na va, "pasidziaugusi" naturaliu gimdymu, supuoju mergyte . jei buciau labiau pasispyriojusi, butu dare cezari, bet gydytoja kazkaip mane sugebejo itikint paciai pabandyt nors kiek. ir taip bandziau iki astuniu cm. atsidarymo ir be didelio vargo, o kai jau baigiau paluzt, po valandos viskas baigesi . jei tektu gimdyti trecia karta, ko jau nebebus, net nezinociau kas geriau - CP ar naturalus gimdymas. visoms busimoms mamytems sekmes ir stiprybes gimdyme, viskas bus gerai .
As gimdziau irgi PGN ir neturiu blogu atsiliepimu nors gimdziau 3 paras... Bet gydytojas vis sakydavo, kad turiu kankintis ir guode labai nerealus byvo gydytojas tik pavardes neprisimenu labai padejo ir kai jau gimdziau visi supuole man plete gimdymo takus, kad tik mazius neuzdustu, bet deja priduso nes virsktele buvo apsivijusi kakliuka ir teko gaivinti, labai greitai maziu mano atgaivino, tik deja suksnio negirdejau issnese i reanimacija maziu. O del siuvimo, tai nieko ten neskauda ir kai kirpo nu toks jausmas buvo lyg uodas igeltu o kai siuvo irgi panasus skausmas nei skaumass nei kas net nznau kaip tai pavadinti toks igelimas ir viskas, o as dar ir plysau ne tik, kad kirpo... O cp nedare nes buciau ne 5 dienas ligonineje pragulejusi jauciu koki menesi minimum, nes esu stambi del to ir nedare cp o ir net nebuciau sutikusi jo, kad darytu, jokio epiduro neemiau ir nesiule ir nebuciau emusi nors ir lb skaudejo dar gavau ir i pabaiga skatinamuju, kad tik greiciau viskas butu.
O po visko labai greit atsigavau jau ta pacia diena galejau normaliai sedeti nieko neskaudejo
Akusere irgi gera pasitaike tiesa abi padejavom nes gimdziau per velykas lb jas svest norejom, bet isejo kaip isejo... Ir jau kai treciam aukste viena gulejau irgi geros seseles ir gydytoja graziai elgesi ir tikrai nieko neturiu ka pasakyti blogo, o kai perkele mane arciau reanimacijos, tai ten yra nereali sesele neatsimenu vardo irgi, labai graziai su maziuku elgesi ir nu pasaka zmogus kokio malonumo ir matos myli savo darba, labai maloni moteris.
Niekam nieko nedaviau. Pritariu cia vienai forumietei, kad cia yra ju darbas ir jie uz tai gauna alga.
Jei taip kyst kisius tai kodel niekas pardavejoms neduoda uz gera aptarnavima koki 100lt juk taip graziai aptarnavo nu as pries kysius. O del atsidekojimo manau uztektu ir sokolado ar saldainiu kokiu dezute.
O po visko labai greit atsigavau jau ta pacia diena galejau normaliai sedeti nieko neskaudejo
Akusere irgi gera pasitaike tiesa abi padejavom nes gimdziau per velykas lb jas svest norejom, bet isejo kaip isejo... Ir jau kai treciam aukste viena gulejau irgi geros seseles ir gydytoja graziai elgesi ir tikrai nieko neturiu ka pasakyti blogo, o kai perkele mane arciau reanimacijos, tai ten yra nereali sesele neatsimenu vardo irgi, labai graziai su maziuku elgesi ir nu pasaka zmogus kokio malonumo ir matos myli savo darba, labai maloni moteris.
Niekam nieko nedaviau. Pritariu cia vienai forumietei, kad cia yra ju darbas ir jie uz tai gauna alga.
Jei taip kyst kisius tai kodel niekas pardavejoms neduoda uz gera aptarnavima koki 100lt juk taip graziai aptarnavo nu as pries kysius. O del atsidekojimo manau uztektu ir sokolado ar saldainiu kokiu dezute.
nesamone,kad storom nedaro CP.Uz mane soresnes visam Panevezy nerasit ir isoperavo,be jokiu komplikaciju ir ketvirtoje paroje namuose buvau.o sunu operavo pries 15m,buvau perpus plonesne ir su komplikacijom.
QUOTE(Dumza @ 2011 08 01, 00:32)
nesamone,kad storom nedaro CP.Uz mane soresnes visam Panevezy nerasit ir isoperavo,be jokiu komplikaciju ir ketvirtoje paroje namuose buvau.o sunu operavo pries 15m,buvau perpus plonesne ir su komplikacijom.
As nesakau, kad neoperuoja, sakau, kad manes nenorejo operuoti sake sunkiai atsigausiu, o ir neaisku kaip zaizda gis, as vien pamacius irankius ten kur buvo tos zirkles atnestos lipau nuo stalo su 10cm atsidarymu ir vos nebegau namo, nes ziauriai bijau tokiu dalyku... Teko jiems slepti o ka jau kalbeti apie cp jauciu be narkozes niekaip nebutu apsieje ir raminamuju...
sveikos mamytes as planuoju gimdyti panevezyje ,nors pati esu ne paneveziete tai gal galetumet kasnors man pasakyti ,ar ten priima paprastai nesitarus su niekuo jei esi is kito miesto ? na pvz jei as atvaziuociau su nubegusiais vandenim arba su saremiais ? dar domina ar paguldzius i ligonine del pernesiojimo iskart skatina ar dar reikia laukt kol prasides viskas savaime ? nes mano terminas buvo rugpjucio 1 d. ,bet nepagimdziau ,gydytoja buvo apskaiciavusi gal 4 skirtingas datas ,todel sake kad iki rugpjucio 7 veliausiai turiu pagimdyt ,nes pagal echoskopija vaikutis atitinka rugpjucio 1d termina. taciau siuntima i ligonine duos rugpjucio 5d. taigi gal kas esat buve panasioje situacijoje ? man idomu ar tokiu atveju man reikes guleti iki rugpjucio 7d ar skatins iskarto ? zinau kad visur skirtingai ,bet mane domina butent panevezio ligonines tvarka aciu uz atsakyma
QUOTE(shventoji @ 2011 08 02, 13:55)
sveikos mamytes as planuoju gimdyti panevezyje ,nors pati esu ne paneveziete tai gal galetumet kasnors man pasakyti ,ar ten priima paprastai nesitarus su niekuo jei esi is kito miesto ? na pvz jei as atvaziuociau su nubegusiais vandenim arba su saremiais ? dar domina ar paguldzius i ligonine del pernesiojimo iskart skatina ar dar reikia laukt kol prasides viskas savaime ? nes mano terminas buvo rugpjucio 1 d. ,bet nepagimdziau ,gydytoja buvo apskaiciavusi gal 4 skirtingas datas ,todel sake kad iki rugpjucio 7 veliausiai turiu pagimdyt ,nes pagal echoskopija vaikutis atitinka rugpjucio 1d termina. taciau siuntima i ligonine duos rugpjucio 5d. taigi gal kas esat buve panasioje situacijoje ? man idomu ar tokiu atveju man reikes guleti iki rugpjucio 7d ar skatins iskarto ? zinau kad visur skirtingai ,bet mane domina butent panevezio ligonines tvarka aciu uz atsakyma
Mano viena pažįstama kovo mėn. gulėsi dėl pernešiojimo, tai iškart neskatino, dar porą dienų laukė - ir sulaukė
Dėl priėmimo iš kito miesto, tai negi už durų gimdysi, aišku priims Aš tik dėl visa ko pasiskambinčiau ir pasiklausčiau dėl tvarkos - būtų ramiau...
QUOTE(shventoji @ 2011 08 02, 12:55)
as is vilniaus, bet mano tevai gyvena Pnv, tai gimdziau balandi ten. Jiems jokio skirtumo is kokio tu miesto, tik turek nesciosios kortele. gimdziau pas gyd. Petrauskiene. norejau CP - atkalbejo, norejau epiduro - atkalbejo... dabar tuo labai dziaugiuosi, nors tada baimes buvo... Pries 10metu gimdziau dukra Vilniuj su epiduru, o siemet sunu Panevezy be jokiu vaistu. Trecia syki vel gimdyciau Panevezy naturaliai. Kadangi gimdziau nakti - tai man taip patiko atmosfera: tylu, ramu, kaip namie... gaila nepamenu akuseres vardo - nuostabi moteris. Truputi kirpo/siuvo, bet viskas graziai sugijo. Del to nejauciau nei skausmo nei nepatogumo. Po to vyras atsidekodamas dave vokeli daktarei ir akuserei, tai akusere taip ir nepaeme... MB labai stebejosi, kad dar yra tokiu zmoniu...
aš gimdžiau prie Petrauskienės, akušerė Rasuolė buvo jei ji dirbo ir pas jus, tai nesistebiu, kad neėmė nei vokelio, nerealiai šilta, maloni moteris, jokios įtampos, jokio streso, priežiūra atrodo ypatinga, lyg nebūtų kitų (tuo kartu visos gimdyklos buvo užkištos), nejaučiau iš akušerės skubėjimo, raginimo kažkokio ar pamokslų, kaip ką daryti, prieš galą visą laiką buvo kartu kad visas toks personalas būtų, neigiamų atsiliepimų nebeliktų
toks vaizdas, kad gimdyklose apart Petrauskienes nieks nedirba . as irgi prie jos abu vaikus gimdziau
QUOTE(MONRO @ 2011 08 11, 20:37)
toks vaizdas, kad gimdyklose apart Petrauskienes nieks nedirba . as irgi prie jos abu vaikus gimdziau
matyt pats bumas būna prie šios gydytojos, aš ir prie jos gimdžiau