Įkraunama...
Įkraunama...

SVOČIŲ NAMAI XXVIII TEMA

QUOTE(bitemaja1 @ 2010 08 01, 17:08)
Manoji nuotaka pasake, kad nenori jokiu komendantu rinkimo. Net nezinau ar cia gerai?Gal ir gerai... ax.gif

Mes irgi nerinkom jokios valdžios, nes vestuvės buvo tik vienos dienos. Tačiau aš pasiuvau antpečius iš petukų ( padariau kaip senovimnius husariškus) ir dar po stikliuką priklijavau. Piršlys savo niuožiura išrinko stalo krutintojus, kad tolimesnius kampus išjudintų, bet ant rytojaus jokių apdovanojimų nedarėm

Parinko krutintojus pagal tokį tekstą

PIRŠLYS:
Taigi matote, kaip man sunku visus sužiūrėti. Reikia pagalbos.
Kaip tik šiandien rytą ruošiuosi į vestuves, išsiėmiau kostiumą, lyginuosi kelnes ,girdžiu-skambina. Pasižiūriu - numeris nepažįstamas .Atsiliepiu, sako: 'čia tau ....................... skambina, girdėjau , kad liudininku būsi . Tai va, sako: jei nepaskirsi manęs krutintojo postą..."čia aš iš kart pastebėjau, kad ..................... balsas tapo grėsmingas,. Aš aišku jam pabaigt sakinio neleidau ir sutikau. Taigi ......................., pačiam prašant, skiriu tave pirmuoju stalo krutintoju. Būsi mano dešinioji ranka.
Kai grįžom su jaunaisiais, prie manęs priėjo ........................ .Aš kaip dera vyrams, apie ūkį, apie paneles ir aišku apie alų pašnekėjom. Pamyslijau, kad savo komandoj būt neblogai turėti ir šitą vyruką, nes jis tikrai žinos, ko, kiek, kam ir kada įpilti. Todėl noriu paskirti tave ............................ savo antruoju stalo krutintoju – būsi mano kairioji ranka
Atsakyti
Man mintis su kaliosias patiko thumbup.gif ale uzteks ka jau supirkau.... Jaunajai skrybele, jaunikiui kaubojiska kepure.Tuo paciu jaunajai iteiksiu "puokste" is virtuves irankiu, kocelo , sauksto, samcio ir k.t. O jaunikiui bulviu skutikli - juk geriausi bulviu skutikai vyrai lotuliukas.gif meile meile, o valgyt vistiek norisi.
Kaliosai gal ir gerai, bet kad jie pas mane mescionys mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo TingiKace: 01 rugpjūčio 2010 - 20:36
Sveikutės!!!

Mes jau po visko. Jaučiu pareigą duoti ataskaitą. Ir žemai lenkiu galva prieš šios temutės dalyves, nes be jų nieko toko kas įvyko nebūtų. Tai gi (aš su MB buvome piršliais, o jaunosios sesuo su vyrų – svotais):
Šeštadienio rytą palikau savo šeimyna miegančią ir išlėkiau pas tėvus (brolį ženijau, tai pas jauniki kaip ir) kur atėjus mano kirpėja mus su mama sušukavo. Sulaukėm visos vyrijos, kažkaip turėjom daug laiko, tai labai ramiai, pasišnekučiuojant, pakalbėjom apie jaunikį, mama padovanojo varpelį, kad nepamirštų aplankyti namų. Ir susiskambinę su merginomis, gavę leidimą, pajudėjom.
Atvykus pas jaunąją, mus pasitiko svotai. Bandė įsiūlyti 2 metų nuotakytė. Pasakėm, kad jai dar paaugti mažumėle reikia. Tai tuomet jaunikis norėdamas įeiti į kambarį kur buvo nuotaka, turėjo kirpti spalvotas juosteles ir sakyti, kodėl nori ją vesti. Įveikęs kliūtį rado pamergytes ir nuotaką. Ir vėl turėjome daug laiko, tai neskubant jaunimas nuėjo puošti automobilių. Užkandome, gavo jaunieji palaiminimą ir neskubant išvažiavome į bažnyčią.
Ten atvykome pirmi, tai jaunieji ramiai pasifotografavo, susirinko svečiai, pasirašėme zakristijoje ir prasidėjo graži ceremonija. Po – sveikinimai kieme, nuotraukos. Neskubant pajudėjome pėsti per senamiestį Vilnelės link. Pakeliui nuotraukos, nuotraukos, nuotraukos.... Prie Vilnelės, jaunikis ir pabroliukai pernešė merginas per tiltuką. Sumetėm į upelį nereikalingus akmenukus (jaunoji vis traukia ir išmeta, o jaunikiui vis pakliūva reikalingos savybės) smile.gif .Greitai greitai į autobusą ir į Markučių, Puškino parką. Užkandome, pradėjo griaudėti, tai sunerimai, kad reikia greičiau žaidimus pravesti, kol nelijo. Pradėjau nuo „Braškių – agrastų“, kad išjudinti liaudį, žaidė tik pamergytės su pabroliukais (smagu, bet per mažame plote išmėčiau lapelius, tai praktiškai, to atbėgimo ir pritupimų nebuvo, tiesiog sunešė korteles, bet merginos greičiau sudėliojo sakinį). Tuomet estafetė su „šeimyniniais“, tai jaunoji visus sijonus užkėlusi, vos ne žema startą paėmusi. Ir vėl merginų komanda laimėjo (vyrai sugebėjo net klyną išplėšti savo „šeimyniniuose“). PO to smagiausias žaidimas – su daržovėmis. Iš krepšio merginos rinkosi sau patinkančias daržoves, buvo bulvė, morka, burokas, ropė, salierų šaknis, žalia cukinija, geltona cukinija, agurkas, paprika ir baklažanas, žodžiu šakniavaisių ir kitų daržovių komandos (susidūrėme su problema pririšti kai kurias daržoves). Merginos leipo iš juoki nuo vaizdelio, o vyrai labai įsijautę gainiojo kamuolį, tarp dviejų vartų padarytų iš šampamo butelių. PO šio žaidimo, daviau dvi virves po kokių 12 metrų ir dvi komandos: humanitarų ir tikslukų turėjo užrišti mazgus, tai ko ir reikėjo tikėtis, tikslukai logiškai ir greičiau tai padarė, humanitarai ilgai diskutavo wink.gif. Kadangi spaudė lietus tai suskubėjom viska sužaisti, o jis ir neprasidėjo, vos keli lašai nukrito. Turėjome laiko, tai visi ant pledu pasigulinėjome, pailsėjome nuo greito tempo. Prailgo gulėti, pasiūliau bučinukų žaidimą, turėjau šalį apie 1,5 metro ilgio, tai virš jo ir bučiavomės, mes su piršliu parodėm pavyzdį, bet kažkaip vyrukai pradėjo eilėje makaluotis, tai gavosi bučiuotis ne su savo porom (bet tai buvo dar linksmiau). Laimėjo aišku aukštaūgių pora, sugebėjusi pasibučiuoti tuo visu 1,5 metro atstumu. Na ir po truputi pradėjome judėti kavinės link...
Apie tai truputi vėliau, nes ir taip labai čia daug prirašiau tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(genovaite @ 2010 08 01, 19:52)
Tačiau aš pasiuvau antpečius iš petukų ( padariau kaip senovimnius husariškus) ir dar po stikliuką  priklijavau.

As nusipirkau mazus buteliukus ir kabinsiu ant kaklo komendantams, bet tie antpeciai atrodytu daug ispudingiau smile.gif Kaip juos daret? Kaip veliau pritvirtindavot prie kostiumo? Turbut jau pirkot kazkokius paruostus petukus? smile.gif
Atsakyti
Atvažiavome į vietą (jaunajai nupasakojus, tikėjomės bromos) bet jos nebuvo wink.gif. Ilgokai trypėme lauke, kol išsinešiojome visus daiktus iš autobuso. Paaiškinau palydai, kad suslėptu butelius ir neskubėtu juos statyti išperkant stalą. Jaunoji su svočia pradėjo juoktis, sako pas juos giminėj, kol iš poros po 2 butelius nenutręšia – nepaleidžia. Šiek tiek sunerimau, bet sakau – kaip bus taip bus, reikės – duosim.
Įėjus pasitiko tėvai su duona, druska ir stikliukais. Na... ir užsėstas stalas.... Prigriebiu iš vakaro suklijuota torsiuką, kuri man mama atvežė iš karto į vietą ir žygiuoja. Netikri vestuvininkai uliavoja. Muzikantas leptelta, kad bandė su jais tartis, aš ant smūgio ištraukiu šokoladinį pinigėlį iš krepšio, kišu muzikantui į kišenę ir prašau, kad dar kartą pabandytų pasikalbėti su jais. Tas įkiša pinigėli tariamai jaunajai. Toji kanda, sako netikri, mes šaukiam karti – tie nesibučiuoja. Tuomet sakau gerai – pjaunam tortą. Netikri vestuvininkai pasimeta. Mano jaunoji įspėta, peilis pridėtas prie reikiamos vietos laukiam, pasiruošia netikra jaunoji ir... Musiškė išpjauna gražu gabaliuką, netikroji šaukia, senas tortas, jų pabrolys – su riešutais matyt. (netikri vestuvininai visai pasimetę, nežino ka daryt, beveik stojasi...) sakau: gerai, kad būtų viskas sąžininga, siūlome kontraktą, piršlys perskaito, aš paduodu viską pagal sąrašą. Aišku reakcija: kokios čia miniatiūrinės vestuvės.... Bet padeda ir netikri vestuvininkai pakyla, mūsų svotai dar šampano butelį įteikia, paguodai.
Maža pertraukėlė daiktams susidėlioti, sveikinimai ir tuo pačiu mes su piršliu išdalinome pažadų korteles (visai šauniai gavosi, visi sąžiningai pildė ir iš kart o sugrąžindavo). Muzikantas bandė komentuoti sveikinimus, jaunoji pora kart piktai į jį pasižiūrėjo smile.gif ir toliau viskas sekė ramiai. PO sveikinimų iš karto susėdome prie stalo. Pirmasis tostas kaip visada iškilo sunkumų su technika, niekaip nepavyko paleisti nuotraukų filmuko ir mano nuostabai pradėjo nešti karštą, o pagal mano planą turėjo būt visai kitaip. Na bet nieko, kol sunešė karšta, piršlys įteikė „santuokos dokumentą“ (jaunieji tuokėsi tik bažnyčioj, o netikrasis liudijimas CMB) bet svečiai suvalgė jį kaip tikrą, akys lipo ant kaktos, abi motinos lėlė jau prie mūsų aiškintis, man pavyko nuraminti ir paprašiau luktelti. Pasibaigus filmukui, kalusiam, tai kaip dokumentas, parodom jauniesiems – tie juokais. Klausiam žmonių ar tikras? Jaunosios pusė šaukia, ploja – tikras tikras. Jaunikio trepsi kojom – netikras. Na pasakom, kad pajuokavom, ir svotai įteikia tikrąjį.
Renkam viršaičius, muzikantas pradeda kištis kur nereikia, aš pribėgu prie jo, gražia forma išplėšiu mikrofoną – atiduodu piršliui, o pati bėgioju nešiodama apdovanojimus, muzikantas pilsto degtinę viršaičiams. Piršlys užbaigia apdovanojimus, taip kaip mes buvom suplanavę, atidavėm mikrofoną muzikantui. Beveik niekada negirdėjau, ką jis kalbėdavo, nes vis ruošdavausi tolimesnei veiklai. Po kelių dainų (paprašiau iš anksto) padavėjas ant lėkštutės atneša laišką jauniesiems. Voką atspausdinome su visais antspaudais, mokesčių lipdukais. Jaunieji perskaito VYP tarnyba, paaiškinimas - Vaikų ypatinga pristatymo tarnyba, laiškas iš Gandriškių. Tiesa visiškai pamiršau, kad tik atvykus į gamtą, jaunoji ant jaunikio nugaros parašė laišką gandrui, paprašė 5 mergaičių ir 5 berniukų! Tai priminiau jiems tai, laiške aišku rašoma, kad nesitikėtų, kad jis neš vaikus, tegu patys dirba. Už tai dovanoju jiems CD „ Iš kur atsiranda vaikai“, kad žinotų, nes nežino.
Po to svočia tęsė vaikų temą ir paleido atvirukus, kur surašė svečiai siūlomus vardus jaunujų 10 – čiai vaikų.
PO viso to, kėlėme svečius, nes užsisėdėjome, jaunieji šoko pirmą šokį pagal Mettalica. Muzikantas veda programą toliau, piršlių polka, tai mudu su piršliukų prasukom gerus, greito tempo tikros polkos kelis ratus ir perėjom į polką su ragučiais. Muzikantas vedė šokių programą toliau, aš nesikišau. (tarpe tik jis man leptelėjo: Na ir davėt džiazo, neturiu kur įsiterpti“ tongue.gif.
Atsakyti
Prie susėdant 22 val prie stalo židinio uždegimui, muzikantai darė pertraukėlę, tai buvo puiki proga parduoti laikraštį ir išsitraukiu šūsnį (100 vnt) A3 didumo tikrų laikraščių (vėliau įkelsiu foto) spausdintų spaustuvėj. Parodau litriuką apklijuotą vežimėliais, sakau, kad suaukoti pinigėliai bus atiduti jauniesiems saugoti, kol prireiks keturratės transporto priemonės. Išdalinu pabroliukams ir jei pradeda darbą. Svečių buvo gal 70, o liko laikraštukų gal tik 20. Suskaičiuojam rezultatus laimėjo pabrolys surinkęs 120 Lt, o viso surinkom 270 Lt. Atiduodam jauniesiems įteikiam vakavimo mašinėlę šie užsikonservuoja. Svotas įteikia geriausiam pardavėjui prizą – 6000 Lt susmulkintų 20 litų nominacijos kupiūrų ritinėlį – tas irgi visiems padarė įspūdį.
Muzikantas sukviečia visus prie stalo. Paprašau tėvų prieiti, įduodu žvakes ir seku pasaką apie ramybę, tikėjimą, meilė ir viltį. Uždegamas židinys. Svoto tostas už tėvus. Lyg ir daina skambėjo, apie mamą. PO jos jaunieji padėkoja tėvams, įteikė jiems dovanas ir taip pat mums. Paduoda juodą nemažą dėžę-lagaminą. Mes iš kart klausima svečių at nori pažiūrėti kas ten, žinoma nori. Piršlys liepia išsipilti, nes gal ten bomba, ir tai bus paskutinis išgėrimas visų gyvenime. Atidarome – o ten mūsų ir visų nuostabai – kaljanas, tikrai nesitikėjome tokios dovanos). Dovana Svotams – pirties reikmenų rinkinys.
Grižo atvirukai, svočia juos užmauna ant 1,5 litro šampo butelio paduoda jauniesiems iki kol gims vaikutis. Aš paduodu stiklinius čiulptukus su rausva ir melsva juostelėmis, kad svečiai įsidėmėtų, pas ką ateis su šiais čiulptukais, tie bus krikšto tėvai jų vaikučio.
Einam nuo stalo, laisvi šokiai – veda muzikantas, keli jo žaidimai (pamergės šoko jaunikiui turkišką šokį, pabroliai – jaunajai meksikietišką, standartiškai jaunikis čiupinėjo merginu kojos ieškodamas savos ir atvirkščiai, jaunoji pagal galvas – savojo). Vėl muzikantų pertraukėlė, aš paduodu mažučius balionėlius su jaunųjų pareigom. Jaunieji sprogdina ir skaito. Rezultatas: jaunoji ir kala pinigus ir juos leidžia ir dar karta laidžia smile.gif . Grižo muzikantai, 24 val. susėdam prie stalo, įvažiuoja tortas su fejerverkais. Ilgiausių metų jauniesiems, jie atpjauna simbolinį torto gabaliuką ir visus pakviečia į lauką paleisti į dangų žibintus. Vaizdas nepakartojamas, žibintų turėjome gal 80 vnt.
Grįžime, pasivaišinome tortu. Jaunoji metė puokštę, jaunikis nugaudinėja kojaraištį, žinoma ištraukia stingus, pasitaiso smile.gif . Meta, naujų porų šokiai. Po kažkiek laiko išlydim neoficialiai jaunuosius miegoti, apie (1:30). O toliau šokiai, šokiai ir dar kartą šokiai. Svečiai skirstytis pradėjo apie 3 valandą.
Galutinis apibendrinimas: labiausiai bijojau, kad nesugebėsiu suvaldyti muzikantų, bet pasitaikė labai klusnus smile.gif Gavom iš jų pagyrų, kad tokių piršlių jau gal pora metų nematė, paglostė savimeilę. tongue.gif . Nespėjau šeimos iždininko išrinkti ir instrukcijų naudojimo perskaityti. Svečių užimtumo buvo pakankamai – niekas nenusigėrė (sutaupėm jauniesiems alkoholio turbūt 5 metams biggrin.gif ).
Svečiai paliko linksmi, nustebinti ir patenkinti. O aš - laiminga, kad viskas pasisekė taip kaip suplanavau, ar net gal geriau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vanillla @ 2010 08 02, 09:34)
As nusipirkau mazus buteliukus ir kabinsiu ant kaklo komendantams, bet tie antpeciai atrodytu daug ispudingiau smile.gif Kaip juos daret? Kaip veliau pritvirtindavot prie kostiumo? Turbut jau pirkot kazkokius paruostus petukus? smile.gif

Nieko ypatiga nedariau. Paėmiau petukus ( tvirtesnius) iš paralono. Apsiuvau raudonu barchatu, o kur eina kraštas į išorę prisiuvau geltonas karbatkas - tokias kur seniau ant užuolaidų siūdavo - žodžiu šilkines. Apačioj prisiuvau žiogelius , kur yra parduodama floristikos parduotuvėje butonjetėm daryti, bet manau, kad galima prisiūti žiogelius sagių gamybai skirtus. Prisegus ant pečių laikėsi puikiai ir atrodė gražiai. Idėją iš šio forumo išsitraukiau, kažkuri iš svočiučių pagaminusi buvo ir nuotraukytes įdėjusi. Aš per skubėjimą nenufotkinau, o fotografo nuotraukų dar neturiu smile.gif
Atsakyti
Sveikutės, svočiutės. kurpiu scenarijų jūsų info pagalba ir savo fantaziją įjungusi. nesumąstau, kokius žodžius pasakyti segant rūtų vainikėlį. lėkštelę su vainikėliu laikys pirmoji pamergė, iš ten vainikėlį paims mama. bet ką man tada sakyti? g.gif
Atsakyti
MagnilijaB niu saunuolė, sakyčiau labai gražiai viskas buvo padaryta , liux svociutė thumbup.gif
Atsakyti
[quote=MagnolijaB,2010 08 02, 11:11]
Sveikinu atidavus duoklę. Šaunuolė, pasistengei kaip reikiant 4u.gif

Aš irgi darbuojuos iš peties.
Įkeliu Jums parodyti jau "iškepta" loterijos tortą
(nuotarukose neatsispindi visas grožis, realiai popierius blizga, labai gražiai atrodo)

user posted image

user posted image

Į dežučių vidų dėjau tokias loterijos korteles, ant jų klijavau šokoladines širdutes

user posted image

Ir dar pagaminau užrašą ant limuzino. Kol busim CMB paparašysiu kad vairuotojas užklijuotu jį ant galinio stiklo. (prieš tai dar išlyginsiu:))

user posted image

Atsakyti
Poniav, viskas lb grazu wub.gif tik manyciau,reiktu parasyti "jau vedę"
Atsakyti
[quote=poniav,2010 08 02, 11:54]

thumbup.gif Fantastika , sauniai pasidarbavai, is peties mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Jolkuce: 02 rugpjūčio 2010 - 11:28