne žmonių giminės biggrin.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(calykusu @ 2011 04 02, 15:25)
tai kad pirmi du turbūt ne žmonių giminės biggrin.gif  biggrin.gif

tikrai taip blush-anim-cl.gif hihihi.gif
Atsakyti
QUOTE(Ramsse @ 2011 04 03, 11:44)
tikrai taip  blush-anim-cl.gif  hihihi.gif

skaitau ir mastau smile.gif
kaip kalba tos kurios dar nei karto negimde smile.gif va kai pajusite-tada ir isivaizduosit...as asmeniskai laaaaaaabai nekantri ir skausme ir visame kame, bet nestumai sunkus o gimdymai rodos greiti-ir viskas liuks, gimdymas ateina ir praeina-skauda labai-niekas nesako kad ne, bet jis vistiek baigiasi.
o va gyd. nesamdziau ir nepatarciau, nezinote gi koks bus gimdymas, pragulejau patologin. sk. tikrai labai daug-prisiklausiau ir prisiziurejau visko biggrin.gif kiek buvo tokiu kurios bijojo samde-o finale pagimde per 2-3val. ir ka-jos pacios gimde gyd. nepades gi niekuo. Realiai jei jau samdyciau tai akusere, o Panevezio GN visos jos fainuoles, jei labai norit susitarkit su kuria isanksto-tai pabus su jumis, pamokins kvepuoti, pasakys kada ir ka daryt. Gyd. jis ka realiai tik pastovi ir viskas-tai uz ka jam moket-kad graziai ir arciau pastovejo? lotuliukas.gif Mane abu kart net akusere siuvo-ir valio, nes viska l. gerai padare. Kiek susiduriau (o tikrai daug biggrin.gif ) su GN akuserem-tikrai VISOS geros-ner ko bijoti mirksiukas.gif
Papildyta:
QUOTE(katkuviene @ 2011 02 12, 15:36)
mergaites norejau paklaust nuo ko priklauso kai siuna tarpviete vienom duria adata su kazkokiais vaistukais kitoms tik papurskia, kad tipo neskaudetu, bet man su pirmaja ziauriai skaudejo, o va drauge nieko nejaute nes jei suleido vaistu, ji samdesi akusere, o as gyd.ir akuserei daviau po to, na gyd.zinojo, kad gaus, o akus.ne, tai sakau gal tai ir lemia viskas???

dabar visom duria nebepurskia, jei matote kad purskia-prasykit kad durtu-nebijokit prasyti! - juk jum skauda, jus kenciat-nieks per galva neduos kad paprasysit-o jei neturit sveikatos tegu lydintis praso-dar labiau sureaguos smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Veja Feja @ 2011 01 18, 21:02)
man irgi taip buvo  doh.gif kai lelių pirmą kart atnešė į palatą, pasakė, kad dar kolkas jo neprausčiau (dėl to, kad nemokėjo pats savo kūnelio temperatūros išlaikyti, labai greit sušaldavo) tik nuvalyčiau, o kita atėjusi liepė prausti, ir kas svarbiausia sakydavo, kad aš čia kažką netaip supratau  doh.gif
Kaip sakant Panevėžio naujagimių skyrium laaabai nusivyliau ir tikiuosi ten daugiau nepakliūti...

dukra gimdziau 2009 04, sunu 2011 02 tai visai kitos prieziuros smile.gif su dukra 3a. mane istisai durnino visame kame ka darau, nors buvau apsiskaiciusi ir po pamokeles pasitrankiusi kiek tik galejau. Pasitaike velykos tai laike ilgiau-prazliumbiau visas dienas ten ir labai bijojau vel patekti biggrin.gif
su sunum kaip ne tie GN-viskas puikiai, gal kad pati jau praktikos turejusi, gal kad mokejau reikalauti ar atsakyti, o ne kvailai vykdyti viska ka sako-o gal kad personalas pasikeites, pediatre super-jauna, supratinga (ne kaip pries 2m-oioioio...), dienine sesute saunuole. Isskyrus "teta" kuri ateidavo 6val. ryto pasiimti chalatu ir pizamu- taip abu rytus, nors ju neturejau-naudojau savo doh.gif siemet viskas buvo liuks
buvau viena, uz palata nemokejau, nes jei praguli viena pirma para-jau neatkelia kitos-nebent aisku visiskai jau vietos nebebutu. Siaip palatu kainos yra surasytos ant gimdyklos palanges lape smile.gif (50 paprasta, jei nera spec. po 100lt). MAn asmeniskai buvo aktualu kad palatoj butu WC, nes yra ir be WC.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ramune.v: 07 balandžio 2011 - 11:44
man su epiduru buvo toks idomus atvejis... panevezyje jo siaip niekas pagal pageidavimus nedaro. bet vat po 13 val kamavimosi, atejo ginius ir pasake-tau reikia epiduro (nesupratau kam, juk neprasiau). vyras po visko pasakojo, kad per saremius atsijunginejau, vemiau ir tt. tai suvare ta epidura, valandai spalvos atsirado lotuliukas.gif o po poros val veze pjaut mane blink.gif
Papildyta:
o del personalo tai ... gydytojai geri, dienine akusere super, nu bet kai kurios naktines tai jezus marija.... savaite tyciojosi is manes: kas cia tau taip gali skaudet? kitos po paros puikiai vaiksto (nu suprask, kad lepse esu). o vat kai atrado komplikacijas, kurios ir sukele skausma, tada visos kaip susitare: oi, kokia tu kantri doh.gif as jas suprantu, nes daug yra tokiu, kur vos kas negerai tuoj cypsi smile.gif bet tada tai skaudu siek tiek buvo unsure.gif
Atsakyti
Norėjau paklausti ar reikia ligoninėje pirštinyčių ir kepurytės, nes teko girdėti, kad neleidžia jų dėti.
Atsakyti
QUOTE(absonata @ 2011 04 18, 13:51)
Norėjau paklausti ar reikia ligoninėje pirštinyčių ir kepurytės, nes teko girdėti, kad neleidžia jų dėti.

gimdžiau liepos gale, pirštinyčių neturėjom, marškinukai buvo su galiukais užverčiamais, ir kepurytę dėjo, pirmą naktį su ja miegojo, o paskui nebenaudojom smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Joana @ 2011 04 18, 14:24)
gimdžiau liepos gale, pirštinyčių neturėjom, marškinukai buvo su galiukais užverčiamais, ir kepurytę dėjo, pirmą naktį su ja miegojo, o paskui nebenaudojom  smile.gif

Ačiū smile.gif
Atsakyti
kas del epiduro tai matyt cia mazai praktikos turi o dar kitur duoda epidura nes su tom kur gavusios maziau vargo gi maziau dejuoja, rekia ir pan. bent man taip akuseres sake kai patologiniam beveik gyvenau 3men smile.gif pries gimdyma. tai visko prisiklausiau smile.gif o panevezio GN dar ir realiai ziuri i zmones, kad geriau vaikui ir mamai po to butu o ne tik per gimdyma, taip per gimdyma jums maziau kanciu-bet vaikui uz tai sunkiau, po to gali jis jautresnis buti, juk tai kaip narkoze-kodel CP taip kratomasi-del vaiko gi, ne tik apie save reik galvoti. Pati ne karta maciau kaip mamos paso CP dar pries gimdyma, po to ateina sesute paaiskina kas bus, kad statys kateteri i slapimo pusle, lasines i vena, ateina anastezeologas ir duoda pasirinkti pilna ar pusine narkoze. visos prisiklause nori pilnos, o rekomenduojama pusine, ne del to gi kad gaila vaistu biggrin.gif o kad vaikui geriau maziau gauna jis... Su epidura pati zinau variantu kai pataike i nerva (cia vel matyt praktikos stoka kalta) tai moteris po siai d. nugara gerai jaucia, o jau 4m praejo doh.gif dar buo var. kai dare ir matyt ne ten kad nieks nesuveike, bet faktas kad vaikas tai gavo vaistus per mama, nes dozes tai ten geros, o va mamai naudos jokios nes vistiek skausmo nenuime...
zodziu gerai pagalvokit...
Papildyta:
kas del rengimo:
panevezio GN kiek pastebejau neturi l. grieztu taisykliu, jei turesit galesit naudoti ir kepures ir pirstines ir savo apklotukus (jei matysit kad tokio jum reik), mano lelui reikejo nes buvo vesu, tai atveze. Niekas jusu nepeiks jei paaiskinsit ar paklausit. Aisku personalas keiciasi-gali visko pasitaikyi blush2.gif
Atsakyti