Atvažiavome į vietą (jaunajai nupasakojus, tikėjomės bromos) bet jos nebuvo
. Ilgokai trypėme lauke, kol išsinešiojome visus daiktus iš autobuso. Paaiškinau palydai, kad suslėptu butelius ir neskubėtu juos statyti išperkant stalą. Jaunoji su svočia pradėjo juoktis, sako pas juos giminėj, kol iš poros po 2 butelius nenutręšia nepaleidžia. Šiek tiek sunerimau, bet sakau kaip bus taip bus, reikės duosim.
Įėjus pasitiko tėvai su duona, druska ir stikliukais. Na... ir užsėstas stalas.... Prigriebiu iš vakaro suklijuota torsiuką, kuri man mama atvežė iš karto į vietą ir žygiuoja. Netikri vestuvininkai uliavoja. Muzikantas leptelta, kad bandė su jais tartis, aš ant smūgio ištraukiu šokoladinį pinigėlį iš krepšio, kišu muzikantui į kišenę ir prašau, kad dar kartą pabandytų pasikalbėti su jais. Tas įkiša pinigėli tariamai jaunajai. Toji kanda, sako netikri, mes šaukiam karti tie nesibučiuoja. Tuomet sakau gerai pjaunam tortą. Netikri vestuvininkai pasimeta. Mano jaunoji įspėta, peilis pridėtas prie reikiamos vietos laukiam, pasiruošia netikra jaunoji ir... Musiškė išpjauna gražu gabaliuką, netikroji šaukia, senas tortas, jų pabrolys su riešutais matyt. (netikri vestuvininai visai pasimetę, nežino ka daryt, beveik stojasi...) sakau: gerai, kad būtų viskas sąžininga, siūlome kontraktą, piršlys perskaito, aš paduodu viską pagal sąrašą. Aišku reakcija: kokios čia miniatiūrinės vestuvės.... Bet padeda ir netikri vestuvininkai pakyla, mūsų svotai dar šampano butelį įteikia, paguodai.
Maža pertraukėlė daiktams susidėlioti, sveikinimai ir tuo pačiu mes su piršliu išdalinome pažadų korteles (visai šauniai gavosi, visi sąžiningai pildė ir iš kart o sugrąžindavo). Muzikantas bandė komentuoti sveikinimus, jaunoji pora kart piktai į jį pasižiūrėjo
ir toliau viskas sekė ramiai. PO sveikinimų iš karto susėdome prie stalo. Pirmasis tostas kaip visada iškilo sunkumų su technika, niekaip nepavyko paleisti nuotraukų filmuko ir mano nuostabai pradėjo nešti karštą, o pagal mano planą turėjo būt visai kitaip. Na bet nieko, kol sunešė karšta, piršlys įteikė santuokos dokumentą (jaunieji tuokėsi tik bažnyčioj, o netikrasis liudijimas CMB) bet svečiai suvalgė jį kaip tikrą, akys lipo ant kaktos, abi motinos lėlė jau prie mūsų aiškintis, man pavyko nuraminti ir paprašiau luktelti. Pasibaigus filmukui, kalusiam, tai kaip dokumentas, parodom jauniesiems tie juokais. Klausiam žmonių ar tikras? Jaunosios pusė šaukia, ploja tikras tikras. Jaunikio trepsi kojom netikras. Na pasakom, kad pajuokavom, ir svotai įteikia tikrąjį.
Renkam viršaičius, muzikantas pradeda kištis kur nereikia, aš pribėgu prie jo, gražia forma išplėšiu mikrofoną atiduodu piršliui, o pati bėgioju nešiodama apdovanojimus, muzikantas pilsto degtinę viršaičiams. Piršlys užbaigia apdovanojimus, taip kaip mes buvom suplanavę, atidavėm mikrofoną muzikantui. Beveik niekada negirdėjau, ką jis kalbėdavo, nes vis ruošdavausi tolimesnei veiklai. Po kelių dainų (paprašiau iš anksto) padavėjas ant lėkštutės atneša laišką jauniesiems. Voką atspausdinome su visais antspaudais, mokesčių lipdukais. Jaunieji perskaito VYP tarnyba, paaiškinimas - Vaikų ypatinga pristatymo tarnyba, laiškas iš Gandriškių. Tiesa visiškai pamiršau, kad tik atvykus į gamtą, jaunoji ant jaunikio nugaros parašė laišką gandrui, paprašė 5 mergaičių ir 5 berniukų! Tai priminiau jiems tai, laiške aišku rašoma, kad nesitikėtų, kad jis neš vaikus, tegu patys dirba. Už tai dovanoju jiems CD Iš kur atsiranda vaikai, kad žinotų, nes nežino.
Po to svočia tęsė vaikų temą ir paleido atvirukus, kur surašė svečiai siūlomus vardus jaunujų 10 čiai vaikų.
PO viso to, kėlėme svečius, nes užsisėdėjome, jaunieji šoko pirmą šokį pagal Mettalica. Muzikantas veda programą toliau, piršlių polka, tai mudu su piršliukų prasukom gerus, greito tempo tikros polkos kelis ratus ir perėjom į polką su ragučiais. Muzikantas vedė šokių programą toliau, aš nesikišau. (tarpe tik jis man leptelėjo: Na ir davėt džiazo, neturiu kur įsiterpti
.