Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(brumbrumai @ 2010 08 17, 13:48)

kodel istrynet..? unsure.gif

o kaip del nikonu?apie kuri rase LijaAntLedo?
Atsakyti
QUOTE(- hal - @ 2010 08 17, 14:54)

As tarkim kai rinkausi, tai rinkausi tarp nikono ir canono, ir viena ir kita pabandziau, bet su kitiniu objektyvu rezultatai man labiau patiko nikono.
Siaip jei butu leidusios galimybes, buciau emus nikon D80. ir nusipirkus koki ryzku sviesu objektyva.
Atsakyti
QUOTE(- hal - @ 2010 08 17, 15:54)

ai, galvojau, kad apie canonus sneka, tai biski ne i tema pasnekejau biggrin.gif

o siaip as rinkciausi ne kitini objektyva, jei buciau tavo vietoj. rasciau body, o paskui imciau fixa. 35mm arba 50 mm, 1.4 arba 1.8. nors nebandziusiems fixas atrodo blogai, bet kai pabandai, tai supranti, kad nieko blogo yra pazoominti ir kojom smile.gif man visai nepritruksta zoomo. pritruksta tik plataus kampo, jei bunu lauke smile.gif
Atsakyti
ND Nr.2

f/1.8, ISO 400, išlaikymas 1/200
user posted image

f/4.0, ISO 800, išlaikymas 1/100
user posted image

f/8.0, ISO 1600, išlaikymas 1/50
user posted image
Atsakyti
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 17, 13:23)
Tiksliai nezinau, kokios fotiku kainos UK, bet pati ka tik pirkausi fotika uz 2099Lt - Nikon D5000 su objektyvu 18-55. Man sita fotika rekomendavo drauge, baigusi fotografijos studijas, kaip labai optimalu varianta pradedantiems megejams fotografams. Net ir D3000 puikiai tinka ir yra pigesnis, tik ten, sako, daugiau triuksmo fotografijose susidaro.
Be to, sitas fotikas (D5000) "draugiskas" kitiems objektyvams.

nesutinku su paryskintu.. sis foto aparatas neturi varikliuko kazkokio, todel ji butinai turi turet objektyvas.. ir pvz tiek visu mylimas 50mm 1.8f ant jo eina ti manual focus smile.gif
Atsakyti
QUOTE(antajo @ 2010 08 17, 22:47)
nesutinku su paryskintu.. sis foto aparatas neturi varikliuko kazkokio, todel ji butinai turi turet objektyvas.. ir pvz tiek visu mylimas 50mm 1.8f ant jo eina ti manual focus smile.gif

ok, sorry, gal jis nepriima senu objektyvu. bet naujos gamybos priimt turetu daugeli rolleyes.gif dar nebandziau pati, man tik taip sake.
Atsakyti
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 17, 23:14)
ok, sorry, gal jis nepriima senu objektyvu. bet naujos gamybos priimt turetu daugeli  rolleyes.gif dar nebandziau pati, man tik taip sake.

cia ne del senumo ar naujumo. Zemesnes klases nikonai neturi autofokuso varikliuko ir objektyvai kurie taip pat neturi autofokuso netinkami siems aparatams. kaip antajo minejo 50mm 1.8 neuzdesi, reiktu 50 1.4 kurio kaina zymiai didesne.
Atsakyti
QUOTE(Forgete @ 2010 08 17, 23:25)
cia ne del senumo ar naujumo. Zemesnes klases nikonai neturi autofokuso varikliuko ir objektyvai kurie taip pat neturi autofokuso netinkami siems aparatams. kaip antajo minejo 50mm 1.8 neuzdesi, reiktu 50 1.4 kurio kaina zymiai didesne.

Sveikos smile.gif

uzdet uzdesi, bet turesi tik manual fokusa. As irgi nesupratau ka reiskia "draugiskas" ir ka reiskia "priima/nepriima".
Beje, d5000 turi ta pati sensoriu kaip D90, tai is sitos vietos jis tikrai geresnis nei d3000.
Kiek prabegom akis uzkliuvo uz Canono 550D, tai taip ir neissiaiskinau, kai kurie saltiniai teige, kad jis turi ta pati kaip 7D, ale kiti sako kad nea.

P.S. info pasitikrinkit pacios, pries manimi tikedamos, maza ka primeluoju smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo robobebras: 17 rugpjūčio 2010 - 23:34
Aš vis dar mėgstu naktimis stebėti mėnulį....

user posted image
Atsakyti
Švelnumas

user posted image
Atsakyti
Sveiki
Noreciau prie jusu prisijungti.
ND Nr. 1
user posted image
user posted image
user posted image

ND Nr. 2
user posted image f/36, iso 3200
user posted image f/16, iso 800
user posted image f/5.3, iso 100
Atsakyti
merginos gal galit patarti.
reikia naujo fotoaparato seimyninems foto (senas brangiai pataisomas)
noretume "muilinukes" neperdaug brangaus...
patarkite ka ?
Atsakyti