Na pagaliau prisiruošiau papasakoti kaip viskas buvo man
Mano vaikas 2 savaites naktimis miegot nedavė, o naktį prieš vestuves užmigo tik 4 val. Tai aš su visais šukuosenų darymais esu buvau miegojus tik 2 val.
Tarpais galvojau neatlaikysiu ir nualpsiu, taip silpna buvo. Bet atlaikiau ir mama sakė nieko nesimatė.
Jaunieji gyvena kartu tai nusprendžiau užduočių nebedaryti. Bet sesuo (jaunoji) paskambino 5 min iki jų namų ir pareiškė, kad jaunikis išvytas į kitą kambarį jos dar nematė, tai galiu galvot užduotis
greit surezgiau 3 klausimus apie jaunąją, reikėjo atpažinti jaunąją iš rankos ir piršlys paprašė padėt ant lėkštutės tiek pinigėlių, kiek nori metų kartu gyventi. gavom 200lt
Tada pristatėm jaunuosius, jaunoji piršlius ir užrišo piršliui juostą, tada pristatinėjo poras ir segė gėlytes pabroliam. Mama prisegė rūtų vainikėlį. Padovanojau taures ir išgėrėm visi šampano. prieš išlydint iš namų tėvai palaimino jaunuosius.
Tada bažnyčia. išėjusius iš bažnyčios apmėtėm žiedlapiais (prisirinkau vakare iš savo darželio) ir grūdais.
Po bažnyčios pamiršau atsivežti balionus mergautinėm svajonėm paleisti
Atėjo pasveikinti bendradarbiai, kiti svečiai, vaišinomės visi šampanu, saldainiais šakočiu.
Ėjom fotografuotis į senamiestį. Tai ant Užupio tilto išmėtė akmenukus jaunieji ir parašė laišką gandrui. Sulankstė laivelį ir jį paleido į upę.
Tada kelionė. kelionėj piršlys pravedė žaidimuką, kur reikia atspėti daiktus iš jaunųjų vardo raidžių. Jaunieji stojo fotografuotis geležinkelio stotyje, tai tuo tarpu pabroliai su piršliu labai entuziastingai sužaidė agurkų (pas mane cukinijų) futbolą. |Sulipo į autobusiuką visi šlapi
Po to bromos. Buvo 3.
Stalo išpirkimas. Ir vieni ir kiti buvom pasiruošę, tai šiek tiek užtruko. Teko visom porom susimokėt.
Po stalo išpirkimo jaunieji ėjo į lauką (terasą) priimti sveikinimų ir fotografuotis su svečiais.
Kai susėdom prie stalo piršlys papasakojo kur buvom, persiuntėm per rankas netikrą santuokos liudijimą (pasakėm, kad dokumento neskaitysim, patys pasižiūrėkit). O tuo metu tėvai uždegė šeimos židinį. Su liudijimu tai biškį strioko apturėjau kai pamačiau jaunojo mamos veidą, o muzikantas ilgą dainą užgrojo ir niekaip negaliu pasakyt, kad nesinervuotų. Bet po to žiūriu, kad jaunojo tėvas fotografuoja tą liudijimą ir piršlys jau mamai pašnibždėjo, kad nesinervuotų, tai ji sako aš jau supratau viską
Mūsų tėvai tai nieko jie nesuprato ir nepastebėjo, nes be akinių neįskaito
Baigus grot muzikantui pasakiau, kad piršliai linksmi, todėl pajuokavo, o kad pavardė jaunosios neišnyktų, tai aš ją užkonservavau (su paprikom dariau) ir įteikėm tėčiui tą stiklainį. Visiem labai patiko.
Išsirinkom komendantus, seselę ir meilės ministrą.
Paskui pažadų tortas. Visi labai sąžiningai pildė. Pas mane dar apačioje kortelėje buvo eilutė linkėjimui, tai visi buvo labai išradingi. Pvz.: jei pažadas pasirūpinti, kad jaunųjų šaldytuve netruktų alaus, tai linkėjo didelio šaldytuvo
Tada kažką šnekėjo muzikantas, nebepamenu. Karti, karti. Tai visi taip bučiavosi, kad muzikantui teko stabdyt
jaunųjų valsas, piršlio polka. Prieš 24val. gėrėm šampaną, ėjom į lauką, leidom žibintus ir dainavom ilgiausių metų. Tada jaunieji pjovė tortą.
Išleidžiant jaunuosius miegot padovanojom 2 žvakes, šampano, saldainių, kaklaraištį, šalikėlį, nakties melodiją, rankšluostį.
Ir piršlienė ėjo miegot, o piršlys su jaunimu dar linksminosi
2 diena.
Ryte keltuvės. Perskaitom kaip praėjo naktis, lovos patikrinimo aktą, parodau sūrio lazdelę, po to sūrį. Piršlys išdalina laikraštį.
Nuimu nuometą ir uždedu jį pirmai pamergei, rūtų vainikėlį į dėžutę, jaunajam uždedu kepurę, jaunajai prijuostę ir skarelę.
Perskaitau gandro laišką, įteikiu lauknešėlį. Traukiam rožines ir žydras juostutes, aiškinamės, kas pirmas gims, renkam vaikam vardus.
Laikas žaidimams. Veda muzikantas, bet žaidimai tokie pasenę, visiem žinomi. Tai mes atsinešam su piršliu užšaldytas kojines ir liepiam pabroliam apsimauti. Šis žaidimas buvo pripažintas geriausiu.
Įteikiu apdovanojimus: jauniesiems kočėlą, mėsai mušt plaktuką, medaus mėnesio kelialapį į SPA centrą Vilnius (su jų buto adresu ir ir limuzinu VW Golf su jų numeriais), apdovanoju poras diplomasis (jauniausia, karščiausia, kukliausia....) ir įteikiu lėktuvo bilietus į egzotiškas šalis (Mozambiką, Tailandą, Kambodžą....), dar apdovanoju diplomais šokėjus geriausius, miegalius, mamytėms po pasakų knygutę, kad pradėtų mokytis pasakas anūkams sekt, tėvams po raktų pakabuką (Lexus ir BMW), kad pradėtų jau taupyt anūkų mašinoms.
Po to piršlys dingsta ir persivelka sportininku-treneriu, kuriam ant maikutės užrašyta Kiečiausias treneris 2010 jis kviečia jaunimą į lauką mankštintis ir surengia bėgimo rungtynes. Pirmai vietai dovanoja pusdėžę alaus.
Tada budeliai suima atpažinę piršlį, karia. Piršlys skaito testamentą. Jaunoji išgelbsti piršlį uždėdama jam ant pečių rankšluostį. Visi vaišinami piršlio krauju ir svočios ašaromis.
Laisva programa, visas jaunimas lekia maudytis į kubilą, po to susiorganizuoja pratesimą pas jaunuosius bute
: Šiandien abu išskrenda į Kretą.
Patiko tai, kad jaunimas labai kultūringas, entuziastingas. Visi darė kas liepiama, žaidė visus žaidimus, ryte bėgo estafetes, vaidino budelius ir pan. Mus visi labai gyrė ir siūlė eit dirbt už pinigus.