Įkraunama...
Įkraunama...

Fotografijos pradžiamokslis

QUOTE(Rico @ 2010 07 27, 10:14)
Sushi  4u.gif man koju truko taviskej, o del spalvu nezinau, pirmaja juosta fotografuoju  blush2.gif be to, yra juostininku tema dar  ax.gif
Aha, dėl kojų aš ir pati po laiko pastebėjau... blush2.gif Bet nepripaišysi dabar jau... smile.gif
O, ačiū, reikės susirasti juostinukų temą mirksiukas.gif
Atsakyti
Skaitau temą jau kokį mėnesį turbūt, bet vis nesiryžtu iš naujo prisijungt. Matau, su manim besimokiusios jau seniai pažengusiuose, i aš noriu nuo pradžių biggrin.gif Tikiuosi, šį kartą, įkvėpimas nedings smile.gif
Einu ND daryt rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 27, 11:31)

Labai dekui uz naujus namucius 4u.gif
QUOTE(Egipta @ 2010 07 27, 12:02)
Labukas. Atnesu jums savo naktini miesta. Tai mano pirmas naktines fotografijos  bandymas. Labai lauksiu komentaru.

Na ryskumo uztenka ir grazus pirmas naktinio miesto bandymas.... Aisku dar reiketu paieskoti kitu kampu ir vietu.... mirksiukas.gif

QUOTE(Cinside @ 2010 07 27, 18:26)
Skaitau temą jau kokį mėnesį turbūt, bet vis nesiryžtu iš naujo prisijungt. Matau, su manim besimokiusios jau seniai pažengusiuose, i aš noriu nuo pradžių  biggrin.gif Tikiuosi, šį kartą, įkvėpimas nedings  smile.gif
Einu ND daryt  rolleyes.gif

Junkis junkis smile.gif Lauksim su ND...

Kazkad dar antra ND buvo ikeles, tai irgi noriu pritarti brumbrumui, kad nelabai gerai atlikta... esme matosi, tik gerai isiziurejus... Nes fonas pasirinktas gana nedekingai... Teisingiau del expozicijos fonas uzjuoduoja ir nebesimato krumo fakturos...
Atsakyti
QUOTE(Alabama @ 2010 07 27, 10:44)
Svarstau apie Pentax K X.Atsiliepmai geri, kaina nebloga.Nes su savo muiline nelabai kas iseina.Nors turbut ne muiline kalta rolleyes.gif

Pentax'o nesirinkčiau vien tik dėl to, kad ribota įrangos pasiūla, tai liečia ir bodžius ir objektyvus ir priedus.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airv: 27 liepos 2010 - 19:11
Valio, radau man aktualia tema! smile.gif Aleliuja wink.gif
Atsakyti
QUOTE(airv @ 2010 07 27, 20:09)
Pentax'o nesirinkčiau vien tik dėl to, kad ribota įrangos pasiūla, tai liečia ir bodžius ir objektyvus ir priedus.

Tikrai taip,jis nera toks populiarus.O visu priedu ir objektyvu yra daugiau nei pakankamai.Zinoma gal skelbimuose reciau rasi kanors nusipirkt,bet parduotuvej...Vistiek visko nesusisipirksi.Nesigailiu nei biskio mirksiukas.gif
Aciu Rico uz sveikinimus wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ievukis: 27 liepos 2010 - 21:34
QUOTE(Ievukis @ 2010 07 27, 21:33)
Tikrai taip,jis nera toks populiarus.O visu priedu ir objektyvu yra daugiau nei pakankamai.Zinoma gal skelbimuose reciau rasi kanors nusipirkt,bet parduotuvej...Vistiek visko nesusisipirksi.Nesigailiu nei biskio mirksiukas.gif
Aciu Rico uz sveikinimus wub.gif

Na va kaip skirtingai. Pas mane irgi Pentax'as, bet priešingai - gailiuosi smile.gif
Ypač dėl mažo objektyvų pasirinkimo.
Atsakyti
Na stai, grizau po menesio trukmes keliones ir parsiveziau 1000 nuotrauku 4u.gif Buvo ir nusivylimo savimi ir pakilimo periodu, bet faktas, kad fotografuoju dar tik antras menuo, kiek ramino. Kai kurioms nuotraukoms noretusi rimtesniu komentaru, bet kadangi ju nemazai per menesi susikaupe, o man nesinori ju visu kalnais cia suversti, todel pradesiu pamazu nuo pradziu 4u.gif

user posted image
Vos atvyke i pirmaji musu lankytina miesta, patekome i indenu bei meksikieciu parada. Labiausiai akis patrauke maziausiasis dalyvis. Kadangi si nuotrauka viena pirmuju keliones metu, apie ja daugiausiai svarsciau, todel noretusi sulaukti komentaru. Man patinka pagauta akimirka bei antras planas, taciau ta balta rankove atrodo ne vietoj, bet nepavyko sulaukti, kol ji dings is kadro, nes kartu su rankove nubego ir vaikas...
Atsakyti
QUOTE(green_tea @ 2010 07 28, 01:58)

man per daug trikdziu kaireje ir desineje. fonas dar butu nieko. tik maiso tas rudas bugnas, nes vis atrodo, kad vaikas ji laiko. nepyk, bet man nera foto, kuria norisi antra karta ziureti
Atsakyti
Labas rytas. Norėčiau jungtis prie jūsų, tai ateinu su pirmaisiais ND. Pozavo skalbinių segtukai biggrin.gif. Ir dar iškart klausimas: ar tuos ND būtina iš eilės daryti? ar galima 1, po to 3 ir pan.? Nes vargstu su antru...niekaip nesigauna normalios nuotraukos. Mažinant diafragmą didinti ISO, tai reikia tarkim: f4,5, ISO 4000; f11, ISO 400; f29, ISO Lo1? blush2.gif (ar aš čia kaip tik didinu diafragmą?)

1.user posted image
2.user posted image
3.user posted image
Atsakyti
QUOTE(Inga654 @ 2010 07 28, 09:16)
Labas rytas. Norėčiau jungtis prie jūsų, tai ateinu su pirmaisiais ND. Pozavo skalbinių segtukai biggrin.gif. Ir dar iškart klausimas: ar tuos ND būtina iš eilės daryti? ar galima 1, po to 3 ir pan.? Nes vargstu su antru...niekaip nesigauna normalios nuotraukos. Mažinant diafragmą didinti ISO, tai reikia tarkim: f4,5, ISO 4000; f11, ISO 400; f29, ISO Lo1? blush2.gif (ar aš čia kaip tik didinu diafragmą?)

ND gerai. o del diafragmos kazka susivelei smile.gif dar paskaityk. kuo mazesnis f skaicius, tuo diafragma didesne, labiau atsidarius. didinant f, ji uzsidarineja. todel kai uzsidarineja, patenka maziau sviesos, todel ir padidinam iso. o pas tave viskas atvirksciai smile.gif o be to, nereik tokiais dideliai zingsniais didint iso. isvis jei sviesi aplinka, tai gali jo ir nekeist. jei kas neaisku, klausk smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brumbrumai @ 2010 07 28, 09:20)
ND gerai. o del diafragmos kazka susivelei smile.gif dar paskaityk. kuo mazesnis f skaicius, tuo diafragma didesne, labiau atsidarius. didinant f, ji uzsidarineja. todel kai uzsidarineja, patenka maziau sviesos, todel ir padidinam iso. o pas tave viskas atvirksciai smile.gif o be to, nereik tokiais dideliai zingsniais didint iso. isvis jei sviesi aplinka, tai gali jo ir nekeist. jei kas neaisku, klausk smile.gif

A, tai viskas aišku, apsižioplinau biggrin.gif , ir dar maniau, kad ISO reguliuoti būtina, nors fotografavau prie gan ryškios dienos šviesos
Atsakyti