Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(*smile* @ 2010 08 25, 14:05)
Foto iš "praeities" biggrin.gif Fotografuota Rygos miesto šventės metu. Kaip toks action'as? Ar tinka šiai foto? Norėjosi tokią senovinę foto padaryt...

Man noretusi labiau pasendintos nuotruakos.Tokios murzinesnes,kad atitiktu anuos laikus.

QUOTE(nila_ks @ 2010 08 25, 15:11)
Sveikutės 4u.gif

O kaip jums ši? Man pačiai sunku suprasti ar gera foto ar nieko, palieku jūsų teismui  smile.gif

Man visai patiko.*****,buciau net netkreipus demesio,i ta ilga ranka jei butu pora kartu pamineta.
PS.per kur keli i tema nuotraukas?

QUOTE(Alabama @ 2010 08 25, 17:48)

Man juodas remelis kazkaip uz akiu kliuna.

QUOTE(Lutpede @ 2010 08 25, 19:46)
ND7 (po lietaus)

Spavos liuks.Bet kazkaip kaip prisimenu lasiuku ND,tai noretusi ,kad lasai butu pirmoje vietoj.

QUOTE(-Juodre- @ 2010 08 25, 23:30)
Jusu teismui pirmieji blynai.. labai nemuskit patys pirmieji bandymai.. Laukiu kritikos.

Na ka,as kaip blynu nemegstu...... lotuliukas.gif Kodel darei laiptus nespalvotus?Nes man kazkaip dabar nesiziuri.Itariu todel,kad per tamsusu vertimas i j/b.
Su mergaite foto irgi vertimas man nelabai,ir tas vaiduokis is desnes labai uz akies kabinasi.Man daznai taip buna,kad pasalines detales foto gadina doh.gif
Atsakyti
QUOTE(inesaS @ 2010 08 25, 23:18)
Na ka,as kaip blynu nemegstu...... lotuliukas.gif Kodel darei laiptus nespalvotus?Nes man kazkaip dabar nesiziuri.Itariu todel,kad per tamsusu vertimas i j/b.
Su mergaite foto irgi vertimas man nelabai,ir tas vaiduokis is desnes labai uz akies kabinasi.Man daznai taip buna,kad pasalines detales foto gadina doh.gif

Nezinau kodel dariau juodai baltus unsure.gif Bandziau viska iseiles. Galiu ideti ir spalvota foto blush2.gif O tas vaiduoklis ir man paciai kliuva doh.gif Bet emocija patinka... Nu bent jau man blush2.gif

P.S. aciu uz kritika 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo -Juodre-: 26 rugpjūčio 2010 - 02:12
QUOTE(inesaS @ 2010 08 26, 02:18)
Bet kazkaip kaip prisimenu lasiuku ND,tai noretusi ,kad lasai butu pirmoje vietoj.

Bus, bus dar tų lašų smile.gif Yra ir pirmoje vietoje. Kitą kartą pamėginsiu vėl nufotografuoti. Gal geresnį kadrą pagausiu
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 26 rugpjūčio 2010 - 08:16
sveikutes 4u.gif foto su lasiukais nuostabios ax.gif
pagaliau ir as laukiu savo aparaciuko, kita savaite tureciau gauti, laukiu nesulauku, o tada bandysiu prisideti prie jusu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 26, 09:09)
Bus, bus dar tų lašų  smile.gif Yra ir pirmoje vietoje. Kitą kartą  pamėginsiu  vėl nufotografuoti. Gal geresnį kadrą pagausiu

ax.gif Kodėl nusprendei taip kadruoti? smile.gif
Beje, nuo lašiuko fokusas nušokęs...

Daugumoje nuotraukų trūksta ryškumo - tikriausiai dėl neteisingai parinktos ekspozicijos ar stengimosi padaryti naują kadrą iš kitos nuotraukos. Aš pati darau ekspozicines klaidas ir tai mano silpnoji vieta. Nesidomėjau dar tuo labai. Pusiau manualinės funkcijos - pastebėjau, kad kartais paveda.... smile.gif O su M pastoviai fotografuoti nėra dar patirties... Kas fotografuojat su Manualine funkcija, kaip jus susitvarkot?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 26 rugpjūčio 2010 - 09:45
QUOTE(_Meadow_ @ 2010 08 26, 11:38)
ax.gif Kodėl nusprendei taip kadruoti? smile.gif
Beje, nuo lašiuko fokusas nušokęs...

Daugumoje nuotraukų trūksta ryškumo - tikriausiai dėl neteisingai parinktos ekspozicijos ar stengimosi padaryti naują kadrą iš kitos nuotraukos. Aš pati darau ekspozicines klaidas ir tai mano silpnoji vieta. Nesidomėjau dar tuo labai. Pusiau manualinės funkcijos - pastebėjau, kad kartais paveda.... smile.gif O su M pastoviai fotografuoti nėra dar patirties... Kas fotografuojat su Manualine funkcija, kaip jus susitvarkot?

Dažniausia su Manual fotografuoju, bet šiuo atveju neturėjau stovo, o ranka po sodo darbų drebėjo smile.gif . Ir bendrai man kažko šis aparatas D5000 su fokusu durnavoja. Su paprastu skaitmeniniu fokusas gaudavosi liuks. Aparata turiu dar neseniai, tai mėginu visokiais būdais išgauti kokybę. Pabandžiau su Canonu, tai vaizdas buvo geresnis. Pradedu galvoti, kad kažkas su fotiku negerai.
Aš kai fotografuoju M rėžime pasirinktą tašką pirma padidinu, o paskui fokusuoju. Bet kiek mano akys mato kažko trūksta. Mėginsiu visais būdais išsiaiškinti
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lutpede: 26 rugpjūčio 2010 - 10:03
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 26, 10:56)
Dažniausia su Manual fotografuoju, bet šiuo atveju neturėjau stovo, o ranka po sodo darbų drebėjo  smile.gif . Ir bendrai man  kažko šis aparatas D5000 su fokusu durnavoja. Su paprastu skaitmeniniu fokusas gaudavosi liuks. Aparata turiu dar neseniai, tai mėginu visokiais būdais išgauti kokybę. Pabandžiau su Canonu, tai vaizdas buvo  geresnis.  Pradedu galvoti, kad kažkas su fotiku negerai.
Aš kai fotografuoju M rėžime pasirinktą tašką pirma padidinu, o paskui fokusuoju. Bet kiek mano akys mato kažko trūksta.  Mėginsiu visais būdais išsiaiškinti

ka tai reiskia?smile.gif prizoomini?
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 08 26, 12:13)
ka tai reiskia?smile.gif prizoomini?

pas mane objektyvas nezoomina. Spaudziu mygtuka +, kad padidintu ta vieta. Ar tas veiksmas vadinamas zoominimu?
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2010 08 26, 11:23)
pas mane objektyvas  nezoomina. Spaudziu mygtuka +, kad padidintu  ta vieta. Ar tas veiksmas vadinamas  zoominimu?

nu tai kaip as suprantu, tai cia yra zoominimas smile.gif gi pritrauki ta vieta smile.gif pas tave nera zoominimo ant objektyvo tiesiog, bet kai spaudi +/- juda objektyvas? koks tavo objektyvas? gi su kintamu skaiciu?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 08 14, 16:40)
Keliu savo kelis eksperimentus. Įdomi nuomonė.
1. Abėjoju dėl fotografavimo kampo šitai merginai, bet man žavu, skirtingos kiekvieno žmogaus linijos, savotiškai.
2. Na, fokusas nušoko, bet man patinka rezultatas. Kaip kažkuri rašė, kartais būna patinka ir viskas, dėl ko neaišku biggrin.gif

man patinka, ir grudas, ir kampas, ir shviesa, ir nuotaika, primena juostinius kadrus, oi kaip noreciau pabandyt, shakes.
antra foto irgi nebloga, bet noretusi fokuso i veida.
QUOTE(<emigrante> @ 2010 08 14, 21:45)
O man kaip tik idomiai ziuret i ta nosi. Iskart apmastau kas galejo but jos proteviai  rolleyes.gif  Va butu paprastas nucackintas veidelis - tai net nesustociau prie tokios foto.

drinks_cheers.gif
QUOTE(paprasta @ 2010 08 14, 23:28)
Rodau ir aš... Prikėlė iš miegelio...

grazhus berniukas, ishraishkingos akys, bet ispaustas ir apskritai komponavimas man nelabai, nesustoja ties tos foto mano zhvilgsnis.
QUOTE(*smile* @ 2010 08 16, 13:37)
Miestą užvaldė paukščiai...

nerealiai, bet kazhko truksta, gal bokshtas per daug o desine ispaustas, gal jo apacios daugiau noretusi, net nezinau. o kaip atrode spalvotas variantas..?
QUOTE(*smile* @ 2010 08 16, 14:39)
Pasvirimas tai tiesiog optinė apgaulė biggrin.gif net pati buvau pasiėmus liniuotę pažiūrėt, ar status kampas gaunasi biggrin.gif Gal čia nuo paukščių skrydžio krypties taip atrodo...  g.gif

geras biggrin.gif nes rimtai bishkuti ciuozhia ;]
QUOTE(Laukine25 @ 2010 08 16, 16:39)
Tarsiu ir as zodeli, nors pries Tavo foto lenkiu galva ir tureciau sedimaja uzraukus sedet, bet- ar tau paciai neatrodo sitoj foto dukryte plastmasine? Man ji cia tiek nudirbta atrodo, kad jokio naturalumo nebelike...

visishkai pritariu. too much.
QUOTE(Akasha @ 2010 08 16, 17:01)
Siai foto tikrai nieko daug nedaryta.. paciai dabar gavus pastaba kiek kliuva perdaug intensyvi akiu spalvyte... gal kiek saturation reikes pamazinti... O siaip manau ir tokiu isciustytu fotkiu kartais reikia smile.gif

ka reishkia nedaug? ar buna portretu kur nelieti akiu, lupu? visada sharpini, oda dazhnai ishlygini.. wb - na cia tai zinoma. anyway, tai ne nieko, tai daug jau 4u.gif mirksiukas.gif
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 16, 21:42)
Mano vienas pirmųjų portretų nauju fotoaparatu.

kox shiltas, ir sepia cia tinka. merginos nuotaika superine ir labai shilta sypsena. man patinka. bet gal noretusi kontrasto, na siaip truputi patampyt foto ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Maggie: 26 rugpjūčio 2010 - 10:41
QUOTE(brumbrumai @ 2010 08 26, 12:39)
nu tai kaip as suprantu, tai cia yra zoominimas smile.gif gi pritrauki ta vieta smile.gif pas tave nera zoominimo ant objektyvo tiesiog, bet kai spaudi +/- juda objektyvas? koks tavo objektyvas? gi su kintamu skaiciu?smile.gif

AF-S 35mm f/1.8G
Atsakyti
QUOTE(*smile* @ 2010 08 18, 12:35)
Aš vis dar mėgstu naktimis stebėti mėnulį....

geras. tamsoka, bet gerai. kaip tu darai? stovas? kokia technika naudoji? papasakok bishkuti.
QUOTE(<emigrante> @ 2010 08 20, 14:12)
As irgi saviskes tokiu foto neturiu  blush2.gif  Kazkaip nebuvo upo man. Dziaugiaus kad miega, o as galiu ramiai pasnaust irgi  lotuliukas.gif

as irgi biggrin.gif na pati daug fotkinau, man netgi tokios butines foto mielesnes, kudikiai studijiniam variante - ne man. na bet del skonio nesigincijama.
QUOTE(airv @ 2010 08 20, 14:52)
turiu ir aš kelias kritikai smile.gif
Pirma, gal per daug suspausta? g.gif
O antra, ar įdomi? g.gif

eik tu sau! pirma super. nieko nekeisciau. antroj idomi poza, bet man nepatiko emocija, gal sypsena cia netiko, ir veidas tamsokas. is kur trauki modeliukus? labai patinka man tavo nuotraukos zodziu.
QUOTE(paprasta @ 2010 08 20, 16:21)
aš su vaikais  ax.gif  tradicinis toks portretukas ax.gif

tradicinis ir tvarkingas. bet ziuret grazhu. gal tik kiek akytes per tamsios, nes visuma labai balta.
Atsakyti