Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

Pažiūrėjus į Žydraakės nuotraukos interpretacijas ima pirštis mintis, ar nevertėtų padaryti čia daugiau tokių eksperimentų - įkelti kokią paprastą, neapdirbtą foto ir žiūrėti, kokie galimi variantai gaunasi, kitaip tariant, ką galima "išspausti" iš foto... smile.gif

QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 16, 13:42)
Mano vienas pirmųjų portretų nauju fotoaparatu.
Šiltas portretukas, man modeliuką trūktelt į kairę šiek tiek norisi...
Atsakyti
QUOTE(rarity @ 2010 08 16, 19:29)

_Meadow_ , favo fotkėje mergaitė slysta žemyn. Matosi, kad ji guli smile.gif

drinks_cheers.gif Matosi, kad guli - reikia su fonu dar pažaist... wink.gif O tam nelabai laiko turėjau.
Atsakyti
Na tiek to... šiandien paskutinė diena, kai leidžiu sau pasižaist blush2.gif Reiks vėl po lapais lįst, kad SM virusas neprikibtų...

user posted image

...

user posted image

Nevengiu laužyti taisykles smile.gif - vartalioju nuotrauka bele kaip ir pasirenku labiausiai patikusį variantą.

Tiesiog norėčiau pastebėti, kad PS nėra super duper dalykas - nunešus nuotraukas atspausdinti, gaunamas visai kitoks variantas nei matomas kompiuteryje. Spausdintuvų bei kompiuterių spalvinė gama anaiptol nėra ta pati. Todėl reikia stengtis patiems iš pradžių išmokti gerai fotografotuoti ir viską susireguliuoti wink.gif Kad ir po to mažiau darbo būtų ir nesugadintumėt kam nors šventės...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 16 rugpjūčio 2010 - 21:46
QUOTE(rarity @ 2010 08 16, 20:03)
Hmmm... ką dariau... geras klausimas biggrin.gif
vargu ar pakartočiau. O rimčiau, tai pasidariau curves sluoksnį - gerokai nušviesinau, leliukę palikau vos tamsesnę, paryškinau su High pass, paverčiau jb per Gradient map, pastumdžiau levelius ir viskas smile.gif

Nuostabus berniukas fantastiškomis akimis
user posted image

Labai aciu. Bandysiu aiskintis ka pasakete ir mokintis padaryti tokius pat fokusus. 4u.gif
Ir berniukas nuostabus.

QUOTE(_Meadow_ @ 2010 08 16, 21:45)
Na tiek to... šiandien paskutinė diena, kai leidžiu sau pasižaist  blush2.gif Reiks vėl po lapais lįst, kad SM virusas neprikibtų...

user posted image

Horizontali grazesne. 4u.gif
Atsakyti
sveikutes, gal zinot kur skaitmeninius fotoaparatus taiso kaune? 4u.gif
Atsakyti
Nesitikėjau tiek savo mažylės interpretacijų bigsmile.gif Aišku nepykstu, visai smagiai gavosi, kad va skirtingos forumo dalyvės skirtingai sužaidė su ta pačia fotke smile.gif
_Meadow_, noriu tos horizontalios originalo bigsmile.gif Su sharpinimu vakar žaidžiau, trim būdais mėginau, bet va medžiagos raukšlių nesigavo išnaikinti unsure.gif
Ir dar pritariu _Meador_, kad iš pat pradžių reikia gerai fotkinti cool.gif Parašiau ir kaip skantčia akmuo į mano pačios daržą blush2.gif Aplamai, man gražu spalvotos fotkės bigsmile.gif

P.S. Parašiau postą ir pagalvojau, kad reikia pridurt, jog džiaugiuosi, kad atėjau ir išdrįsau įlysti į šią temą rolleyes.gif Ir priėmėt, ir patarimais dalinatės, ir kritikuojat, liuks 4u.gif

P.P.S. Akasha, dėl modeliukės aš rimtai ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Žydraakė: 17 rugpjūčio 2010 - 11:38

Julija, fotofabrikas, Vilbra taiso...pagooglink, nemažai yra.
Atsakyti
QUOTE(Žydraakė @ 2010 08 17, 12:33)
_Meadow_, noriu tos horizontalios originalo bigsmile.gif Su sharpinimu vakar žaidžiau, trim būdais mėginau, bet va medžiagos raukšlių nesigavo išnaikinti unsure.gif

Na aš turiu tik mažytę nuotrauką, kurią tu buvai įkėlus į SM. Iš jos kokybės neišspausi. smile.gif Parašyk savo skype nickname į AŽ(arba paštą), ir kai turėsi laiko atsiųsi man RAW, jpg(natūralaus dydžio) arba trumpai brūkštelsiu kaip tau reikia foną pasikeisti - pati pabandysi.

Žinau, kad saulės spinduliukas negražiai atrodo. Nenoriu taisyt, nes tai mano klaida, kuri turi man primint kad turiu mokintis, prieš saulę fotkint. Ir naudot blendą... Kas dar?
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo _Meadow_: 17 rugpjūčio 2010 - 12:44
gal ziauriai kvailas klausimas biggrin.gif

o kaip jus fotkinat judancius objektus? su vieno tasko fokusu? ir su didesniu f? nes nu nzn, kazkaip problemu turiu su judanciais zmonemis.. su skaitmena pyskindavau net nefokusuodama ir viskas gerai budavo, o daba kazkaip pasimeciau.. biggrin.gif jei fokusuoju, o daiktas juda, tai tas fokusas nulekia.. ar as kazko visai nepagaunu? ar tiesiog viska reik labai greit daryt su 1/1000 islaikymu?smile.gif
Atsakyti
QUOTE(- hal - @ 2010 08 16, 21:53)
sveikos,kol kas apie fotografijos mena tik mokausi,skaitau skaitau ir dar karta skaitau..o tam kad praktikuotis reikia fotoaparato.kreipiuosi i jus prasydama patarimo,turiu galimybe isirinkti fotoaparata iki 500 svaru,cia pats vadinamas bodis.noreciau nikono.gal galetumet ka patarti..?
ar bent jau nukreipti kur ieskoti patarimo.buciau jums begalo dekinga 4u.gif

Tiksliai nezinau, kokios fotiku kainos UK, bet pati ka tik pirkausi fotika uz 2099Lt - Nikon D5000 su objektyvu 18-55. Man sita fotika rekomendavo drauge, baigusi fotografijos studijas, kaip labai optimalu varianta pradedantiems megejams fotografams. Net ir D3000 puikiai tinka ir yra pigesnis, tik ten, sako, daugiau triuksmo fotografijose susidaro.
Be to, sitas fotikas (D5000) "draugiskas" kitiems objektyvams.
Atsakyti
QUOTE(LijaAntLedo @ 2010 08 17, 12:23)
Tiksliai nezinau, kokios fotiku kainos UK, bet pati ka tik pirkausi fotika uz 2099Lt - Nikon D5000 su objektyvu 18-55. Man sita fotika rekomendavo drauge, baigusi fotografijos studijas, kaip labai optimalu varianta pradedantiems megejams fotografams. Net ir D3000 puikiai tinka ir yra pigesnis, tik ten, sako, daugiau triuksmo fotografijose susidaro.
Be to, sitas fotikas (D5000) "draugiskas" kitiems objektyvams.

jusu patarimas man labai naudingas bigsmile.gif
labai dekoju 4u.gif
Atsakyti
ai smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brumbrumai: 17 rugpjūčio 2010 - 14:50