Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(dosa @ 2010 07 29, 23:01)
as ir mastau 50-uka pirktis...

50'tukas yra gėris smile.gif Kit'inio po jo tikrai nebesinori dėtis. Tiesa, zoominti tenka kojomis, tai reikia priprasti. Bet šviesumas, bokeh wub.gif , o f 1,8 ir pakankamai pigus. Neišsiversčiau jau be jo
Atsakyti
Tai sakykit, jei su fotiku komplekte parduoda du objektyvus, tai jie bus kitiniai?
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 30, 08:34)
Tai sakykit, jei su fotiku komplekte parduoda du objektyvus, tai jie bus kitiniai?

Taip, nes kiti objektyvai ir kainuoja kur kas brangiau..... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(pupshe @ 2010 07 29, 22:49)
Įkėliau šią foto, nes noriu jūsų paklausti, gal žinote ką aš darau ne taip, kad man joje žolės spalva kažkiokia nenatūrali gavosi, kažkokia per ryški, per daug salotinė. Ir pastebėjau, kad daugumoj mano foto žalia spalva gaunasi tokia per žalia  doh.gif
Fotografuoju su Pentax K-x 18-55mm

va nezinau kur, pentaxe, bet buna prie nustatymu. Paklausiu vyro, nes jis sake pas draugus nikona studijavo ir rado. Nes pas mus daugiau i melyna zole canon traukia pagal nustatymus, o pas draugus nikon tokia per daug salotine spalva ar net oranzine. bet gal ir cia bus zinanciu
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Glidė: 30 liepos 2010 - 10:14
QUOTE(Glidė @ 2010 07 30, 09:14)
va nezinau kur, pentaxe, bet buna prie nustatymu. Paklausiu vyro, nes jis sake pas draugus nikona studijavo ir rado. Nes pas mus daugiau i melyna zole canon traukia pagal nustatymus, o pas draugus nikon tokia per daug salotine spalva ar net oranzine. bet gal ir cia bus zinanciu

O WB koks? prie visu nustatymu negerai rodo? nes siaip manyciau, kad WB blogas
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 29, 21:21)
Ačiū smile.gif Man ta petnešėlė kažkaip nekliūna
Yra tų kadrų wink.gif

Na labai faina vieta radai fotkinimui, modeliukas irgi liuks... Si sesija, tai man labai... pirmoje psakiska merginos emocija... del horizonto suprantu, kad ten ale nelygi vieta, bet erzina tas kreivumas... gal reikejo paieskoti, kazkaip kitaip pasisukti, kad nebutu tu kalvu... trecia irgi labai liuks ziurisi... paskutinej nepatinka, tas jb vertimas.... pan kaip jb per sviesi per mazai kontrasto...

QUOTE(Cheles @ 2010 07 29, 22:16)
sveikos, paskaitau paskaitau jus, bet nd vis nepabaigiu, tai ir komentuot nedrystu... blush2.gif

Bet i ta rugiu/pievu tema kelias parodyt noreciau:
visai pradziamoksle dar, tai butu smagu patarimus, pastabas paskaityti smile.gif ax.gif

Visai smagus kadrai, ryskumas liuks... Is technines puses kiek kliuva, kad horizontas per viduri... pirmoje mergina i sona norisi traukti... bet siaip labai gerai...

QUOTE(dosa @ 2010 07 29, 22:35)
Merginos, noreciau nuomoniu del sio kadro, pati abejoju del  kontrasto, gal tamsi kiek, bet man norejosi tamsesnes kad atspindetu nuotaika  g.gif
skauda
kazko per flickr keliant issviesejo, mano kompe jinai tamsesne...

Tamsumo cia tikrai uztenka ir kardas ziurisi ir nuotaika perteikta... mane tik vienas dalykas blasko, tai mirguliuojantis fonas...

QUOTE(pupshe @ 2010 07 29, 22:49)
Įkėliau šią foto, nes noriu jūsų paklausti, gal žinote ką aš darau ne taip, kad man joje žolės spalva kažkiokia nenatūrali gavosi, kažkokia per ryški, per daug salotinė. Ir pastebėjau, kad daugumoj mano foto žalia spalva gaunasi tokia per žalia  doh.gif
Fotografuoju su Pentax K-x 18-55mm

Zoles spalvos intensyvumas labai priklauso nuo apsvietimo(siuo atveju saulutes intensyvumo.... reikejo didinti islaikyma... Siaip nikono spalvos man labiau patinka, nes jos siltesnes.... Pas mane yra vienas kadras, kur zoje saulytes apsviesta tai tokia labai ryski ir intensyvi spalva, bet kur jau seselyje, tai net labai naturali.... Jei turi raw failiuka, bandyk expozicija dirbtinai pamazinti ir paziurek, kaip pasikeis spalvyte... O po to papasakok, kaip sekesi...

As cia prikomentavau, bet pati nelabai turiu ka parodyti sad.gif Paskutinem dienom, kazkoks stilius... Na nieko, savaitgalis arteja, gal vel pagaus ikvepimas....smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Akasha: 30 liepos 2010 - 11:22
oi ne ten ikeliau. atsiprasau 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglys: 30 liepos 2010 - 12:46
QUOTE(spiglys @ 2010 07 30, 13:16)

vau biggrin.gif
Papildyta:
QUOTE(dosa @ 2010 07 29, 22:35)
Merginos, noreciau nuomoniu del sio kadro, pati abejoju del  kontrasto, gal tamsi kiek, bet man norejosi tamsesnes kad atspindetu nuotaika  g.gif
skauda

nu nzn nzn.. bet man tamsus veidai tai tikrai negrazu cia. gi emocija ir skausmas ir turi isrysketi per veidus, o ne per ta tamsuma. man nesiziuri tokie juodi veidai, norisi ju graziu aiskiu
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 30, 10:02)
50'tukas yra gėris smile.gif

Tai va va, kazkaip issivaizdavau kad brangiau nei fotikas objektyvas toks turi kainuot, bet kai paziurejau tai gan normaliai kainuoja...
kai pirkau nikona gavau pamokele ju akademijoje, tai to destancio vyruko klausiau koki objektyva rekomenduotu (poreikis labiau vaikiuka fotografuot smile.gif ) jis rekomendavo 35mm f 1.8.. aiskino kad tie mm kazkaip dauginasi,tai realiai atitinka kaip 55.. na kazkaip taip. tai turbut reikia pabandyt pradziai issinuomot keliom dienom ir tada jau paziuret kokie skirtumai ir kas labiau patinka...

Aciu AKASHA! Tiksliai, lygiai per viduri visur horizontas doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Akasha @ 2010 07 30, 11:21)
Na labai faina vieta radai fotkinimui, modeliukas irgi liuks... Si sesija, tai man labai... pirmoje psakiska merginos emocija... del horizonto suprantu, kad ten ale nelygi vieta, bet erzina tas kreivumas... gal reikejo paieskoti, kazkaip kitaip pasisukti, kad nebutu tu kalvu... trecia irgi labai liuks ziurisi... paskutinej nepatinka, tas jb vertimas.... pan kaip jb per sviesi per mazai kontrasto...

As cia prikomentavau, bet pati nelabai turiu ka parodyti sad.gif Paskutinem dienom, kazkoks stilius... Na nieko, savaitgalis arteja, gal vel pagaus ikvepimas....smile.gif

Na, man kažkaip ta kalva horizonte kaip tik tokio cinkelio duoda wink.gif Nieko nenoriu aš šitoje foto keisti - nebent, kad būčiau iš toliau fotkinusi. O jb pilkokas tikrai, reikėtų dar padirbėti.

O kas tau? Ko nefotografuoji? 4u.gif

QUOTE(spiglys @ 2010 07 30, 12:16)
2L( 130 lt) ir 3 L ( 150 lt)talpos ultrapliusai

Naudojimo temperatūrų intervalas nuo -25 laipsnių šaldiklyje iki +250 laipsnių orkaitėje. Tik išėmus iš šaldiklio, galima dėti į mikrobangų krosnelę.

Kad jau parašei ne į temą tai ir aš ne į temą pasisakysiu - absoliučiai nesuprantu šio indo paskirties - du metai guli nenaudojamas wink.gif
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 07 30, 13:39)

Tikrai atsiprašau, buvau atsidarius dvi temas ir nepažiūrėjau į kurią atsakiau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(spiglys @ 2010 07 30, 12:52)
Tikrai atsiprašau, buvau atsidarius dvi temas ir nepažiūrėjau į kurią atsakiau  doh.gif

Nieko baisaus, visko būna wink.gif 4u.gif
Atsakyti